Rychlá rada: aneb nabourala mě paní s Triglavem

Pokec nejen o autech...

Moderátoři: Eiffel, Fáboš, Bohuš, Berry, habitat3, Tommy1978, Kane13, Ritchma

Hans231
Kontaktovat uživatele:

Rychlá rada: aneb nabourala mě paní s Triglavem

Příspěvek od Hans231 »

Zdravím,
dnes ráno mi jedná nešikovná paní zničila řidičovo zrcátko, dohodli jsme se předběžně, že to vyřešíme z jejího POV.

S hrůzou jsem však zjistil, že je pojištěná u TRIGLAV :kladivo:

Dohodli jsme se , že zítra půjdem na pobočku a vše nahlásíme a sepíšeme.

Prosím vás o radu, jak postupovat, abych z toho vyváznul alespoň +- finančně rozumě.

sepíšeme evropský protokol o nehodě, nechám si podepsat dodatečný papír o uznání viny...

Cena druhovýroby zrcátka je 6000,- + práce + lak
Je to 2002 BMW E39

Jaký byste volili postup?

-Já bych byl pro opravu ve vlastním servisu, což (když je to známý) je asi nejvhodnější varianta. Ovšem zas bych nerad, abych z faktury na 10k viděl 1000Kč :( Mám ze zákona možnost požadovat opravu ve vlastním servise?

-Z opravy rozpočtem mám hrůzu, protože jem na netu četl početné názory plnění škody za 28.000,- částkou 408Kč atd!!!

-Jejich sesvis (pokud to vůbec nabízejí) to mi ale také moc nevoní, protože čínské zrcátko na autě teda vůbec nepotřebuji.

-Mám to vůbec řešit s touto "pojišťovnou" která téměř nerepsektuje zákony ČR nebo se zkusit domluvit s paní na něaké částce "mimosoudně" aby nepřišla o případný bonus?

Budu rád za vaše návrhy, zkušenosti atd.

Díky
Naposledy upravil(a) Hans231 dne 24 lis 2011 21:34, celkem upraveno 1 x.
BMW 535i

pokorneo
Kontaktovat uživatele:

Re: Rychlá rada: aneb nabourala mě paní s Triglavem

Příspěvek od pokorneo »

nevím proč , ale když jde jenom o blbý zrcátko proč z toho děláš takovou vědu ....

co jsem tak na e-cat koukal nejlevnejsi je tam za 2700 vc dane elektrika , vyhrev + litr lak kdyz prezenu tak 4k celkem , takže rozpočtu bych se vubec nebal , kdyby to byla nejaka morda a byla to totna tak pak by byl problem , takhle zbytecne plašíš .

jinak tady namatkou na bazaru :

http://karoserie-naraznik-zrcatka.sbaza ... 31727.html" onclick="window.open(this.href);return false;
Pravé tajemství života je hledání dokonalého auta .

Hans231
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Hans231 »

Jasně že nejde o nic existenčního,
ale rád bych byl aspoň na tom, že se mi to zaplatí. Při vyhledávání zrcátka je potřeba dbát na to, že je ztmavovací, el ovládané, el sklápění a výhřev. Navíc mi docela vadí, to, že to bude noname druhovýroba místo origa + práce + lak.

V rozpočtu mi pošlou 321,-Kč a budu nahranej :(

jednoduše bych rád slyšel, jakou formu plnění mám po nich chtít, abych měl co největší šasnci, že z toho uvidím nějakou částku podobnou realitě.
BMW 535i

pokorneo
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od pokorneo »

vzhledem k tomu , že jde o zrcátko , tak to oprav , vystav FA a pak se s nima hádej .... doporučuju udělat přes známýho aspon o 40% vyšší částku než na co tě to vyjde , aby jsi měl pole působnosti při hádání . Nic jinyho nejde
Pravé tajemství života je hledání dokonalého auta .

