Moderátoři: Eiffel, Fáboš, Bohuš, Berry, habitat3, Tommy1978, Kane13, Ritchma
Velmi pravděpodobně to bude podobnej ročník. Ty trámy stropu jsou ale poměrně ve slušným stavu, ještě by to chtělo aby mi to zhodnotil nějakej statik (podkroví je v plánu zabydlet taky). Co mně zaujalo nejvíc je fakt, že uvnitř domu nejsou nosné zdi. Trámy mají minimálně 10 metrů na délku a jdou z jednoho konce baráku na druhej (zdi vypadají jako mix šutr/cihla, takže zateplovat budu muset mimo jiné taky). Chtěl jsem nějak ten barák datovat, ale stavební úřad k tomu samozřejmě nemá ani papírek, první projektovou dokumentaci bude mít teprve od nás, takže se dá jenom hádat.MSG píše:Beaver - takhle vypadá přesně střecha na naší chalupě, stavěný někdy okolo 1900![]()
Máte časově něco podobnýho?
No jde vysloveně o počty. Barák přímo v Brně v použitelném stavu je zpravidla kolem deseti mega, pokud to není zrovna nějakej kamrlík nebo zřícenina. To jsem odmítnul dát (pokud nebudeme brát v potaz i fakt, že jsem je prostě navíc nemělm.artty píše:Já se vám celkem divím, že se opravujete s takhle starýma barákama. Má to celkem dost nevýhod oproti novým barákům a zas tak moc člověk neušetří když ten starej barák musí koupit (v případě dědictví to ještě chápu)....
Měla v tom být ironie, neber to tak vážněGoldies píše:Speedy: A můžeš mě říct, k čemu by jim to bylo? Kdyby MDF tak neřeknu půl slova, ale dřevotříska?