Otázka ohledně pracovních podmínek/problém se zaměsnavatelem
Moderátoři: Eiffel, Fáboš, Bohuš, Berry, habitat3, Tommy1978, Kane13, Ritchma
- habitat3
- Moderátor
- Kontaktovat uživatele:
Otázka ohledně pracovních podmínek/problém se zaměsnavatelem
Ahoj,
mám takovou otázku (nikde to nemůžu najít). Pokud pracuji deně s počítačem (8-11 hodin) musím mít k této práci židli? Jde mi o to, že celý den stojím na nohách a jednou jsem to nikde viděl, že pokud pracuji s pc, měl bych mít podle nějaké směrnice židli.
Díky za odpovědi.
Habitat3
*re
Jinak ještě dodám, že zaměstnavatel na nás začíná šít bejkárny. Pracuji u něj 2 roky a bez jediného napomenutí, problém, stížnosti a najednou mi přijde napomenutí atd. Vím že na nás nemá peníze a chce se nás zbavit. Je možnost jak se tomu bránit? Oplácet mu to stejně?!
Díky
mám takovou otázku (nikde to nemůžu najít). Pokud pracuji deně s počítačem (8-11 hodin) musím mít k této práci židli? Jde mi o to, že celý den stojím na nohách a jednou jsem to nikde viděl, že pokud pracuji s pc, měl bych mít podle nějaké směrnice židli.
Díky za odpovědi.
Habitat3
*re
Jinak ještě dodám, že zaměstnavatel na nás začíná šít bejkárny. Pracuji u něj 2 roky a bez jediného napomenutí, problém, stížnosti a najednou mi přijde napomenutí atd. Vím že na nás nemá peníze a chce se nás zbavit. Je možnost jak se tomu bránit? Oplácet mu to stejně?!
Díky
Re: Otázka ohledně pracovních podmínek.
Co tím počítačem myslíš? Jako normální stolní? Nebo nějaky, ktery se používá v dílnách při výrobě?
Třeba u počitačů, kde pracujou lidi s CNC většinou židle ani nedavaji (překáží, možnost zakopnutí apod).
Jestli myslíš ten případ jako třeba v obchodech mobilnich operatoru tak tam nevím proč zaměstnancům židle nedávají. Vidím to nejčastějí u kamených obchodu vodafone, zřejmě to musíš mít přímo ve smlouvě nebo na základě doporučení od doktora zařídit.
Třeba u počitačů, kde pracujou lidi s CNC většinou židle ani nedavaji (překáží, možnost zakopnutí apod).
Jestli myslíš ten případ jako třeba v obchodech mobilnich operatoru tak tam nevím proč zaměstnancům židle nedávají. Vidím to nejčastějí u kamených obchodu vodafone, zřejmě to musíš mít přímo ve smlouvě nebo na základě doporučení od doktora zařídit.
Škoda RAPID 1.2 TSI 77kw
Škoda Fabia I. - Hromada Technických Problémů
- bejvávalo :/

- habitat3
- Moderátor
- Kontaktovat uživatele:
Re: Otázka ohledně pracovních podmínek.
Ano třeba Vodafone
. Jednou jsem někde viděl nějakou směrnici, ale nemůžu jí dohledat. 

Re: Otázka ohledně pracovních podmínek/problém se zaměsnavat
Obecne:
Vicemene z toho plyne, ze bys zidli mel dostat, pokud ti prace ve stoje nevyhovuje a pracovni prostredi jeji pouziti umoznuje.Jednou z nejdůležitějších povinností každého zaměstnavatele je povinnost zajišťovat svým zaměstnancům vhodné a příznivé pracovní prostředí a dodržovat tak pravidla ochrany a bezpečnosti při práci. V rámci dodržování těchto pravidel musí zaměstnavatel dbát také o zdraví a pohodu zaměstnanců pracujících s počítačem. Tato povinnost vychází z obecných předpisů o ochraně a bezpečnosti zdraví při práci a zejména z nařízení vlády č. 178/2001 Sb. („nařízení“), kterým se stanoví podmínky ochrany zdraví zaměstnanců při práci.
Toyota Supra 2.5 twin turbo (208 kW/360 Nm)
Lexus RX400h 3.3 VVTi '06 (205 kW/418 Nm)
Lexus NX300h 2.5 Hybrid '16 (145 kW/207 Nm)
Lexus IS200 2.0 VVTi (115 kW/200 Nm)
"Vždycky můžete spát v autě, ale nikdy nemůžete řídit dům"
- habitat3
- Moderátor
- Kontaktovat uživatele:
Super diky..! Je mozne nekde vycist v jakem uhlu maji byt ruce vuci klavesnici/mysi to same treba u monitoru?
Nikdy jsem neresil takovy sr*cky, ale kdyz se deje to co se deje posledni prace, budu muset pouzivat uplne vsechno
Je mi jasne, ze se v takovem prostredi neda delat dlouho, ale chci aby si na me vylamali zuby..