SPEEDY
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od SPEEDY »

Já bych to zas tak nehrotil nějakýma 321,- Kč... V prvé řadě, všechno řádně nahlaš a počkej na likvidátora.. Až potom řeš situaci, když Tě budou chtít odrbat. Vzhledem k tomu, že E39 se dělala cca + - do roku 2003, počítej, že amortizace dílů proběhne - je to starý auto, takže ideálně sehnat zrcátko za 2-3.000,- někde z vraku, lak cca litr a to by pojišťovna neměla mít problém plnit. Z takovéto "nehody" nečekej, že rozpočtem vyděláš (sorry, ale z příspěvku to tak vyznělo)

Na nějaký mimosoudní vyrovnání, se rovnou vyser, pokud viník svoji vinu uznal, tak má právo na to, řešit to z povinnýho ručení a pokud ho má řádně sjednané a zaplacené, další jednání, mu může být u zadku.. od toho to povinný ručení je ;)
EXPRESNÍ PŘEPRAVA KUSOVÝCH ZÁSILEK NA TRASE BRNO - PRAHA - BRNO TÝŽ DEN OD PODÁNÍ - INFO: 608 771 206

Hans231
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Hans231 »

Vydělat na tom opravdu nepotřebuji a ani to nečekám :wink:

Takže tam zítra naběhnu s tím, že chci proplatit fakturu.

Když se budou ošívat, mám ze zákona možnost chtít to řešit "proplacením faktury" ?
BMW 535i

SPEEDY
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od SPEEDY »

Ze zákona máš nárok na řešení poj. události rozpočtem, nebo ve smluvním servisu pojišťovny, u které je viník pojištěn.
EXPRESNÍ PŘEPRAVA KUSOVÝCH ZÁSILEK NA TRASE BRNO - PRAHA - BRNO TÝŽ DEN OD PODÁNÍ - INFO: 608 771 206

maRkus
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od maRkus »

a propo... amortizace nesmi bejt... prectete si poradne zakony.. minulej tyden sme to resili s pravnikem. pokud te nekdo naboura tak ti pojistovna musi zaplatit vzniklou skodu v plne vysi, zadna amortizace, oni to jen zkousi a vi ze musi.
AUTOSERVIS, PNEUSERVIS, AUTOSKLO, RYCHLOSERVIS, mechanické práce, klempířina, lakovaní, odtah vozidel. (Praha 5) - SZ nebo 603 909 767, http://www.freshlak.cz" onclick="window.open(this.href);return false;

https://www.flickr.com/photos/130435261@N04/" onclick="window.open(this.href);return false;

Trhyy
V.I.P.

Příspěvek od Trhyy »

Triglav jede podle audatexu, takže ti musí proplatit cenu origo zrcátka + nějakou tabulkovou cenu za lak a práci + když to bude nějakou dobu trvat tak máš nárok i na půjčení náhradního vozidla po dobu opravy, toho bych se nebál, budeš se sice dohadovat ale prachy dostaneš, druhá věc je to kdy ty prachy dostaneš :D

Velmi často zkoušej fintu že jim pošleš všechny dokumenty co požadují, škodu nahlásíš po telefonu, ale škodu chtěj ještě PÍSEMNĚ NAHLÁSIT OD OBOU STRAN! Což když někdo neví tak tě na to nikdo neupozorní a na infolince ti to neřeknou, je to sice protiprávní, ale likvidátor to bez toho neuzavře a než se s nima soudit, je jednodušší a rychlejší jim to poslat a napsat jim k tomu nějakej hezkej komentář že je to protiprávní, aby si si ulevil :D
No a i když jim tam ten dokument pošleš a měsíc se nic neděje a zavoláš jim proč se nic neděje, tak velmi rádi řikaj že ten dokument o písemnym nahlášení chybí, takže doporučuju si dělat printscreen když ten dokument posíláš 8)
MÁŠ PRASKLÝ AUTOSKLO? STŘÍPEK AUTOSKLO TO VYŘEŠÍ !
www.AUTOSKLOSTRIPEK.cz - Praha 5 -774 573 375
!!Ke každému čelnímu sklu až 2000Kč poukázka na pohonné hmoty ZDARMA!

Hans231
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Hans231 »

maRkus píše:a propo... amortizace nesmi bejt... prectete si poradne zakony.. minulej tyden sme to resili s pravnikem. pokud te nekdo naboura tak ti pojistovna musi zaplatit vzniklou skodu v plne vysi, zadna amortizace, oni to jen zkousi a vi ze musi.
Taky si myslím, že to tak je. Ale realita je asi bohužel jiná.

