Zkušenosti s Českou poštou?

Pokec nejen o autech...

Moderátoři: Eiffel, Fáboš, Bohuš, Berry, habitat3, Tommy1978, Kane13, Ritchma

Rudi
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

Re: Zkušenosti s Českou poštou?

Příspěvek od Rudi »

mc-otka píše:
Rudi píše:
mc-otka píše:dnes mi po 3 dnech došel balík (česká pošta) toš jsem ho zmrdal jestly je to normální že 50km jde 3 dný a von že když je to obyč balík že někdy aji 5 dní konec.

na alza.cz jsem si obednal v 6H večer nějaký kokotiny přes ppl a na druhej den v 10h ráno jsem to mněl doma nechápal jsem...
nezlob se na mě, ale jako ostatní tady porovnáváte nesrovnatelný služby a to i cenově, to je jak kdyby jste tady řešili spotřebu TDI 3L se spotřebou 3L nafty na 100km oproti 18l Nat98 Mercedesu V12

já přes poštu posílal hodně před 3-4 lety a z dobrejch 200-400zásilek se ztratila jedna jediná, valná většina i obyčenejch psaní došla a doručováné povětšinou taky velmi rychle, vyjímečně šla doporučená zásilka 4dny...

na dobírku

česká pošta 143 kč

ppl 150 kč
----------------------------------------
normálně

česká pošta 83kč

ppl 90kč

bavím se o lehkém balíku.elektrony nebo pneu nevím jak je to ale z každýho e-shopu elektrony atd všichni posílaj přes ppl takže asi v tom rozdíl nebude ani u velkejch věcí.
nevim, kde berete ty ceny, ale když kouknu do ofiko ceníku na stránky, tak mám
1kg
ČP
cenný balík - 78Kč
do ruky - 102Kč

PPL - 113Kč

7kg
ČP
cenný balík - 100Kč
do ruky - 120Kč

PPL - 151Kč

dobírka 2000Kč
ČP - 40Kč
PPL - 50Kč

Rozdíly pro normální osobu tam pořád docela jsou. Nicméně větší věci se posílaj přes kurýry hlavně i díky tomu, že Česká Pošta brala pouze do 30kg zásilek, kdežto u kurýru to bylo 50kg, dalo se i více. A další věcí, že při poslání kurýrem vyplníš 2 elektronický formuláře, kurýr si přijede, naloží a odjíždí, u Český pošty si musel vyplnit 3 prdele složenek, podacích archů a ještě to tam hodit(někdy to vyzvedávali i u tebe), takže pro většinu firem lepší kurýr, možná už se ČP taky zlepšila v tomdle...
VW - Very Wonderful
ALUSADY.CZ - originální alu kola na Váš vůz
Dovoz vozidel, odtahy z celé EU, STK

sparco-ikaros
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od sparco-ikaros »

Nikdy jsem s ČP neměl problémy, vždy řádně doručeno a v pořádku 8) Což se nedalo říct o PPL , zasilka za 8400,- "nasrački" !!
Jsem zarytý koncernista protože vlastním GTi ........ to chceš !

miras3000

Příspěvek od miras3000 »

na ČP si nemůžu stěžovat, dodací doba většinou 3 pracovní dny. největší výhoda je pro mě "sledování balíku" a hlavně uschování na poště, protože nejsem často doma. To že sem tam něco rozbijou, je hlavně chyba toho ,kdo balík posílá, když někdo posílá balík o kterým ví že je křehký, musí ho označit jako křehký obsah a pořádně vycpat novinama 8) . pro mě je PPL dobrý , když je to těžká záslika, nebo na to pospíchám
Opel Astra F C20XE

biohazard
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od biohazard »

celej koment celkem mimo :D kurýrní služby maj taky sledování balíků a úschovu taky.Jenom člověk musí zvednout telefon a zařídit si to stejně jako u ČP takže z tvýho komentu furt nechápu v čem je ČP lepší :lol:

Simmy

Příspěvek od Simmy »

tak nevím ... ale nikdy jsem nemusel zvedat telefon a zařizovat si, aby mi ČP nechala balíček na poště. Nehledě na to, že je pro mě rozdíl, zajít si pro balík do města na poštu a nebo jet někam na okresní depo nebo kde to uschovají

miras3000

Příspěvek od miras3000 »

biohazard píše:celej koment celkem mimo :D kurýrní služby maj taky sledování balíků a úschovu taky.Jenom člověk musí zvednout telefon a zařídit si to stejně jako u ČP takže z tvýho komentu furt nechápu v čem je ČP lepší :lol:
To že mají i ostatní služby sledování balíku nevím, přez PPL jsem posílal cca 5x,
jen jsem napsal že PPL si nechávám posílat velké a těžké balíky :D
ČP je lepší asi pro většinu tím, jak říká Simmy "je pro mě rozdíl, zajít si pro balík do města na poštu a nebo jet někam na okresní depo "
Já osobně telefon zvedat nemusím, mám ČP 100m u baráku ,navíc tam dělá teta ,takže když mě rozvoz nechytne doma, jednoduše mi zavolá z pošty :lol:
Opel Astra F C20XE

biohazard
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od biohazard »

no pokud někdo nemá s kurýrní službou zkušenosti,tak ať si žije v domění jakej je ČP technologickej převrat :lol: jsem teď ráno línej se rozepisovat,ale jednu věc nechápu.Proč bych si měl u kurýrů jezdit pro zásilku na nějaký okresní depo proboha?To,že stačí zavolat nebo poslat mail a určit si náhradní datum a i čas doručení tu asi nikdo netuší ... a v tom je právě oproti ČP sakra rozdíl.Musíš si zajít na poštu a to i v případě,že ti to maj doručit domu protože vlastně podle nich nikdy doma nejsi kdežto kurýr ti to doručí kdy si řekneš,v kolik si řekneš a kam si řekneš.
2 roky jsem dělal u TNT,tak mě tu nepřesvědčujte o fiktivních praktikách kurýrních služeb :?:

habitat3
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od habitat3 »

Posílám hodně balíků ČP, obsluhy na pobočkách jsou neochotný, jsou i vyjímky, ale je jich málo. Sledování nefunguje z 90%. Dodací lhůty od dvou dnů po týden.. :kladivo:

Ritchma
Moderátor

Příspěvek od Ritchma »

Já mam s ČP teda jenom špatný zkušenosti. Nakupoval jsem pravidelně v jednom většim eshopu. Když jsem věděl že nebudu doma, vybral jsem způsob doručení ČP, když jsem věděl že budu, bral jsem PPL. Fungovalo to asi takhle. Jeden den jsem dopoledne objednal, ještě ten den balíček předali ČP nebo PPL s tim rozdílem že na balík přes ČP jsem čekal 3-10 dní a balík od PPl jsem měl vždy druhý den ráno. Eshop mi vždy poslal i číslo zásilky, abych se moh podívat kde se nachází a jedno u se z nějakýho důvodu týden válela na poště na druhym konci republiky. S tim že jsem téměř nikdy balík poštou nedostal do ruky, ale vždy ho hodili na poštu a do schránky akorát upozornění o tom ani nemluvim. Několikrát jsem je dokonce chytil jak házeli upozornění do schránky a když jsem jim ukázal že zvonek funguje a téměř okamžitě se ozval otec, tvrdili mi že pět minut zpět nefungoval. Když jsem to několikrát hlásil na poště, stalo se hov.... Mam super zkušenosti s PPL a toptransem a hrozný s ČP. Jediná výhoda je jak tu bylo řečeno že na poště si to člověk může kdykoliv vyzvednout a u ostatních je to složitější. Přece jenom občas prostě nevim jakou adresu dourčení jim dát, když prostě nevim kde zrovna budu. Nejlepší je stejně UPSka, zvládne dourčit balík za ameriky do austrálie rychlejc, než česká pošta z Brna do Prahy :lol:
Build shit car, call everyone haters....
Function > Form