Nikdy jsem neresil takovy sr*cky, ale kdyz se deje to co se deje posledni prace, budu muset pouzivat uplne vsechno

Je mi jasne, ze se v takovem prostredi neda delat dlouho, ale chci aby si na me vylamali zuby..

- honza 2.0 16v
- Kontaktovat uživatele:
třeba pomůže:
http://www.cmsps.cz/~marlib/ergonomie/ergonomie.html" onclick="window.open(this.href);return false;
já třeba dělám celej den u PC v sedě, ale kolegové na centrále v německu maj stoly, který si můžou zvednout a pracovat u nich i ve stoje -podle momentální potřeby na pohodlí...
http://www.cmsps.cz/~marlib/ergonomie/ergonomie.html" onclick="window.open(this.href);return false;
já třeba dělám celej den u PC v sedě, ale kolegové na centrále v německu maj stoly, který si můžou zvednout a pracovat u nich i ve stoje -podle momentální potřeby na pohodlí...
V ramci ergonomie bys u PC mel byt v pripade prace v sede tak, aby ruce polozene na klavesnici byly plus minus vodorovne, zapesti se nema neprirozene ohybat a idelani je podlozene predlokti (proto maji byt nastavene podrucky na zidli tak, aby ti ruka nevisela, ale abys mel oporu). Monitor ma byt ve vysi oci nebo lehce pod, nemas zaklanet hlavu aby ses na nej dival (zahul na krcni pater). Postoj ve stoje a prace na PC namontovanym tak, ze je urceny pro praci v sede, rozhodne neni vhodna na delsi dobu. Ja mam z toho duvodu nafasovanej monitor a klavesnici k laptopu aby bylo mozny si to napolohovat dle potreby (ale monitor mam bokem a pisu rovnou na laptopu, takze ergonomie je stejne castecne v pytli
).

- habitat3
- Moderátor
- Kontaktovat uživatele:
aha.. aha.. No pracovni pozice ve stojeruce mam polozene na stole uhel zapesti-predlokti je 45 stupnu. Abych videl na monitor, musim mit cely den ohlou hlavu a koukat neustale dolu. Muzu nejakym zpusobem udelat bubu na tohle tema?!
Pokud mi posle napomenuti, kde je popsano, ze jsem byl na nejakych strankach a ze u toho byl svedek co to potvrzuje, muzu proti tomu nejak zasahnout? Ja mam zase svedka, ze jsem nic nekaleho nedelal - slovo protislovu.
Jde o to, ze cela prodejna, ma smlouvu na dobu neurcitou a potrebuje nas vyhazet, aspon z 2 lidi, tak to podle me bude resit napomenutim aby nemusel davat odstupne
.
Pokud mi posle napomenuti, kde je popsano, ze jsem byl na nejakych strankach a ze u toho byl svedek co to potvrzuje, muzu proti tomu nejak zasahnout? Ja mam zase svedka, ze jsem nic nekaleho nedelal - slovo protislovu.
Jde o to, ze cela prodejna, ma smlouvu na dobu neurcitou a potrebuje nas vyhazet, aspon z 2 lidi, tak to podle me bude resit napomenutim aby nemusel davat odstupne

no myslim že zrovna u vodafonu s timhle nepochodíš. Já jsem jednu dobu měl u nich brigadu, kde stačilo aby ses na chvilku opřel o zeď a už tam vlitla "buzerbaba" vedouci ktera začala histerčit o tom, že mám prý "neprofesionální" postoj k práci
U O2 s timhle zaměstnanci nemaj, tam pro změnu dělala ode mě z rodiny dlouhou dobu sestřenka a tam se k zaměstnancům chovaj normalně (ale pro změnu tam maj šileny pracovni doby + miliony školení měsíčně)