A k tomu proplacení faktury... před nedávnem jsem řešil čelní sklo a dožadoval jsem se varianty "na fakturu" a u ČP mi tvrdili že jen rozpočet nebo smluvní servis. Pak jsem to předal Tryhymu a najednou to na fakturu nádherně šlo a i proplatili celou částku... :D

Problém je, že já jako amatér se s nimi budu dost špatně hádat...proto jsem rád za každou radu od zkušenějších
BMW 535i

Trhyy
V.I.P.

Příspěvek od Trhyy »

Todle se bohužel děje u více pojištoven že dělaj z "běžnejch" lidí blbce a vojebávaj kde můžou a řikaj do telefonu mylný informace, kdyby měl člověk podávat stížnosti na to co na infolince zákazníkům blejou za nesmysly co nejsou pravda, nedělal by člověk nic jinýho, viz. to že čelní sklo jde pouze rozpočtem, nebo do smluvního servisu.

Ilegaltuner
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Ilegaltuner »

mě naboural chlp s triglvam do golfa měl jsem ko předek je fakt že jsem na penze čekal 3 měsíce oni to prostě rychleji neřeší, ale přišlo mi 50tis takže spokojeost. Měk jsm to rozpočtem :wink:
Commodore B 3.0 24V Nitro
Audi A8 D3 4,2i

Hans231
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Hans231 »

Trhyy píše:Todle se bohužel děje u více pojištoven že dělaj z "běžnejch" lidí blbce a vojebávaj kde můžou a řikaj do telefonu mylný informace, kdyby měl člověk podávat stížnosti na to co na infolince zákazníkům blejou za nesmysly co nejsou pravda, nedělal by člověk nic jinýho, viz. to že čelní sklo jde pouze rozpočtem, nebo do smluvního servisu.

Takže mám si stát za svým a dožadovat se i v tomto případě proplacení faktury?
BMW 535i

Trhyy
V.I.P.

Příspěvek od Trhyy »

Hans231 píše:
Trhyy píše:Todle se bohužel děje u více pojištoven že dělaj z "běžnejch" lidí blbce a vojebávaj kde můžou a řikaj do telefonu mylný informace, kdyby měl člověk podávat stížnosti na to co na infolince zákazníkům blejou za nesmysly co nejsou pravda, nedělal by člověk nic jinýho, viz. to že čelní sklo jde pouze rozpočtem, nebo do smluvního servisu.

Takže mám si stát za svým a dožadovat se i v tomto případě proplacení faktury?
To každopádně, nikdo tě nesmí nutit do smluvního servisu, to je tvoje volba kam to dáš :wink: Kór když navíc nejseš jejich klientem a nemusíš se defakto řídit jejich podmínkama který maj ve smlouvě.

HondaMan

Příspěvek od HondaMan »

Také bych byl triglavem mírně znepokojen. Plnění krátí dosti výrazně.

V tabulce je uvedeno, o kolik průměrně krátí plnění.
Obrázek
Pokud byla paní fér, tak bych ji zkusil nabídnou řešení mimo pojišťovnu. Pokud se moc netvářila, hodil bych to třeba Nehodové službě, která dá paní, jako viníka nehody, k soudu a vymlátí to z ní. Jí to bude ale stát řádově více (soudní poplatky, právní služby...)

A nebo zkusit cestu náhody, ale já bych to tímto způsobem neřešil.

starter

Příspěvek od starter »

sousedovi zbořil dveře neopatrnej šikula a dostal 13800,- na jaře tomu končí stk a vůbec celková životnost na sběrný dvůr, alespon mu to zaplatili :lol:
jinak oprava dveří proběhla kladivem

k věci: pojištovna platí 100% práci a lakování v servisu, na díly se odečítá amortizace, ale v případě použití starýho dílu se nemusíš bát prodělku
odtah od 7kč/km 731810210

Ritchma
Moderátor

Příspěvek od Ritchma »

Já když si vzpomenu na jednání likvidátora u ČP....... nebyl jsem daleko od toho mu vyndat pár zubů. Fakt to chce jít tvrdě za svym a pořád si stěžovat a jít vejš a vejš. Pak to jde, jinak odejdete s pár korunama. A nebo i když je to hnus jít prostě stejnym stylem jako to dělá pojišťovna, ojebávat.....
Build shit car, call everyone haters....
Function > Form

milonovo

Příspěvek od milonovo »

HondaMan:To je trochu silný kafe ne? Ona je ze zákona pojištěná,takže proč by to měl někdo chtít po ní?