Simmy

Příspěvek od Simmy »

bio: já tu ale kurýry nehaním ani poštu neglorifikuju, jen jsem upozornil na to, aby se při srovnání těchto dvou srovnávalo srovnatelné ... a jen říkám, že mi pošta vyhovuje tím, že si balík vyzvednu v době, kdy se to hodí mě

mimochodem službu opakovaného doručení má i pošta, to jen na okraj :wink: ... a to, že si lze u kurýra určit náhradní datum jaksi tuším, to že si určím i náhradní čas, tak to je poněkud z říše snů a to skutečně netuším ... ještě mi nikdy nebyl žádný kurýr schopný vyhovět i s časem ... a já to chápu, prostě pokud má rozvoz nějakou trasu, tak si nemůže lítat křížem krážem .... nicméně to v mém případě nahrává poště ... protože jak psal Ritchma ... někdy nevím, jakou adresu jim dát

habitat3: a to je to, co nechápu ... prskáš na poštu horem spodem, ale přesto ji stále dokola využíváš, a že přes ni posíláš hromadu balíků ... proč tedy využíváš jejich služeb? pošta tu nemá přece monopol ... budeš mít holiče, který ti pokaždé břitvou zřeže celou hubu ... budeš k němu chodit i nadále a nadávat na něj? jen proto, že je o pár kaček levnější, než lepší holič na druhém konci ulice? nebo jaký je teda tvůj duvod setrvání u služeb ČP? neber to útočně, jen se prostě ptám 8)

Venca Brody
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Venca Brody »

Já musim poštu pochválit. V zimě mi přišly kola i s pneu. Jeden den posláno, za dva dny jsem to měl doručené doma- bez problému. Jen jsem si je vyložil z auta, aby se pošťačka nedřela. A jinak cokoliv ostatní do třech pracovních dní doručeno. Ono záleží kdy to dotyčný prodejce pošle. Kupoval jsem si věci na motorku a do druhýho dne jsem to měl doma. To samé šrouby na kola poprvé opět za tři dny doma, ale když jsem objednával podruhé, tak jim to trvalo 3týdny.
Takže já s českou poštou problémy žádné nemám. Zboží vždy doručeno bez poškození.. 8)
EX citroen saxo 1,4vts,. EX bmw e36 316i,. EX BMW e36 328 iT,. EX Golf III 1,8i, OOOO A4b5 avant 1,9TDI, BMW e36 316i compakt
A teď jedna merdka OOOO A6C5 avant 2,8i quattro

Ritchma
Moderátor

Příspěvek od Ritchma »

Ještě mě tak napadlo... V čr jsem poštu hodně využíval. I když eshopy často upřednostňují PPlko tim způsobem že doprava PPl zdarma, pošta 99kč, přesto je pro mě jednodušší vyzvednout balík na nejbližší poště před zavíračkou než jet někam na vzdálený depo. Nicméně tady funguje super věc. Většina convenience store umí převzít balík za malou úplatu, kde si to pak člověk kdykoliv vyzvedne. Tady to neni potřeba, všechno si nechám poslat do práce, takže nemam problém, ale kdyby něco takovýho existovalo v čr, nikdy bych už poštu nevyužil...
Function > Form

Sova

Příspěvek od Sova »

ted sem to nepochopil...pplko i čp ti normálně doručí balík do práce...
Cléon & Fonte

Ritchma
Moderátor

Příspěvek od Ritchma »

Jenže když jsem byl v čr, neměl jsem možnost si balík poslat do práce a celej den jsem trávil na cestě po republice, stejně tak rodiče, takže nebyla možnost než balík většinou poslat na mámino jméno a ta jediná měla možnost to po práci vyzvednout. PPlko by mě prostě nemělo kde zastihnout. Kdybych tu možnost měl, neřešil bych to. Jenom říkám, že tady existuje možnost že v obchodě, něco jako je trafika ti balík převezmou a za malou úplatu ti ho předaj. Otevřeno občas i nonstop, takže i ten nejvíc busy člověk je schopnej si nechat něco poslat 8)
Function > Form

Rudi
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Rudi »

