Vařený rám v Autě - co na to pčr??
Moderátoři: Eiffel, Fáboš, Bohuš, Berry, habitat3, Tommy1978, Kane13, Ritchma
Vařený rám v Autě - co na to pčr??
Tak nějak nepočítam že to klapne
ale jen pro jistotu je tu vůbec někdo kdo má v autě rám a jezdí klasicky po cestě?? co na to pčr? je to velký problem??

Re: Vařený rám v Autě - co na to pčr??
nekde tu nekdo ukazoval ofocenej technicak, ze to mel normalne zapsane v papirech.. tzn si pcr a mestapo muze vytrit analni otvor.. jen nevim kde to tu bylo, ale psal tusim i postup jak si ho nechat zapsat.
ex:opel tigra 1.4 16v,opel tigra 1.6 16v,peugeot 106 1.4 sport,seat leon 1.8T 200PS+,ibiza 1.9TDI 6L 170PS, octavia RS combi 1.8T
NOW: family car skoda octavia 2 RS combi 2.0TSI 200 teplejch poniku...
facebook.com/jiriprokopfotograf
NOW: family car skoda octavia 2 RS combi 2.0TSI 200 teplejch poniku...
facebook.com/jiriprokopfotograf
Můj rám by neměl žádnou homologaci to je problem byl by napevno ..dělal bych ho sám ..ale nemíním ho pak vyřezávat až mi to zakážou tak se ptám....
Tak to si myslím, že budeš mít smůlu. Ono není jednoduchý si nechat zapsat homologovanej.
Nejde mi o zapsání jde mi o to že dám rám a budu jezdit... to že rám tam být nesmí vím ale ví to i pčr? přece jen se stím nesetkají často...
od jistýho roku už nesměj na auto i s homologací prý kvůli chodcům
VW - Very Wonderful
ALUSADY.CZ - originální alu kola na Váš vůz
Dovoz vozidel, odtahy z celé EU, STK
- m.artty
- Moderátor
- Kontaktovat uživatele:
Rudi: Rám vevnitř vadí chodci? On spíš vadí tomu, že když s tím nabouráš a nemáš helmu, tak ti může rozlousknout hlavu.
Současnost: Kadett E 2,0 GSi cabrio & Calibra 2,5 V6 & Omega B 2,5 TD
Minulost: Astra F 1,7 TD, Astra F 1,4 16V sedan, Kadett E 1,6 cabrio, Kadett E 1,6i cabrio, Golf II 1,6D, a pár Kadettů na díly
Minulost: Astra F 1,7 TD, Astra F 1,4 16V sedan, Kadett E 1,6 cabrio, Kadett E 1,6i cabrio, Golf II 1,6D, a pár Kadettů na díly
Tak to potom bude asi taky dost záležet na tom, na koho narazíš.
A jak je to s vícebod. pásy? Tam můžou mít E homologaci nebo FIA, ale i tak asi můžu mít smůlu nebo ne?
Marty: Nehledě na to, že ten dělaný doma by ani nemusel plnit funkci jako homologovanej, naopak.
A jak je to s vícebod. pásy? Tam můžou mít E homologaci nebo FIA, ale i tak asi můžu mít smůlu nebo ne?
Marty: Nehledě na to, že ten dělaný doma by ani nemusel plnit funkci jako homologovanej, naopak.
-
- Moderátor
- Kontaktovat uživatele:
tak ono je to tak se vsim co nema homologaci/atest 8SD tak by na aute nemelo co delat.
Audi Coupe Quattro
On i byl někdy rám s homologací do silničního provozu ?
Jinač to je zas taká otázka... Dobrák ti vynadá, fanda tě pochválí a ten co se špatně vyspal s tebou zajede na tk, si vyber.

Jinač to je zas taká otázka... Dobrák ti vynadá, fanda tě pochválí a ten co se špatně vyspal s tebou zajede na tk, si vyber.
kvalitní by byl..jde jen o to co mi řeknou na cestě...vím že to nesmí být ale neznám nikoho kdo to má a tak nevím jak na to reagují .... chtěl jsem ho tam hlavně kvuli vyztužení karoserie ne kvuli bezpečnosti....
Přesně jak napsal awaj12 ... kus do kusu, bejt tam nesmí, bez helmy je pro posádku nebezpečnej, a nemyslím na to kdyby se s tebou srazilo nezarámovaný auto
Myslím, že budeš vhodnej adept na návštěvu TK.. ale samozřejmě se může stát že potkáš fandu a ten ti to poví abys jel dál..rozhodně bych na to nespoléhal
Když pujdeme do drobností tak rám je zásah do nosný části automobilu a teoreticky bych neviděl problém v tom za to vzít papíry.

