nevim, kde berete ty ceny, ale když kouknu do ofiko ceníku na stránky, tak mámmc-otka píše:Rudi píše:nezlob se na mě, ale jako ostatní tady porovnáváte nesrovnatelný služby a to i cenově, to je jak kdyby jste tady řešili spotřebu TDI 3L se spotřebou 3L nafty na 100km oproti 18l Nat98 Mercedesu V12mc-otka píše:dnes mi po 3 dnech došel balík (česká pošta) toš jsem ho zmrdal jestly je to normální že 50km jde 3 dný a von že když je to obyč balík že někdy aji 5 dní konec.
na alza.cz jsem si obednal v 6H večer nějaký kokotiny přes ppl a na druhej den v 10h ráno jsem to mněl doma nechápal jsem...
já přes poštu posílal hodně před 3-4 lety a z dobrejch 200-400zásilek se ztratila jedna jediná, valná většina i obyčenejch psaní došla a doručováné povětšinou taky velmi rychle, vyjímečně šla doporučená zásilka 4dny...
na dobírku
česká pošta 143 kč
ppl 150 kč
----------------------------------------
normálně
česká pošta 83kč
ppl 90kč
bavím se o lehkém balíku.elektrony nebo pneu nevím jak je to ale z každýho e-shopu elektrony atd všichni posílaj přes ppl takže asi v tom rozdíl nebude ani u velkejch věcí.
1kg
ČP
cenný balík - 78Kč
do ruky - 102Kč
PPL - 113Kč
7kg
ČP
cenný balík - 100Kč
do ruky - 120Kč
PPL - 151Kč
dobírka 2000Kč
ČP - 40Kč
PPL - 50Kč
Rozdíly pro normální osobu tam pořád docela jsou. Nicméně větší věci se posílaj přes kurýry hlavně i díky tomu, že Česká Pošta brala pouze do 30kg zásilek, kdežto u kurýru to bylo 50kg, dalo se i více. A další věcí, že při poslání kurýrem vyplníš 2 elektronický formuláře, kurýr si přijede, naloží a odjíždí, u Český pošty si musel vyplnit 3 prdele složenek, podacích archů a ještě to tam hodit(někdy to vyzvedávali i u tebe), takže pro většinu firem lepší kurýr, možná už se ČP taky zlepšila v tomdle...