Bobkův zablokovaný telefon a jeho příběh
Moderátoři: Eiffel, Fáboš, Bohuš, Berry, habitat3, Tommy1978, Kane13, Ritchma
Re: Bobkův zablokovaný telefon a jeho příběh
Ja bych normalne vzal uctenky za benzin, za druhej telefon z kteryho to resis a jakmile se potvrdi, ze ti to zablokovali kokoti u operatora, tak jim to poslal s zadosti o omluvu a uhradu skody plus malou poznamku o tom, ze pokud nebudou mit zajem to vyresit mimosoudne tak nejen ze u nich koncis, ale podas i zalobu o nahradu skody.
Toyota Supra 2.5 twin turbo (208 kW/360 Nm)
Lexus RX400h 3.3 VVTi '06 (205 kW/418 Nm)
Lexus NX300h 2.5 Hybrid '16 (145 kW/207 Nm)
Lexus IS200 2.0 VVTi (115 kW/200 Nm)
"Vždycky můžete spát v autě, ale nikdy nemůžete řídit dům"
- LiberaleMiguel
Tak za 1. nemas neorigo RAM, ale ROM, to je dost podstatny rozdil, ale to je v tomdle pripade jenom slovickareni....
Za 2.: Jestli je telefon puvodne z distribuce Vodafone, tak tam mel Vodafone svuj upraveny software s tim, ze kdyz ho prodavali pres jiny obchod, tak tam nemoh zustat. Tim padem si tam v tom obchode kdes to koupil nahrali nejaky neorigo soft a jelikoz to jsou asi dementni, tak to proste zdupali. S tim, ze kdyz budes chtit upgradovat soft, tak by ti tam mel naskocit zpatky Vodafonacky. Takze bych jim telefon omlatil o hlavu tam kde jsi ho koupil.
Za 3.: Ze se k tomu pridal jeste ten problem s blokaci u PCR je celkem dobra haluz
A nebo taky ne a telefon je kradeny z nejakeho Vodafone skladu, prehrany soft a prodavany jako normalni ofiko ceska distribuce
Tak ci tak, bych ten telefon vratil prodejci a klidil se od tama, bo to nezavani nicim poctivym
Za 2.: Jestli je telefon puvodne z distribuce Vodafone, tak tam mel Vodafone svuj upraveny software s tim, ze kdyz ho prodavali pres jiny obchod, tak tam nemoh zustat. Tim padem si tam v tom obchode kdes to koupil nahrali nejaky neorigo soft a jelikoz to jsou asi dementni, tak to proste zdupali. S tim, ze kdyz budes chtit upgradovat soft, tak by ti tam mel naskocit zpatky Vodafonacky. Takze bych jim telefon omlatil o hlavu tam kde jsi ho koupil.
Za 3.: Ze se k tomu pridal jeste ten problem s blokaci u PCR je celkem dobra haluz

ROM nebo RAM to je jedno..
Teď jsem přišel na to, že fyzické imei telefonu se neschoduje s IMEI na faktuře, dodacím listě a krabici.
Všechno jsem teď svedl na VSP DATA s tím, že před opravou mi IMEI sedělo a po tom, co mi telefon poslali zpět mi IMEI nesedí.
Pánové z VSP DATA mají teď máslo na hlavě a velice se mi omlouvají a snaží se záležitost řešit.
Další věcí je to, že IMEI, co mám teď v telefonu je opravdu blkovaný policií, ale je u toho poznámka, že se jedná o HTC HD2.
Takže počkám do pondělí, kdy mi mají dát vědět z VSP a pak uvidím, jak budu pokračovat.
Teď jsem přišel na to, že fyzické imei telefonu se neschoduje s IMEI na faktuře, dodacím listě a krabici.
Všechno jsem teď svedl na VSP DATA s tím, že před opravou mi IMEI sedělo a po tom, co mi telefon poslali zpět mi IMEI nesedí.
Pánové z VSP DATA mají teď máslo na hlavě a velice se mi omlouvají a snaží se záležitost řešit.
Další věcí je to, že IMEI, co mám teď v telefonu je opravdu blkovaný policií, ale je u toho poznámka, že se jedná o HTC HD2.
Takže počkám do pondělí, kdy mi mají dát vědět z VSP a pak uvidím, jak budu pokračovat.
Renault Laguna III phase 3, Initiale Paris, 110kw
Renault Mégane Grandtour GT, 151kw
Renault Mégane Grandtour GT220 162kw
Opel Vectra B Caravan 92kw
No jo nejaky odbornik tam nahral nejakou ROM co si nekdo vyvijel s imei z HTC HD2 uz jsem o tomhle dost slysel a cetl:) 