Micra K11 CG10DE
EX: Elantra XD G4ED-G
Pluriel TUJ3P
EX: Elantra XD G4ED-G
Pluriel TUJ3P
Souhlasím s Teadem, taky si myslím, že by nebyl problém za to vzít papíry.
A nevíte co ty vícebodové pásy? (:
s pásama no problemaGooder píše:Souhlasím s Teadem, taky si myslím, že by nebyl problém za to vzít papíry.

Mitsubishi Colt 2.0 4G63
Mitsubishi Colt Gti -->>project 4G63T AWD
Mitsubishi Eclipse 1G LPG - daily car
jezdit s dieselem je jako být gay, je to čím dál běžnější ale nikdy to nebude dobré
Mitsubishi Colt Gti -->>project 4G63T AWD
Mitsubishi Eclipse 1G LPG - daily car
jezdit s dieselem je jako být gay, je to čím dál běžnější ale nikdy to nebude dobré

NJN vlastně jsem stím počítal... takže jsem odkázaný na několik Subframe rámu na nápravnicích a dalších neviditelných místech...
já s rámem jezdím a zatím mě nikdo nestavil, nejezdím po městě ale jen okresky, zapsaný není, tak uvidíme... 

Suzuki Swift Gti
sorry blbě čtu, myslel sem ten venkum.artty píše:Rudi: Rám vevnitř vadí chodci? On spíš vadí tomu, že když s tím nabouráš a nemáš helmu, tak ti může rozlousknout hlavu.

VW - Very Wonderful
Kdepak Lázně Bohdaneč, to jsou komici 

Mrdat na ne, podle zakonu v CR by jsi nesmel mit v aute ani modre osvetleni tlacitek interieru. Srat na to, stejne vzdy jde jen o to koho potkas a jak si padnete do oka. Kdyz je policajt rozumnej a ty neprudis tak je vse v cajku. Jsou to taky lidi, kdyz neberu ty buzeranty co si mysli ze jsou kralove planety opic.
Takze jestli se na to citis, jdi do toho, pokud mas vic upravene auto tak si myslim ze nejaky ram je asi to posledni co by jsi mel resit
Takze jestli se na to citis, jdi do toho, pokud mas vic upravene auto tak si myslim ze nejaky ram je asi to posledni co by jsi mel resit

Tak abych to uvedl na pravou míru nemůžu si dovolit se svými 8 body nějak vyskakovat ..měl sem i zabavený na pul roku řidičák kvuli uplně pičovině..prostě takové té klasické "pasti" .. Auto upravené mám docela radikálně... (místo fwd - awd, dodělávám turbo motor ale ted chybí finance na další komponenty a nechci to ošidit, kola,křidlo,laminaty atd.. ) ale pro jistotu ted rok nejezdím ani v něm ani na Mašině protože potřebuju 1 rok vydržet bez přestupku a odmazat body.(Takže si vklidu skládám auto dokupy )..ale po vyjetí zas nechci o řp přijít kvuli rámu
...jezdím většinou po okreskách/nebo do hor atd...k večeru nebo v noci .. nějaké závody už nechci protože narovinu vadí mi diváci v zatáčkách mám strach že je srazím...nechci platit startovné a taky zabít celý den a čekat než se můžu chvili svezt...
a taky sou tam všichni rychlejší jak já a citím se měně cenny
...
svou naději vkládám do DAWBLACKA občas ti napíšu a poptám se jestli už jsi dostal pokutu

svou naději vkládám do DAWBLACKA občas ti napíšu a poptám se jestli už jsi dostal pokutu

- honza 2.0 16v
- Kontaktovat uživatele:
co se týče rámu ve vozidle, tak musí splňovat normy co se týče výhledu z vozu a co se týče ostrých výčnělků.. zapsat ho lze na základě podání žádosti a následným přezkoušením zkušebnou...
více info ohledně zapsání čehokoliv na:
http://www.dekra-automobil.cz/index.php ... chlist.php" onclick="window.open(this.href);return false;
a konkrétně na:
http://www.dekra-automobil.cz/doc/tunin ... e-ramy.pdf" onclick="window.open(this.href);return false;, kde máš čísla legislativních požadavků a ty si snad dohledáš
více info ohledně zapsání čehokoliv na:
http://www.dekra-automobil.cz/index.php ... chlist.php" onclick="window.open(this.href);return false;
a konkrétně na:
http://www.dekra-automobil.cz/doc/tunin ... e-ramy.pdf" onclick="window.open(this.href);return false;, kde máš čísla legislativních požadavků a ty si snad dohledáš
honza díky za ochotu najít
.. jde o to že mám provedenou změnu na 2 ze 3 podstatných částí vozidla jako - podvozek a karoserie... to už je stavba a tím bych musel udělat dlouhý schvalovací proces a bylo by to dost drahé..tohle bych asi nedokázal a vlastně ani nechtěl...kdybych měl okruh blíže tak necham auto bez spz ale bohužel je dost daleko a tak mi šlo o občasne projetí někde mimo....asi to budu muset celé nějak přehodnotit...

