Havarijní pojištění - nesouhlas s plněním při nehodě

Pokec nejen o autech...

Moderátoři: Eiffel, Fáboš, Bohuš, Berry, habitat3, Tommy1978, Kane13, Ritchma

phaeton_esc

Re: Havarijní pojištění - nesouhlas s plněním při nehodě

Příspěvek od phaeton_esc »

já vím, je to trochu naivní představa...ale uvidíme, třeba to dobře dopadne :)
Fiat Stilo MW 1.6 16v LPG & Mazda MX-5 NBfl 1.8

Kein

Příspěvek od Kein »

phaeton_esc píše:já vím, je to trochu naivní představa...ale uvidíme, třeba to dobře dopadne :)
Vůbec to není naivní představa, ty máš právo si to dát do servisu jakého chceš a nějaký jejich kartel tě nemusí zajímat. Využij vzor co je stránku zpět a pohroz jim, že v případě neúspěchu celou věc předáš amortizce.cz a pokud neustoupí tak jim to předej a pak běž na pivo, no stress, výrok ústavního soudu, je výrok ústavního soudu a nějakej pojišťovák si s tím nemůže vytřít prdel.
http://www.tuzingforum.cz" onclick="window.open(this.href);return false;
http://www.infobaden.cz/" onclick="window.open(this.href);return false;

Globus
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Globus »

Mě když sekli Scouta, tak mi taky vplatili nesmysl... a nic se s tim nepodařilo udělat... :kladivo:
BMW - uměle zvýšený ego, přírodně snížená inteligence

Beaver

Příspěvek od Beaver »

Sekli jako ukradli ? Tam amortizaci asi neukecas, teoreticky bys mel dostat hodnotu jetyho auta aby sis koupil podobne jetyho jako nahradu.
Toyota Supra 2.5 twin turbo (208 kW/360 Nm)
Lexus RX400h 3.3 VVTi '06 (205 kW/418 Nm)
Lexus NX300h 2.5 Hybrid '16 (145 kW/207 Nm)
Lexus IS200 2.0 VVTi (115 kW/200 Nm)
"Vždycky můžete spát v autě, ale nikdy nemůžete řídit dům"

Globus
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Globus »

Přesně tak, ukradli. Ale zkusim se těch chytrejch hochů optat jestli by s tim něco mohli udělat :)
BMW - uměle zvýšený ego, přírodně snížená inteligence

HondaMan

Příspěvek od HondaMan »

Osobně si nemyslím, že by měl phaeton_esc velkou šanci uspět.
Pojišťovna ohodnotila škody na vozidle na více než je jeho současná hodnotu = totálka.
Pojišťovna nabízí zaplatit celou cenu vozidla (a vrak si vezme), nebo cenu vozidla po odečtení ceny vraku, který klientovi ponechá.
To že pojišťovna nechce přistoupit na variantu navrhovanou phaeton_esc se až tak moc nedivím.

Trhyy
V.I.P.

Příspěvek od Trhyy »

phaeton_esc píše:
starter píše:
phaeton_esc píše: Ještě jsme to večer počítali a ono je 75k jenom za díly, bez práce a laku :roll:
pak nechápu proč to nedáte do smluvního servisu koopky a máte to uhrazený na 100%
v případě krycího dopisu to ani nemusíte hradit ze svýho, vyúčtuje si to servis
vy platíte jen spoluúčast a případně DPH jako plátci

rozpočty už nejsou co bejvaly
pojišťovna to označila jako totálku, kterou z jejich pohledu nemá smysl opravovat. nabídli nám odkup "vraku" ovšem na to přistoupit nechceme. prostě auto ohodnotili na 90 tisíc, chtějí nám zaplatit cca 45 a za 51 by to někdo odkoupil - jenže mi to chceme opravovat. se servisem kde auto máme pojišťovna souhlasila..

možná si prostě vymýšlíme hovadiny, osobně tomu ani já ani otec moc nerozumíme..ale mojí selskou logikou mi vychází že havarijní si platím proto, abych dostal peníze na opravu auta po nehodě do původního stavu.
Pokud pojištovna ohodnotila auto na částku 90tisíc před opravou, tak aby to nebyla totálka, tak by se měla oprava vejít do 85% ceny vozidla, tzn. oprava by měla bejt max. do cca 75tisíc komplet. Jak si mi posílal ten výpis z Kelly na díly, tak když to 75 vycházelo tam, tak z originál dílů podle Audatexu by to bylo težce přes kilo, to ti ho tim pádem nemusim ani posílat.
Bud se vejdete cca do 75tisíc s opravou a nebo to spadne do totálky, dostanete těch 90tisíc - spoluúčast a musíte hledat jiný auto. Nevim jak to auto vypadá, ale u Kooperativy to z havarijka funguje tak, že pokud to spravíš ze starších dílů a nebudeš mít tim pádem faktury za nákup dílů ( který chtěj vidět pokud fakturuješ podle origo cen v Audatexu ) tak v celkový faktuře odečteš z ceny dílů 20% dolu a je jim pak jedno kde si k těm dílům přišel.
Jinak obvyklá cena se určuje většinou podle TipCars, najdou se prostě auta s +- stejnym nájezdem, výbavou a udělá se z toho nějakej průměr.
MÁŠ PRASKLÝ AUTOSKLO? STŘÍPEK AUTOSKLO TO VYŘEŠÍ !
www.AUTOSKLOSTRIPEK.cz - Praha 5 -774 573 375
!!Ke každému čelnímu sklu až 2000Kč poukázka na pohonné hmoty ZDARMA!

