"právní" rada
Moderátoři: Eiffel, Fáboš, Bohuš, Berry, habitat3, Tommy1978, Kane13, Ritchma
"právní" rada
loni na mě byla Správou Služeb podaná žaloba,tak jsem si pochopitelně vzal právní pomoc.Letos v říjnu bylo poslední odvolání z jejich strany a defakto jsem celej spor vyhrál.O co mi jde je to,že jsem si myslel,že veškerý soudní náklady apod by měl hradit žalobce tzn Správa Služeb hl. m. Prahy když jsem já jako obžalovanej vyhrál.Dneska mě ale trochu právníčka "zkropila" když mi volala aby si se mnou na zejtra dohodla schůzku s dořešením posledních detailů a zároveň z ní vypadlo něco ve smyslu,že dořešíme úhradu za poskytnutí jejich služeb.Je tohle normální aby na mě někdo podal žalobu,tu prohrál a já kvůli nim platil za právníka?Neměly by veškerý tyhle náklady jít za stranou,která to prohrála? 

Re: "právní" rada
ano soudní poplatky a další doplatky spojedné s ůředničinou zaplatí strana co prohrála
kdežto ty si musíš zaplatit svého obájce
nikdo tě nenutil si ho brát maš pravo hajít se sám

Svět by byl o mnoho bezpečnejší, když by každý před vstupem do letadla musel sníst kousek slaniny....
- mr.modena
- Kontaktovat uživatele:
BIGPAPA: sorry, ale to je nesmysl, právě že byl donucen tím, že na něj podali žalobu, jinak by náklady na svou advokátku nemusel vynaložit.
Pokud soud uložil žalobci, který byl ve sporu neúspěšný povinnost hradit náklady soudního řízení, pak platí následující: soudní poplatek, odměnu tvé advokátky, režijní paušály (hovorné, poštovné atd.), popř. cestovné a náhradu promeškaného času.
Radit takhle "od stolu" bez znalosti konkrétních okolností je těžký.
Může se ti stát, že ti advokátka dá fakturu přesně na částku co dostala od protistrany. Taky to tak dělám, protože potřebuju dostat částku co protistrana zaplatila do účetnictví.
Pokud ti účtovala nějaké zálohy, může ti je teď vracet.
.... ale to už víš ty za jakých podmínek jsi se nechal zastupovat a zda jsi už něco platil.
Pokud soud uložil žalobci, který byl ve sporu neúspěšný povinnost hradit náklady soudního řízení, pak platí následující: soudní poplatek, odměnu tvé advokátky, režijní paušály (hovorné, poštovné atd.), popř. cestovné a náhradu promeškaného času.
Radit takhle "od stolu" bez znalosti konkrétních okolností je těžký.
Může se ti stát, že ti advokátka dá fakturu přesně na částku co dostala od protistrany. Taky to tak dělám, protože potřebuju dostat částku co protistrana zaplatila do účetnictví.
Pokud ti účtovala nějaké zálohy, může ti je teď vracet.
.... ale to už víš ty za jakých podmínek jsi se nechal zastupovat a zda jsi už něco platil.
>> Czechferrari.cz <<
>> Advokátní kancelář Mgr. Jaroslav Hanus <<
>> Advokátní kancelář Mgr. Jaroslav Hanus <<
nic jsem neplatil,ani nepodepisoval a do teď jsem byl v domění,že to zaplatí všechno žalobce jelikož jsem věděl,že spor vyhraju,tak jsem do toho šel s právnim zastoupenim.Teď mám teda nervy aby na mě odpoledne nevybalili fakturu třeba na X tisíc.To by bylo docela na palici aby mě někdo žaloval a já za to ještě platil ikdyž to vyhraju.Mělo by případně smysl soudně vymáhat náhradu po žalobci?
naštěstí dobře.Z původních 107tis co se na mě Správa služeb hl. m. Prahy snažila vysoudit jsem zaplatil jenom 1600,- a 8400,- za mýho právníka nakonec hradili taky oni.Jenom jsem podepsal doklad jakože jsem to zaplatil,ale vymáháno to bylo po žalobci takže po asi 3 letech mi spadla skála ze srdce 

a tech 1600 si zaplatil za co ?
..:: MB C-Klasse ::..
..:: Škodovka vMPi ::..
..:: Kawa Z750 ::..
..:: Škodovka vMPi ::..
..:: Kawa Z750 ::..
odtah auta + 1 den stání + úroky za 3 roky
Ty vole, jsem cumel proc Ti sprava soc. zabezpeceni tahala auto a pak jsem si to precet spravne 

BMW - uměle zvýšený ego, přírodně snížená inteligence
Globus:aby se mohli romové po tři roky dopravovat do práce, ne? 

svět dospělých je pro mne záhadou......
do práce? 

Ježdění pro dávky a do herny neni práce? Nebo vaření....?
Jasně že jo..... už aby jsme šli zase někomu "zaťukat" na dveře