Rada - repro v předních dveřích

Vše o muzice v autě - rady, postupy jak na to, možnost přidávat i fotky instalací.

Moderátoři: Bohuš, Kane13, Dacan

Dejv
Kontaktovat uživatele:

Re: Rada - repro v předních dveřích

Příspěvek od Dejv »

maRkus píše:Dejv ja to ani neberu jako nejaky urazeni znacky, prave naopak zaujalo me to, protoze zatim kazdej je nadsenej ze zvuku pioneeru tak me to proste zajimalo. diky za tvuj nazor 8)
taky asi presne zalezi na modelu...preci je siroka skala od low_endu az po hi-tech.... kdyz budu brat ty levnejsi az skoro nejlevnejsi modely od 2000-4000kc(jako byvali prodejce a monter autohi-fi) nebyl nikterak vyrazny rozdil mezi zadnym vyrobcem alpine/kenwood/pioneer, spis se to nejvic lisilo vybavou..od vstupu aux(celni,zadni,zadny),rca vystupy(predni,zadni,oddeleny sw) usb(zase celni,zadni,zadny) atd...pac koncovy zesilovac je u vsech obdobnej,spis identickej. jednalo se pak treba o podporu ruznejch formatu hudby,kdy treba me konkretne u alpine 103bt zlobi cteni hudby z usb,sofrware nezvlada prehravani ruznych formatu (i kdyz je dle papiru zvlada) a pri prehrravani se to projeevuje prskanim jako kdyz mas znicenou gramo desku :-) nebo to vubec nektere pisnicky/alba vynechava uplne...podobnou neplechu me delal i pioneer....mno co to byllo za model...bezmechanikovej s bt...kua...mno nevzpomenu si...u jvc nutnost neustale resetovat pristroj,opravdu casto zamrza,sonka..s tou nikdy problem nebyl,jen zvuk..slabota na cistotu projevu...a nakonec kenwood,ani jeden mi nezamrznul,cte temer vsechny formaty audia,nemel sem problem s prskanim a ma pomerne slusnej zvukovej projev..jako minus beru zastaralej antracitovej display a horsi ovladani:-)
.....::::Š110R::::......74
ex: uz moc aut mi proslo pazourama..se snad ani neda spocitat
aktuální: VW Passat B5 +mrdinka na skákání a prodej

Nissan Patrol W160 3,3D(SD33)-No turbo, No Brakes
Kdo nespí.....NEZASPÍ !!!

maRkus
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od maRkus »

to vynechavani slozek dela i novy alpine za 7t kci dneska :( ja mam vsechno jen mp3 format a stim zadnej problem nemam, co se tyce zvuku tak alpine a pioneer mi prijdou jako nej pro obyc smrtelniky, kenwood uz podle me hraje moc nevyrazne a o sony se nema cenu vyjadrovat, to hraje jak z hajzlu pres zavreny prkynko, opravdu des a bes... a radia sencor a deewoo a spol to snad nema cenu ani komentovat, a uz vubec ne za to vyzahovat penize :(
AUTOSERVIS, PNEUSERVIS, AUTOSKLO, RYCHLOSERVIS, mechanické práce, klempířina, lakovaní, odtah vozidel. (Praha 5) - SZ nebo 603 909 767, http://www.freshlak.cz" onclick="window.open(this.href);return false;

https://www.flickr.com/photos/130435261@N04/" onclick="window.open(this.href);return false;

Dejv
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Dejv »

ja hodne prosazoval alpinky...bohuzel bezne se vraceli na zaruku prave s tim preskakovanim souboru a na cd mechanikach zase odchazel laser...pak sem si jen nahodou vytahnul kena a uz u nej zustal:-) podivej se schvalne na recenze,nebo testy...vazne si v nich nevede zle.

jo abych se vratil k zvuku,asi je dulezity zminit ze kvalitu reprodukce ovlivnuje asi miliarda faktoru:-) od spravneho napajeni radia,dobre piny v konektorech,kabely k repro,samotna montaz reproduktoru,typ repro, akustika daneho vozu,zapojeni primo z radia,nebo prez zesilovac atd atd atd atd:-)

ps:nez prijde nekdo mnohem zkusenejsi a chytne se debaty,tak sem psal o obycejnych 1dinovych autoradii,necpu do toho multimedia...pac s nimaa je to jeste slozitejsi:-)

maRkus
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od maRkus »

ano, chapu, a presne tak bavime se u muziky za par..... ja to beru tak ze kdyz vemes jakykoli auto, a das do nej PIONEERA s cenou okolo 5ti a vejs tak pro moje usi a co tam pozoruju i usi mych znamych se zvuk zmeni hodne velkym smerem k lepsimu.

jinac kazdymu vyhovuje neco.... zaklad kvalitniho poslechu pro obyc aparaturu je ALPINE, PIONEER, KENWOOD... cokoli ostatniho je vyhazovani penez z okna
AUTOSERVIS, PNEUSERVIS, AUTOSKLO, RYCHLOSERVIS, mechanické práce, klempířina, lakovaní, odtah vozidel. (Praha 5) - SZ nebo 603 909 767, http://www.freshlak.cz" onclick="window.open(this.href);return false;

https://www.flickr.com/photos/130435261@N04/" onclick="window.open(this.href);return false;

Dejv
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Dejv »

asi tak...tyhle tri jsou u nas nejdostupnejsi...

