Rychlá rada: aneb nabourala mě paní s Triglavem

Pokec nejen o autech...

Moderátoři: Eiffel, Fáboš, Bohuš, Berry, habitat3, Tommy1978, Kane13, Ritchma

milonovo

Re: Rychlá rada: aneb nabourala mě paní s Triglavem

Příspěvek od milonovo »

Ona je ale právě pro tenhle účel účel pojištěná,dokonce povinně,je pojištěná u pojišťovny,která od tohohle státu dostala posvěcení pro svůj provoz.Zachovala se slušně,škodu nahlásila.Zatím ani nedošlo k žádnýmu poškození ze strany pojišťovny a ona už je pomalu u soudu :roll: Pokud Tě okrade pojišťovna,je sice možná jednodušší to vymáhat po ní,ale zloděj je pojišťovna,ty seš povinej se pojistit,ona je zase povinna uhradit za Tebe škodu.
Já to chápu,když Ti někdo opravdu zničí auto,takže i když se to opraví,už to třeba nemá tu cenu a ještě třeba dělá problémy s hlášením(když se sám chová jako zmrd,proč mu neukázat,jak to chutná),ale tady jde o zrcátko,když už na tom Hans něco vyvaří,stejně to nebude nic velkýho a dělat kvůli tomu to co radíš je fakt eklhaft.Díly na e39 už dávno nic moc nestojej a myslím,že i když si to nechá zaplatit rozpočtem,tak to v klidu pořídí.

Beaver

Příspěvek od Beaver »

Mimo jine, az mu urazi zrcatko podruhe, tak u nej urcite zvonit vecer nebude a nedoporuci to ani svym znamym a rodine, atd.
Toyota Supra 2.5 twin turbo (208 kW/360 Nm)
Lexus RX400h 3.3 VVTi '06 (205 kW/418 Nm)
Lexus NX300h 2.5 Hybrid '16 (145 kW/207 Nm)
Lexus IS200 2.0 VVTi (115 kW/200 Nm)
"Vždycky můžete spát v autě, ale nikdy nemůžete řídit dům"

HondaMan

Příspěvek od HondaMan »

milonovo: Problém je v tom, že ty nejsi s pojišťovnou v žádném vztahu, takže je nemáš za co žalovat. Pojišťovna Tě nepoškodila.

Viník nehody se pojišťuje proto, aby Ti měl z čeho vyplatit škodu kterou způsobil. Pokud se pojistí špatně, je to jeho problém.
V ČR ne, ale myslím že třeba v UK když prokážeš že máš dost volných prostředků, tak "povinné ručení" nemusíš mít vůbec. Škodu pak hradíš rovnou ze svého.

Ritchma
Moderátor

Příspěvek od Ritchma »

A já si marně myslel že pokud se pojistim u jakkýkoliv pojišťovny a způsobim škodu, nebudu platit nikde ani korunu. Však od toho by to pojištění mělo bejt, ne? V případě že mi někdo způsobí škodu a já nedostanu od jeho pojišťovny dostatečný plnění, tak ho ještě můžu tahat u soudu o ten zbytek? To mi příjde dost šílený. Nebo to tak funguje jenom u normálních poijšťoven? Já když dostal dopis že za mě pojišťovna uhradila xx tisíc, na konci bylo že pokud po mě bude poškozený dále cokoliv vymáhat, mam neprodleně kontaktovat pojišťovnu, která to bude dál řešit...
Build shit car, call everyone haters....
Function > Form

Goldies
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Goldies »

HondaMan píše:
milonovo píše:Když necháme stranou pojišťovny ,je mi na blití z tohohle,na pojišťovnu koule nemá,ale ženskou by tahal po soudech.V něčem mi to připomíná cikány,ty si taky vybíraj slabší kusy.
Tak se zeptám jinak. Za co bys chtěl žalovat pojišťovnu? Ona tu škodu nezpůsobila. Ty s její pojišťovnou nemáš uzavřenu žádnou smlouvu.
Jediný kdo Ti způsobil škodu je viník nehody (v tomto případě ta ženská). Takže jediný, koho ty můžeš žalovat je opět viník nehody.

Ad Cikáni: Pokud Ti slabší způsobí nějakou škodu, nebudeš se bránit protože je slabší?

