excel, pomoc s tabulkou..?!

Vše co se točí kolem počítačů, her, mobilů a elektroniky

Moderátor: Rudi

Odpovědět
habitat3
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

excel, pomoc s tabulkou..?!

Příspěvek od habitat3 »

Ahoj, resim problem s jednou tabulkou. Delam si tabulku na inventuru. V jednom sloupci A1 az A50 mam seriova cisla do vedlejsiho sloupce B1 az B50 si vypisu cisla co mam skladem, sloupce se mi mezi sebou porovnaji a z cervenaji mi bunky, kde proste neco chybi co se nenaparovalo. Na neoc podobneho je sice COUNTIF. To mi sice vyhleda duplicitni hodnotu, ale pouze u jednoho zadani. Netusite jak ji vytvorit??? Diky

HondaMan

Re: excel, pomoc s tabulkou..?!

Příspěvek od HondaMan »

Tohle by mělo vyřešit nějaké rychlé makro, které by porovnalo každou buňku z a s každou s b...
teda pokud jsem zadání pochopil správně.

LuckyR
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od LuckyR »

Hele napadla mě jen jedna věc, v Exelu moc neexceluju :) ale v nouzi bych to udělal takto:
- Ve sloupci A bych si nejdříve nastavil podmíněné formátování. Pokud máš Office 2007 tak je tam ikonka podmíněné formátování a tam dáš Zvýraznit pravidla buněk >> Další pravidla >> Určit buňky k formátování pomocí vzorce.
- Vzorec bude =C1<1 a nastav si jak chceš aby buňka vypadala pokud bude tento výrobek chybět ve sloupci B.
- Vyplň si ty sériová čísla do A
- Vyplň si sloupec B čísly co máš na skladě
- Do C1 dej vzorec =COUNTIF($B$1:$B$25;A1) Pokud bude kdekoliv ve sloupci B číslo z A1 napíše se ti jednička do C1 pokud ve sloupci B nebude napíše se nula a tím se splní podmínka formátování v A1 a buňka zčervená. Vzorec je zafixovaný, takže ho jen roztáhneš kam bude potřeba.

Tak bych to udělal já, možná to jde i jednodušeji, to nefim. Snad je to trochu srozumitelný :)
Obrázek
Španělští hřebci zemřeli..teď jezdím na německých konících
When I get sad, I stop being sad and be awesome instead. True story.

panpica

Příspěvek od panpica »

Pokud chces neco jednoduchyho, tak na sheet1 do slouce A si dej vsechny PN
Do Sheetu2 dej aktualni seznam toho co mas na sklade a do sloupce B dej vsude jednicky.

Potom dej preklikni na sheet1 a pouzi funkci vlookup (v cestine to bude asi jako vhledej).
Fce by mela vypadat =vlookup(co hledas v tvym pripade hodnotu bunky A1, kde budes hledat - oznacis slupec A a B v sheet2[ve vzorci to vypada jako 'sheet2'A:B ], poradi sloupce z kteryho se bude kopirovat hodnota - tzn 2 protoze jedniciky jsou v sloupci B, a na konec False - to znamena ze seznam neni setridenej) . Takze vyslednej vzorec vypada nejak tahle =vlookup(A1,'sheet2'A:B,2,false)
Pisu to z hlavy, tak tam muze byt nekde chybka (treba pouziti stredniku misto carky).

Potom zkopirujes vzorec do vsech bunek na sheetu1 v sloupi B a pokud PN bude na sheetu 2, tak tam budes mit 1 a pokud ne tak #N/A
S14,Racing on the street is illegal, irresponsible, and dangerous

habitat3
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od habitat3 »

Dodatečně díky za rady..!!!

Mám další otázku. Když do ecelu kopíruju číslo třeba 3524851665410021024412, tak mi to vyplivne v buňce číclo 3,52485166541002E+21. Pokud ho po vložení upravím aby se mi ukázalo celé, tak se změní na 3524851665410020000000. což nechci. Netušíte někdo jak předefinovat buňky, tak aby mi to při vložení nedělali..?!!

Díky

Jardafox
Moderátor

Příspěvek od Jardafox »

formát buněk, číslo, počet desetinejch
Fiat Panda 1.2 >> AR 155 2.0 TS >> BMW E30 318i >> AR Giulietta 2.0 TD >> Ford Sierra 2.0i DOHC >> Saab 9000 CSE 2.0t >> AR 164 2.5 TD >> Ford Sierra 2.0i >> Lancia Lybra 2.4jtd

panpica

Příspěvek od panpica »

tohle delaj novejsi offisy a je to nejdna z nejvetsich chujovin, co kdo kdy vymyslel. Automatciky se ti vlozi kopirovany data ve formatu, o ktery si mysli, ze je spravne. Tim ale dokurvi vlozeny data. Typycky to kazi datumy a casy. Tobe to prepina velky cisla na jinej format
Zkus nastavit format bunky na number nebo text a pak paste special a vybrat value. Ale myslim si, ze to stejnak nepomuze.
S14,Racing on the street is illegal, irresponsible, and dangerous

Roume-n
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Roume-n »

trochu se vetřu, uměl by někdo zjistit heslo k excel souboru ? http://www.ulozto.cz/9717242/vykony-analyzat-xls" onclick="window.open(this.href);return false;
Yesterday is history. Tomorrow is a mystery. Today is a gift.

Boči

Příspěvek od Boči »

Hoja,

našel by se nějaký "Excel expert", který by uměl poradit ? spek O co jde ...

Potřebuji udělat tabulku o 3 sloupcích (něco podobného jako toto http://excel-navod.fotopulos.net/tabulk ... filtr6.gif) , kde filtrování/dropdown button uz hotový mám, ale ... potřebuji (nejspíš nějaký vzorec) kde po vybraní ze seznamu v prvním sloupci se mi automaticky vyplní sloupec třetí. V mém případě 1. sloupec/název transakce (nájem, spoření, pojištění atd.) a 3. sloupec/částka (které by měly být barevně odlišeny - zelená(+)=např. spoření & červená(-)=nájem, benzín apod.) V 2. sloupci bude jen datum transakce - to se bude vyplňovat ručně.
Myslel jsem, že by vzorec mohl byt složen z funkcí KDYŽ a NEBO, ale jistej si nejsem.

Doufám že se mi to podařilo dostatečně popsat. Za každý nápad předem děkuji :pifko:

Vyřešeno fci SVYHLEDAT, akorát mi to nenahazuje částky v požadované barvě, které mám v pomocné tabulce. Nápady :? :?
"Kdo je Casey kurva Ryback" ?

*** montáž LPG systému značky Magic - více info přes SZ ***

Odpovědět

Zpět na „IT sekce“