Jedná se tedy o alfu romeo 156 2.4jtd. Auto je z roku 1998, takže jeden z prvních dieselů co se do alfy dával má mít papírově 100kw. Auto s tímto motorem nejede špatně, ale nějaké menší oživení by to sneslo, konkrétně by se mi líbilo větší turbo, jiné vstřiky, intercooler v nárazníku + chip a dostat se výkonem někam k 180koním, to je ale jen úvaha do budoucna. Co mě u motoru překvapilo je jeho spotřeba, která se při klidné jízdě dostává na cca 5l/100km, většinou ale jezdím za cca 6 - 7litrů.
Abych to vzal od začátku, auto mám chvíli, kupoval jsem ho v říjnu roku 2011, jako zachovalé auto s malými vadami. Po několika mailech a telefonátech jsem se dozvěděl, že auto má špatné jedno zadní ložisko, jedno bylo měněné, bylo lehce bourané na levou přední část, auto mělo xenonová světla (v parabole

Auto mě zaujalo, především kvůli výbavě, vždycky jsem chtěl mít střešní okno a kůži(světle béžovou), tyhle podmínky auto splňovalo, navíc mělo klimu, bohužel nefunkční(momentálně pracuji na zprovoznění). No prostě mi to nedalo a jel jsem se na auto podívat, když jsem dorazil na místo, před panelákem stála černá 156ka, nablýskaná a na první pohled velmi hezká. Chvíli na to přišel majitel a začal mi auto ukazovat. První dojem z interiéru byl pecka(byl jsem zvyklý z předchozích fiatů punto na něco jiného), vše vypadalo čistě a zachovale. Motorový prostor na tom byl také relativně dobře, mírná vrstva prachu tam sice byla, ale to mě nějak neodrazovalo, nejnápadnější byla asi červeně lakovaná rozpěrná tyč. Po obhlídce jsme se jeli projet, když alfa nastartovala(na otočení), docela nadskočila palubní deska(což me vyděsilo, ale už jsem si zvykl

Auto mám asi jako dítě, veškeré peníze, které mám dávám do auta, a jelikož jsem student tak to moc peněz není. Baví mě to a to je hlavní.
Snad to pro zatím stačí, na autě se udělalo docela dost práce, mám to vše zapsané v deskách, takže budu postupně přidávat, jak budu mít čas a náladu, přikládám pár fotek ještě z inzerátu