Lexus IS 3.generace...

Pokec nejen o autech...

Moderátoři: Eiffel, Fáboš, Bohuš, Berry, habitat3, Tommy1978, Kane13, Ritchma

cuisine

Re: Lexus IS 3.generace...

Příspěvek od cuisine »

JJ taky je .. LC 200 s maskou Lexusu, lepším interiérem a s pořádným motorem .. osobně se mi LX líbí víc než LC200 :?:
Obrázek
والصبر مفتاح الفرج

cuisine

Příspěvek od cuisine »

https://lexus-moontoast.s3.amazonaws.com/index.html" onclick="window.open(this.href);return false;
Obrázek
والصبر مفتاح الفرج

Beaver

Příspěvek od Beaver »

Uz cekaaaaaaam, 5 minut zbyva :)
Toyota Supra 2.5 twin turbo (208 kW/360 Nm)
Lexus RX400h 3.3 VVTi '06 (205 kW/418 Nm)
Lexus NX300h 2.5 Hybrid '16 (145 kW/207 Nm)
Lexus IS200 2.0 VVTi (115 kW/200 Nm)
"Vždycky můžete spát v autě, ale nikdy nemůžete řídit dům"

cuisine

Příspěvek od cuisine »

jj taky jsem koukal ... dokonce jsem kvůli tomu byl v práci o chvíli déle abych to neprošvihnul cestou domů :D
Obrázek
والصبر مفتاح الفرج

hattori_hanzo
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od hattori_hanzo »

Vy z rejžoklubu se ještě tak někomu smějte že je fanatickej koncernista... Komedianti. :D
✠Luftwaffle✠

Beaver

Příspěvek od Beaver »

Rozhodne zajimave, IS350 a pres 300 koni zni velmi sympaticky, nicmene to zname uz z druhe generace a ta se bohuzel tady neprodava vubec. Da se ocekavat, ze IS300h s motorem 2.5 a elektrikou tak bude primarni pro nase trhy (bohuzel). Nepostrehnul jsem zadne informace, jak to bude s pohonem, nicmene minimalne u IS350 bude asi v nabidce AWD jako u predchozi generace. Zaroven horizontalni mrizkovani u hybrida by mohlo byt snesitelnejsi pro ty, kterym se nezda ten "holici strojek" u verze F sport. O kombi zatim ani slovo... Ale pobavilo me, jak tam zminoval ty sluzebni cesty testovaciho jezdce :)
hattori_hanzo píše:Vy z rejžoklubu se ještě tak někomu smějte že je fanatickej koncernista... Komedianti. :D
Hele, Skodovka mela prezentaci novyho modelu hodinovou a vypadl z toho ten mutant Audi, Seatu a vystrihovanek z ABC... Lexusu stacilo 10-15 minut aby ukazal velmi slusne auto, co se vyrazne odlisi od toho, co brazdi silnice.

hattori_hanzo
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od hattori_hanzo »

Beaver píše:Hele, Skodovka mela prezentaci novyho modelu hodinovou a vypadl z toho ten mutant Audi, Seatu a vystrihovanek z ABC... Lexusu stacilo 10-15 minut aby ukazal velmi slusne auto, co se vyrazne odlisi od toho, co brazdi silnice.
Hele, to jak to probíhalo a co z toho ve finále vypadlo nemá s tím co jsem tu psal vůbec nic společnýho. Jádro věci spočívá v tom, že před samotným představením jste z toho byli stejně vysraní jako ti, co čekali na tu Škodovku. Jste úplně stejní fanatici jako ti, co se jim posmíváte, jen to(sic jako oni) odmítáte přiznat a jucháte tu jak prvničky, akorát nad jinou značkou.
✠Luftwaffle✠

Beaver

Příspěvek od Beaver »

Obrázek
Obrázek
Obrázek
Obrázek
Obrázek
Obrázek

cuisine

Příspěvek od cuisine »

Sice jsem nečetl téma octávky - ale asi si dovedu představit názory některých lidí, pro které to bude nové božstvo (stejně jako třeba u kamaráda, který vývojem ustal v roce 1996 a nikdy neuzná, že může být i nějaké auto v něčem lepší než octavia 1 combi 1.9tdi a veškeré debaty s ním na toto téma jsou marné, zbytečné a předem ztracené) - já sice mám rád toyotu/japonce, ale nemám problém s tím uznat, že co se týče třeba evropské nabídky je v lecčems totálně ujetá - absence verzí 4x4, minulá generace Aurisu místo Corolly, opuštění segmentu dodávek, kupátek atp (a je toho víc), takže klidně uznám, že i tyhle auta/automobilky mají něco blbě ... nemám problém uznat, že octávka je dobrý příp. praktický auto ... budu ho brát jako přibližovadlo a ne na auto, na jehož řízení se těším ...

