Bobkův zablokovaný telefon a jeho příběh

Pokec nejen o autech...

Moderátoři: Eiffel, Fáboš, Bohuš, Berry, habitat3, Tommy1978, Kane13, Ritchma

Bobek

Bobkův zablokovaný telefon a jeho příběh

Příspěvek od Bobek »

Včera večer mi při volání hlásilo: Telefon blokovaný PČR dostavte se na nejbližší služebnu.
Na nejbližší služebnu jsem se okamžitě dostavil a nechal IMEI prověřit všemi databázemi co u policie jsou - nikde vedený nejsem.
Volali jsme na Vodafone a tam nám řekli, že je možná chyba u nich, tak to předají technikům.

Dnes mi volali z VF s tím, že u nich také žádná chyba není, že se mám opět dostavit na služebnu a dát jim nějaké číslo bezpečností linky VF.
Slečna od VF mi také řekla, že mobil je blokován na podnět PČR nebo soudu, ale nikdo přesně neví.

Podotýkám, že telefon je rok starý, kupovaný ve značkové prodejně a své IMEI jsem nikomu nedával.

Víte někdo v čem je problém? Máte někdo takovou zkušenost?
Naposledy upravil(a) Bobek dne 13 pro 2012 17:51, celkem upraveno 1 x.
Renault Laguna III phase 3, Initiale Paris, 110kw
Renault Mégane Grandtour GT, 151kw
Renault Mégane Grandtour GT220 162kw
Opel Vectra B Caravan 92kw

TomasUL

Re: HELP - Blokace telefonu

Příspěvek od TomasUL »

Kupoval jsi ho přímo ty a používal?
Zajdi na prodejnu. Už bych se ani nedivil, že by se kradený telefony prodávaly jako nový.

Policie s tím nic neudělá. Akorát tě budou mít za zloděje.
Ten, co mu mobil ukradli, podepíše prohlášení, že pokud se mobil nenajde do 30 dnů, tak se z mobilu stane "maketa".
Bude pořád hluchej a už mobil nikdy nezaktivuješ.

Volat operátorovi je úplně zbytečný. Ten se jenom vymlouvá na to, že nemaj žádnej papír od policie. Blablabla.

Mám s tím zkušenost. Přítekyni ukradli telefon a po neustálejch nervácích jsme radši koupili novej.
Autoservis
Autodíly
STK + EM

Bobek

Příspěvek od Bobek »

Telefon je úplně nový používaný pouze mnou.
Z policie mě teď vyhodili s tím, že nemají čas a mám si přijít v dopoledne pondělí.
Takže v pondělí kolečko obchod a policie znovu.
Nicméně nechápu jak můžu mít blokovaný přístroj, ale v žádné databázi moje IMEI není.
Od telefonu mám fakturu a krabici. Prostě všechno.

Rudi
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Rudi »

zkus ho reklamovat, tam kde si kupoval
VW - Very Wonderful
ALUSADY.CZ - originální alu kola na Váš vůz
Dovoz vozidel, odtahy z celé EU, STK

Beaver

Příspěvek od Beaver »

Plus ti to zablokoval operátor, požaduj náhradu škody (to, že ti nebudou účtovat tento měsíc by od nich měla být minimální nabídka, argumentuj hrubým porušením smlouvy z jejich strany a tvým okamžitých odchodem k jinému operátorovi).
Toyota Supra 2.5 twin turbo (208 kW/360 Nm)
Lexus RX400h 3.3 VVTi '06 (205 kW/418 Nm)
Lexus NX300h 2.5 Hybrid '16 (145 kW/207 Nm)
Lexus IS200 2.0 VVTi (115 kW/200 Nm)
"Vždycky můžete spát v autě, ale nikdy nemůžete řídit dům"

Brutus
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Brutus »

A ještě tu samozřejmě máme ušlý zisk, protože je samozřejmě tvá práce na tom telefonu závislá. 8)
E30 kundokábrolap
www.mrdna.cz

Beaver

Příspěvek od Beaver »

To sice stojí za pokus, ale mohli by k tomu požadovat nějaké podklady :wink:

Bobek

Příspěvek od Bobek »

Chápeme se správně? Mám blokovaný telefon nikoli SIMku, takže pochybuji, že mi operátor proplatí ušlý zisk či mi sníží paušál, protože by mohli říct, že si mám sehnat telefon jiný.

biohazard
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od biohazard »

v tom pripade nechapu proc te nekdo posila za operatorem kdyz s tim vlastne nema nic spolecnyho

Jord
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Jord »

výrobce telefonu, id telefonu, zjistit jestli sedí u výrobce a zda ho prodali prostřednictvím obchodu - třeba to tam blbě "odškrtli"? krádež (opět může hrát roli id a lidská chybka) může toho být víc, ale přes víkend ti asi nikde nepomůžou :shock:
...