Kane13
Moderátor

Příspěvek od Kane13 »

Já jsem šel cestou Pioneer - Sony - Pioneer a asi u Pio i zůstanu. Kamarád, kterej jede v EASCE nedávno měnil Alpine taky za Pioneer a taky si chrochtá. Myslím, že současný modely jsou opravdu dost povedený a poměrně za pár peněz... Už jen to, že nenastavuješ klasicky výšky-středy-basy, ale nastavuješ jednotlivý pásma po Hz, resp. kHz... to je paráda
Bad things happen when good people pretend nothing is wrong. - Corey Mother Fuckin´Taylor

pasaťák
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od pasaťák »

Záleží na tom, k čemu dané autorádio uživatel má. U Pioneeru máš nastavování daných pevných frekvencí, zatímco u Alpine si nastavuješ nejprve frekvenci, kterou chceš upravovat a pak následující. Pokud budu srovnávat 117Ri, nebo 137BTi vs Pio DEH-80PRS, tak u Alpine máš 5-pásmový EQ s možností nastavení i daných frekvencí (jak jsem psal výše), u Pioneeru DEH-80PRS je EQ desetipásmový, ale s pevnými frekvencemi. Naproti tomu ale jak 117Ri, tak 137Bti umí spolupracovat s PXA-H800 procesorem, kde máš naprosto jiné možnosti. Navíc pochybuji, že většina lidí řeší svoji instal až do také míry a bude využívat plné možnosti autorádia. Pro klasické uživatele, kteří kupují základní modely mě pak přijde Alpine zajímavější, hraje prakticky zajímavě ihned po instalaci, z Pioneeru se musí zvuk vždy trochu dolovat.. nicméně Alpine je v dané třídě vždy o něco dražší, což také hraje většinou závažnou roli při výběru..

Jinak Alpinu s vadnou mechanikou jsme měli na reklamaci jednu jedinou a to si troufnu říct, že jsme jich prodali již stovky. Se složkováním je to pravda, ale většinou je to způsobeno tím, že na disku není jen hudba. Osobně mám v autě 137BTi právě s procíkem PXA-H800 a 4-way aktiv a používám flashky také (8GB) napráskané složkami a problém jsem neměl. I když je fakt, že většinou poslouchám klasické CD, ale při dlouhém cestování se flashce také nebráním.. Je na flash discích ale vždy jen hudba..
výprodejové a jiné akce na autohifi http://www.revilohifi.cz/produkty-v-akci/

email: jkarlovsky@revilohifi.cz
tel.: +420777003124

roman1111

Příspěvek od roman1111 »

Autorádio PIONEER DEH-1100MPB alebo Alpine CDE - 9871R
Pioneer DEH-P3600M
ktore by bolo asi najlebsie

pasaťák
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od pasaťák »

Nevím, kde hledáš tato autorádia, ale všechno to jsou dosti staré kousky, které se v dnešní době snad už nevyplatí kupovat. Z nových aktuálních modelů bych pro "základní" uživatele doporučil například Pioneer DEH-1500UBG http://www.revilohifi.cz/autoradia/cd/a ... 00ubg.html" onclick="window.open(this.href);return false;. Nevím ale, jaké podbarvení by mělo dané autorádio mít, nicméně u této řady lze vybrat daný typ s podbarvením zelené/červené/oranžové/červeno-modré.
výprodejové a jiné akce na autohifi http://www.revilohifi.cz/produkty-v-akci/

email: jkarlovsky@revilohifi.cz
tel.: +420777003124

roman1111

Příspěvek od roman1111 »

myslite ze to robi vo veacsine radio zlu kvalitu zvuku vprredu mam koomponentne a vyski mi chrcia a ked som mal starsie reprki obicajne dvojpasma tak hrali lebsie

Lukáš.N

Příspěvek od Lukáš.N »

Špatně zapojené výhybky ? Jsou tam nějaké ?

roman1111

Příspěvek od roman1111 »

no su tam a neviem ci som ich dobre zapojil mam tam in w to som dal vystup z radia tw som dal visky a w tie basi

Odpovědět

Zpět na „Autohifi“