phaeton_esc

Díky za info 8)

zatím jsme podali odvolání vůči tý kalkulaci, takže uvidíme co nám dají vědět zpátky, každopádně díly se asi budou brát z vrakárny + nový z druhovýroby. Celkově to nevypadá nijak děsivě (fotky ale zrovna nemám u sebe), ale prostě jelen pomlátil pravou stranu a třefil zrovna ty díly co jsou poměrně drahý.

Každopádně díky všem za připomínky, pak dám info jak sme dopadli..

awaj12

Příspěvek od awaj12 »

Dobrý topic 8) . Měsíc zpátky mě nabourali-totálka. Nehledě na protahovačky, než se vůbec něco začlo řešit, včera mi přišlo 12 tkč., Obecná cena vozidla byla jimi stanovena na 17 tkč. bavíme se o BMW e36 IS Coupe r.v. 92. I když jsem auto koupil hodně levně na to v jakém bylo stavu za 25, stále je to pro mě podstatný rozdíl vůči 17-ti., nehledě na to, že jsem si vyhledal pár inzerátů mého r.v. a +- nájezdu, výbavy. Všechny auto se prodávají okolo 50 tkč. A zrovna na tom tipcars. je jedno naprosto totožné s přesným rokem, nájezdem, výbavou za 58 tisic, takže kde mohla pojišťovna přijít na cenovku 17 tkč. mi hlava nebere. Samozřejmě sem hned poslal e-mailem nesouhlas včetně páru inzerátů mého modelu a uvidím co se bude dít, jestli nic pokusím se něco udělat přes tu stránku amortizace.cz.

Podle mého názoru jednak zvolili nejnižší možnou hranici ale především nebrali ohled na karosářskou variantu ani na provedení IS, teoreticky by za 17 tkč. mohli najít nějakého sedana s obyč 4-válcem, takže doufám, že to byla pouze chyba a ne úmyslná podpásovka, protože ten rozdíl v cenách je vyloženě kategorický, to snad nemůžou ani doufat, že nějaký majtel si to nechá líbit...

kubi
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od kubi »

A já bych se zrovna vsadil, že to byla spíš podpásovka než omyl.... Ale zase je fakt, že jsem jim v pojišťovně taky vysvětloval, co to je GSi, a celkem koukali, že mám v plnoletém Oplu kožené sedačky, komplet v elektrice atp. :lol: U starších aut jsou v pasti :lol:
Nosce te ipsum - know thyself
"Be the change you want to see in the world"
Kadett GSi 16v - "redtop" fan

Gallery: kubi-gsi.rajce.idnes.cz
NABÍZÍM ODBORNÉ PŘEKLADY Z ANGLIČTINY DO ČEŠTINY - VÍCE SZ

awaj12

Příspěvek od awaj12 »

A mě děsí představa, kdyby to moje auto opravdu byla nějaká voňavka - jakože nebyla, pak si to majtelé už opravdu cení, našel jsem ty isa i okolo 100 tkč (otázka jestli to nekdy prodají) ale každopádně ocitnout se v situaci, kdy majteli takového auta přijde 12 tisíc, to by bylo už opravdu na mašli...

phaeton_esc

S těma karosářskejma variantama máte pravdu. My máme na autě obě boční dveře posuvný - standardně sou jenom jedny. Vzadu jsou křídlovky 50:50, standardně vyklápěčky, auto v elektrice a s manuál klimou - standardně samozřejmě švihadla a nic. Oni nejspíš prostě najedou na tipcars, najdou si model a aniž by je zajímala nějaká výbava nebo cokoliv, tak prásknou cenu :roll:

awaj12

Příspěvek od awaj12 »

Ještě dodám, že se jedná o pojišťovnu čpp, i když mi můj pojišťovák tvrdil, že od té doby co to odkoupila nějaká větší společnost už s ní takové problémy nejsou, tak evidentně stále ano - nikdy do takoých pojišťoven nejít :roll:

phaeton_esc

Ono ani třeba v ČP to není tak skvělý...i když jsem teda dělal jenom u asistenčky, ne přímo v pojišťovně.

starter

Příspěvek od starter »

máš fotku toho jelena?
odtah od 7kč/km 731810210

TomasUL

Příspěvek od TomasUL »

Jelen už je samozřejmě v guláši ne? :lol:
Autoservis
Autodíly
STK + EM

awaj12

Příspěvek od awaj12 »

