nemaže- potřebné otáčky?

Vše o úpravách motorů a vyfuků.

Moderátoři: Fáboš, Bohuš, Kane13, Ritchma, Libor12, Tom_

Odpovědět
tom28
Kontaktovat uživatele:

nemaže- potřebné otáčky?

Příspěvek od tom28 »

Ahoj dnes jsem zkoušel roztočit srtartérem nově poskládaný motor...... a chtěl se přesvědčit zda maže....... svíčky venku, točil jsem startérem jak jen to šlo ale v mazném kanálu je sucho.... jestli jsem něco posral, tak mě asi opravdu jebne...... Zajímá, jaké jsou potřeba otáčky pro to aby zubové čerpadlo začalo makat. Celý systém je suchý, tak jediná uklidňující varianta je že pokud je čerpadlo suché nemá na otáčky startéru schopnost natáhnout olej ze sacího koše..... Má někdo s tímto zkušenost? nenapadá mě nic co bych udělal při skládání motoru špatně?????
díky

JRD McLAREN
Kontaktovat uživatele:

Re: nemaže- potřebné otáčky?

Příspěvek od JRD McLAREN »

no aby cerpadlo chytlo, musi tam byt niekde aspon trocha oleja...
viesh ho nejako dotlacit do kanala ..?? cez cidlo ci filter..??

starterom sa da po cca 30sec dosiahnut maly tlak oleja...
co staci na to aby zhasla kontrolka..
ale vela zalezi na type cerpadla a sposobe jeho nahonu..
Člen Klubu Šlapacích Moskvičov
IMF Master Ignition Forum - http://imfsoft-forum.eu/

tom28
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od tom28 »

hm jsem tak nějak bezradný..... zkusím to zítra od vrchu "od přívodu k turbu" zalít olejem, nebo mě napadlo rozhodit rozvody a zkusit přez vrtačku roztočit samotné čerpadlo.....snad to bude jen problém prázdného olejového čerpadlo, které není schopné nasucho nasát.........
ještě mě napadlo zalít to od přívodu toho turba a ručně točit motorem obráceně..... to by mohlo čerpadlo pracovat obráceně a vytlačit tak vzduch zpětně do vany přez sací koš? co myslíš????

Alfoun
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Alfoun »

Ja mel s mazanim ten samy problem. Mel jsem za to ,ze je vadne cerpadlo. Sundal jsem cely olejovy fitr a kanaly byly suche. Tak jsem ze zoufalstvi roztocil motor a olej se se zacal valit. Zrejme pretlak vzduchu nedovolil nasati oleje do cerpadla.
http://forum.corradoclub.cz
FB Corrado R32T
Corrado R32 turbo 509BHP/640NM
Yamaha YZF-R1 4XV 150hp

honza 2.0 16v
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od honza 2.0 16v »

pokud točíš motorem růčo, tak to je moc pomalu na to aby si čerpadlo cuclo... sice olej časem nabereš, ale můžeš z toho taky zešedivět

vem vrtačku a pokud to jde, tak třeba toč samotným oil čerpadlem (třeba u šáde to jd emoc pěkně po vyndání rozdělovače..)

nebo toč rovnou celým motorem...což je taky řešení.. hlavně nez svíček, ať to nejde nasucho do komprese, protže t rovnou mázneš kompozici,

tom28
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od tom28 »

byl to boj a nakonec vrtačka napřímo to zvládla....ale moc nechybělo abych to rozkopal......
jinak děkuji

Odpovědět

Zpět na „Tuning motoru + výfuky“