Opel Corsa B, jiny motor.......

Vše o úpravách motorů a vyfuků.

Moderátoři: Fáboš, Bohuš, Kane13, Ritchma, Libor12, Tom_

Odpovědět
Herisson

Opel Corsa B, jiny motor.......

Příspěvek od Herisson »

Zdravím, nevím jestli se zde na to už někdo neptal, pokud ano tak se omlouvám.
Chci se zeptat ohledně výměny motoru do Oplu Corsy B 1994 1,5D má nějakých 50 koní,třídveřák. Jde mi o to jestli je možné zde dát silnější motor třeba se 100 koňmi v dieselu ovšem a pokud ano co všechno by se muselo na tomto autě upravit nebo vyměnit? Dále se chci zeptat za kolik by se zhruba dal takovýto motor sehnat a kolik by stálo namontování, kdybych si to nechal dělat někde v servisu. A poslední otázka, tato Corsa má místy mírně shnilou nosnou konstrukci, tak jestli mám nechat vyměnit celou nosnou konstrukci( popřípadě kolik by to tak mohlo stát) nebo bude stačit když se shnilá místa odstraní a vyvaří třeba silnějším materiálem? Do budoucna bych si chtěl připevnit i sportovnější spojlery atd., aby to auto vypadalo dobře :) ale s tím už si pohraju kdyžtak sám, hlavní je ten motor protože je zbytečný mít z venku krásně natuněné auto když mi to s těží pojede 130 Km/h na dálnici :D
Děkuji moc za odpovědi
Opel Corsa 1.5 D
Opel Astra 2.0 D

Smithy

Re: Opel Corsa B, jiny motor.......

Příspěvek od Smithy »

kdybys tam mel 1.5td a chtel tam dat 1.5d tak by ti to asi schvalili, ale naopak ne, silnejsi motor nelze
500 0,9T

Herisson

Příspěvek od Herisson »

aha ok mno tak nic :D Díky
Opel Corsa 1.5 D
Opel Astra 2.0 D

Juraj

Příspěvek od Juraj »

Proč to je v projektech? :roll:
Jediná správná poloha ženy a pístů je "V" nehledě na to že "Víc hlav, víc ví..."

Dome

Příspěvek od Dome »

Kdyby jsi měl zájem tak jeden motor tady mám 1.5 TD
Ford Probe 2.0 16v

kozorozecek
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od kozorozecek »

cena za ten motor je??
mercedes C w202 141kw
holky a auta to je moje

Herisson

Příspěvek od Herisson »

Tak ještě se ale zeptám jestli je nějaký způsob jak zvednout výkon auta a bylo to povolené? :D a o kolik bych ho tak mohl zvednout? vím že jsou různé obohacující směsi do pohonných hmot, i že jsou nějaké speciální filtry díky kterým se prý o něco málo zvedne výkon ( ale to bude asi fakt málo), tak jaké jsou ještě povolené? když mám diesel tak asi turbodiesel z toho udělat nemůžu to asi taky nebude povolené že? :D Když nemůžu dát silnější motor tak aspoň jestli to jde nějak zvětšit ten výkon. Ale ještě k té hlavní nosné konstrukci, když je míst zhnitá, tak stačí ty poškozené místa odstranit a vyvařit třeba pevnějším materiálem nebo je lepší dát celou novou? popřípadě kolik by ta nová mohla stát?
Díky
Opel Corsa 1.5 D
Opel Astra 2.0 D

Tead

Příspěvek od Tead »

Pokud nosnou konstrukci myslíš to co já..tak nová bude tak za cca 80 000 ;) nevymejšlel hlouposti na starým shnilým autě zajeď k nějakýmu klempířovi a ten ti řekne jestli má cenu s tím něco dělat a řekne ti i cenu pokud jo...myslím, že tě nějaký zvyšování výkonu na 1.5d přejde... 8)
Micra K11 CG10DE
EX: Elantra XD G4ED-G
Pluriel TUJ3P

Herisson

Příspěvek od Herisson »

to je jedno i tak to chci vědět jestli jsou nějaké povolené možnosti :D navíc jediné co na tom autě je špatné je místy akorád ta nosná konstrukce :D jinak je v cajku :D jsem se na ni v dílně díval :D navíc tady to mám uvedené i od technické kontroly ale jako malou závadu ale i tak to chci odstranit
Opel Corsa 1.5 D
Opel Astra 2.0 D

kozorozecek
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od kozorozecek »

corsy trpjej na rez přednich nostniku než budeš vymejšlet nejaky upravy tak dej kastli do kupy aby te ten motor neujel jinak myslim že přestavba z 1,5D na 1,5TD bude realna nebo mužeš namontovat 1,7D (ma stejnej vykon jako 1,5TD a davali se tam )co se schvalenejch uprav tyka nic takoveho ti nikdo neschvali takže klidne sežen motor 1,7tds z astry a naimplantuj jej tam
mercedes C w202 141kw
holky a auta to je moje

Fizzbiker

Příspěvek od Fizzbiker »

ani nevis na co se ptas...

nejlehci cesta k vetsimu vykonu je koupit auto co ten vykon ma... jakekoliv upravovani pripadne swap jineho motoru je vzdy dražší nez koupě silnější verze. nemluvě o tom ze po jakekoliv vyměně ti nebude sedět typ motoru. a vyrazi te s tim z kazde technicke. atd... uprava auta jen !proto že ho mam doma" je blbost vzdy je potreba zvazit pro a proti...

bud musis byt do toho schopen nasypat dost penez a skoncis s rychlym upravenym autem ktere proste nesplnuje vsechny podminky legislativy
nebo to zacnes zjistis kolik to stoji a ze na konci to bude porad jen corsa do ktere nasypes 100litru za co muzes mit treba nejaky jiny stroj ktery uz ty kobyly ma v zakladu bez prace starosti a za mene penez tak se na to vyprdnes
nebo prodas to co mas tim ze to nechces a je to ufunene a koupis si treba corsu GSI (pokud vylozene chces corsu) a nebo cokoliv jineho co ma misto par oslu pod kapotou potrebny pocet koni.

neni to jen o tom upravit (vymenit) motor, ale k tomu pak i odpovidajici brzdy kola podvozek eletrika atd atd...

Boháček

Příspěvek od Boháček »

Fizzbiker píše:...

nejlehci cesta k vetsimu vykonu je koupit auto co ten vykon ma... ...
svatá pravda, kterou se tu nikdo neřídí
teda skoro :lol:
vzdělání není zárukou inteligence

maRkus
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od maRkus »

A to je lez toto.... me vyslo levnejc dat do "obyc lupa" gti motor nez kupovat cely gti. :lol:

Ale jinac je to tak vzdycky, bohuzel je to boj ktery nikdy nevyhrajes vzdy to bude k hovnu a zbytecne drahy a hlavne neprodejny auto.
AUTOSERVIS, PNEUSERVIS, AUTOSKLO, RYCHLOSERVIS, mechanické práce, klempířina, lakovaní, odtah vozidel. (Praha 5) - SZ nebo 603 909 767, http://www.freshlak.cz" onclick="window.open(this.href);return false;

https://www.flickr.com/photos/130435261@N04/" onclick="window.open(this.href);return false;

Herisson

Příspěvek od Herisson »

Ok díky za odpovědi :) Corsu poopravuju co jde a nechám ji tak :)
Opel Corsa 1.5 D
Opel Astra 2.0 D

Odpovědět

Zpět na „Tuning motoru + výfuky“