ad 2014 IS ... taky jsem neslyšel žádnou zmínku o tom kombíku ... škoda ... :-(
Obrázek
والصبر مفتاح الفرج

NeviM
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od NeviM »

Asi je to blbý, ale ten normální nárazník mi přijde hezčí a sportovnější než u eFka :D
A zdá se mi to, nebo to má stejnou grafiku palubních ukazatelů jako můj oblíbenec Aventador a ještě předpokladám taky přepínatelnej otáčkoměr, nebo rychloměr? :mrgreen:
Každopádně celkově se mi to líbí pořád čím dál víc 8)
Renault Safrane BITURBO Baccara Quadra 262hp (long-term reconstruction)
Renault Safrane V6-24v Baccara manual 190hp (daily car)

maRkus
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od maRkus »

lexus dosahl prvenstvi v jedny veci.. sportovni verze vypada hur nez "usedla".. to se jen tak nevidi

edit: nevim byl rychlejsi :lol:
AUTOSERVIS, PNEUSERVIS, AUTOSKLO, RYCHLOSERVIS, mechanické práce, klempířina, lakovaní, odtah vozidel. (Praha 5) - SZ nebo 603 909 767, http://www.freshlak.cz" onclick="window.open(this.href);return false;

https://www.flickr.com/photos/130435261@N04/" onclick="window.open(this.href);return false;

bóďa
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od bóďa »

jo, ten normalni predek uz nevypada tak spatne :)
3x Renault Safrane Hartge Biturbo

Beaver

Příspěvek od Beaver »

Je pravda, ze ne-Fsport verze se mi libi taky vic. Budiky jsou "vykradeny" z LF-A, prepinani (pokud jsem spravne rozumel pri prezentaci) jde udelat i jednim prstem, neb jak to tak vypada, pristroje jsou dotykove. Jestli tam jde pohodlne strcit ruka je otazka... :)

Beaver

Příspěvek od Beaver »

Berry píše:Co se tyka prodeju, tak tady operujes s trhem USA, ktery kdyz to tak slusne reknu, neni uplne v nejlepsi kondici. Evropa taky uz neni, co bvyalo a nyni rozhodujici trhy jsou ty na vychod, takze Rusko, Čína atd. ať chceme nebo ne, tak to jsou ted dost hlavní odbytové trhy a na těchto trhách Audi patří do špičky ve svých segmentech 8)

Jinak i ve výroční zprávě bylo, že za rok 2011 (za rok 2012 se bude asi jako všude jinde, nejprve vytvářet statistiky) bylo Audi ve špičce prodaných nových vozů v USA (neí špatné "čekovat" audiusanews), tak i tento trh myslím nebo úplně zapovězen pro Audi, i když musím říct, že BMW a Mercedes budou z dlouhodobého hlediska v mírné výhodě.

Ale je mi fakt jedno, co je lepší nebo horší, at každý koupí, co se mu libi, aspon je na silnici ta ruznorodost a ne jednotna unifikace 8)
http://www.auto.cz/gm-toyota-vw-bitva-s ... teze-72426

Tak drobný update. Za rok 2012 celkově nakonec nejvíc prodávala (zase) Toyota. Po ní GM a pak teprve koncern. Audi není koncernové a samostatně prodává relativně malý objem aut, takže z toho pochopitelně absolutně vypadlo. Takže ať jsou trhy jakékoliv, Toyoty se prodávájí dobře :)

Butcher
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Butcher »

Keho?
KEHO rennsport

LiberaleMiguel

Příspěvek od LiberaleMiguel »

podle me je to cele inspirovane LFAckem, me se to libi 8) nechapu proc by maly byt vsechny sedany kozervativni. Jenom doufam, ze to bude mit normalni vyfuky a ne ty atrapy co predchozi model(snad si to nepletu) :lol:
Keep /-/atin'

Cokoliv Polsky, Allegro -> SZ nebo ideálně rovnou Facebook

Skořepiny na míru

Ritchma
Moderátor

Příspěvek od Ritchma »

A nejvíc se prodá těch naprosto nejlevnějších a ještě někde v ásii, ne? Ono např nová corolla, jsem se svez a to bych brečel. Ale zase si jí bez problémů můžu koupit novou cash... Ale díky, ne...
Build shit car, call everyone haters....
Function > Form

