Rekonstrukce - bytové úpravy

Pokec nejen o autech...

Moderátoři: Eiffel, Fáboš, Bohuš, Berry, habitat3, Tommy1978, Kane13, Ritchma

Odpovědět
remix

Re: Rekonstrukce - bytové úpravy

Příspěvek od remix »

no strop (podlaha) tam je lity skvarobeton a Icka, na to prijde jeste kari sit a vylit betonem, za prve z duvodu srovnani, protoze ted tam neni jediny kousek podlahy rovny a za druhe tomu skvarobetonu moc neverim, videl sem jak se to sypalo kdyz sem boural otvor na schodiste. Takze asi fakt pujdu do toho ytongu a je klid, a na sikminy a stropy sadros pujde zcela urcite ..
..:: MB C-Klasse ::..
..:: Škodovka vMPi ::..
..:: Kawa Z750 ::..

Breakthru

Příspěvek od Breakthru »

mě sádrokarton živí, takže asi tak....stěna ze sádrošu vydrží dost a pokud někomu příjde obyč 12,5 mm silnej sádroš málo, tak může udělat dvouplášť, použít 15mm desku nebo fermacell, kterej vydrží daleko víc....výhoda je to, že kdykoliv si můžeš pozměnit dispozici, opravy jsou poměrně snadný, kdykoliv tam můžeš přehodit vypínač, zásuvku nebo přidat další a kabely protahuješ jen vnitřkem.Montáž je rychlá a vcelku snadná, je to lehký a je po tom menší bordel a míň se nadřeš při dopravě materialu jak s Ytongem....chce to hlavně dodržet základní technologický postupy a nevymejšlet zbytečnosti....navíc sádroš po napenetrování před barvou ztvrdne o něco víc, dá se taky natáhnout lepidlem s perlinkou a zaštukovat...cokoliv.....v podkroví se to dělá běžně a problémy s tím nejsou..
svět dospělých je pro mne záhadou......

Beaver

Příspěvek od Beaver »

Nooo, ono je to lehký vocaď pocaď a pro změnu se zase taháš se sviňsky velkýma deskama, YTONG si v klidu nanosíš po tvárnicích co až tak hrozně těžký nejsou. Tahat kabel dodatečně v sádrokartonové stěně je teoreticky možné, ale skrz stojku to neprotáhneš pokud z toho na jedné straně nesundáš ty desky, pokud je to zavatované tak to je ještě veselejší :)

Jinak oprava YTONGu je taky v klidu, prostě se dírka nebo odštípnutý kus zasádruje nebo vyštukuje a přemaluje. Teoreticky hraje pro sádroš ta změna dispozice, ale ona se v podkroví rodinného domu moc často koupelna nestěhuje :lol: Mimo jiné u akce takového rozměru už pak vyjde zhruba nastejno jestli rozmontuješ sádroš nebo kangem rozloupeš od sebe ty YTONG příčkovky.

Takže asi jediná zásadní výhoda sádroše je váha a rychlost montáže - i když i to má svoje specifika, protože se musí přetmelit spoje a "vruty" a nechat to vytvrdnout a následně opakovat, protože se tmel propadá.

Suma sumárum, vyber si co se ti líbí víc :lol:
Toyota Supra 2.5 twin turbo (208 kW/360 Nm)
Lexus RX400h 3.3 VVTi '06 (205 kW/418 Nm)
Lexus NX300h 2.5 Hybrid '16 (145 kW/207 Nm)
Lexus IS200 2.0 VVTi (115 kW/200 Nm)
"Vždycky můžete spát v autě, ale nikdy nemůžete řídit dům"

