původně jsem myslel že potřebuju mrtěmoc kombíka.... takže jsem koukal na tyto vozidla:
C5, bmw řady 5,C-éčko(00 face), mondeo po rv 03,passat, A6
výsledek mého pátrání-
1)citroen: pohodlný kočár, mě osobně se moc líbí, problém je co si vybrat za motorizaci...Hdi je mimo mísu co se týče oprav vstřikovacího systému(několikanásobně převyšuje hodnotu vozidla) a podle toho co bych si koupil bych s tím rozhodně musel počítat,tak tedy benzín..2Litr? to ani omylem a 3litr je sráč, neznám jinou automobilku u které by se motor zesral jen tak protože se mu chce. další problém ve hnijící elektroinstalaci,zatékající vodu do BSička....atd...
2)bmw-původně můj favorit v motorizaci 3.0TD, enemže nějak mi připadá že to stojí dost, mývají dost najeto a nějak mi připadá tak trochu zastaralý interiér i exterier
3)M-Béčko- problém koroze...ta by se dala pohlídat před koupí samozřejmě, takže už zbývá jen problém v CDI a o5nákladném servisu, nejčastěji 270CDi a automatická převodovka....o té se také nepějou zrovna oslavné ody.
4)passat- co k němu napsat...nudné auto,výborná motorizace 1.9TDi, ale nelíbí se mi.
5)audi- velmi dobře propracovaný vůz jak v interiéru, tak z venku. Problém nastává pouze u volby motorizace, 1.9tky jsou málo a jsou docela slabý v A6, 2.5tdi nemá oslnivý výkon a spotřebu už vůbec né.....další problém je i spolehlivost(odvislé od předešlé péče atd...) volba benzínové jednotky je u celého koncernu s těchto let úplný nesmysl(nenažraný svině co neztáhnou z posranýho kalhoty..jediné co umí je pěkná zvuková kulisa....
6)ford- měl sem jich spousty, nikdy neměl žádnej problém,ale nelíbí se mi ten interiér...to je něco strašnýho. dejme tomu, na to se dá zvyknout-upravit. pod kapotou buď motor co do něj spadli ve výrobě kleště '2.0TDCi) se spotřebou okolo 7-9l...no žádnej zázrak nebo připadá v úvahu odzkoušený motor 2.5V6 s udejchanýma 170PS ale výbornou spotřebou....
Ostatní automobilky jako je Opel,Mitsu, Subaru atd jsem diskvalifikoval pro jejich nepočetnost nebo zbytečnost

Jelikož u forda mi pořád připadá kombinace peníz/spolehlivost/výbava nejvýhodnější řekl jsem si proč ne...a spíš tedy kombinace ba +LPG,,,,,,a v tom se vnukla myšlenka když nechci naftu,proč si vlastně nekoupit velkýho sedana s velkým motorem....takže co máme v nabídce:
1)chrysler 300M- celkem moderní look,pohodlný kočár, bohužel motory nejsou povětné držáky jako ve voyageru starý dobrý 3.3 a 3.8
2)BMW 7er- ok vozítko, v motorizacích je slušnej výběr, jen nevím kterou zvolit, a nevím co budou stát díly...je mi jasné že některé jsou spotřebáky...ale některé budou pěkně vomaštněné jen kuli tomu že jsou na 7er
3) Cadillac Seville- hodně slušný macek, dostatek výbavy,dostatek prostoru a možná přebytek výkonu

tak prosím můžete mi pomoct rozhodnout co je správná volba