Já mám zcela jasno. Způsobil jsi mi škodu za X tisíc, Tvá pojišťovna mi vyplatila X/2, zaplatíš mi zbývajících X/2?
Ano --> všechno v pořádku, každý občas děláme chyby.
Ne --> Jdeme k soudu, zaplatíš několikanásobek a příště si třeba auto pojistíš lépe.

A nebo to hodíš na nehodovou službu, která to vyřeší za Tebe a vyúčtuje si své náklady, na což má zákonný nárok, stejně jako Ty nebo já na využití jejich služeb.

Do osobní roviny snad zacházet nebudem.
Tak pod tohle se klidně podepíšu, neboli proč já mám doplácet na to, že se někdo pojistil nejlevněji jak to jde???
Japonci na konci
Nissan Pathfinder - jen tak na práci
Honda Civic 8g 1.8 V-tec - jen tak pro ženu
Toyota MR2 ZZW30 2ZZ - jen tak pro radost
Yamaha Majesty 250 - jen tak na lítačku

milonovo

Příspěvek od milonovo »

Přijde mi to jako v tematu o kouření :-) a mám rozehranej turnaj,takže se vzdávám 8)

pavelini
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od pavelini »

Tak za sebe jeste pockam na vyjadreni zdejsiho pojistovaciho profika TheTima a pak budu nedockave cekat na vyreseni teto situace.
Jak to tedy je s amortizaci a vsemu okolo zde doctenych dulezitych rad, versus realita.
Coz me profesne a osobne vazne zajima. Ja to vazne probehne ty brdo.
Nejezdím rychleji než létá můj anděl strážný.
Vše zustalo, jen se doma zabydlelo něco rodinného pro kočárek a konečně něco RS a M

Ritchma
Moderátor

Příspěvek od Ritchma »

Může mi tu někdo vysvětlit z jakého důvodu by mě jako viníka nehody měl poškozený žalovat o rozdíl mezi cenou opravy a plněním od pojišťovny? Podle § 442 Občanského zákoníku se poškozenému hradí skutečné výše škody. Je jasný že i když se to nikomu kdo je poškozený nelíbí, tak těžko může očekávat, že mu za deset let starý díl na autě pojišťovna vyplatí cenu nového. To pak po totálce budete čekat, že vám pojišťovna zaplatí pořizovací cenu auta v době kdy bylo zakoupeno? Z tohohle chápu tu amortizaci a příjde mi, že pokud mě jako viníka poškozený zažaluje, nemá prakticky žádnou šanci na úspěch.
Function > Form

HondaMan

Příspěvek od HondaMan »

Máš pravdu, ale když TVÁ pojišťovna neuhradí veškeré TEBOU způsobené škody a TY nedoplatíš rozdíl, tak TĚ zažaluji a na 99% vyhraju. TY zaplatíš soudní výdaje, rozdíl mezi oprávněným plněním a tím co vyplatila TVÁ pojišťovna, mé právní náklady...

A jak je vidět z tabulky, pojišťovna může krátit plnění i o více jak 78% (ta hodnota je průměrná).

Ritchma
Moderátor

Příspěvek od Ritchma »

Teď jsem se v tom trošku ztratil. Já jsem vždycky žil v tom, že max amortizace je 50%. Takže já do tebe nabourám, ty si hodíš auto do servisu a dodáš fakturu pojišťovně. Ta zaplatí 50% dílů a 100% práce a laku. Nebo se najde i pojišťovna, která to z nějakýho důvodu nezaplatí? A když si to dáš rozpočtem a zdá se ti to málo, vždycky se můžeš ozvat a řešit to s nima dál. Nebo prostě jdeš za viníkem a zaplať mi rozdíl?
Mě to totiž přišlo že by jste pak chtěli po viníkovi těch 50% co pojišťovna nezaplatila z důvodu amortizace a to se mi zdá že by u soudu v životě nemohlo obstát...
Function > Form

rallik
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od rallik »

No soboně si myslim, že na 99% by si ten soud určitě nevyhrál, nebo máš nějaké osobní zkušenosti? Jak už tu několikrát zaznělo, jsem pojištěnej a když něco zavinim, zacáluje to za mě pojišťovna a dál to neřešim :wink:
KEHO rennsport

Ritchma
Moderátor

Příspěvek od Ritchma »

No a nevim jak triglav, ale když jsem něco proved, vdždycky mi přišel dopis že poškozenému bylo vyplaceno tolik a tolik a v případě, že by po mě poškozený cokoliv vymáhal se mam neprodleně obrátit na pojišťovnu, která to za mě vyřeší. Co jsem čet na netu, tak vyhrát něco takovýho neni prdel, spíš zázrak! Má tu s tim někdo opravdu zkušenost nebo je to jenom teorie s tim vymáháním rozdílů po viníkovi?
Function > Form

Trhyy
V.I.P.