Breakthru

Příspěvek od Breakthru »

máš pravdu, ale je to halt věc názoru.....taky už jsme překopávali elektriku v hotový stěně a samozřejmě zavatovaný.V CW profilech, což jsou stojky ve stěnách, jsou H-výřezy, kterejma se protahujou káble.Samozřejmě ne vždy na ně narazíš.Je to práce navíc, ale de facto ti na to vystačí obyčejnej zalamovací nůž a nemusíš s sebou brát kango.....nemusíš rozebírat půl stěny, to je hloupost, stačí malej pracovní otvor a zase je to o rychlosti......
ty i u toho ytongu musíš zahodit spáru nebo ju vysádorvat či přetáhnout lepidlem s perlinkou, počkat na uschnutí a štuk....
pokud jde o ty desky, tak o jejich přepravě už vím svý.Když jsem kdysi dělával na jedný škole s partyjou stropy z protipožáru.Nosit desky po ouzkým, točitým schodišti a do druhýho a třetího patra...prostě nádhera........ale zase kolikrát půjdeš s deskou, která má 2,5m2 a kolikrát půjdeš s blokama?......
neříkám, že sádroš je nějaká spása, ale než vyzdívat, tak raděj montovat.....

Beaver

Příspěvek od Beaver »

Vsak jasne, proto jsem na konec psal at si vybere cemu dava prednost :D Svym zpusobem ty hotovy steny vyjdou plus minus na stejno - akorat do sadrose bych pak asi nevesil nejak ultra tezky knihovny apod, ale to si myslim, ze do podkrovi asi ani neplanuje a v miste, kde by mel treba zavesit umyvadlo se to patricne vyztuzi behem provadeni konstrukce. Jinak z meho osobniho hlediska uplne nejlepsi na pricky je pouzit derovane cihelne prickovy od Heluzu, Porothermu apod., ale je proste potreba stavet s tim, ze menit uz to v budoucnu nebudu a mit na to dostatecne unosne stropy.

A jak jsem psal, ja v podkrovi budu mit sadros se vsi pravdepodobnosti taky, takze to neni tak, ze bych ho uplne zavrhoval :D Budu si ti pak psat o rady az to zacnu postupne mrvit :lol:

remix

Příspěvek od remix »

Tak vam kluci nevim. Jinak tak jak se to podkrovi ted situacne vyresi, tak uz to i zustane, neni tam moc co vymyslet, schodiste je dane to uz nezmenim takze chodbu taky ne a ze zbytku se udelaji dva pokoje a v rohu koupelna, jeji umisteni se taky uz nezmeni. Jeste teda nekde zkusim pochytat rozumy jinde :D

..jo a knihovnu neplanuju :mrgreen:

Beaver

Příspěvek od Beaver »

Tak jeste jinak - pokud to budes delat cely sam, tak pri presnem mereni mas vetsi sanci udelat se sadrosem krasne rovne steny, na tvarnice musis natahovat tenkou omitku - a kdyz ji zprasis, bude to osklivy :D Zalezi jestli uz mas nejake prakticke zkusenosti.

remix

Příspěvek od remix »

soused zednik bude delat pricky, dela mi tam za 70kc na hodku, tak proc toho nevyuzit :D, ja mu budu napomocny, sikminy a strop si poradim ze sadrose udelat svepomoci..

Beaver

Příspěvek od Beaver »

V tom pripade je pro tebe YTONG optimalni varianta, protoze to od nej budes mit levne a slusne udelany. Oproti cihlam se da ta tvarnice pririznout pilou na potrebnou velikost nebo tvar velmi jednoduse, u sadrose to znamena nekdy komplikace s budovanim nosne konstrukce. Rozvody vody, odpadu a elektra se do toho jednoduse "vyskrabou", vykruzovak na elektrokrabice s tim samozrejme taky nema problem, krabice pouzijes obycejny za par korun.

Jinak ja uz mam na strese tasku :) Eelektro se ma delat tenhle tyden, nakonec jsme to s zenou nevydrzeli pri pohledu na ten nas strop a koupili si i dreveny zasuvky :) Tak jsem zvedavej na vysledek...

