Opel Tigra vs Ford Puma

Pokud sháníte auto nebo chcete poradit co vše je potřeba při dovozu ze zahraničí či při koupi nového auta, pak jste zde správně.

Moderátoři: Berry, Tommy1978, Rudi

Breakthru

Re: Opel Tigra vs Ford Puma

Příspěvek od Breakthru »

Yurii píše:Nevim no, osobně mi jedno z výběru přijde teplý a druhý je ford... a oboje rezne jako o závod takže hledání rozumnýho bude pěkně gumovej oříšek.
Sám sem jednomu kamarádovi pomáhal s hledáním jedný tigry pro jeho PŘÍTELKYNI a nakonec sme to po třech autech vzdali a pořídili Hyundai Coupe RD těmhle rejžokárm přecejenom rozumim a vim kde je sehnat :lol:

Kdyby se na oplátku někdo chtěl opřít do mejch aut tak prosím, rád si poslechnu něco novýho :) 8)
promiň, ale od člověka se starým korejským pseudosporťákem mě todle pobavilo. 8)
svět dospělých je pro mne záhadou......

crocjirka
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od crocjirka »

Ritchma píše:To 7,7s je z prospektu. Já se jenom snažil poukázat na to, že si nemyslim že by 8,7s bylo tim že už to je na trojku, protože by saxo v sérii mělo být schopný dosáhnout reálný stovky před omezovačem na dvojce...
Když jsem jel sprint proti pumě, můj čas byl v průměru o vteřinu lepší...
ale tak taky muze bejt druhej clovek kopito a neumi radit 8)
ex:opel tigra 1.4 16v,opel tigra 1.6 16v,peugeot 106 1.4 sport,seat leon 1.8T 200PS+,ibiza 1.9TDI 6L 170PS, octavia RS combi 1.8T
NOW: family car skoda octavia 2 RS combi 2.0TSI 200 teplejch poniku...
facebook.com/jiriprokopfotograf

cetnain

Příspěvek od cetnain »

Hele, tak abych tady v těch radách všech odborníků udělal trošičku pořádek :). Je to poměrně jednoduchý, pokud chceš Pumu, tak si kup 1.7, protože Tigra je při stejném objemu vždycky lepší, ať už na spotřebu, zrychlení, maximálku.. Ale dával bych si sakra pozor, měl jsem známýho, kterýmu při jízdě Puma po týdnu od koupi začala hořet, měl štěstí, že stihl vylízt :-D .. Jinak u Tigry zase dost pozor na korozi no.. Je to sice Němec, takže se nemusíš bát, že by se ti sralo něco kolem techniky, ale každopádně si při koupi pohlídej podvozek, prahy a dost taky hnijou zadní blatníky. O Saxu mluvit nebudu.. nic moc o něm nevím, jenom, že se daj sehnat po důchodcích v pěkným stavu za malý peníz, ale pokud chceš pěkný auto, který svižně pojede, tak bych Saxo radši úplně vynechal, navíc je to francouz.. Jak už tady někdo psal, všechno od F je tragédie. Jedna z mála věcí co není je Ford Puma 1.7, protože je to okopírovaná Tigra s motorem od Suzuki :-). Takže motor šlape, ale když to tak srovnám, tak posezení je lepší v Opelu, sedačky v Pumě jsou tragédie a po pár kilometrech si můžeš jít pro kosmodisk. Přece jenom Ford už byl tuším v období Pumy pod francouzama, takže bych se bál elektroniky.. a jak u Opelu, tak i tady bych se bál koroze. Antikorozní ochranu nemá ani jedno z aut. Nevím co u Pumy, ale Oplácká 1.4 si drží výkon i po dlouhý době a velkým množství najetých kiláků. Podvozek u Tigry nepatří mezi technologický skvosty, ale za 3, 4 litry si můžeš koupit nějaký sranda sportovní a s tím už je to zase o něčem jiným.. No, když to sečtu a podtrhnu, já za sebe bych bral Tigru.. líbí se mně vzhledově líp, kvalitou výroby je na tom taky líp, rychlost, maximálka, spotřeba.. nevím no.. Pumu máš zase dělanou i s 1.7 motorem, ale tam už je i vysoká spotřeba a výkon zas až takový ani ne. Za mě Tigru, ale rozhodni se sám :-)

BIGPAPA
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od BIGPAPA »

dobře vytažená mrtvolka :lol:
Svět by byl o mnoho bezpečnejší, když by každý před vstupem do letadla musel sníst kousek slaniny....

Vavris.cz

Příspěvek od Vavris.cz »

cetnain: To má být nějaká recese nebo ses tady zalogoval jen proto, abys všem ukázal, jaký jsi retardér bez špetky automobilových znalostí a pravděpodobně i bez citu pro řízení a vnímání auta? :lol:
IF everything seems Under Ccontrol, you should Know, you're just not going fast EnoUgh.

crocjirka
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od crocjirka »

s tim interierem bych souhlasil.. s tou zravosti je to kus od kusu.. a kazde z obou aut ma svoje mouchy..
ex:opel tigra 1.4 16v,opel tigra 1.6 16v,peugeot 106 1.4 sport,seat leon 1.8T 200PS+,ibiza 1.9TDI 6L 170PS, octavia RS combi 1.8T
NOW: family car skoda octavia 2 RS combi 2.0TSI 200 teplejch poniku...
facebook.com/jiriprokopfotograf

Progresss

Příspěvek od Progresss »

Vavris : :lol: :lol: Perfektní koment 8)

Já když to četl tak mě ani něják nenapadlo co bych autorovi příspěvku napsal, páč ohledně pumy nezná ani teorii, ani fakta takže jsem nenašel odvahu, ani formu co bych k tomu napsal, ale ty jsi to vystihl přesně 8)

Odpovědět

Zpět na „Ojetá auta / Nová auta“