Vauxhall omega 2.5V6 ->VXR edition -> crazy omega https://www.youtube.com/watch?v=cd65a5H3yHI -> MV6
Ford Fiesta ST150
Golf VI GTI
Ford Fiesta ST150
Golf VI GTI
1. Vždy jak má někdo zablokovaný či koupí někde levně telefon tak se musí kontrolovat SW IMEI co je v mobilu a pak IMEI co je na zadní straně mobilu či na papírech k mobilu. Jesli že nesedí tak to řešit okamžitě u prodejce.
2. Určitě si u VSP DATA podle mě zakoupil telefon o něco levněji... Tak je jasný že to bude šedivka.
3. Bych u takové no name firmy čekal že to bude šedivka a pochybuji že říkali že to je ofiko CZ distribuce a jestli to říkali tak bych to vše chtěl doloži. A už podle toho že ten mobil je někde jestli možná vůbec z Německa, tak je jasný že to opravdu ale opravdu CZ distribuce není.
4. Už si to měl dávno řešit, že Ti nejde Sense u prodejce a už si mohl tušit že tam v té firmě nebude něco v pořádku.
5. Podle mojich zkušeností to bude velký boj odblokovat ten stávající IMEI a vratit tam původní. Tak i tak ten mobil budou muset flashnout a jestli nemají zálohované data IMEI co jsou skryté ve tvém mobilu tak to nikdy nevyřeší. A budeš muset dostat nový kus. Jelikož po nahrání neorigo SW se v 90% IMEI mění.. A podle všeho tam v té firmě to jsou amatéři prvního kalibru a nenechal bych si od nich ani baterku do hodinek dát. Natož "opravovat" androida..
6. Kdybych měl Androida tak bych tu blokaci vůbec nerešil a naflashoval bych si ten telefon na CyanogenMod a měl bych klid, jelikož co si budem nalhávat sense stojí totálně za hovno a ještě absolutně zbytečně zasirá RAMky v mobilu. Takže pro mě absolutně nepoužitelné.
7. Nikdo kdo se pohybuje v mobilním svetě Androida, tak nějaké směšné blokace IMEI neřeší jelikož vše jde obejít
8. Být tebou si nech vyměnit telefon za jiný. A v prodejně si IMEI nechej překontrolovat jen už příšte bych zvažoval jestli tam kupovat nějaký nový telefon.
9. Je to hnus co musíš všechno absolvovat když jsou takové problémy. Ty nervy a peníze které si do toho vložil by si ušetřil max hodinovým flashem na novou romku..
10. Přeji hodně zdaru a snad všechno dobře dopadne.
PS: Kdyby v té firmě byli kurvy tak by mohli říct že si to amatérsky flashoval ty a žes do toho origo SW zasahoval a tím by Ti reklamaci nebo výměnu nemuseli dát.. Tak na to bacha.... A udělali by s tebe totálního vola. Jelikož jim stačí říct že telefon ma jiný IMEI a nedokážeš udělat NIC. Ale jestli jsou "blbci" tak Ti to bez problému vymění.
2. Určitě si u VSP DATA podle mě zakoupil telefon o něco levněji... Tak je jasný že to bude šedivka.
3. Bych u takové no name firmy čekal že to bude šedivka a pochybuji že říkali že to je ofiko CZ distribuce a jestli to říkali tak bych to vše chtěl doloži. A už podle toho že ten mobil je někde jestli možná vůbec z Německa, tak je jasný že to opravdu ale opravdu CZ distribuce není.
4. Už si to měl dávno řešit, že Ti nejde Sense u prodejce a už si mohl tušit že tam v té firmě nebude něco v pořádku.
5. Podle mojich zkušeností to bude velký boj odblokovat ten stávající IMEI a vratit tam původní. Tak i tak ten mobil budou muset flashnout a jestli nemají zálohované data IMEI co jsou skryté ve tvém mobilu tak to nikdy nevyřeší. A budeš muset dostat nový kus. Jelikož po nahrání neorigo SW se v 90% IMEI mění.. A podle všeho tam v té firmě to jsou amatéři prvního kalibru a nenechal bych si od nich ani baterku do hodinek dát. Natož "opravovat" androida..
6. Kdybych měl Androida tak bych tu blokaci vůbec nerešil a naflashoval bych si ten telefon na CyanogenMod a měl bych klid, jelikož co si budem nalhávat sense stojí totálně za hovno a ještě absolutně zbytečně zasirá RAMky v mobilu. Takže pro mě absolutně nepoužitelné.
7. Nikdo kdo se pohybuje v mobilním svetě Androida, tak nějaké směšné blokace IMEI neřeší jelikož vše jde obejít