Apropos, ma tu nekdo zkusenosti s:

- boiler Drazice (optimalne hranatej 160 litru) ?
- kotel Thermona (turbo, 20 kW) ?

remix

Příspěvek od remix »

Thermona neznam, ale ja vzal ze vsech stran doporuceny kotel Immergas VICTRIX ZEUS 26KW :obchod:

Breakthru

Příspěvek od Breakthru »

Beaver:pokud jde o zavěšování na sádroš, tak asi takto....jsou hmoždinky na sádroš, který ti udržej třeba běžný světlo, při těžsích předmětech se musí přidávat plech a šroubuje se do něj...pak se taky vyztužuje pomocí OSB desek atd.....ale všeho s rozumem...podstatná je vejška, plocha, tl. zdi atd. atd....

binford

Příspěvek od binford »

Ahoj, já se taky lehce pochlubím
Přílohy
IMG_8949.JPG
IMG_8949.JPG (91.89 KiB) Zobrazeno 1713 x
IMG_8967.JPG
IMG_8967.JPG (29.73 KiB) Zobrazeno 1713 x

AR166
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od AR166 »

hned bych tam zalil tchyni. :D
www.ar166.galerie.cz..........................................................................................................................................Mattig SSF (Sokolov-Svatava-Felgen) :D

binford

Příspěvek od binford »

AR166: malá hloubka, to by vyčnívala nad hladinu :D

AR166
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od AR166 »

nakrajet. :lol:
www.ar166.galerie.cz..........................................................................................................................................Mattig SSF (Sokolov-Svatava-Felgen) :D

remix

Příspěvek od remix »

to je anhydrit nebo beton ?!

JOE_Cik
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od JOE_Cik »

na tom návěsu toe napsaný :)
Renault Clio 1,2 rv 97-plonkovka...SOLD
Renault Clio 1,8 16V-letadlo..SOLD
Renault Clio Sport 172 Ph2 rv02 - hají v garáži
Renault Megane Grandtour 1,5dCi rv18 - family wagen
Fiat Doblo Maxi 1,6 MTJ 120SX rv18 - služební

binford

Příspěvek od binford »

jj anhydrit - Krkonošská vápenka Kunčice
byl to hukot, za 1,5hod bylo hotovo, spíš jsem to brzdil já s malým tlakem vody.

Beaver

Příspěvek od Beaver »

No já zůstávám u betonu :D

A po dnešku už mám v baráku i sem tam nějakej drátek :lol:

Obrázek

Breakthru

Příspěvek od Breakthru »

Beaver:tak tak, zlatej beton.....
jinak radost pak něco vrtat do zdi :D

milosh
Administrátor

Příspěvek od milosh »

binford: to je sterka primo z auta nebo jak?

Beaver

Příspěvek od Beaver »

Breakthru píše:Beaver:tak tak, zlatej beton.....
jinak radost pak něco vrtat do zdi :D
Mno kdyz jsme u te zdi... nemam sice fotku (asi jsem si ji mel udelat), ale s elektrikarem jsem se dohodnul, ze bude potreba dat hodiny do druhe skrine, aby k nim byl pristup zvenku. Je to skoro stejny misto ve zdi, akorat z druhe strany. Manik oklepal omitku a tim to skoncilo, protoze se ukazalo, ze ty cihly, co jsou videt zevnitr, jsou jen prizdivka, zvenku pod omitkou nasel ve zdi tri dvacetikilove balvany. Takze zabalil nadobicko s tim, ze pokracovat se bude po vikendu, protoze na neco takovyho pry nema pripraveny naradi :D

binford

Příspěvek od binford »

milosh: v tom návěsu je sypká hmota, já jsem dodal vodu, vzadu se to míchalo a čerpadlem tlačilo hadicí do domu.

beaver: tak já doufám, že se mi podlaha za 14 dní nerozsype, když ten beton je beton.
Přílohy
IMG_8957.JPG
IMG_8957.JPG (41.08 KiB) Zobrazeno 1586 x