Příspěvek od Trhyy »

rallik píše:Jak už tu několikrát zaznělo, jsem pojištěnej a když něco zavinim, zacáluje to za mě pojišťovna a dál to neřešim :wink:
Takhle to bohužel v CZ neni, ale týká se to naštěstí jenom sračkovejch pojištoven typu Slavia, Triglav, Axa, Direct a Hasičská, když má někdo normální pojištovnu tak se todle nestane, na jednu stranu je to dobře že to tak je, aspon ubyde těch lidi s těma sračkovejma pojištovnama, protože to je akorát výsměch na lidi.

A například pojištovna Direct ti uzavře pojištění, ale v dodatku malými písmenami je napsáno že pokud způsobíš nehodu a je ti do 24let, tak za tebe neplatí ani korunu a to se vyplatí, hlavně že člověk ušetří čtvrtletně 500kč na pojistce :lol:
MÁŠ PRASKLÝ AUTOSKLO? STŘÍPEK AUTOSKLO TO VYŘEŠÍ !
www.AUTOSKLOSTRIPEK.cz - Praha 5 -774 573 375
!!Ke každému čelnímu sklu až 2000Kč poukázka na pohonné hmoty ZDARMA!

Goldies
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Goldies »

Přesně tak. Lidi si nečtou smlouvy a raději ušetří pár kaček ročně a pak se divý...
Japonci na konci

SPEEDY
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od SPEEDY »

rallik píše:No soboně si myslim, že na 99% by si ten soud určitě nevyhrál, nebo máš nějaké osobní zkušenosti? Jak už tu několikrát zaznělo, jsem pojištěnej a když něco zavinim, zacáluje to za mě pojišťovna a dál to neřešim :wink:
Přesně tak..

To samý jako pojistka na blbost.. pojistím se do výše krytí např. 100.000,- a v práci udělám průser... do této částky to má za mě uhradit pojišťovna a víc mě nezajímá.. nad rámec poj. krytí to samozřejmě jde na mě.
Povinný bručení má taky nějaký limity krytí a minimum je snad 3, nebo 5 mil. na škodu a zdraví, takže v případě, že by po mě ještě někdo něco vymáhal soudně, tak zdarec.. takovej soudní spor se na 99% vyhrát nedá, to je možná jen zbožný přání poškozenýho.
EXPRESNÍ PŘEPRAVA KUSOVÝCH ZÁSILEK NA TRASE BRNO - PRAHA - BRNO TÝŽ DEN OD PODÁNÍ - INFO: 608 771 206

Tom_
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Tom_ »

v praci muzou po tobe chtit max myslim bud 3 nebo 4 nasobek tve prumerne mesicni mzdy dle zakona.Zbytek muzou jedine soudne vymahat po Tobe.
Audi Coupe Quattro

Trhyy
V.I.P.

Příspěvek od Trhyy »

SPEEDY píše:
rallik píše:No soboně si myslim, že na 99% by si ten soud určitě nevyhrál, nebo máš nějaké osobní zkušenosti? Jak už tu několikrát zaznělo, jsem pojištěnej a když něco zavinim, zacáluje to za mě pojišťovna a dál to neřešim :wink:
Přesně tak..

To samý jako pojistka na blbost.. pojistím se do výše krytí např. 100.000,- a v práci udělám průser... do této částky to má za mě uhradit pojišťovna a víc mě nezajímá.. nad rámec poj. krytí to samozřejmě jde na mě.
Povinný bručení má taky nějaký limity krytí a minimum je snad 3, nebo 5 mil. na škodu a zdraví, takže v případě, že by po mě ještě někdo něco vymáhal soudně, tak zdarec.. takovej soudní spor se na 99% vyhrát nedá, to je možná jen zbožný přání poškozenýho.
Nezapomeňte že jsme v čechách :D Vyhrát takovýto soudní spor jde, stačí si to najít na netu.
MÁŠ PRASKLÝ AUTOSKLO? STŘÍPEK AUTOSKLO TO VYŘEŠÍ !
www.AUTOSKLOSTRIPEK.cz - Praha 5 -774 573 375
!!Ke každému čelnímu sklu až 2000Kč poukázka na pohonné hmoty ZDARMA!