U O2 s timhle zaměstnanci nemaj, tam pro změnu dělala ode mě z rodiny dlouhou dobu sestřenka a tam se k zaměstnancům chovaj normalně (ale pro změnu tam maj šileny pracovni doby + miliony školení měsíčně)
Škoda RAPID 1.2 TSI 77kw

Pokud si hrajou na drsnaky, tak bych mozna doporucil stejnou notu aby videli, ze si nenechas srat na hlavu. Dej jim vedet, ze mas svedka, ze jsi nic spatneho v danou dobu neprovadel a ze v jejich pocinani spatrujes znamky bossingu. Alternativne je mozne doplnit, ze k tomuto mas dukazy a pokud v tomto chteji pokracovat i pres tve bezchybne pracovni vykony tak ze se budes branit soudni cestou. Je to sice uz extrem, ale na druhou stranu, pokud skutecne u tebe je vsechno OK, tak bys uspel.
- habitat3
- Moderátor
- Kontaktovat uživatele:
Je vyhoda ze tohle jiz neni Vodafone, ale frenciza.. tzn soukromej clovek
.

habitat3: nařízení vlády 178/2001 Sb.? Jen teď z hlavy nevím, jestli není nějaké novější.
Minimálně by to chtělo takovou tu odlehčovací židli, na kterou si občas odložíš svojí ctěnou sedínku
upraveno: Omlouvám se, přehlédnul jsem odpověď od Beavera
Minimálně by to chtělo takovou tu odlehčovací židli, na kterou si občas odložíš svojí ctěnou sedínku

upraveno: Omlouvám se, přehlédnul jsem odpověď od Beavera
- habitat3
- Moderátor
- Kontaktovat uživatele:
Děkuju.. pročtu.. Až dorazí napomenutí, náležitě odpovím, pak inspektorát, rodinný právník.. Sere mě takový chování,
- habitat3
- Moderátor
- Kontaktovat uživatele:
Tak mám doma dopis.. s tím, že navštěvuju nevhodné stránky a že mě viděl svěděk kolega. V dopise není žádny čas, datum, prostě nic kdy se to stalo. V dopise mi vyhrožují, že až se mi bude vytvářet nový pracovní výměr, bude k tomu přihlíženo. A ted jak se bránit?! 

Tak teďka trvej na datu a na čase, kdy jsi tyto udajne stranky navštívil. Trvej na doloženi výpisu z historie prohlížeče a číslo PC ze ktereho jsi ty stránky navštívil. Je možny, že se pokusi s tebou vyjebat stylem, že změní datum v prohlížeči a stránky navštíví, v tomhle připadě žádej výpis od poskytovatele internetu s výpisem mac adresy PC a požadavky, ktere byly vyslany pro nahlednuti do těch stránek. V případě, že je to stylem "jedna bába povídala" je pošli do prdele a pokud budou dělat bubububu oháněj se soudní cestou.
EDIT: Jo a jestli jste v práci monitorováni prumyslovou kamerou dožaduj se potom i pásky.
Mě se stalo něco podobnyho. Na brigádě ve skladu na mě jeden vocas dones vedouci, že kradu basy s pivem přímo z linky (ty neoznačeny) vždycky po šichtě. Vedoucí zamnou letěla už s vypovědním papirem a ještě na mě řvala, že budu hradit ztráty. Naštěstí jsme tam měli prumyslovou kameru takže se mi ve finale ještě omlouvala a nabizeli mi kompenzaci za vznikle potíže.
EDIT: Jo a jestli jste v práci monitorováni prumyslovou kamerou dožaduj se potom i pásky.
Mě se stalo něco podobnyho. Na brigádě ve skladu na mě jeden vocas dones vedouci, že kradu basy s pivem přímo z linky (ty neoznačeny) vždycky po šichtě. Vedoucí zamnou letěla už s vypovědním papirem a ještě na mě řvala, že budu hradit ztráty. Naštěstí jsme tam měli prumyslovou kameru takže se mi ve finale ještě omlouvala a nabizeli mi kompenzaci za vznikle potíže.
Naposledy upravil(a) MartyCZe dne 11 úno 2012 21:33, celkem upraveno 1 x.
Škoda RAPID 1.2 TSI 77kw

- habitat3
- Moderátor
- Kontaktovat uživatele:
Ok.. na prodejne maji nové kamery.. možná to bude stačit.. I kdybych někde byl, ty kamery tam nevidí a to není můj problém..
No bude to ještě zajímavé..

