Zkušenosti s STK a koly?

Pokec nejen o autech...

Moderátoři: Eiffel, Fáboš, Bohuš, Berry, habitat3, Tommy1978, Kane13, Ritchma

Odpovědět
B_Jirka

Zkušenosti s STK a koly?

Příspěvek od B_Jirka »

Ahoj,

chci se jen zeptat těch, co mají na autě kola s jiným ET, než je uvedeno v techničáku. Řešili to u vás na STK vždy? Byl jsem minulý měsíc na STK OK v Mariánkách nechat si udělat předběžnou STK nanečisto a tam si technik hned všiml, že kola asi vyčnívají více, než by měli a že až přijedu naostro, tak to zkontroluje. Samozřejmě v techničáku je ET 54 a na autě ET35 myslím..

Tak nevím, jestli to mám risknout na jiném STK, nebo shánět druhou sadu kol..

Ritchma
Moderátor

Re: Zkušenosti s STK a koly?

Příspěvek od Ritchma »

A nejsou ty kola nějak výrazně širší? Mi neříkej že si technik všimne, že máš kola o necelý dva cm víc ven. Jsem netušil že řeší i takový blbosti. Jsem myslel že koukne na pneu jestli máš to, co máš v TP a hotovo.
Build shit car, call everyone haters....
Function > Form

paca

Příspěvek od paca »

asi bych zkusil jinší STK

Michelin
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Michelin »

jj, resi to. A prijde mi, ze posledni dobou vic nez by bylo zdravo... I kdyz mas rozmer pneu zapsany v tp tak sjizdej et aby nahodou nebylo o 3mm jinak...
babyCupra

Roume-n
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Roume-n »

já ted jdu na STK, mám v techničáku 17 235/40 a na aute 17 235/45. Tak už můžu shánět jiný kola co?
Yesterday is history. Tomorrow is a mystery. Today is a gift.

Flinta
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Flinta »

jo schanej, me vyhodili misto 185/60 mam 185/65.... :roll: :roll:

rallik
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od rallik »

Aspoň Ritchma vidí jak to tady chodí, nemá smysl se sem někdy vracet :D
KEHO rennsport

Rudi
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Rudi »

Mě rozměr o palec neseděl a nikdo si toho nevšimnul, kontroloval, jen to důležitý :D
VW - Very Wonderful
ALUSADY.CZ - originální alu kola na Váš vůz
Dovoz vozidel, odtahy z celé EU, STK

adam09

Příspěvek od adam09 »

hodně kol to má zevnitř a pochybuju že budou sundavat kolo
Diagnostika OPEL Kladno Praha, kdyby tak SZ

kony5

Příspěvek od kony5 »

mi příjde že s čím dražším autem tam jedeš tak tím víc ti odpustí....třeba new mercedes benz a měl sem 21 a nikdo ani nepíp :lol: :D ...se starým hyundaiem mně vyhodil za denní svícení :kladivo:

starter

Příspěvek od starter »

kony5 píše: ...se starým hyundaiem mně vyhodil za denní svícení :kladivo:
co se mu nelíbilo?

jinak ke kolům, dej liťáky a má s ET po ptákách :D
odtah od 7kč/km 731810210

kony5

Příspěvek od kony5 »

nelíbilo se mu že mám denní svícení a protože mi přestalo fungovat to relé které je zhasne když rozsvítíš potkávačky tak jsem je odpojil....a kokot mně za to vyhodil že když tam jsou tak musí svítit...hold sem chytil idiota....výměna relé zabrala asi 10minut ale šlo o to že sem čekal než dojde...

B_Jirka

Příspěvek od B_Jirka »

Jako pneu podle TP mám v pořádku - 195/50/15, jen ET mám menší, ale zas tak to nevyčnívá, jen to na Mercedesu A140 více vynikne... Jsou to ALU disky.

Tak uvažuju, že risknu jiné STK, ale zase nevím kde je jaký technik a jak tohle řeší.. Jinak vše ostatní je OK, žádná závada nebyla nalezena, tak se bojím, že kvůli takové "blbosti", mě pošle do háje..

jajiN

Příspěvek od jajiN »

ja mam v TP R17 205/40, prijel jssem tam s r19 215/35 a bylo ticho :lol:

je to podle toho na koho narazis no 8)

B_Jirka

Příspěvek od B_Jirka »

No právě :-(

Teď koukám i do druhého techničáku od Laguny, a taky tam je napsané úplně něco jiného, než mám na autě a nikdy to nevadilo.

Nemáte někdo zkušenost z poslední doby z nějaké STK v Ostravě? Kde by se dalo zajet ?

EDIT: A když mám liťáky, tak to nemá jak zjistit? Je to tam napsané zevnitř, ale taky jsem to musel chvíli hledat na sundaném kole. Nebo aby si to nezměřil

A když mi STK platí do 23.7. , můžu tím ještě jezdit ten den? Nevím jestli to stihnu zítra, nebo v pondělí..

Gooder

Příspěvek od Gooder »

Já to mám vyražené na OZ zvenku. A na kolech s pokličkami to bylo také zvenku, ale pod pokličkou.