NeviM
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od NeviM »

:shock: docela mazec... ale jestli je to rok cos ho kupoval, tak kradenej asi nebude, to by bylo bloklý spíš už dávno ne? Si myslim, že buď někdo udělal chybu, nebo bych se ani nedivil, jestli jsi nasral nekoho, kdo prostě takový věci může, tak se mstí. Ale nevim, jen hádám.
Renault Safrane BITURBO Baccara Quadra 262hp (long-term reconstruction)
Renault Safrane V6-24v Baccara manual 190hp (daily car)

xciba

Příspěvek od xciba »

kluci tam po roce asi delali inventuru :lol:
Kazdopadne za tohle bych vrazdil...
Vauxhall omega 2.5V6 ->VXR edition -> crazy omega https://www.youtube.com/watch?v=cd65a5H3yHI -> MV6
Ford Fiesta ST150
Golf VI GTI

Bobek

Příspěvek od Bobek »

Jsem bezmocný. :(
S tímhle počkat jedině do pondělí.
Zkusím obchod a pak opět policii. Každopádně trestní oznámení na cizí osobu bude.
Ale nikdo nechápe, že telefon je zablokovaný, ale v registru u policie nejsem (nikdo jiný kromě policie nemůže zablokovat mobil).

Globus
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Globus »

biohazard píše:v tom pripade nechapu proc te nekdo posila za operatorem kdyz s tim vlastne nema nic spolecnyho
Ale má. V případě odcizení telefonu ho PČR ve spolupráci s operátorama může vyhledat /většinou na to prděj/ a případně blokovat. Jenže operátor Tě pošle do hajzlu, když ho o spolupráci nepožádá přímo vyšetřovatel.
BMW - uměle zvýšený ego, přírodně snížená inteligence

Brutus
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Brutus »

Bobek píše:Chápeme se správně? Mám blokovaný telefon nikoli SIMku, takže pochybuji, že mi operátor proplatí ušlý zisk či mi sníží paušál, protože by mohli říct, že si mám sehnat telefon jiný.
No a ten telefon zablokoval kdo? Pokud vím, tak operátor. Pokud to bylo neoprávněně, tak ať ti teda dají jinej.
E30 kundokábrolap
www.mrdna.cz

Bobek

Příspěvek od Bobek »

Policie mi řekla, že mě neblokuje.
Operátor mi řekl, že mě blokuje policie na podnět soudu nebo nějakého trestního oznámení.

Takže já nevím.

NeviM
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od NeviM »

nevim no, mě se zdá že jiná varianta než omyl diky bordelu ve všem, nebo něčí úmysl to asi bejt nemůže. Pravdu se dozvíš těžko. No jsem zvědavej jak to dopadne.
Btw: cenu pausalu ti snizej, nebo nechaj a pridaj volny minuty atd. uz jen na zaklade toho, ze jim reknes ze odchazis a to vetsinou dost drasticky, znam par lidi, ktery si uz takhle i nekolikrat za sebou a dohromady nekolikanasobne pausal zvyhodnili a neznam nikoho, kdo by rekl operatorovi ze odchazi a operátor by rekl tak čau, aniž by se snažil.
Renault Safrane BITURBO Baccara Quadra 262hp (long-term reconstruction)
Renault Safrane V6-24v Baccara manual 190hp (daily car)

Beaver

Příspěvek od Beaver »

Blokaci telefonu má na svědomí operátor každopádně - oproti SIM ti navíc znehodnotili (legálně koupený a používaný) telefon, čímž tě v podstatě připravují o tvůj majetek (SIM tvůj majetek není, většinou patří operátorovi, pokud se nepletu, ty si kupuješ jen služby), neb ten telefon je pak i neprodejný. Asi to bude nějaký překlep na straně operátora (jinak by to IMEI měli policajti v nějaké té databázi). Viděl bych v tom naplněnou skutkovou podstatu § 228 trstního zákoníku, odstavec (1), tj. "Kdo zničí, poškodí nebo učiní neupotřebitelnou cizí věc, a způsobí tak na cizím majetku škodu nikoli nepatrnou, bude potrestán odnětím svobody až na jeden rok, zákazem činnosti nebo propadnutím věci nebo jiné majetkové hodnoty.