Breakthru

Příspěvek od Breakthru »

ne, nerozsype se ti.Ono, jde o to, že anhydrit prostě není žádná prdel.Stačí málo, nedodržení technologie a jsou to vyhozený prachy a zbydou ti oči pro pláč...Beton si de facto udělá každej svépomocí, já od jistý doby už raděj netvrdím, že každej.No, a hlavně beton tě vyjde levnějc.
Pro spoustu lidí to má především výhodu v rychlosti, rovinnosti atd., nicméně i velká plocha jde zabetonovat rychle a rovně.I na beton máš mašiny, tak proč by ne....A dle mě, když třeba rekonstruuješ koupelku, kam dáváš podlahovku, tak proč na by očko 15m2 cpát anhydrit, když stačí míchačka, písek, voda, cement, přísada do betonu a za chvilku máš hotovo?....
Už jsme viděl dost pokaženejch betonů a anhydritů, ale u toho durhýho tě to nasere nejvíc...

BIGPAPA
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od BIGPAPA »

společná práce mě a "tchána" 8) bydlet je kde, ale spat se na něčem musí :lol: :lol:
Obrázek

Obrázek
Svět by byl o mnoho bezpečnejší, když by každý před vstupem do letadla musel sníst kousek slaniny....

Boči

Příspěvek od Boči »

pri pohledu na tvuj avatar, jsem myslel ze si delas jinaci "spani" (aspon z 1. fotky) :lol: :lol: :lol:
"Kdo je Casey kurva Ryback" ?

*** montáž LPG systému značky Magic - více info přes SZ ***

BIGPAPA
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od BIGPAPA »

to je příprava :lol: :lol:
Svět by byl o mnoho bezpečnejší, když by každý před vstupem do letadla musel sníst kousek slaniny....

Beaver

Příspěvek od Beaver »

Na tohle tema jsme skoro zapomel... taky jsem mirne pokrocil:

Obrázek

gizmi

Příspěvek od gizmi »

http://surikatu.rajce.idnes.cz/rekonstrukce/" onclick="window.open(this.href);return false;
pridam se :o)

---od puvodniho stavu = SILENY!!!! ---po stav nyni a neustale se pridavaji fotky :)

jinak kdyby mel nekdo zajem, tak prodavam zanovni karmu a uplne novou vanicku do sprchace viz: http://www.autohificlub.cz/forum/11/153 ... ova-vanick" onclick="window.open(this.href);return false;
za polovicni ceny (karmu koupil predchozi majitel bytu, ale prechazime na kond. kotel a vanicku otec chtel zulovou, takze tahle nova zustala - je original zabalena, netknuta!!)

remix

Příspěvek od remix »

Breakthru píše:ne, nerozsype se ti.Ono, jde o to, že anhydrit prostě není žádná prdel.Stačí málo, nedodržení technologie a jsou to vyhozený prachy a zbydou ti oči pro pláč...Beton si de facto udělá každej svépomocí, já od jistý doby už raděj netvrdím, že každej.No, a hlavně beton tě vyjde levnějc.
Pro spoustu lidí to má především výhodu v rychlosti, rovinnosti atd., nicméně i velká plocha jde zabetonovat rychle a rovně.I na beton máš mašiny, tak proč by ne....A dle mě, když třeba rekonstruuješ koupelku, kam dáváš podlahovku, tak proč na by očko 15m2 cpát anhydrit, když stačí míchačka, písek, voda, cement, přísada do betonu a za chvilku máš hotovo?....
Už jsme viděl dost pokaženejch betonů a anhydritů, ale u toho durhýho tě to nasere nejvíc...
tak ja volil treba anhydrit hlavne proto, ze vsude mam natahane teplovodni podlahove topeni a beton pro tenhle system neni moc idealni. Ale nemit tu podlahovku, tak urcite jdu do betonu, vyjde to levneji a ve finale to plni tu stejnou funkci. Akorat u me prijel domychavac primo s namichanou smesi anhydritu, uz nebyla treba voda (tu sem v te dobe jeste ani nemel v baraku :D )

:) http://www.youtube.com/watch?v=iAzq_t6E5_Y" onclick="window.open(this.href);return false;

Odpovědět

Zpět na „Pokec“