SubTera

Příspěvek od SubTera »

U vas nemaj kanaly bo co? Normalne vleze pod auto a podiva se na kola zezadu s baterkou. A kola jsou ctyri, takze udaj pujde z nejakyho kola nebo ve vidtelnym pruzoru vzdycky zjistit (nebo si popojede). STK mi vychazi na zimu a Enzo H zimaky maj ET35, mam mit 42 nebo 46.
Naposledy upravil(a) SubTera dne 20 črc 2012 23:15, celkem upraveno 1 x.

bóďa
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od bóďa »

to jsou fakt úchyláci, kámoš mi taky nedávno říkal, že mu na evidenčce (!) kontroloval kola i s ET (vylitim zevnitř paprsku). a to tam taky nemá nic extra.
zajel bych prostě jinam. nesnášim tuhle byrokracii, kde každej čeká, co mu podstrčíš, nehledě na to, že ty prasata na úřadech si ty techničáky vyplňujou jak se jim zachce a kola tam kolikrát tak sprasej, že bych je chtěl vidět, jak by je na auto navlíkli. a to nejde jen o kola, jeden známej má teď asi dva měsíce odstavený auto kvůli tomu, že mu neprošlo technickou protože tam má ABS (bez abs se to auto prostě ani v ty nejvetsi socce nedělalo) a v TP má zapsaný, že to ABS nemá. to už je docela meisterstuck... bejt to moje auto, tak před tim "technikem" odpojim konektor jednotky abs a tim to hasne

jestli ti to bude kontrolovat, tak prostě zajeď jinam. co ouřada, to unikát...
3x Renault Safrane Hartge Biturbo

djchrpa

Příspěvek od djchrpa »

záleží hlavně, na koho natrefíš. to platí všude. Rozhodně testnout jinou STK, na Ostravsku doporučím Petřvald.
Nafta & benzín

paca

Příspěvek od paca »

kony5 píše:nelíbilo se mu že mám denní svícení a protože mi přestalo fungovat to relé které je zhasne když rozsvítíš potkávačky tak jsem je odpojil....a kokot mně za to vyhodil že když tam jsou tak musí svítit...hold sem chytil idiota....výměna relé zabrala asi 10minut ale šlo o to že sem čekal než dojde...
nevím proč by měl být technik idiot když má pravdu? :wink: :D

kubi
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od kubi »

Já to denní svícení stejně nechápu, co to má za zvrhlý smysl když každé auto už z fabriky světla má. Apropó nejednou jsem cestou domů z práce kolem půl 11 večer potkal někoho kdo si jel jen s rozsvícenným denním. By to "denní" na té krabičce měli zvýraznit a do závorky dodat "ne noční" :lol:
Nosce te ipsum - know thyself
"Be the change you want to see in the world"
Kadett GSi 16v - "redtop" fan

Gallery: kubi-gsi.rajce.idnes.cz
NABÍZÍM ODBORNÉ PŘEKLADY Z ANGLIČTINY DO ČEŠTINY - VÍCE SZ

Ritchma
Moderátor

Příspěvek od Ritchma »

rallik píše:Aspoň Ritchma vidí jak to tady chodí, nemá smysl se sem někdy vracet :D
V tomhle směru to tam vždycky stálo za hovno. Kdyby to šlo, nevrátím se, ale zase tak jednoduchý to bohužel není. Ale nevzdávám to.
Já když koupil saxo tak jsem měl 185/60 a v TP 55ky. Takže mi řek - špatné pneu + pruh na okně, co s tim uděláme? Tak říkám no že to budu muset asi vyměnit a on že by jsme se třeba domluvili. Normálně si říkal o peníze, jenže já sebou neměl nic :(
Build shit car, call everyone haters....
Function > Form

B_Jirka

Příspěvek od B_Jirka »

Teď jsem volal na STK do Třebovic a nechal si zavolat technika k telefonu. Prý mám přijet a koukne na to, než to zaplatím :-)

B_Jirka

Příspěvek od B_Jirka »

Tak STK dopadla dobře :-) Technik koukl venku před budovou, říkal že to je OK 8)

Rudi
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Rudi »

kubi píše:Já to denní svícení stejně nechápu, co to má za zvrhlý smysl když každé auto už z fabriky světla má. Apropó nejednou jsem cestou domů z práce kolem půl 11 večer potkal někoho kdo si jel jen s rozsvícenným denním. By to "denní" na té krabičce měli zvýraznit a do závorky dodat "ne noční" :lol:
aby ti to přece nevysvítilo světla, takhle utratíš litra za denní svícení a "ušetříš" ne? :D taky nechápu tu módu...
VW - Very Wonderful
ALUSADY.CZ - originální alu kola na Váš vůz
Dovoz vozidel, odtahy z celé EU, STK

maRkus
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od maRkus »

ohledne denniho sviceni.... moje H4ky maji svitovost cca 200 hodin... pak de ucinek rapidne dolu, vypaluji se svetla protoze sou plastovy :kladivo:.....

ale zalezi jak to je na aute udelany, treba ja je mam schovany v narazniku tak ze dokud je nerozsvitim tak nejsou videt.
AUTOSERVIS, PNEUSERVIS, AUTOSKLO, RYCHLOSERVIS, mechanické práce, klempířina, lakovaní, odtah vozidel. (Praha 5) - SZ nebo 603 909 767, http://www.freshlak.cz" onclick="window.open(this.href);return false;

https://www.flickr.com/photos/130435261@N04/" onclick="window.open(this.href);return false;

Odpovědět

Zpět na „Pokec“