Takže být tebou, tak jdu na služebnu PČR (klidně zítra) s žádostí, aby uvědomili operátora, že tvoje IMEI není vedeno jako kradený telefon nebo související s trestnou činností. Pokud se budou cukat a mít kecy, tak okamžitě chtít nadřízeného a sepsat stížnost (nejspíš pro nekonání povinností - dalo by se argumentovat tím, že ohlášením operátorovi pozastaví právě zmíněný trestný čin). Před tím a nebo po tom můžeš volitelně podat trestní oznámení na neznámého pachatele (a nebo na operátora) na výše uvedený trestný čin - alternativně můžeš před návštěvou PČR tímto operátorovi pohrozit, třeba tě odblokujou i bez dalších keců (ale asi ne). Každopádně blokace IMEI bude mít operátor v nějaké databázi, tj. bude tam jméno toho, kdo to provedl a spolu s tím souvisí i dohledání toho, kdo mu to nařídil. Pak je na nich, ať si vyjasní, jestli chtěli blokovat někoho jinýho nebo proč mají tohle IMEI.

Pokud všechno selže, je pak další krok asi žaloba u soudu o náhradu škody na telefonu, tvém času, tvých nákladů, soudních výloh. Pokud bys zjistil, že tvoje IMEI dal operátorovi policajt bez nějakýho důvodu, tak ještě žaloba/trestní oznámení na zneužití pravomoci veřejného činitele.

Víc s tím asi neuděláš.
Naposledy upravil(a) Beaver dne 23 lis 2012 23:28, celkem upraveno 2 x.

Bobek

Příspěvek od Bobek »

Děkuji Bobře! Hodně jsi mi pomohl 8)

Bobek

Příspěvek od Bobek »

Tak jsem byl na policii, ktera volala na operatora a ani ten posranej operator me neblokuje.

Takze ve finale me neblokuje ani policiie a ani operator, ale ja nemuzu nikam volat (zkouseno na vsech SIM)

S policistou mam odpoledne schuzku s tim, ze to zadame pod nejakym cislem jednacim s tim, ze to bude resit nekdo z uredniku.

Mam nejvetsi nutkani jit do obchodu, kde jsem mobil kupoval, omlatit mu ho o hlavu a vzit si 7000 zpatky.

Dotaz: mam podat trestni oznameni na cizi osobu nebo mam pockat az policie pachatele najde a az potom na nej?

EDIT: Byl jsem u borce, co mi telefon prodal a taky nechápe, co s tím. Nikdy se s tím nikdo nesetkal. Provedli jsme hard reset telefonu a taky nic.

Beaver

Příspěvek od Beaver »

Bobek píše:a ani ten posranej operator me neblokuje
Bobek píše:mam podat trestni oznameni na cizi osobu nebo mam pockat az policie pachatele najde a az potom na nej?
Zavolej naposled na operatora. Rekni, ze policie potvrdila, ze zadny pozadavek na blokaci nebyl z jejich strany vzneseny. Jednoznacne tudiz dochazi k blokaci na strane operatora. Dej jim hodinu nebo dve na napravu situace s tim, ze pokud nebude telefon odblokovany (fakt nikdo jinej to nema jak blokovat), tak podavas trestni oznameni na ne. Duvody viz vyse. Podat muzes v zasade potom dve. Jedno na operatora, protoze i kdyz dle vseho nema duvod, tak ti blokuje sluzbu (vzdycky muzes tvrdit, ze nemas k dispozici druhy telefon co bys mohl pouzivat a fakt, ze SIM blokovana neni je tim padem neplatny argument, ty nemas povinnost kupovat si jiny telefon) a druhe na neznameho pachatele, ktery ti takto zavaril a problem zpusobil. Pokud ti porad uctuji pausal po te, co ti znehodnotili zarizeni, tak jednak provadeji bezduvodne obohaceni a jednak plati to, ze ti znehodnotili (minimalne docasne) tvoji vec.

