Beaver píše:
Přitom jinak policajti v US zpravidla fungují velmi slušně, snaží se být nápomocní a ve většině případů "To serve and protect" naplňují beze zbytku, oproti našim koblihovým hlídkám, co jednou za čas vyrazí dělat na ulice rozruch. Pokud si pochoduješ v US po městě a zastaví tě policajt, nemá právo po tobě chtít dokonce ani legitimaci. Ty nemáš absolutně žádnou povinnost mu prokazovat totožnost nebo něco ukazovat, natož aby tě třeba šacoval, na to potřebuje podezření ze spáchání zločinu (a podložené nějakým důkazem). Nesmí ti ani nic zabavit. Dopravní hlídka tě zastaví v případě, že jedeš jak hovado, ožralej, nesvítí ti světlo nebo něco podobného - porovnej s ČR, kde tě po cestě z práce při normální jízdě absolutně zbytečně odchytne hlídka a deset patnáct minut bude prudit foukáním do balonku, kontrolama dokladů a jinýma sračkama. A ty bys chtěl těm policajtům ještě zvednout pravomoci ? A jak ? Že tě rovnou zastřelí, nebo bez udání důvodu zavřou ?
a na tom jsi byl kde...?? to ti řekl někdo z kámošů, nebo jsi to někde vygooglil...??
já měl možnost nějakou dobu v USA pobývat..a můžu ti s klidnou hlavou říct, že když by se policie v ČR chovala, tak jak v USA..tak by se 90% lidí tady po...lo .....
- jen pár osobních zkušeností...
.. po zavíračce jednoho podniku jsme zůstali s kámošema stát před podnikem a klábosit... nebyli jsme nijak hluční.. ani opilí.. nic takovýho...přijela hlídka policie..a řekli "slušně" at jdem do prdele... jeden kámoš (neznající situaci) s nima začal diskutovat ve smyslu .. vždyt nic neděláme... jen tu stojíme a povídáme si....
odpověd mu byla..že jestli chce dělat problémy.... takže asi tak...
.. hledali jsme jeden podnik v centru Saint Louis ..nemohli jsme ho najít ..tak jsme zastavili před odstaveným policejním autem.. vystoupil kámoš a šel se jich zeptat, kde to může být, jeslti by nám neporadili...... první co viděl byla hlaveň brokovnice...nebývá prý v USA - konkrétně Saint Louis zvykem aby někdo "chodil k policejnímu autu" ....
i když po vysvětlení situace... nám nakonec poradili
zo že mě tady hlídka zastaví ..a dá mi dejchnout, zkontroluje doklady... atd..mě fakt netrápí...
a pokud nejezdíš vožralej a bez papírů.. tak se nemáš čeho bát...
diskutabilní jsou situace, když někteří radoby příslušníci začnou strkat nos do věcí kterým až tak moc nerozumí...(technický stav vozidla) popř prudit kvůli chybějící pojistce 20A... atd..
nicméně k hlídkám se chovám slušně- pozdravním....chápu že je to jejich práce...na konci popřeju příjemnou službu.... a nikdy jsem neměl problém...
ale věřím že na spoustě "arogantních čuráčků" co pičujou už jenom kvůli tomu že si je někdo dovolil zastavit..si smlsnou a rádi....
třeba kvůli rezavýmu špendlíku v lékárničce....

the amount of power an engine can hold directly relates to the amount of money you have to dump into it
my GTI on vimeo http://vimeo.com/34409682