Defakto, jak to popisuje Ritchma, tak je to trochu způsob SHIPITO, pošleš to na pobočku, kde si můžeš téměř kdykoliv vyzvednout, v případě shipito ti to přepošlou do ČR atd...
VW - Very Wonderful

bóďa
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od bóďa »

pošta nejhorší, většinou posílám nebo si nechávám posílat balíkem do ruky (dříve obchodní balík), kdy je samozřejmě poštovný mnohem vyšší, ale je garantovaný dodání druhej den. už x-krát se mi stalo, že to došlo třetí den a ještě třeba rozbitý. nikdy jsem úspešně nevyreklamoval, protože vždy to bylo podle nich špatně zabalený, i když někdy to bylo zabalený fakt perfektně, že do toho musel snad někdo kopat, aby to rozbil... jenže do reklamace daj vždycky nějakou jejich zasranou kouzelnou větu že to musí bejt přizpůsopbený obsahu, podmínkám blabla... nechápu tedy, proč připlácím za balík do ruky, když "oni to možná doručej druhej den". několikrát mi to způsobilo docela problémy, když jsem potřeboval objednat nějaký materiál k práci a potřeboval jsem to druhý den - v pátek no a ono to přišlo v pondělí, takže jsem prostě nemohl dělat.

bohužel ne všichni umožňujou posílat PPL. pokud to jde, tak zvolím vždy ppl, protože řidič zavolá, když nejsem doma, tak mu řeknu kde jinde to má vyhodit (třeba i u někoho jinýho) popřípadě to přiveze jindy...
3x Renault Safrane Hartge Biturbo

Ritchma
Moderátor

Příspěvek od Ritchma »

No je pravda že pán z PPLka vždycky ráno volal že má pro mě ten a ten balík za tolik a tolik peněz, aby se se mnou domluvil kdy budu doma a jestli mam peníze a byl schopnej tam být pokaždý před osmou hodinou ráno. Pošta by se nikdy neobtěžovala volat...
Function > Form

Venca Brody
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Venca Brody »

Jo to přenechávání balíků od pošty. Máme to vyřešený s pošťačkou, že když nejsem doma, tak to nechává u mámy nebo mojí manželce. Hold asi výhoda vesnic kde se to tak nějak zná. Prostě já si na poštu nestěžuju.
A když ppl tak píšu na mámu :wink:
EX citroen saxo 1,4vts,. EX bmw e36 316i,. EX BMW e36 328 iT,. EX Golf III 1,8i, OOOO A4b5 avant 1,9TDI, BMW e36 316i compakt
A teď jedna merdka OOOO A6C5 avant 2,8i quattro

Dacan
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Dacan »

Neví někdo náhodou jaký je rozdíl v ceně při poslání dvou pneu na oktavku mezi ČP a DPD a na kolik to asi vyjde?

Pancho159
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Pancho159 »

Ale tak u pošty máte i možnost přeposlání na jinou adresu, opětovné doručování a jiné. Makam pro poštu (ale v IT), tak vim jak to chodí. Když je člověk slušný a pošťák momentálně nemá blbou náladu, tak vám vyjdou vstříc i nad rámec povinností (a to nejen kolegům, ale i cizím lidem).

biohazard
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od biohazard »

tak to maj asi nonstop blbou náladu když nejsou schopný ani zazvonit a pak ještě drze pošlou sms,že příjemce nebyl zastižen.Tohle když si někdo dovolil u TNT třeba nepřijet na adresu a dispečerům nahlásit,že příjemce nebyl zastižen a zpětně se na to přišlo kontrolou na gps,že tam ani kurýr nebyl,tak letěl :?:

Pancho159
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Pancho159 »

Tak sms se posílá sama automaticky, jinak je pravda, že někdo nezvoní, ale to je na lidech, ne na firmě, jako bys řek, že v marketu jsou blbci protože tě pokladní nepozdravila. A nemůžeš porovnávat ČP a TNT, TNT nemá takový obrat. Navíc při porovnání cen, pošta má z balíku pakatel oproti konkurenci i když se to nezdá.

biohazard
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od biohazard »

však tu celou dobu mluvim o "lidech" u ČP a ne o firmě jako takový a to co tu píšeš na mě působí jenom jako hájení si svýho místa :lol: já neřešim kdo kolik a z čeho má :roll:

Gooder

Příspěvek od Gooder »

Já posílám pouze přes ČP a zatím nemám větší problém. Kromě toho, že dvakrát mi přišla zásilka nadvakrát. Jednou to byly prahy a mlhovka, nejdřív přišla mlhovka a po týdnu prahy i přesto, že to bylo posíláno v jeden den. Před třemi týdny mi zase přišly kola, v pátek přivezl pouze dvě, takže mi to nemohl vydat a v pondělí to dovezl vše a bez problému.