Jeste bych mozna zkusil cvicne do toho telefonu vrazit SIM jineho operatora, jak se to zachova.

R32
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od R32 »

Bobek píše:Včera večer mi při volání hlásilo: Telefon blokovaný PČR dostavte se na nejbližší služebnu.
Na nejbližší služebnu jsem se okamžitě dostavil a nechal IMEI prověřit všemi databázemi co u policie jsou - nikde vedený nejsem.
Volali jsme na Vodafone a tam nám řekli, že je možná chyba u nich, tak to předají technikům.

Dnes mi volali z VF s tím, že u nich také žádná chyba není, že se mám opět dostavit na služebnu a dát jim nějaké číslo bezpečností linky VF.
Slečna od VF mi také řekla, že mobil je blokován na podnět PČR nebo soudu, ale nikdo přesně neví.

Podotýkám, že telefon je rok starý, kupovaný ve značkové prodejně a své IMEI jsem nikomu nedával.

Víte někdo v čem je problém? Máte někdo takovou zkušenost?
Nazdar Bobe :wink: Nejak mi jebou SZ tak ti napisu tady. V minulosti jsem se s necim podobnym setkal pouze u corky, coz nejni tvuj pripad a jednou se znamymu stalo to samy co tobe, s tim ze mu to nechala zablokovat bejvalka ktera znala imei jeho telefonu a ucelove to nahlasila jako corku. On pak mel litani po fizlech kde s doklady od telefonu dokazoval ze je majitel, trvalo to snad mesic nez mu telefon znovu odblokovali, ani nevim jak to dopadlo s tou mrdkou co to puvodne nahlasila jako corku. Jinej pripad jsem s podobnou blokaci nezazil. Zdar a silu :mavani:
www.R32.cz

Zemi
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Zemi »

To by chlapa nenapadlo... Zensky jsou holt koumaci... Jinak Bobku hodne stesti... Ja takhle koupil telefon pres Aukro pred x-lety, prisel o 4tis a navic mi ho fizlove sebrali takze jsem mel uplny hovno. :D Ponauceni pro priste - prodat telefon do zahranici.
(nejen) UK (United Kingdom - Anglie) DOVOZ VOZIDEL - DÍLŮ

> DOVOZ - ODTAH - PROVĚŘENÍ vozidel v celé EU <

tel. 608 372 848

Bobek

Příspěvek od Bobek »

No já to vyřešil následovně: Šel jsem telefon reklamovat s tím, že ani policie a ani operátor neví co s tím. Ještě ten telefon reklamuju 2x a chci zpět prachy.

Dnes mi volala policie, abych se dostavil na služebnu. Když jsem přišel, tak mi řekli asi toto: "Volali nám z ministerstva, že Vás blokuje jedině operátor, protože policie nemá příslušné vybavení k tomu, aby tuto akci prováděla. Další věcí je to, že Vaše IMEI sahá až někam do Německa a jen mezi námi se k nám doneslo, že operátoři v tomto mají neuvěřitelný bordel. Takže až se vám vrátí telefon z opravy a problém nebude vyřešen, tak se stavte a dořešíme to, protože potřebujeme ID telefonu."

Btw nedokážu si představit, že bych si koupil telefon někde z aukra nebo z internetového obchodu a pak to řešil. Raději si připlatím pár stovek navíc a koupím si ho v místě bydliště.

A Zemi musíš to brát jako ponaučení, ale vím, jak ti v tu chvíli bylo 8)

Zemi
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Zemi »

To byla jedina vyjimka kdy jsem neco vydrazil na Aukru a hle... Jinak si telefony kupuju pouze u operatora... Jak rikam je to tak 5-6let...
(nejen) UK (United Kingdom - Anglie) DOVOZ VOZIDEL - DÍLŮ

> DOVOZ - ODTAH - PROVĚŘENÍ vozidel v celé EU <

tel. 608 372 848

Bordel
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Bordel »

Bobek píše:Chápeme se správně? Mám blokovaný telefon nikoli SIMku, takže pochybuji, že mi operátor proplatí ušlý zisk či mi sníží paušál, protože by mohli říct, že si mám sehnat telefon jiný.
A kdybys mel blokovanou simku a telefon v pohode, tak by ti rekl, ze si mas sehnat jinou kartu? :wink:
http://www.odtahnito.cz <<< Půjčovna odtahového speciálu, stačí řidičák sk. B. Nejlevnější způsob převozu vozu svépomocí. Praha, ČR i zahraničí.