SPEEDY
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od SPEEDY »

Tom_ píše:v praci muzou po tobe chtit max myslim bud 3 nebo 4 nasobek tve prumerne mesicni mzdy dle zakona.Zbytek muzou jedine soudne vymahat po Tobe.
Je to myslím 3,5 násobek prům. mzdy a od toho se odvíjí cena pojistky ;) To kilo byl jen příklad ;)
EXPRESNÍ PŘEPRAVA KUSOVÝCH ZÁSILEK NA TRASE BRNO - PRAHA - BRNO TÝŽ DEN OD PODÁNÍ - INFO: 608 771 206

Goldies
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Goldies »

tak ještě jednou, kdo mi tedy zaplatí zbytek škody???
Japonci na konci

SPEEDY
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od SPEEDY »

Tak ještě jednou...pojišťovna. V případě, že mám řádně sjednáno zákonné pojištění a způsobím škodu, bude za mě platit pojišťovna. Pokud by tomu tak nemělo být, nemá potom pov. ručení absolutní význam. V případě, že zákonné pojištění mít sjednáno nebudu, je samozřejmé, že vzniklá škoda jde na mojí hlavu. Svoji zákonnou povinnost, mít pov. ručení, jsem splnil, tudíž mě další jednání pojišťovny, vůči Tobě, nezajímá. Dál si to řeš soudně s pojišťovnou, protože řešení poj. plnění přechází na ní, pokud je vše řádně ohlášeno. Dokavaď u nás budou mít takovéto pojišťovny, které ojebávají, zelenou, tak bude pořád platit, že levné pov. bude v 80% vítězit..

HondaMan

Příspěvek od HondaMan »

SPEEDY píše:
Přesně tak..
Takto by to mělo fungovat. Bohužel nefunguje.

Přečti si třeba toto: http://goo.gl/ytxDQ" onclick="window.open(this.href);return false;

Tead

Příspěvek od Tead »

No jistě, z toho vyplývá, že pokud někdo způsobí škodu s Čsob která krátí 13% a udělá škodu za mega, tak zacvaká 130 000 viník :lol: ? V tom případě je to dělení na dobrý a špatný pojišťovny trochu mimo ne ?
Micra K11 CG10DE
EX: Elantra XD G4ED-G
Pluriel TUJ3P

crocjirka
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od crocjirka »

hezky veci se clovek docita..
ex:opel tigra 1.4 16v,opel tigra 1.6 16v,peugeot 106 1.4 sport,seat leon 1.8T 200PS+,ibiza 1.9TDI 6L 170PS, octavia RS combi 1.8T
NOW: family car skoda octavia 2 RS combi 2.0TSI 200 teplejch poniku...
facebook.com/jiriprokopfotograf

Goldies
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Goldies »

SPEEDY píše:Tak ještě jednou...pojišťovna. V případě, že mám řádně sjednáno zákonné pojištění a způsobím škodu, bude za mě platit pojišťovna. Pokud by tomu tak nemělo být, nemá potom pov. ručení absolutní význam. V případě, že zákonné pojištění mít sjednáno nebudu, je samozřejmé, že vzniklá škoda jde na mojí hlavu. Svoji zákonnou povinnost, mít pov. ručení, jsem splnil, tudíž mě další jednání pojišťovny, vůči Tobě, nezajímá. Dál si to řeš soudně s pojišťovnou, protože řešení poj. plnění přechází na ní, pokud je vše řádně ohlášeno. Dokavaď u nás budou mít takovéto pojišťovny, které ojebávají, zelenou, tak bude pořád platit, že levné pov. bude v 80% vítězit..
Ale to si mi nevysvetlil kdo zaplatí zbytek toho co mi pojistovna neproplati...

přece nebudu doplácet za to, že do mě někdo naboural a měl sjednanou pojistku u špatný pojistovny...

