Krosmen píše:vyrábím zakázkové výfuky z nerezi s cenou od 8000.- dle tlumičů a koncovek.Bez svodů....
a je tam nějakej zaručenej výsledek?
Beaver píše:Ten zbytek (leštění kanálů, slícování sacího potrubí s hlavou, apod.) ti moc nepomůže, ale pro dobrej pocit to udělat samozřejmě můžeš. Jelikož máš ale velký a těžký auto, doporučil bych případně i pouvažovat nad kapotou z karbonu a nějakém rozumném odlehčení. Vyřezat nějaké "zbytečnosti" pod tapecem je navíc zadarmo

no právě, taky si myslim, že by mi to nepomohlo. odlehčovat ale v plánu nemám, zatím spíš trochu přitěžovat, protože budu dávat ještě trochu těžší interiér než tam je. věci z karbonu už mi přijdou jako takový dolazování odlehčení, protože si nemyslim, že poznám, když budu mít o 7 kg lehčí kapotu
Stanley píše:Tak z origo filtr boxu se snaž přitáhnout rouru k dobře ovzdušněnému místu a do boxu třeba sportovní filtr vložku, Simota je levná a má dobré filtry třeba. Do výfuku místo katu si dej hi-flow katalyzátor, nějaké lepší svíčky. Místo vstřikování vody spíš alky injection (alkohol, methanol). Jestli to u tebe jde, že máš velké rezervy v motoru tak zvýšit kompresní poměr třeba nižším těsněním pod hlavu a zároveň nechat hlavu zarovnat. Pak určitě hurá na chiptuning, nejlépe asi Bitpower u nás.. aby to všechno fungovalo ok.
téměř o všem, co jsi napsal, jsem zatím četl jen samé rozporuplné názory o jejich účinnosti / neúčinnosti / přítěži
Libor12 píše:místo vstřikovaní vody,vody metanolu tankuj E85. Vstřikovaní vody se na se používá na vysokokompresních atmo motorech k oddálení detonaci a zagresivněni předstihu. Ty nemáš možnost bez prog ecu toto udělat takže vyhozené peníze. Přínos ochlazení vzduchu se nevyrovná investici.
teďka s tim byl jeden kluk na sraze a teda vubec se mi to nelibilo. chod motoru dost zvlastni, udajne to jede lepe (subjektivni pocit) a víc to žere...
ladis.biker píše:měřil jsem jednu P406 coupe s tímhle motorem a měl 212 koní a 269 Nm, bohužel si nepamatuji co tam měl za úpravy, kontakt na něj taky nemám, jen vím, že byl z Jičína
a nevíš, jestli tam neměl náhodou už ten novější motor?
Tiger.s píše:Když se dělali výkonější verze toho motory nebylo by od věci zjistit co je na nich jinak a třebas poschánět něco z nich

jj, na tom pracuju
mám rok na to vyladit auto tak, abych byl ve sprintu alespoň nastejno jako biturbo. to je můj cíl a myslim si, že celkem reálnej. vím, že by se toho dalo hodně dohnat snížením váhy, ale to jsem si mohl koupit jednohubku... myslím si, že 210 koní by na něj mělo stačit.