Bobek

Příspěvek od Bobek »

Tak za dnešní den ve kterém je zahrnuto asi hodinové jednání a hodinové telefonování se posouváme blíže ke šťastnému konci.

Dopoledne mi přišla smska s tím, že je reklamace vyřízena. Přijdu do obchodu, vyzvednu telefon s tím, že je na telefonu nelegální softw. nebo ram. Začal jsem se osočovat tím, že nejsem pako, abych cokoli nelegální stahoval do telefonu když je v záruce. Samo, že známej obchodík mi věří a řekl mi ať se obrátím na firmu VSP DATA (řeší reklamace HTC v ČR, můj tel. tam byl taky) a ti mi řeknu co a jak.

Volal jsem tedy na VSP DATA s tím, že mám ten a ten problém a taky s tím, že můj telefon je zablokovaný a má nelegální soft. Debilní slečna udělala tupce ze mě, z prodejce i z distributora s tím, že je tohle normální a prodejci si tahají telefony ze zahraničí a jenom přeinstalují systém. Milou paní jsem poslal do hajzlu a zavolal si na zastoupení HTC Česká republika.

Pán můj problém řešil půl hodiny až jsme se dostali k závěru, že nelegální jsou skutečně ramky telefonu a mám se obrátit opět na svého prodejce a řešit to s ním. Ještě jsem se tedy dozvěděl, že telefon je česká distribuce a není to nic z ciziny.

Opět jsem tedy letěl do obchodu, kde už byl i majitel tohoto obchodu. Můj problém chápe, hned vzal do ruky telefon a volal nějaké vysoce postavené manažerce ve VSP DATA s tím, jak se věci mají a paní, že to bude po schůzce řešit. Pak mi řekl že pokud toto nepomůže, tak jeho velmi dobrý kamarád, je ředitelem HTC ČR a bude to řešit s ním. Vyměnil jsem si kontakt s majitelem obchodu a odešel do baru.

Během půl hodiny mi volal s tím, že je telefon hlášený jako kradený a blokovaný operátorem a ptal se mě, jestli jsem to hlásil. No tak jsem řekl, že jsem nikde nic nehlásil, protože nejsem pako, abych si nechal zablokovat svůj vlastní telefon. Po krátké debatě řekl, že je to teda solidně zamotaný a že mi během dneška-zítřka zavolá.

Ještě jsem se toho pána v HTC ptal, proč mi teda nefunguje rozhraní Sense. Prý je to z toho důvodu, že má telefon neorigo. ram, tak proto. Největší sranda je ta, že Sense mi nefunguje od počátku, co jsem ho koupil, takže je to prostě vina distributora.

No a ve finále jsem se dozvěděl, že telefon pochází z distribuce Vodafonu a protože jich měli skladem stále dost a už je neprodávali, tak je distribuovali do menších obchůdků.

No to jsou informace z dneška, tak jsem zvědav, jak se to bude dále vyvíjet.

hattori_hanzo
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od hattori_hanzo »

To jsou normálně podivuhodná dobrodružství rodiny Smolíkovy ten tvůj telefon. :D
✠Luftwaffle✠

MartyCZe

Příspěvek od MartyCZe »

hattori_hanzo píše:To jsou normálně podivuhodná dobrodružství rodiny Smolíkovy ten tvůj telefon. :D
Spíš typickej kretenismus v čr
Škoda RAPID 1.2 TSI 77kw
Škoda Fabia I. - Hromada Technických Problémů :) - bejvávalo :/

Bobek

Příspěvek od Bobek »

Tak teď mi volal pán z obchodu s tím, že už to řeší s ředitelem HTC a ode mě potřebuje, abych šel na policii a nechal si vyjet protokol o tom, že nejsem veden v žádné databázi odcizených telefonů.
Uvidíme, jak se to zítra pohne :-)

To mi povídej hattori.. Mám z toho nervy, lítání, benzín v prdeli a ve finále krabičku za 7 litrů, na které si můžu přes wifi pustit internet :lol:

Odpovědět

Zpět na „Pokec“