HondaMan

Příspěvek od HondaMan »

Protože ona způsobila nehodu, ona způsobila škodu a ona je odpovědná za škodu. V oblasti viny pojišťovna vůbec nefiguruje.
A má to ještě jeden důvod. Proč se soudit s pojišťovnou, která má x právníků znalých v oboru, když můžeš dát k soudu ženskou, která je ráda že ví co znamená zelená karta a právník co bere 3000 za hodinu je jí vzdálen asi stejně jako Triglav slušné pojišťovně.
Naposledy upravil(a) HondaMan dne 25 lis 2011 12:32, celkem upraveno 1 x.

starter

Příspěvek od starter »

milonovo píše:HondaMan:To je trochu silný kafe ne? Ona je ze zákona pojištěná,takže proč by to měl někdo chtít po ní?
to jednoduchý, u directu to za tebe pokud je ti mín jak 24let taky nikdo nezaplatí
odtah od 7kč/km 731810210

milonovo

Příspěvek od milonovo »

HondaMan píše:Protože ona způsobila nehodu, ona způsobila škodu a ona je odpovědná za škodu. V oblasti viny pojišťovna vůbec nefiguruje.
A má to ještě jeden důvod. Proč se soudit s pojišťovnou, která má x právníků znalých v oboru, když můžeš dát k soudu ženskou, která je ráda že ví co znamená zelená karta a právník co bere 3000 za hodinu je jí vzdálen asi stejně jako Triglav slušné pojišťovně.
Aha,takže když se všichni chovaj jako zmrdi,proč se nepřidat...
Ona musí bejt ze zákona pojištěná,pojistila se u pojišťovny,který tenhle zkurvenej stát udělil licenci a která podle všeho nemá nárok někoho odrbávat,pokud to udělá,myslím,že je dobrý to řešit s ní a ne s někým,kdo kromě toho,že někoho ťuknul (proti tomu je pojištěnej) nic neproved.A ještě prostřednictvím dalšího zmrda,takže to ve finále může bejt škoda za 100.Pokud by měla fungovat vaše logika,že každej je odpovědnej za škodu,tak nechápu,proč se pojišťujeme povinně.
Jinak teda HondaMan,je mi to jedno,ale pokud takhle uvažuješ... :savle:

Co si budem povídat,zrcátko ve finále bude stát 2000 pěkný možná i v barvě),ten plast stojí v BMW tuším 600....

Rudi
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Rudi »

milonovo píše:
HondaMan píše:Protože ona způsobila nehodu, ona způsobila škodu a ona je odpovědná za škodu. V oblasti viny pojišťovna vůbec nefiguruje.
Ona musí bejt ze zákona pojištěná,pojistila se u pojišťovny,který tenhle zkurvenej stát udělil licenci a která podle všeho nemá nárok někoho odrbávat,pokud to udělá,myslím,že je dobrý to řešit s ní a ne s někým,kdo kromě toho,že někoho ťuknul (proti tomu je pojištěnej) nic neproved.A ještě prostřednictvím dalšího zmrda,takže to ve finále může bejt škoda za 100.Pokud by měla fungovat vaše logika,že každej je odpovědnej za škodu,tak nechápu,proč se pojišťujeme povinně.

Co si budem povídat,zrcátko ve finále bude stát 2000 pěkný možná i v barvě),ten plast stojí v BMW tuším 600....
a bude mít z toho ponaučení, že příště se na levný pojišťovny vysere a radši si přidá litra ročně a je v klidu. Tak či tak, třeba jí to dá pohybu a začne ona tlačit na pojišťovnu...
VW - Very Wonderful
ALUSADY.CZ - originální alu kola na Váš vůz
Dovoz vozidel, odtahy z celé EU, STK

milonovo

Příspěvek od milonovo »

To je ale trochu blbost ne,cenová politika tý pojišťovny není vůbec důležitá,ať si prodává pojistky za kolik chce a ať plní podle zákona,jinak ať je bez licence.Podle ÚS nemají na žádný krácení nárok,prostě to zkoušej.

Trhyy
V.I.P.

