blázen píše:rejchy píše:Sice mám benzín,ale vím dobře proč jsem si diesla nekoupil,takže se klidně ptej.Jinak když pohledáš na BMWklubu tak tam toho najdeš taky mraky

Co je na tom dieslu špatného?
Vyloženě špatného nic,jedině automat.Ten je dimenzovaný tak akorát a pokud dostává čočku tak nepřežije 200k km-repas 40tkč.
U manuálu je zase spojková sada za cca 25tkč včetně dvouhmoty,takže taky ranec.
Jinak vstřiky vydrží podle nafty i 500k km,ale počítej že v čechách kolem 200-300tk jich už budeš muset několik vyměnit-repas cca 6-7tis.kč.
Turbo to je o zacházení a repase cca 10-12tkč.
Čerpadla to má tři,jedno podávací v nádrži,pak středotlaké a vysokotlaké-odcházíto v pořadí jak jsem to vypsal,to vysokotlaké ale vydrží hodně,ty dvě podávací stojí kolem 5-7tkč kus.
A pofaceliftová verze 142KW má ještě v sání swirl klapky a pokud uletí klapka může zničit motor.Buď vytlouct klapky a dát záslepky,nebo koupit nové sání za cca 7tkč.Dále má facelift větší přední kotouče-tudíž dražší,ale zase má vždy DSC (ESP) a brzdový asistent,takže pokud koukáš i trochu na bezpečnost je face lepší.
Takže když ti v jedom roce odejde všechno tak to je na mašlu,mě se to bohužel už v minulosti stalo ale u daleko levnějšího dieslu a proto je nemám rád.
Když kamarád sháněl 530D tak jsem s ním byl kouknout na auto které mělo cca 490tkm servisované,majitel s ním jezdil na služebky do německa a to auto mělo vyměněný jeden vtřik a turbo na 300 tkm,jinak vše původní.Pak jsme byly omrknout ještě auto s 300tkm taky servisované a to mělo spojku,turbo původní,jen jeden vstřik po výměně.No a kamarádovy se to zdálo moc ojeté,tak si koupil klasicky to nejlevnější co našel se 120tkm na tachu bez doloženého servisu a jenom sypal.Takže pokud seženeš servisovaný kousek tak do něj klidně jdi,ale jinak raději benzín a dát do toho plyn-ve finále tě to vyjde levněji.