posero: no to jsme se možná špatně pochopili, taky si samozřejmě nemyslím, že by se něco změnilo výměnou tyčky za silnější (možná tak, že shnije o par desitek let později)
Píšeš tu o pružnosti stabíku, to je jasný, ale když budu mluvit o tý fotce, na kterou jsem reagoval, tam je tý gumy dohromady hodně, je to odhadem cca 2 cm vysoký jeden silentbloček a dohromady na obou stranách jsou 4, to máš 8 cm gumy, která se stlačuje. A čep se nestlačí vůbec, jsem prostě přesvědčenej, že se stejným stabíkem ty silenbloky, oproti čepům, způsoběj aspoň tak o centimetr větší rozdíl ve zdvihu kol oproti sobě, v extrémním rozdílu zdvihu kol podle mě i klidně víc než ty dva, kor když už to není zrovna nový. No a ta guma se podle mě navíc zmáčkne dřív než stabilizátor, tudíž jeho reakci trochu brzdí. No snad to píšu trochu srozumitelně.
Samozřejmě se dá diskutovat o zanedbatelnosti takovýho rozdílu atd. ale podle svých zkušeností s takovýma úpravama jsem si jistej, že mít to takhle na svym autě a předělat to, tak to na jízdních vlastnostech prostě poznám.
Jako taky by to bylo asi poslední, co bych řešil, mít to na svým autě, ale původně jsem tu reagoval na něčí tvrzení, že guma je v podstatě to samý jak čep, nebo jak to bylo a s tím prostě souhlasit nemůžu.
Jinak konrétně v tomhle případě ten polyuretan podle mě nebude nejlepší řešení, ten konec stabíku v tom uložení mění uhel a to dost výrazně, což by podle mě časem způsobovalo buď natahování ty tyčky (nebo rovnou přetržení) a nebo spíš dřív zničení polyuretanu. Ale jen tak hádám, vyzkoušený to nemám.
K tomu EDITu: já se pouze občas nechal strhnout k účasti na svoji obranu, flamy zásadně nikdy nevyvolávám, taky mi vyhovuje rozumná diskuse bez urážek atd.
Jinak auto si jezdim v případě potřeby vážit do sběrnejch surovin na váhu, doporučuju, mimochodem můj 24ventil měl naposled 1320 kg a bráchův (stejnej motor, taky překopanej na manuál) myslim asi 1590

Bohužel takhle ta váha nezůstane, spoustu věcí tam musim zase vrátit
EDIT: omlouvám se zakladatelovi tématu za OT, ale koukal jsem, že už to má vyřešený a aspoň trochu se tématu pořád držíme, tak snad neva