mně přijde že tady je na každý druhý auto z inzerce komentář o nespolehlivosti toho danýho motoru...podle mně je to spíš fakt o údržbě minulejch majitelů a moc bych to negeneralizovalBerry píše:Aha, takze je to hodne specificky model, ktery bude asi i co se tyka ND, trosku horsi s dostupnosti? Slysel jsem, ze nekdo rika , ze jsou to krehke motory a co se tyka najezdu, nejsou tak odolne jako atmosfericke, ale vim, ze nekdo psal na alfistech ze ma najeto pres 200 a na dalsich 200 se chysta
za sebe můžu říct - alfáckej 2.0 TS 16v ve 155 r.v 1997, dovoz itálie, dle tacho 112tkm, ve skutenocsti kdo vi kolik - naprosto bez problemu, jel jak pichla svine a ten zvuk, stacila zakladni udrzba - kdybych mel kupovat na zaklade toho co sem se docetl na netu, tak bych se od tohodle auta drzel na sto honu
- baworackej 1.8 M40 v E30 - dle internetovejch diskuzi chronicka nemoc hydrostely, auto nahodne kupovany v bazaru, r.v 1987, na tacho 230tkm, tenkrat jsem o tom prd vedel, motor sem ani nejak nezkousel poslouchat, opet naprosto bez problemu, motor sel krasne vytocit v celym spektru, neklepal, atd
možná by bylo lepší mluvit vždycky z vlastní zkušenosti než jedna paní povídala, pak se to tím netem šíří a lidi se toho bojí

ještě teda doma byly dvě A6 s 2.5 TDI 110 kw, jedna naprosto v cajku, druhá už byla vcelku velká pokladnička, ale opět si myslím že to bylo tím že auto bylo na krátký přejezdy do práce z práce a popojíždění po městě a ten motor se často ani nestačil pořádně ohřát...