Kávovar

Pokec nejen o autech...

Moderátoři: Eiffel, Fáboš, Bohuš, Berry, habitat3, Tommy1978, Kane13, Ritchma

SubTera

Re: Kávovar

Příspěvek od SubTera »

Pred tydnem jsem koupil Tassimo za Makro body - 1914,- + 4 ruzny balicky. K nemu jsem dostal i kapsle Ristretto, ktery moc nepiju, ale otec se v tomto vyzna (je to jeho konicek a kava je to prvni, co v cizich zemich testuje) a i kdyz me od Tassima odrazoval, tak pri kazdy navsteve si velmi rad da a pochvaluje. V tech kapslich je kava namleta, coz me prekvapilo, kdyz jsem kapsli vyhazoval a podivil jsem se, proc je tak tezka :) doba louhovani je prekvapive taky spravna - pristroj pozna produkt dle carkovyho kodu. A predevsim je to vsestranny zarizeni, takze navsteve muzes udelat Milku, Latte (ktery je orpavdu Latte se vsemi zasadami) atp.
Videl bych to jako idealni volbu neb si taky myslim, ze hrat si na espresso s presovacem za trojku nebude uplne idealni a tady aspon vitezi vsestrannost.

Goldies
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Goldies »

SubTera píše:Pred tydnem jsem koupil Tassimo za Makro body - 1914,- + 4 ruzny balicky. K nemu jsem dostal i kapsle Ristretto, ktery moc nepiju, ale otec se v tomto vyzna (je to jeho konicek a kava je to prvni, co v cizich zemich testuje) a i kdyz me od Tassima odrazoval, tak pri kazdy navsteve si velmi rad da a pochvaluje. V tech kapslich je kava namleta, coz me prekvapilo, kdyz jsem kapsli vyhazoval a podivil jsem se, proc je tak tezka :) doba louhovani je prekvapive taky spravna - pristroj pozna produkt dle carkovyho kodu. A predevsim je to vsestranny zarizeni, takze navsteve muzes udelat Milku, Latte (ktery je orpavdu Latte se vsemi zasadami) atp.
Videl bych to jako idealni volbu neb si taky myslim, ze hrat si na espresso s presovacem za trojku nebude uplne idealni a tady aspon vitezi vsestrannost.
JJ jak sem rikal Tassimo me mile prekvapilo... Navíc je to taky Bosch :-D
Japonci na konci
Nissan Pathfinder - jen tak na práci
Honda Civic 8g 1.8 V-tec - jen tak pro ženu
Toyota MR2 ZZW30 2ZZ - jen tak pro radost
Yamaha Majesty 250 - jen tak na lítačku

Goldies
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Goldies »

Mirek999 píše:Pročítám různě recenze se spokojeností zrnkové kávy na heurece.
Ale zkusím se zeptat Tebe, co ta Delonghi káva? Jak Ti chutná? Pokud jsi jí pil.
Bohužel jejich kávu vyzkoušenou nemám, ale v rodině máme dva kávovary DeLonghi a dneska už bych si ho koupil taky. Ale díval bych se po něčem co má tlak tech 19Baru, to už je potom dokonalá káva :-)
Japonci na konci

Ultima

Příspěvek od Ultima »

Byli jsme mezi svátky u známých a oni si právě tassimo od bosche poridily a já, mladá i její matka jsme se shodli, že kafe z ní není poživatelné. Takže doporučuji široký oblouk okolo téhle hračky

TomasUL

Příspěvek od TomasUL »

Ultima: Ještě, abys nesouhlasil s tchýní. :D
Já zkusil na Tassimu všecko a z pressa jsem taky nebyl nadšenej. A u latéčka mi vadilo, že je ta pěna sladká.
Jediný plus je, že je ten stroj aspoň hezkej.
Autoservis
Autodíly
STK + EM

hattori_hanzo
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od hattori_hanzo »

Presovač za trojku je kravina. Z toho prostě nikdy dobrý kafe nebude. To radši třeba aeropress nebo něco podobnýho za tyhle peníze.
Jinak udělám reklamu svojí oblíbený pražírně která mě nikdy nezklamala. 8) Nakupujte v Cafe Eternity, jinak vám upadne údek zmetci. :lol:
✠Luftwaffle✠

kubi
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od kubi »

Vyzkoušel jsi to, nebo jsi to jenom někde "zaslechl"? :roll:
Nosce te ipsum - know thyself
"Be the change you want to see in the world"
Kadett GSi 16v - "redtop" fan

Gallery: kubi-gsi.rajce.idnes.cz
NABÍZÍM ODBORNÉ PŘEKLADY Z ANGLIČTINY DO ČEŠTINY - VÍCE SZ

FOG

Příspěvek od FOG »

Já to nevyzkoušel, ale taky mi to přijde jako kravina. To je jako kdyby jsi chtěl novej smartfoun za 2000,-
Nebo nový auto za 50k.
štyrykrátštyry tédéí

Globus
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Globus »

Kafe v tabletách? hmm... nevíš co v tom je a hlavně namletý kafe poměrně rychle degraduje.
BMW - uměle zvýšený ego, přírodně snížená inteligence

TomasUL

Příspěvek od TomasUL »

Zvu kohokoliv ke mně na presso, abyste věděli, že za pár korun udělám skvělý kafe. :lol:

Mám presovač za 1290 Kč z Lidlu (15 bar).
Mlýnek na kafe za 500 Kč Bosch a zrnkový kafe beru od chlapa, kterej má doma pražírnu. (dříve Ústecká káva).
Autoservis
Autodíly
STK + EM