Příspěvek od Trhyy »

milonovo píše:

Asi jak píše Rudi, dokud budou lidi dementní a pojištovat si auto u Slavie, Triglavu, Hasičský apod., tak at platěj, chtěj ušetřit litr, dva ročně ? Tak ať pak doplácej, už několikrát sem čet na nějakym foru příspěvek typu "mě je to jedno kde sem pojištěnej, mam to u Triglavu a až někoho zbořim, je to jeho věc, mě nezajímá kolik dostane" pak se takovýdle lidi divěj a nepřijde mi to svinárna to po něm vymáhat, tobě vznikne na autě škody xy a ty chceš ten xy dostat zpátky aby to pokrylo náklady na opravu, to je celý :wink:

Trhyy
V.I.P.

Příspěvek od Trhyy »

L.A.M.A. píše:Triglav? meli jsme u nej havarijko na funglovku Fusiona. Nevim proc jsme jedine auto meli jinde nez u Allianz. Rozmlatil jsem ho na totalku. po 3 mesicich a 4t km. Pojistovne trvalo mesic nez se na to prisla podivat. Furt at jim to dovezeme... auto nemelo ani jednu napravu tam kde ma byt, motor o 40 cm jinde... uplne na hovna rozmlacene. Pak zjistili, ze vrak ma hodnotu jeste 100... tak ze nam vyplati 190tisic. To jsme zamitli. Tak 50tisic hodnota vraku 240 tisic nam daji. Puvodni hodnota vozu 390tisic. No naboural jsem v zari penize vyplaceny v srpnu dalsiho roku.
To že je nějaká hodnota vraku je normální, ale normální je taky to že ho od tebe ta pojištovna odkoupí ten vrak, právě za tu cenu co určí a pak to následně prodá dál na svoje triko s marží :wink:

milonovo

Příspěvek od milonovo »

HondaMan píše: A má to ještě jeden důvod. Proč se soudit s pojišťovnou, která má x právníků znalých v oboru, když můžeš dát k soudu ženskou, která je ráda že ví co znamená zelená karta a právník co bere 3000 za hodinu je jí vzdálen asi stejně jako Triglav slušné pojišťovně.
Když necháme stranou pojišťovny ,je mi na blití z tohohle,na pojišťovnu koule nemá,ale ženskou by tahal po soudech.V něčem mi to připomíná cikány,ty si taky vybíraj slabší kusy.

Hans231
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Hans231 »

Zažalovat paní, která za nic nemůže je samozřejmě hovadina a je to nemorální! Dnes jsme to byli sepsat a trochu jsem jí vyčinil , co to má za pojišťovnu. a jak jinak, vnutili jí ho nějací neodbytní dealeři. Slíbila, že sjedná nápravu a půjde k normální slušné pojišťovně.

PS: Ztmavovací zrcátko na facelift v laku za dvojku seženeš možná tak v Afghánistánu na burze:roll:
BMW 535i

HondaMan

Příspěvek od HondaMan »

milonovo píše:Když necháme stranou pojišťovny ,je mi na blití z tohohle,na pojišťovnu koule nemá,ale ženskou by tahal po soudech.V něčem mi to připomíná cikány,ty si taky vybíraj slabší kusy.
Tak se zeptám jinak. Za co bys chtěl žalovat pojišťovnu? Ona tu škodu nezpůsobila. Ty s její pojišťovnou nemáš uzavřenu žádnou smlouvu.
Jediný kdo Ti způsobil škodu je viník nehody (v tomto případě ta ženská). Takže jediný, koho ty můžeš žalovat je opět viník nehody.

Ad Cikáni: Pokud Ti slabší způsobí nějakou škodu, nebudeš se bránit protože je slabší?

Já mám zcela jasno. Způsobil jsi mi škodu za X tisíc, Tvá pojišťovna mi vyplatila X/2, zaplatíš mi zbývajících X/2?
Ano --> všechno v pořádku, každý občas děláme chyby.
Ne --> Jdeme k soudu, zaplatíš několikanásobek a příště si třeba auto pojistíš lépe.

A nebo to hodíš na nehodovou službu, která to vyřeší za Tebe a vyúčtuje si své náklady, na což má zákonný nárok, stejně jako Ty nebo já na využití jejich služeb.

Do osobní roviny snad zacházet nebudem.

Odpovědět

Zpět na „Pokec“