Způsob použití auta: Využití jako auto na víkendový výlety, jízdy do německa apod. (předpokládaný využití město jen opravdu okrajově (jednou měsíčně odvézt mámu na nákup

Požadavky na auto: 5dv, r.v. alespoň 98, benzín max 1.8 - výkon takovej aby se s tím dalo jezdit na dálnici bez nutnosti plnýho plynu do jakýhokoliv stoupání (zvyklej na litr z micry..

Cena: nákupní na úrovni 20-30 s tím, že mi nedělá problém během do jara zainvestovat ještě jednou tolik (stejně povyměnuju co se mi zlíbí) a víceméně mám tu zkušenost, že i když si člověk připlatí za stejnej model v lepším stavu tak se mu tam vyserou stejný věci

Auta mi zatím vychází následující:
Opel Vectra 1.6/1.8
Peugeot 406 1.8
Peugeot 306 1.6(málokterej je s klimou)
Renault Laguna 1.6 16V
Mitsubishi Carisma 1.8GDI (o autě nevím skoro nic..)
Fiat Marea 1.6
Alfa 156 (opravdu jsou na tom TS motory v tomhle autě tak špatně ?)
Fordy + VW/škoda nechci (averze z práce, nic osobního)
Máte zkušenosti s autama výše?
případně budu rád za jakejkoliv názor vhodnosti danej kategorie aut vzhledem k způsobu použití, nebo jakoukoliv alternativu.
Vím, že ty auta nejsou žádný pecky, a budou mít za 10-15let mraky nalítáno, ale nebojím se "postavit auto" od začátku a povyměňovat co se dá, aby bylo v dobrým stavu...(to je důvod proč nechci nic novější i když bych na to neměl problém našeřit - nechci řešit problémy s centrální elektronikou jako je třeba u Xsar a podobně)