Poštu v případě doručení volím kvůli tomu, že dost často nejsem doma a můžou mi to nechat na poště, což u kurýrních služeb nejde a domluvit se s nimi na jiném čase, aby jsem byl doma a on měl trasu, je pro mě těžší, jelikož bydlím v městečku, kam nejezdí denně.

Ovšem minulý týden mě pošta překvapila. Zásilka(Doporučený balíček) byla podána večer ve středu na poště v Šumperku a druhý den ráno jsem ji měl doma(bydlím severně od Prahy).

xciba

Příspěvek od xciba »

ja bydlim v Praze a posta taky tragedie, nezvonej a podobne veci, ale obcas je jeden ridic co mi dokonce i vola ze ma balicek a kdy ma prijet 8) takze fakt je to jen o lidech..
a naopak mam jeste horsi zkusenosti s DPD tam se typek nebyl 3x za sebou dohodnout ze nemuzu byt doma dopoledne protoze jsem ve skole, tak to oznacil jako nedorucitelne :kladivo:
Vauxhall omega 2.5V6 ->VXR edition -> crazy omega https://www.youtube.com/watch?v=cd65a5H3yHI -> MV6
Ford Fiesta ST150
Golf VI GTI

Pancho159
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Pancho159 »

Mě třeba PPL přivezlo nárazník a nejdřív prej podpis, tak jsem podepsal a když mi ho předal, tak byl prodřený přes obal hluboko do plastu. Jenže podpisem stvrdíš, že byla zásilka předána v pořádku.
Všichni mají občas problém, jenže pošta je státní podnik, tak se propírá nejvíc na fórech, v televizi, na netu.

Ritchma
Moderátor

Příspěvek od Ritchma »

Pancho - tak to je tvoje blbost že si ho nejdřív nechtěl vidět. Určitě by ti ho ukázal. To zkusil a ty sis naběh. Jinak že pošťáci nezvoní je sice o lidech, ale když si člověk na poště stěžuje, že se to opakovaně děje, pošta to neřeší a bába na pobočce tě div nepošle do prd... že si dovoluješ jí rušit. Kurýra po pár oprávněných stížnostech prostě vyhodí a tak si to další už nedovolí. O drzosti ženskejch za přepážkou na poště snad ani nemá smysl mluvit. Člověk někde špatně vyplní jednu kolonku a dostane přednášku jak kdyby byl totální retard a ještě nepříjemnym tónem. Nejednou jsem na poště na ty krávy řval.... Dělaj naprosto podřadnou práci a chovaj se jak kdyby se jich člověk musel doprošovat.
Function > Form

Rudi
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Rudi »

Asi máme dobrou vedoucí na poště( teď už tušim teplýho vedoucícho), ale posílal sem přes poštu docela dost a když už mě nějaký krávy za oknem srali svejma připomínkama, tak sem své připomínky ventiloval zpátky a když to nepomohlo, pí vedoucí si je taky ráda vyslechla. Od tý doby sem tam s krávama(2) neměl problém.
VW - Very Wonderful

kentoya

Příspěvek od kentoya »

nesnáším poštu
IQ sice stylingem nenahradíš, taboo ti ho taky nezvedne, ale dokáže rozšířit brutálně obzory :D
http://www.odtahove-sluzby.cz

biohazard
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od biohazard »

Pancho159 tak to je ale tvoje blbost :D příjemce má právo si zásilku před podpisem nejdřív zkontrolovat a jak už tu padlo,nechal ses nachytat ... "ale to je o lidech.Kvůli tomuhle přece nemůžeš odsuzovat celou firmu" :lol:

Odpovědět

Zpět na „Pokec“