SubTera

Příspěvek od SubTera »

kdyz to rika Ultima, tak to asi bude pravda :lol:

kubi
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od kubi »

FOG píše:Já to nevyzkoušel, ale taky mi to přijde jako kravina. To je jako kdyby jsi chtěl novej smartfoun za 2000,-
Nebo nový auto za 50k.
Tak to vyzkoušej, třeba pak poznáš, že svět není černobílý 8) Fakt nerozumím tomu, co konkrétně na tom pressovači je podstatnější (možná s vyjímkou toho tlaku) než to, jakou kávu tam člověk nasype... :roll:
Nosce te ipsum - know thyself
"Be the change you want to see in the world"
Kadett GSi 16v - "redtop" fan

Gallery: kubi-gsi.rajce.idnes.cz
NABÍZÍM ODBORNÉ PŘEKLADY Z ANGLIČTINY DO ČEŠTINY - VÍCE SZ

Globus
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Globus »

SubTera píše:kdyz to rika Ultima, tak to asi bude pravda :lol:

A pokud by nebyla, tak Ti to VUMLem natluče do hlavy, že to pravda je :lol:

Ultima: jen vtip, nic osobního v tom neni ;)

Kubi: jj, lidi si koupěj kávovar za 20tisíc a sypou do toho sračku za 150kč/kg a nadávaj že to neudělá dobrý kafe :D
BMW - uměle zvýšený ego, přírodně snížená inteligence

Beaver

Příspěvek od Beaver »

U tech drazsich je podstatne jaky ma mlynek, jak dobre udrzi teplotu (jinak kavu prepali a je hnusna), jestli nahriva salky, jak dobre ma samocistici schopnosti, jak dobre drzi tlak, atd. Spatny kavovar udela hnusnou kavu i z dobre suroviny, dobry kavovar vytezi co nejvic i z nic moc kavy (ovsem chut bude poplatna pouzite kave samozrejme...).
Toyota Supra 2.5 twin turbo (208 kW/360 Nm)
Lexus RX400h 3.3 VVTi '06 (205 kW/418 Nm)
Lexus NX300h 2.5 Hybrid '16 (145 kW/207 Nm)
Lexus IS200 2.0 VVTi (115 kW/200 Nm)
"Vždycky můžete spát v autě, ale nikdy nemůžete řídit dům"

Ultima

Příspěvek od Ultima »

v pohodě kluci. Mě stejně nenaserete :lol: a co dolce od krupsu ? Kdysi dávno jsem měl z toho latte a ušlo to, je to už ale hodně dlouho tak nevím. Docela jste mi nasadili brouka do hlavy.

Goldies
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Goldies »

Budu se opakovat...

Nemyslím si že už někdo vymyslel cokoliv co by nahradilo chuť čerstvě pomleté kávy. Žádné tablety, plastový sračičky ani nic jiného tu chuť nenahradí.

Co se rozdílu kávovaru za 3 a 20.tis týče tak podstatný rozdíl je jednak v tom co píše bobr (hlavně bych upřednostnil to aby nepřepálil kafe) ale hlavně v komfortu ovládání. Mě osobně by opravdu nebavilo po každým kafi čistit sítko od kafe a pokaždé si ručně (a ne pokaždé stejně nahrubo) pomlét kafe... Nahřívání šálku bych ani nepožadoval, pokud teda má trysku na napěnění mléka (stačí šálek před kafem propláchnout párou a efekt je stejnej).

Taky je dobré, pokud máte rádi Latte nebo Capuchino aby tryska dokázala dávat poze páru bez horké vody, pak pěnu nikdy neušleháte ani kdyby jste se zbláznili :-D

Já osobně bych dneska šel do kávovaru v cenové relaci kolem 15.tis a nejspíš bych vybral něco od DeLonghi, vzhledem k tomu že vypijeme tak 1kg kávy za 1,5 až 2 měsíce.
Japonci na konci

deywis

Příspěvek od deywis »

Tak se taky připojím, protože mám rád dobrou kávu a hlavně dělám v baru, tak se tím tak trošku živím. Pokud to chceš na 2-3 kávy denně doma pro sebe, vykašli se na drahý kávovary a drahý mlínky. Jak bylo řečeno, ono není do jisté míry až tak podstatný, jak kvalitní máš mašinu. Když do toho nasypeš nějakej přepraženej hnus, nikdy ti to neudělá dobrou kávu. Na vlastní kůži jsem si to vyzkoušel - v práci mám profi kávovar a zkoušel jsem v něm různý druhy káv. Osobně nakupuju pro sebe menší množství (cca 10-15dkg) v nějaké lokální pražírně kde máš zaručenou čerstvost kávy. Od přítelkyně jsem dostal k narozkám mj. i cibetkovou kávu a je to chuťově jiný než "klasický" kafe.

Na doma mám nějakou pidi pákovku od AEG (tlak netušim) a jak elektrickej, tak ruční mlýnek. Na ty moje 2 kávy denně mi to bohatě stačí, protože si namelu vždycky tu trošku kávy pro sebe těsně před přípravou a pochutnám si.

Teď si chci udělat radost a pořídit si vacuum pot :D

http://www.youtube.com/watch?v=_VkJ9I2jfJQ" onclick="window.open(this.href);return false;
OpenWine.cz - jedinečná vína z Chille, Argentiny a Uruguaye dodávaná přímo od výrobce. V případě většího odběru využijte množstevní slevy. Kontaktujte mne prostřednictvím soukromých zpráv.

Odpovědět

Zpět na „Pokec“