- wesly.TDI
- Kontaktovat uživatele:
slyšel jsem ze je v praze nejaka firma co dela ramy i jejich legalizaci do tp tak nevim 

já to moc legalizovat nechci
... na rovinu když někde přijedu s auto co bylo puvodně fwd 2,0NA....s autem 2,0T AWD co má obě nápravy vyměněnné, stejně mě vyhodí....

ono jde také o další věc a tou je, že pokud nedejbože někomu něco způsobíš za škodu nebo někdo vlítne do tebe a bude to cocot kterej bude chtít vysoudit i bačkory, zjistí se že máš v autě lešení, které tam nemá být.... pojišťovna dá od tebe ruce pryč a ČKP z tebe stáhne i trenky.... ono je to dvousečný... 

GIV VRT ALH
jj vím že se říká že z kdejaké upravy ti neuznají pojistku ale neznam osobně nikoho komu se to stalo takže jestli je to pravda nevím...pokud mi doslova neupadne /naprava/ motor/brzdy atd nevím jak budou dokazovat že má úprava zpusobila nehodu...na druhou stranu je to nelegalni zásah do konstrukce vozu a s autem bych na cestě neměl co dělat.... spoleham na "seriový exterier" který až na křídlo nebude nijak provokativní ....kdyby fakt náhodou než přijede pojišťovák sundám kardan,diffy a laik nemuže nic poznat..z motoru případně turbo a nějak to okecám ale to už je moc kdyby......uvidim neni to první a a ani poslední kastle 

- Ivan
- Administrátor
- Kontaktovat uživatele:
kony5, je úsměvné číst Tvoje příspěvky:
1) sám si vytvoříš rám - to je dost sebevražedné samo o sobě, nebo Ty víš, jak má tento rám vypadat, aby fungoval, jak má?
2) samozřejmě, že to bude dráždit PČR, STK i pojišťovnu v případě pojistného plnění; s dnešní ochotou pojišťoven hradit vzniklou škodu by se také mohlo lehce stát, že dojde k nehodě a Ty budeš muset hradit veškerou škodu (na majetku, na zdraví, ...), neboť má auto nezpůsobilé k provozu.
3) to, že jezdíš po okresních silnicích nebo po dálnici, ve dne nebo v noci, to je úplně jedno.
4) když v tomto autě havaruješ a budeš bez helmy, velmi pravděpodobně se zabiješ nárazem hlavy do rámu.
To jen, abych Ti rozšířil obzory.
1) sám si vytvoříš rám - to je dost sebevražedné samo o sobě, nebo Ty víš, jak má tento rám vypadat, aby fungoval, jak má?
2) samozřejmě, že to bude dráždit PČR, STK i pojišťovnu v případě pojistného plnění; s dnešní ochotou pojišťoven hradit vzniklou škodu by se také mohlo lehce stát, že dojde k nehodě a Ty budeš muset hradit veškerou škodu (na majetku, na zdraví, ...), neboť má auto nezpůsobilé k provozu.
3) to, že jezdíš po okresních silnicích nebo po dálnici, ve dne nebo v noci, to je úplně jedno.
4) když v tomto autě havaruješ a budeš bez helmy, velmi pravděpodobně se zabiješ nárazem hlavy do rámu.
To jen, abych Ti rozšířil obzory.
Děkuji za rozšíření obzoru ale na tomhle jsem se neptal...
Ne že bych o tom něco věděl, ale co tak jenom nějakej pořádnej kříž za přední sedačky do zadu. Při případnym crashi by jsi se nezabil hlavou o rám, a teoreticky by to to auto mělo taky o něco zpevnit...
Něco takového např.

Něco takového např.

KEHO rennsport
rallik .. nepotřebuju řešit jak rám uděla ale přesto díky za hezkou foto
... Rám budu dělat z CRmo trubek z letiště Kunovice ... prvotní návrh a sestavení mi pomůže udělat člověk co rámy/formule atd dělal. Jediné z čeho mám strach je pnutí rámu po svaření.. tzn když naboduješ a následně celé svaříš vlivem teplné roztažnosti je tam prostě pnutí díky svárum....když bych to vařil trubku po trubce kterou bych vždy poté kompletně zavařil,po přiložení další trubky by tat ta už nepasovala protože by se to jednoduše natáhlo jako kterákoliv jiná věc co vaříš... ale to necham na něm protože předpokládám že má zkušenosti... navíc nejsem moc rozhodnutý pro ten rám i když jsem na vážkách...