Nevím kam s tím, tak to dám sem... pokud někdo by někdo věděl vhodnější sekci, tak prosím o přesunutí.
Zajímalo by mne, jestli se možné zlegalizovat výměnu převodovky. V autě automat, v dokladech automat, ale Martty by rád manuál Samotná výměna by neměla být problém, jde jen o to dořešení papírů.
Současnost:Kadett E 2,0 GSi cabrio & Calibra 2,5 V6 & Omega B 2,5 TD Minulost:Astra F 1,7 TD, Astra F 1,4 16V sedan, Kadett E 1,6 cabrio, Kadett E 1,6i cabrio, Golf II 1,6D, a pár Kadettů na díly
Tak s legalizaci si myslim ze muze byt problem, ale tim ti asi moc nepomužu.
Jinak osobně bych to neřešil, v cabriu mam taky jinej motor a nikdo to zatim neresil ani na STK.
Subaru Impreza GT (víkendovka)
Opel Manta B GT/E 2.0i 8v
Honda Accord 2.0is (daily)
Škoda Superb II, 2.0TDI 125kw (daily nr.2)
Opel Manta B 400 + c20xe (zatím pouze polotovar)...
Po pravde ja bych to prekopal na manual a dosel na urad, ze sis vsimnul, ze tam mas asi spatne uvedenou prevodovku, ze nikdy pred tim jsi to nezkoumal a v aute mas manual, tak jestli je to mozny prepsat. A nazdar bazar, maximalne by po tobe mohli chtit abys jim donesl potvrzeni, ze auto ma skutecne manual, coz by mohla vystavit treba STK. Oni tam ty chyby obcas fakt delaji, bud to jsou preklepy nebo ze zvyku pisou 5 mist k sezeni i do malych TP aut co maji jen 4 sedacky apod.
Toyota Supra 2.5 twin turbo (208 kW/360 Nm)
Lexus RX400h 3.3 VVTi '06 (205 kW/418 Nm)
Lexus NX300h 2.5 Hybrid '16 (145 kW/207 Nm)
Lexus IS200 2.0 VVTi (115 kW/200 Nm) "Vždycky můžete spát v autě, ale nikdy nemůžete řídit dům"
Ma to svoje vyhody.... kRAVku mam automatovou a je to pohoda, v lete sundat oba dily strechy, stahnout okynka, levou ruku vyvesit ven a pravou na volant a pak uz jen smejdit pravou nohou na pedalu a relaxovat Do Supry bych samozrejme automat nechtel, tak chci mit absolutni kontrolu co se s autem deje.
Toyota Supra 2.5 twin turbo (208 kW/360 Nm)
Lexus RX400h 3.3 VVTi '06 (205 kW/418 Nm)
Lexus NX300h 2.5 Hybrid '16 (145 kW/207 Nm)
Lexus IS200 2.0 VVTi (115 kW/200 Nm) "Vždycky můžete spát v autě, ale nikdy nemůžete řídit dům"
beaver:ono ten automat jak je starej 4kvalt jeste z dob krale klacka tak v zime to neni moc zabava se s tim bojim normalne skoro jezdit:Djeste ze u sve mam aspon ten manual ale v lete kdyz jedes nekam dal a jen si uzivat na to je ten automat dobrej to jo
Kdyby ses ty ptáku zeptal rovnou mě tak jsem ti to řekl....
Nosce te ipsum - know thyself
"Be the change you want to see in the world"
Kadett GSi 16v - "redtop" fan Gallery:kubi-gsi.rajce.idnes.cz NABÍZÍM ODBORNÉ PŘEKLADY Z ANGLIČTINY DO ČEŠTINY - VÍCE SZ
podle me nerealny, pokud nejsou v opelu trochu normalni a nevystavi ti na to doklad. resil jsem to samy u renaulta a ty nedaj na nic zadnej doklad a povedlo se mi to vyresit az u svyho auta, ktery jsem si dovezl s automatem a vedel jsem, ze budu davat manual, tak technik na stk napsal do papiru pro urad ze je to manual a je to.. ale jinym zpusobem si myslim ze nende. moje auto to ma v sedmym znaku vinka..
taky máme v octavce dsg a v tp napsané man
ja bych to tam foukl a nijak bych to neřešil, až by na stk řekli že tam je manuál místo automatu řekl bych, už sem to tak koupil, jsem si jistý že je to chyba v tp
Podobný problém, když bych si do Fiatu 128 dal místo čtyřkvaltu pětikvalt, třeba z Una,... (Samozřejmě jiný převodový poměr, jiná maximální rychlost, atd.) Prostě samé "docela zásadní" parametry,...
Může (zvlášť u tak starého auta) tohle taky při kontrole projít systémem: "To už tam bylo." ?
r.v.: 1974 - 55HP/80Nm
(Štukatérské, sochařské, restaurátorské práce - praxe více než 30let)
www.stukater.wz.cz
tak zrovna čtyřkvalt a pětikvalt je podle mě úplně jedno. nikdo ti s tim jezdit nebude a hlavně to snad ani není v techničíku ne? ale fofrklacek od voliče automatu poznáš, ale i tak bych to zas tak neřešil, je sice hezký to mít v cajku, ale brácha s taky jezdí s předělanym automatem na manuál a má v techničáku automat. podle mě když nenarazíš na blbce technický tak není co řešit.. při silniční kontrole si toho podle mě nikdo nevšimne
na technicky je to problem je to zasah do konstrukce vozidla ..řešil sem to na jednom autě nakonec se sehnaly doklady na manual a překopalose to komplet a byl klid
muj ukol? sp(r)asit svět:)opravy a upravy vozu 739208725
Když se teď vyjádřím ne ke svému "problému" ale problému úvodním, tak to bych se na to snad radši vykašlal, než kvůli převodovce přehazovat auto se vším všudy na druhý papíry,...
r.v.: 1974 - 55HP/80Nm
(Štukatérské, sochařské, restaurátorské práce - praxe více než 30let)
www.stukater.wz.cz