Cesta Praha - Goteborg... kudy?

Pokec nejen o autech...

Moderátoři: Eiffel, Fáboš, Bohuš, Berry, habitat3, Tommy1978, Kane13, Ritchma

Odpovědět
Yurii

Cesta Praha - Goteborg... kudy?

Příspěvek od Yurii »

Mám takovou možnost jet na silvestra za kamarádem do Švédska, konkrétně do Goteborgu a řeším jak se tam autem nejlíp dostanu a hlavně kolik mne to vyjde.

Máte někdo s podobnou cestou zkušenosti nebo doporučení jakou cestu zvolit, nějáký konkrétní trajekt? Mosty? Sice nás asi pojede pět ale samozřejmě je důležitá ekonomická stránka věci... Přecejenom je to buď 1500km po mostech a za jednu cestu to bude stát 80E, trajekty mi přijdou pekelně drahý ale zase by cesta byla o 300km kratší.
Pětka f kombajnu

milosh
Administrátor

Re: Cesta Praha - Goteborg... kudy?

Příspěvek od milosh »

Byl jsem tam pred 20 lety :) V roce 1991, to jeste nekteri z vas nebyli na svete, jeli jsme tam pres cely Nemecko a pak trajektem, presny mesta si nepamatuju ale dneska zjistim od rodicu 8)

milosh
Administrátor

Příspěvek od milosh »

Tak info uz mam zde, nevim zda to je nej cesta ale jeli jsme z Nemecka z Sassnitz do mesta Trelleborg ve Svedsku 8)
Bylo mi 14 a bylo to v noci takze moc videt nebylo :D Ale nase 105-ka to zvladla v pohode tam i zpet :lol:

Peugeot.309

Příspěvek od Peugeot.309 »

Jezdím do švédska každý týden (kamionem).Jak jsi psal,přez Dánsko je to delší a ten most u Osby je placenej,cenu už nevím ale pamatuju si že to byla paleta.Já jezdim z Rostocku do Trelleborgu,cesta trvá cca 6,5hodiny což je docela v pohodě.Na cestě si dej časovou rezervu na průjezd Berlina,tam je to snad furt ucpaný u tunelů a pak ve švédsku na dálnici E6 okolo Malmö,tam to bývá takly občas zmatečný,jinak je cesta v klídku.Teď když není sezona tak cena trajektů neni nic příšernýho když chceš jen přeplout,když budeš chtít kajutu a jídlo,cena je jiná samozřejmě...
Peugeot 309 1.6 65kw - minulost
Peugeot 306 1.4 55kw - slouží rodičům
Renault Megane II -2.0 16V 99kw -současnost

Rudi
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Rudi »

přes ten Berlín jedině obchvatem, přes centrum je to sebevražda, pokud to není v noci
VW - Very Wonderful
ALUSADY.CZ - originální alu kola na Váš vůz
Dovoz vozidel, odtahy z celé EU, STK

Yurii

Příspěvek od Yurii »

Díky, nakonec padla volba na cestu Přes Trellborg je to fakt nejrychlejší... Hlavně cesta trajektem je v souhrnu o víc než 600km kratší než přes mosty a poplatky sou dražší jen cca 20E což mi přijde skoro jako výsměch :)

Teď ještě vyřešit auto a můžem bookovat lodní lístek :-D
Pětka f kombajnu

Odpovědět

Zpět na „Pokec“