Hlavně se za každou cenu nedávejhabitat3 píše:Ok.. na prodejne maji nové kamery.. možná to bude stačit.. I kdybych někde byl, ty kamery tam nevidí a to není můj problém..No bude to ještě zajímavé..

Škoda RAPID 1.2 TSI 77kw

- Mike Mad
- Moderátor
- Kontaktovat uživatele:
co se tyka noveho platoveho vymeru, neni tvou povinnosti ho podepsat. tim padem souhlasit
Volkswagen Jetta Mk2 Coupe US&A 2.0 16V ABF ... reconstruction
Volkswagen Bora Variant 1.9TDI ARL ... daily
Volkswagen Bora Variant 1.9TDI ARL ... daily
- habitat3
- Moderátor
- Kontaktovat uživatele:
Mike Mad:
jde o to, ze mam smlouvu s Vodafonem od ktereho nas novy majitel "koupil". S nim jsem nic nepodepsal, ve smlouve nemam uvedenou mzdu, ale mam ji vedle jako platovy vymer. Ten mi bude platit stale a nebo si s nim muze hybat bez podpisu? Myslim ze muze..?!
jde o to, ze mam smlouvu s Vodafonem od ktereho nas novy majitel "koupil". S nim jsem nic nepodepsal, ve smlouve nemam uvedenou mzdu, ale mam ji vedle jako platovy vymer. Ten mi bude platit stale a nebo si s nim muze hybat bez podpisu? Myslim ze muze..?!

Pokud vás "koupil" tak jste jeho zaměstnanci, takže se mzdou může hýbat. Ale pokud si měl v ty době pořád smlouvu o práci s vodafonem tak by měl platit plat uvedeny na jejich smlouvě, teda pokud ti při ty "koupi" neposlali novou smlouvu.
Škoda RAPID 1.2 TSI 77kw

- habitat3
- Moderátor
- Kontaktovat uživatele:
Novou nemám a ani jí nemám v pláno podepsat. S VF mam smlouvu na dobu neurcitou a pokud se nepletu, nikdo me nemuze nutit podepsat novou, horsi smlouvu..
. V dopise se o pc moc rozepisovat nebudu, jen ze nemaji nic podlozene dukazy, jsem dohodnuty s kolegou, ktery mi zase dokaze ze jsem nikde nebyl - tak jak to videl.. 

a stoji to za ty problemy a tahanice? kolik se na takovy vodafoun prodejne plati?
Fiat Panda 1.2 >> AR 155 2.0 TS >> BMW E30 318i >> AR Giulietta 2.0 TD >> Ford Sierra 2.0i DOHC >> Saab 9000 CSE 2.0t >> AR 164 2.5 TD >> Ford Sierra 2.0i >> Lancia Lybra 2.4jtd

ex:opel tigra 1.4 16v,opel tigra 1.6 16v,peugeot 106 1.4 sport,seat leon 1.8T 200PS+,ibiza 1.9TDI 6L 170PS, octavia RS combi 1.8T
NOW: family car skoda octavia 2 RS combi 2.0TSI 200 teplejch poniku...
facebook.com/jiriprokopfotograf
NOW: family car skoda octavia 2 RS combi 2.0TSI 200 teplejch poniku...
facebook.com/jiriprokopfotograf
Koukam ze vsude samy vyjeby a je uplne jedno v jakem delas oboru :/
- habitat3
- Moderátor
- Kontaktovat uživatele:
Jardafox:
na kraj kde žiju je to víc než dobrý..
. Rozhodně nechci, aby mi psali napomenutí, vím, že je pak budou psát dál a díky tomu mě pak můžou vyhodit bez odstupnýho
. Vím, že v tý práci jsem poslední půl rok, maximálně rok, ale zadarmo jim tom nedám. 
na kraj kde žiju je to víc než dobrý..