Navíc mě přeci nezpůsobila skodu pojistovna ale ty, takze me nezajima, ze mas spatnou pojistovnu a budu chtit penize po tobe a ty si to se svou pojistovnou res sam jak chces, ne?
Japonci na konci

Tead

Příspěvek od Tead »

Mě by prostě zajímalo co je dobrá a špatná pojišťovna, když krátí všechny ?? to by bylo žalob, kdyby byla žaloba ke každej dopravní nehodě :lol:
Micra K11 CG10DE
Pluriel TUJ3P

SPEEDY
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od SPEEDY »

Goldies píše:
SPEEDY píše:Tak ještě jednou...pojišťovna. V případě, že mám řádně sjednáno zákonné pojištění a způsobím škodu, bude za mě platit pojišťovna. Pokud by tomu tak nemělo být, nemá potom pov. ručení absolutní význam. V případě, že zákonné pojištění mít sjednáno nebudu, je samozřejmé, že vzniklá škoda jde na mojí hlavu. Svoji zákonnou povinnost, mít pov. ručení, jsem splnil, tudíž mě další jednání pojišťovny, vůči Tobě, nezajímá. Dál si to řeš soudně s pojišťovnou, protože řešení poj. plnění přechází na ní, pokud je vše řádně ohlášeno. Dokavaď u nás budou mít takovéto pojišťovny, které ojebávají, zelenou, tak bude pořád platit, že levné pov. bude v 80% vítězit..
Ale to si mi nevysvetlil kdo zaplatí zbytek toho co mi pojistovna neproplati...

přece nebudu doplácet za to, že do mě někdo naboural a měl sjednanou pojistku u špatný pojistovny...

Navíc mě přeci nezpůsobila skodu pojistovna ale ty, takze me nezajima, ze mas spatnou pojistovnu a budu chtit penize po tobe a ty si to se svou pojistovnou res sam jak chces, ne?
Tak jak ty nebudeš doplácet na to, že do Tebe naboural někdo s pojistkou u špatný pojišťovny, tak já nebudu doplácet na to, že pojišťovna, která má regulérní licenci, nebo jak to nazvat, k tomu, že může provozovat tento druh pojištění, neplní podle Tvých požadavků. Že Ti způsobím nehodu já a ne pojišťovna, je v tomto ohledu nic neříkající argument, protože já se nedopustil žádného protiprávního jednání, když jsem si sjednal pojištění u té, či oné pojišťovny a splnil povinnost, vyplývající z povinností provozu vozidla na pozemních komunikacích ;) Povinné ruč. se sjednává právě proto, že když někoho nabourám, oni to proplatí. Důležitej je taky fakt, jaké odůvodnění k neplnění pošle pojišťovna viníka. Jen tak z prstu, si asi nikdo nevycucá nějaký procento srážek, takže pokud se Ti nebude líbit, kolik pojišťovna vyplatila, odvoláš se na ní..

Tead

Příspěvek od Tead »

Speedy: přesně ta část s tím plněním mě napadlo, jeslti ty čísla nejsou takový prostě, že u těch levnejch pojišťoven se pojišťujou lidi co mají auta ve stavu, že neprojdou technickou, nepřečtou si pojistný podmínky, bourají pod vlivem atd...to tam pak ty čísla krácení naskakujou jednoduše... 8) s tím, že člověk ušetří musí počítat s tím asi, že pojišťovna bude hledat jakejkoliv důvod proč to hodit na něj 8)
Micra K11 CG10DE
Pluriel TUJ3P

SPEEDY
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od SPEEDY »

Přesně tak... alkohol a tech. stav vozidla viníka bude mít 100% vliv na výši krácení plnění, ale do teď o tom tady nepadla vůbec zmínka. Samozřejmě bude pojišťovna hledat jakékoliv muchy, aby nemusela 100% krýt škody po viníkovi.. To, co jsem psal výše, jsem spíš popisoval ideální tech. stav a bdělost řidiče, kde by nemělo docházet k bezdůvodnému krácení plnění 8)

milonovo

Příspěvek od milonovo »

Okamžitě po tom,kdy by někdo tímhle způsobem někoho obral,by ta pojišťovna měla přijít o licenci.

Ritchma
Moderátor

Příspěvek od Ritchma »

Já tomu pořád nerozumim, ale jsem rád že alespoň speedy na to má stejnej pohled jako já.
O jakym rozdílu kterej budete po viníkovi vymáhat se tu jedná? O amortizaci kterou pojišťovna z plnění odečte? Nebo poněkud nízký plnění při plnění rozpočtem? Opravdu si nemyslim že by to bylo tak jednoduchý dostat cokoliv z viníka. Jakmile by se něco takovýho stalo, taková pojišťovna by přišla rychle o všechny svoje klienty a nemyslim si že by něco takovýho dopustila...
Function > Form

Odpovědět

Zpět na „Pokec“