Rychlá rada: aneb nabourala mě paní s Triglavem

Pokec nejen o autech...

Moderátoři: Eiffel, Fáboš, Bohuš, Berry, habitat3, Tommy1978, Kane13, Ritchma

HondaMan

Re: Rychlá rada: aneb nabourala mě paní s Triglavem

Příspěvek od HondaMan »

SPEEDY píše: já nebudu doplácet na to, že pojišťovna, která má regulérní licenci, nebo jak to nazvat, k tomu, že může provozovat tento druh pojištění, neplní podle Tvých požadavků.
Jen aby ses nedivil.
SPEEDY píše:já se nedopustil žádného protiprávního jednání, když jsem si sjednal pojištění u té, či oné pojišťovny a splnil povinnost, vyplývající z povinností provozu vozidla na pozemních komunikacích ;)
Pokud by ses ničeho nedopustil, tak by nikomu nevznikla škoda. ;)

Ritchma
Moderátor

Příspěvek od Ritchma »

HondaMan - reakce na druhou část citace nějak nedává smysl, resp. on tim myslel úplně něco jinýho.

A vysvětlí mi už někdo jaký peníze by po mě poškozený měl vymáhat?
Build shit car, call everyone haters....
Function > Form

Dacan
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Dacan »

nevim jestli vám to pomůže ale známý měl totálku, došel borec a řekl kolik zato dostane, tušim 140tis, jeho auto dali do aukce kde se za 20tis prodalo a zbytek mu dali. Cena 140tis je asi 2/3 ceny kupovaného auta, nevim jestli mu dělali nějakou amortizaci nebo co....a propo, že měl 19 které nebyly v TP nikoho nezajímalo :?:

HondaMan

Příspěvek od HondaMan »

Ritchma píše:HondaMan - reakce na druhou část citace nějak nedává smysl, resp. on tim myslel úplně něco jinýho.

A vysvětlí mi už někdo jaký peníze by po mě poškozený měl vymáhat?
Druhá část reakce byla z větší části vtip/rýpnutí, ale pokud by nic neporušil, nikomu by nevznikla škoda, za kterou je odpovědný jedině VINÍK.

Poškozený po Tobě může vymáhat rozdíl oprávněných nákladů na nápravu škody a toho co mu vyplatila pojišťovna. Součástí oprávněných nákladů jsou i právní služby, půjčení vozidla, odtah...
Pojišťovna ale může říct, že Ti to či ono nezaplatí, přestože na to máš nárok (pojišťovna tvrdí že nárok nemáš). Pak se buď můžeš dohadovat s pojišťovnou, nebo to vymáhat po viníkovi nehody, jakožto osobě odpovědné za škodu.
Na tomhle principu fungují všechny "nehodové služby". Pojišťovně vyúčtují právní rady poškozenému, odtah, přistavení náhradního vozidla, náhradní vozidlo na několik dnů, řádně mastnou opravu vozu... Na tohle všechno máš ze zákona nárok.
Ve výsledku se z uraženého zrcátka za 5 tisíc může stát škoda za 20 (oprava 10, právní služby 5, odtah 2, půjčení náhradního vozidla 3...). To vymáhají na pojišťovně. Jsou pojišťovny které zacvakají, jsou pojišťovny, které řeknou Oprava byla max za 9 tis, odtah byl zbytečně daleko, stačil by za 1000, náhradní vozidlo neodpovídalo kategorii poškozeného, takže max 1500...) A lehce (v řádu procent) to pokrátí. A pak existují pojišťovny jako Direct, Triglav, Slavia, které neuznají právní služby, neuznají odtah, neuznají náhradní vozidlo, na škodu uplatní amortizaci 70% a vyplatí nehodové službě 3000 Kč. Ta protože se jí to nelíbí udělá bububu a když ani to nepomůže, tak to vymáhají po viníkovi. Jak tyto spory dopadají bylo již několikrát zmíněno.

Jak to funguje v praxi by Ti mohli povyprávět kluci co dělají autoskla. Když si u nich necháš vyměnit sklo na pojišťovnu, ještě Ti zaplatí, dají novou dálniční známku, kartu na benzin nebo jinou odměnu.