8. Být tebou si nech vyměnit telefon za jiný. A v prodejně si IMEI nechej překontrolovat jen už příšte bych zvažoval jestli tam kupovat nějaký nový telefon.
9. Je to hnus co musíš všechno absolvovat když jsou takové problémy. Ty nervy a peníze které si do toho vložil by si ušetřil max hodinovým flashem na novou romku..
10. Přeji hodně zdaru a snad všechno dobře dopadne.
PS: Kdyby v té firmě byli kurvy tak by mohli říct že si to amatérsky flashoval ty a žes do toho origo SW zasahoval a tím by Ti reklamaci nebo výměnu nemuseli dát.. Tak na to bacha.... A udělali by s tebe totálního vola. Jelikož jim stačí říct že telefon ma jiný IMEI a nedokážeš udělat NIC. Ale jestli jsou "blbci" tak Ti to bez problému vymění.
Re: HELP - Blokace telefonu
Beaver píše:Blokaci telefonu má na svědomí operátor každopádně - oproti SIM ti navíc znehodnotili (legálně koupený a používaný) telefon, čímž tě v podstatě připravují o tvůj majetek (SIM tvůj majetek není, většinou patří operátorovi, pokud se nepletu, ty si kupuješ jen služby), neb ten telefon je pak i neprodejný. Asi to bude nějaký překlep na straně operátora (jinak by to IMEI měli policajti v nějaké té databázi). Viděl bych v tom naplněnou skutkovou podstatu § 228 trstního zákoníku, odstavec (1), tj. "Kdo zničí, poškodí nebo učiní neupotřebitelnou cizí věc, a způsobí tak na cizím majetku škodu nikoli nepatrnou, bude potrestán odnětím svobody až na jeden rok, zákazem činnosti nebo propadnutím věci nebo jiné majetkové hodnoty.
Takže být tebou, tak jdu na služebnu PČR (klidně zítra) s žádostí, aby uvědomili operátora, že tvoje IMEI není vedeno jako kradený telefon nebo související s trestnou činností. Pokud se budou cukat a mít kecy, tak okamžitě chtít nadřízeného a sepsat stížnost (nejspíš pro nekonání povinností - dalo by se argumentovat tím, že ohlášením operátorovi pozastaví právě zmíněný trestný čin). Před tím a nebo po tom můžeš volitelně podat trestní oznámení na neznámého pachatele (a nebo na operátora) na výše uvedený trestný čin - alternativně můžeš před návštěvou PČR tímto operátorovi pohrozit, třeba tě odblokujou i bez dalších keců (ale asi ne). Každopádně blokace IMEI bude mít operátor v nějaké databázi, tj. bude tam jméno toho, kdo to provedl a spolu s tím souvisí i dohledání toho, kdo mu to nařídil. Pak je na nich, ať si vyjasní, jestli chtěli blokovat někoho jinýho nebo proč mají tohle IMEI.
Pokud všechno selže, je pak další krok asi žaloba u soudu o náhradu škody na telefonu, tvém času, tvých nákladů, soudních výloh. Pokud bys zjistil, že tvoje IMEI dal operátorovi policajt bez nějakýho důvodu, tak ještě žaloba/trestní oznámení na zneužití pravomoci veřejného činitele.
Víc s tím asi neuděláš.
Další pán, co se snaží psát a šířit chytrý věci, ale ví o tom úplný nic. Už několikrát jsem se kousal do jazyka když jsem četl ty Tvoje rádoby právnický výklady v ostatních vláknech, ale tady už to opravdu přeháníš. Zažil si někdy něco z toho o čem píšeš?
Bobek SZ
Naposledy upravil(a) Návštěvník dne 15 pro 2012 20:20, celkem upraveno 1 x.
Důvod: smazany vulgarity
Důvod: smazany vulgarity
To KRA:
VSP DATA je oficiální reklamační servis HTC
Telefon jsem koupil v nejlepší prodejně MT tady v širokém okolí.
CZ distribuce to je dle papírů.
A nechci nic flashovat, když mám telefon v záruce. Já mám rád všechno legálně. Na flash by došlo až bych měl po záruce, ale to seru a chci zpět prachy.
VSP DATA je oficiální reklamační servis HTC
Telefon jsem koupil v nejlepší prodejně MT tady v širokém okolí.
CZ distribuce to je dle papírů.
A nechci nic flashovat, když mám telefon v záruce. Já mám rád všechno legálně. Na flash by došlo až bych měl po záruce, ale to seru a chci zpět prachy.
Ad reklamace. Když jsem psal svoje příspěvky, tak nepadlo o jiném IMEI ani slovo - reklamace by tak reklamovala co ? Ten přístroj jako takovej funguje, ale blokuje se na úrovni operátora. Že se pak zjistilo, že IMEI nesedí je věc druhá (a proč tomu tak je by bylo vhodné nějak objasnit už s prodejcem). Tak jako tak platí, že uživatel k tomu přišel jako slepej k houslím a někdo by měl každopádně nahradit škodu.
Příspěvek editován, aby to dávalo smysl...
Že jsi trouba už jsme si vyjasnili ve smazané debatě. Žádám tě tímto abys omezil svoje další trapné výlevy na moji adresu. Popsal jsem naprosto regulérní způsob jak problém řešit v případě, kdy by reklamace řešením nebyla.Tomas is píše:Další pán, co se snaží psát a šířit chytrý věci, ale ví o tom úplný nic. Už několikrát jsem se kousal do jazyka když jsem četl ty Tvoje rádoby právnický výklady v ostatních vláknech, ale tady už to opravdu přeháníš...
Naposledy upravil(a) Beaver dne 15 pro 2012 20:42, celkem upraveno 3 x.
- Berry
- Moderátor
- Kontaktovat uživatele:
Jsem zvedav, kdy trotlove typu fonz, prijdou a znovu budou rypat a mluvit o cenzure a "kdesicosi" 