Beaver

Příspěvek od Beaver »

Tak pro Ritchmu dobrá zpráva ohledně Mercedesu, pro Japonofily ještě lepší zpráva celkově a pro vyznavače Německé kvality bych tu měl citát od mého kolegy, který velmi barvitě minulý týden vyjádřil špatnou zprávu: "A jste v piči, kokoti !" :lol:

http://www.autoforum.cz/zajimavosti/sta ... mci-u-dna/
Nejhůře z nich dopadlo Audi, které je s poruchou motoru u každého 27. vozu druhou nejneúspěšnější značkou vůbec, hůře dopadlo jen MG Rover (1 z 13, to už je skoro jistota...). Smát se ale nemůže ani BMW, které je samo 7. od konce a jeho odnož Mini 3. nejhorší, nebo Opel na 5. nejhorším místě. A dobře si nevedl ani Volkswagen na 9. příčce od konce.
To je v příkrém rozporu s tím, co se mezi lidmi traduje. Proč? Vzhledem k omezeným statistickým datům (nevíme, jaké konkrétní příčiny poslaly tu či onu značku na chvost) o tom můžeme jen 5pekulovat, krom obecného konstatování, že Japonci dělají motory daleko lépe lépe než většina německých značek, se nabízí dva důvody - turba a diesely.

Butcher
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Butcher »

Beaver píše:citát od mého kolegy, který velmi barvitě minulý týden vyjádřil špatnou zprávu: "A jste v piči, kokoti !" :lol:
Jakej to ma vliv na staceni medu?
KEHO rennsport

Beaver

Příspěvek od Beaver »

Absolutní, v piči jsi bez medu.

Rudi
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Rudi »

To je asi jako průzkum veřejnýho mínění dělanej v obci s 5tis. obyvateli a uděláme z toho názor celýho obyvatelstva :lol:
Že na špici najdeme japonské značky až tak nepřekvapí, i když míra dominance je nad očekávání velká. Tabulku absolutně ovládla Honda, u níž se porouchal motor pouze v jednom z 344 pojištěných aut, také Toyota na druhém místě je ve srovnání se zbytkem výrobců vcelku suverénní (1 ze 171 vozů). Třetí je Mercedes-Benz, který už jen těsně předčil řadu dalších výrobců. Do této chvíle nic šokujícího, Mercedes je ale jedinou německou značkou, kterou na vrcholu žebříčku najdeme, většina ostatních skončila na opačném konci.
Zajímavý, že ale japonci neuměj vymyslet ani síťku do kufru a musí se pro ní do koncernový prodejny :smich:
Vzhledem k omezeným statistickým datům (nevíme, jaké konkrétní příčiny poslaly tu či onu značku na chvost) o tom můžeme jen spekulovat, krom obecného konstatování, že Japonci dělají motory daleko lépe lépe než většina německých značek, se nabízí dva důvody - turba a diesely. Ne, že by Japonci po této technice čas od času nesáhli, ale podívejte se třeba po nabídce některých žhavých japonských novinek, které se budou prodávat ve velkých objemech - Toyoty Auris 2013 nebo Mazdy 6 2013. Stejně tak si můžete projít co se dá pořídit do aktuální Hondy Civic a dalších populárních aut ze Země vycházejícího slunce - ano, diesely jim nejsou cizí, ale v prodejích nebudou hrát až tak významnou roli a všechny benziny jsou plněné atmosféricky.
děkujeme ekologům za ty turba :) ušetříme 0,5l paliva a zaplatíme výrobu jinýho turba...
VW - Very Wonderful
ALUSADY.CZ - originální alu kola na Váš vůz
Dovoz vozidel, odtahy z celé EU, STK

Beaver

Příspěvek od Beaver »

Rudi píše:Zajímavý, že ale japonci neuměj vymyslet ani síťku do kufru a musí se pro ní do koncernový prodejny :smich:
Nevím jestli se tu snažíš prokázat své nízké IQ nebo jen ubohost, ale síťku jsem prostě viděl u Škodovky za pár stovek, poslední dobou by se mi párkrát hodila a pokud by měla vhodnej rozměr, tak bych si ji prostě u nich koupil - tu snad, na rozdíl od auta, vyrobit umí :x Ale pokud s tím máš nějakej zvláštní problém, tak se na ni půjdu zeptat do Lexusu, mám ho po cestě do práce stejně jako autosalon Škodivek, takže mi to potíže nezpůsobí.
Rudi píše:To je asi jako průzkum veřejnýho mínění dělanej v obci s 5tis. obyvateli a uděláme z toho názor celýho obyvatelstva
No tak snad aby sis nejdřív ten článek ještě jednou přečetl...