Ritchma
Moderátor

Příspěvek od Ritchma »

No jo, ale tyhle věci by si měl v první řadě řešit s pojišťovnou u který jsem ze zákona pojištěnej a opravdu by to neměla být moje starost, že pojišťovna nefunguje jak by měla. Měl jsem pocit že na věci jako ušlej zisk, nárahdní vozidlo nebo právní služby, když dokážeš prokázat jejich potřebu máš nárok ze zákona. Nebo to tak neni? Moje zkušenosti a zkušenosti lidí kolem mě jsou takový, že pokud někdo nebyl spokojenej s plněnim, vždycky se dostal tak daleko, že nakonec od pojišťovny dostali tolik, aby spokojený byli. Nikdy jsem neslyšel že by žalovali viníka. Přece jenom pokud se nejedná o nějaký hrozný částky, tak to pojišťovna neřeší. Jako mě bylo řečeno - to je jenom 80tis, to nikoho nezajímá tak malá částka. Navíc pokud si nedokážeš tyhle věci obhájit u pojišťovny, nejsem si jistej jestli by si tim samym obstál u soudu.

Má tu někdo opravdu zkušenost s tim že viníka žaloval a vyhrál?
Build shit car, call everyone haters....
Function > Form

Tead

Příspěvek od Tead »

Aneb jak to vidí druhá strana http://www.cap.cz/News.aspx?list=vweb%2 ... tualita=44" onclick="window.open(this.href);return false; :lol: tak uplně nevím o co je nehodová služba lepší než ty pojišťovny :D
Micra K11 CG10DE
EX: Elantra XD G4ED-G
Pluriel TUJ3P

Hans231
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Hans231 »

vidím, že se tu rozhořely vášnivé diskuse...

No každopádně k mému případu, nastala zajímavá změna: Uvědomil jsem si (úplně náhodně) že mám povinné exclusiv od české pojišťovny a ta nabízí, že celou záležitost vyřeší a pak si to už s pojišťovnou viníka vyřeší. Takže jsem nahlásil škodu u české, nafotili jsme to a nechal jsem to rozpočtem, sice z toho moc nebude, ale říkali, že budou uplatňovat amortizaci "jen" 50%. No a z Triglavu si to už vymůžou sami, určitě k tomu budou mít účinější prostředky než já
BMW 535i

Trhyy
V.I.P.

Příspěvek od Trhyy »

HondaMan píše:
Jak to funguje v praxi by Ti mohli povyprávět kluci co dělají autoskla. Když si u nich necháš vyměnit sklo na pojišťovnu, ještě Ti zaplatí, dají novou dálniční známku, kartu na benzin nebo jinou odměnu.
Panáčku todle co si napsal je celkem hezká sračka :D
Nevim jak tam někde u vás, ale u nás to funguje tak, že máme takový obraty u dodavatele že to sklo máme za cenu xy a z toho co nám zbyde od pojištovnu dostaneš známku, nebo poukázku na palivo, nevim co je na tom divnýho. Ceny co se fakturujou na pojištovnu jsou podle programu kterej přímo vydává pojištovna ( AVN, Eurotax apod. ) a podle toho fakturujeme, pokud je na autě originál okno, jde tam zpět originál okno který se těma programama řídit nemusí, ale řídí se obvyklou cenou na trhu. Známky dáváj defakto skoro všechny autoskla co nejsou smluvním partnerem pojištoven, smluvní partneři pojištoven to zase nemaj zapotřebí, protože jim kšefty dodává přímo pojištovna. Ale ono na netu koluje dost hovadin co se týče autoskel, takže se tý tvý reakci z absolutní neznalosti vlastně ani nedivim :D
Se mi líbí jak si dost lidí hned myslí že je to nějakej podvod že neni možný aby něco dostali zadarmo, nebo že se fakturuje pojištovně víc pěnez než je zapotřebí apod., hodně fejků po netu koluje :D
MÁŠ PRASKLÝ AUTOSKLO? STŘÍPEK AUTOSKLO TO VYŘEŠÍ !
www.AUTOSKLOSTRIPEK.cz - Praha 5 -774 573 375
!!Ke každému čelnímu sklu až 2000Kč poukázka na pohonné hmoty ZDARMA!

lefi
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od lefi »

moje nervy....spousta znalců mezi náma 8)

Odpovědět

Zpět na „Pokec“