Seat Ibiza 6L1 1.4 16V Reference
Skoda Octavia II FL 1.2 TSI Elegance
Skoda Rapid 1.2 TSI StylePlus
Skoda Octavia RS III 2.0 TDI RS Challange
Skoda Octavia II FL 1.2 TSI Elegance
Skoda Rapid 1.2 TSI StylePlus
Skoda Octavia RS III 2.0 TDI RS Challange
Díky Lamo 

Můj post jsi nemusel mazat, myslím to vážně, co je na tom znění zákona špatně?
štyrykrátštyry tédéí
ono jde spíš o to že na reklamaci ti šašci umí jen přehrát nějaky univerzalni sw, ktery ma v sobě interni diagnostiku, ktera jim hlásí jen správnou instalaci, na mechanicky nebo programovy zavady serou.
Ve chvíli kdy prostě nebyly schopny vyřešit problem si měl vratit telefon a požadovat zpět peníze
Ve chvíli kdy prostě nebyly schopny vyřešit problem si měl vratit telefon a požadovat zpět peníze
Škoda RAPID 1.2 TSI 77kw
Škoda Fabia I. - Hromada Technických Problémů
- bejvávalo :/

Beaver píše:Ad reklamace. Když jsem psal svoje příspěvky, tak nepadlo o jiném IMEI ani slovo - reklamace by tak reklamovala co ? Ten přístroj jako takovej funguje, ale blokuje se na úrovni operátora. Že se pak zjistilo, že IMEI nesedí je věc druhá (a proč tomu tak je by bylo vhodné nějak objasnit už s prodejcem). Tak jako tak platí, že uživatel k tomu přišel jako slepej k houslím a někdo by měl každopádně nahradit škodu.
Že jsi trouba už jsme si vyjasnili ve smazané debatě. Žádám tě tímto abys omezil svoje další trapné výlevy na moji adresu. Popsal jsem naprosto regulérní způsob jak problém řešit v případě, kdy by reklamace řešením nebyla.Tomas is píše:Další pán, co se snaží psát a šířit chytrý věci, ale ví o tom úplný nic. Už několikrát jsem se kousal do jazyka když jsem četl ty Tvoje rádoby právnický výklady v ostatních vláknech, ale tady už to opravdu přeháníš...
A to že Ty jsi hodný a milý chlapec, který jen blekoty blekoty ble, to jsem Ti zas napsal já. Kdybys tušil, co to všechno obnáší, tak si tyhle pseudorady necháš pro sebe. A jen tak mimochodem, kde jsi přišel na to, že ten přístroj funguje? Z toho že mu jde WIFI? Myslíš že operátor blokuje telefon aby přicházel o svoje peníze za služby jen tak ....