Rudi
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Rudi »

To byla jenom reakce na tvůj post...
Je teda pravda, ze koncern montuje do aut i ruzne picoviny, ktere v zasade clovek muze naprosto s prehledem ozelet...
Tak si můžeš udělat u koncernu čárku, když to Lexus nemá :lol:

Já umim číst :D
Warranty Direct totiž analyzovala nahlášené pojistné události mezi 50 tisíci svými klienty, kteří u ní mají sjednané pojištění proti závadám na autě, jenž zahrnuje i pohonné jednotky.
A kolik těch aut je celkově registrovanejch a maj sjednanou pojistku? Desetina z celý Británie? :D Proto sem to přirovnal k průzkumu. :lol:
VW - Very Wonderful

Rudi
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Rudi »

Tady máš jednu lepší statistiku Beavre zohledňující i najetý kilometry u danejch aut :lol:
Nejspolehlivější auta dle TÜV Report 2013: Toyotu sesazuje VW
http://www.autoforum.cz/zivot-ridice/ne ... sazuje-vw/" onclick="window.open(this.href);return false;

V prvních deseti tradičně zastoupení japonci...
VW - Very Wonderful

Beaver

Příspěvek od Beaver »

Rudi píše:Tak si můžeš udělat u koncernu čárku, když to Lexus nemá :lol:
Lexus to má - proto má ty oka v kufru. Nevím, jestli nějaká síť byla jako případná možnost dokoupitelného příslušenství, nebo jestli se vytratila časem, což je jaksi důvod proč se poohlížím po nějaké náhradě.
Rudi píše:A kolik těch aut je celkově registrovanejch a maj sjednanou pojistku? Desetina z celý Británie? :D Proto sem to přirovnal k průzkumu. :lol:
Ale tak to si děláš prdel ne ? To je už skutečně dostatečně reprezentativní vzorek a navíc ty pojistky tohodle typu si nesjednávají majitelé aut za tisíc liber...
Rudi píše:Tady máš jednu lepší statistiku Beavre zohledňující i najetý kilometry u danejch aut

Kód: Vybrat vše

Pravdou je, že největší japonský koncern vyklidil pozice automobilce VW, v první desítce ale přesto má čtyři modely.
Aha, takže Polo se dostane jednou na vrchol žebříčku a hned to je ukazatel nespolehlivosti Toyoty :lol:

cuisine

Příspěvek od cuisine »

Vaše problémy a energii k hádání bych teda chtěl mít :D

Obrázek
Obrázek
والصبر مفتاح الفرج

NeviM
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od NeviM »

Malý kola, velký ET :kladivo:
Renault Safrane BITURBO Baccara Quadra 262hp (long-term reconstruction)
Renault Safrane V6-24v Baccara manual 190hp (daily car)

Beaver

Příspěvek od Beaver »

To není auto pro negry se spinnerama (aspoň ne primárně) :lol:

cuisine

Příspěvek od cuisine »

kola jsou až moc velký .. možná o palec, dva menší a naopak větší profil, aby se člověk nebál, že hned bouchne ráfek/gumu o nějaký kámen
Obrázek
والصبر مفتاح الفرج

Beaver

Příspěvek od Beaver »

Tak jsem v tom před dvouma hodinkama seděl a celý to prolezl a není to marný stroj. Vyšší pasažéři vzadu budou to auto nenávidět a jak řidič, tak spolujezdec budou asi mít trochu stísněný pocit (tunel je fakt nafest blízko sedačky), ale do sedačky jsem zapadnul parádně (aspoň teda do Fsport, nevím jestli jsou stejný), boční vedení je super. Přístroje a la LF-A fakt vypadají super a byť je to vlastně neskutečná blbost, tak to prostě vypadá skvěle a hezky se na to dívá. Štelování teploty přejetím prstu po dotykové plošce velmi intuitivní, všechno logicky rozmístěné a v dosahu, zpracování všeho a la Lexus. Asi skočím vykrást nějakou banku :D Akorát jsem nepochopil ostřikovače světel - proč to proboha na IS dali jako malé chromové nádory a u všech ostatních modelů jsou normálně vysunovací, to mi hlava nebere.

Odpovědět

Zpět na „Pokec“