Žádat můžeš o co chceš, ale to je asi tak všechno. Dokud se budeš navážet Ty do mě ...

FOG: psal jsem Ti, že na citaci není špatné nic, ale to bylo asi tak jediné z celého příspěvku, co se
týče praktičnosti a použitelnosti.
Samozřejmě že to co tam píše, tak všechno může absolvovat, ale myslel jsem že toto fórum má být o užitečných radách a konkrétní pomoci. Ne o všeobecně známých kecech, které můžeš slyšet na každém rohu bez záruky od lidí co koukaj večer na zprávy TV Nova

Upraveno, aby nepohoršovalo, ale zároveň neztrácelo smysl. Kane13
MartyCZe: Márty přečti si přesné znění zákona za jakých podmínek ti obchodník může vrátit peníze.
když za jím teď půjdu, tak mě pošle do hajzlu

Tak mu to pošli na reklamačku ještě 2x a potom žádej nový telefon nebo vrácení peněz (teda pokud máš ještě platnou záruku).Bobek píše:MartyCZe: Márty přečti si přesné znění zákona za jakých podmínek ti obchodník může vrátit peníze.
Škoda RAPID 1.2 TSI 77kw
- bejvávalo :/

Jenže když to pošlu na reklamačku, tak mi zpět příjde odpoveď že je telefon s nelegálním systémem.
Zítra by měl volat ten šašek z VSP, tak uvidíme..
Zítra by měl volat ten šašek z VSP, tak uvidíme..
L.A.M.A. píše:Tomas IS: musis furt nekoho urazet? Uz me prestavas bavit a zacina mi byt jedno jestli neco znas ci vis.Proste se chovej slusne.
Jsem rád že máš jeden metr pro všechny. Jsi člověk na správném místě

ó, panáček se urazil? Jednoduše sem nechoď a je to vyřešeno, než se dožadovat dětinského smázání účtu.Tomas is píše:Jsem rád že máš jeden metr pro všechny. Jsi člověk na správném místěTímto Tě prosím o smazání všech mých příspěvků a smazání mého účtu na tomhle fóru. Děkuji.

http://www.tuzingforum.cz" onclick="window.open(this.href);return false;
http://www.infobaden.cz/" onclick="window.open(this.href);return false;
http://www.infobaden.cz/" onclick="window.open(this.href);return false;
Tak telefon je zpět doma.
Všechno v něm je nové (ve starém obalu).
Na dotaz, co s tím bylo mi nikdo nebyl schopen normálně odpovědět, jen spousta výmluv a keců. Nicméně je doma a tímto uzavírám kapitolu této "akce"..

Všechno v něm je nové (ve starém obalu).
Na dotaz, co s tím bylo mi nikdo nebyl schopen normálně odpovědět, jen spousta výmluv a keců. Nicméně je doma a tímto uzavírám kapitolu této "akce"..

Šťastný konec,ale řeknu Ti že bych takhle ten problém něchtěl ukončit a hctěl uplně nový kus,po těch šméčkách s IMEI. Ale věřím,že po tehle magořině si rád ,že se to vyřešilo aspoň takhle 

Dacia 1300 "75
Opel Corsa B fake GSI
Škoda Octavia 1.8 T 4X4
Škoda Octavia 2.0TDI RS
Opel Corsa B fake GSI
Škoda Octavia 1.8 T 4X4
Škoda Octavia 2.0TDI RS
Ja bych od nich hlavne po takove anabazi cekal minimalne nejakou omluvu a pripadne treba nabidku slevy na dalsi kus nebo neco na ten zpusob. Ale zijme holt v CR... ojebat zakaznika je standard.