No... teď jsem volal likvidátorovi a že prej oni maj na vyřízení mojí stížnosti ohledně stanovení obecné ceny 30 dní, takže si pěkně počkám asi :kladivo:

phaeton_esc

jelena si odvezli parchanti lesácký, ale stejně máme plnej mrazák kančího, tak by se nevešel :D

a fotky jelena tu:
https://dl.dropbox.com/u/73986/jelen/IMG_5709.JPG" onclick="window.open(this.href);return false;
https://dl.dropbox.com/u/73986/jelen/IMG_5711.JPG" onclick="window.open(this.href);return false;

phaeton_esc

Boj s větrnými mlýny vol.2:

12 dní co jsem jim psal, že nesouhlasíme s plněním a hádejte co - nikdo se neobtěžuje zavolat, poslat mail, nebo nás aspoň poslat do prdele. Takže dneska urgence a zároveň žádost o zaslání formuláře k výpovědi (jasný, ten si můžu najít na netu sám, jde o to abych je..nevím, "postrašil")

Na auto se u nich platí POV i HAV, jejich jednání je přinejmenším na přesdržku, takže odcházíme.

TomasUL

Příspěvek od TomasUL »

Ber těch 75000Kč a kašli na ně. Za ty peníze to opravíš a ještě ti zbyde na dovolenou. :D
Autoservis
Autodíly
STK + EM

phaeton_esc

to by je ještě museli nabídnout ;) zatím jsme na mrtvým bodě - poslali jsme nesouhlas s plněním, protože jenom díly jsou za 75. napsali že prošetří...a ticho

Rudi
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Rudi »

phaeton_esc píše:Boj s větrnými mlýny vol.2:

12 dní co jsem jim psal, že nesouhlasíme s plněním a hádejte co - nikdo se neobtěžuje zavolat, poslat mail, nebo nás aspoň poslat do prdele. Takže dneska urgence a zároveň žádost o zaslání formuláře k výpovědi (jasný, ten si můžu najít na netu sám, jde o to abych je..nevím, "postrašil")

Na auto se u nich platí POV i HAV, jejich jednání je přinejmenším na přesdržku, takže odcházíme.
takhle sem hrozil taky a byly tam 3 smlouvy a nic, pojišťovák nasranej, nicméně to pochopil, tak sem odešel
VW - Very Wonderful
ALUSADY.CZ - originální alu kola na Váš vůz
Dovoz vozidel, odtahy z celé EU, STK

awaj12

Příspěvek od awaj12 »

Tak trošku obnovím :). U mě už vyřešeno. Po dvou odvoláních a výměně páru emailů s porhužkami právníků vyřešené. Včera mi z ničeho nic přišel mejl s doplatkem mimochodem odůvodněn tím, že si auto prověřili u cebie, respektive nájezd km a u čkp, že v minulosti nebylo nikdy bourané - jinými slovy decentní výmluva, protože to měli udělat hned, že...

Každopádně dostal jsem se na přesnou sumu, za kterou jsem auto pořizoval, takže konečně po dvou měsících na to můžu zapomenout :)

I když tohle se ozívá ze všech stran co tak sleduju, neodpustím si to. K české podnikatelské pojišťovně nikdy nejít :savle:

:mavani:

Ritchma
Moderátor

Příspěvek od Ritchma »

tak alespon ze u tebe se to vyresilo. parada 8)
Build shit car, call everyone haters....
Function > Form

HondaMan

Příspěvek od HondaMan »

awaj12 píše:K české podnikatelské pojišťovně nikdy nejít :savle:

:mavani:
Mě plnili už 2x a dobrý.

tholis
Moderátor

Příspěvek od tholis »

Ja kooperativa...skoda 105 000kc chteli mi vyplatit 50 000.. Nakonec jsem dostal 40 000 rozpoctem a 40 000 budu navic vymahat na fakturu..plneni jsem si rozdelil na pul..pul rozpocet na lak v nesmluvnim a pul na vymenu svetlometu na fakturu ve smluvnim servisu...poradil mi to sam likvidator...ale az po stiznosti na prbiho likvidatora a prideleni noveho.
" www.autowerks.cz "

phaeton_esc

mno, my sme dopadli nakonec dost podobně :roll: na amortizace.cz mi v podstatě řekli to, co jsem čekal - pojišťovna víc nedá, protože je to totál (podle nich). otec už je teďka přes měsíc bez auta a zkuste si naložit 160cm radiátor to Leona.

každopádně auto už je z lakovny venku, snad by příští týden mohlo být doma. zatím to vypadá že 35k půjde z naší kapsy.. :kladivo:

Dacan
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Dacan »

obnovuji toto tema vzhledem k tomu že dnes mi soused přes pár domu vedle promáčkl dveře na pracantovi. Chci se zeptat jestli pojištovna při řešení rozpočtem na ruku snižuje výplatu a jestli by mi mohl někdo poradit kolik tak mám čekat od pojištovny, mají na to nějaky system? Mám promáčklé dvěře, zohlou lištu a pravděpodobně to odnesla i el. stahovačk oken, auto je dachna logan 2009, stříbrná. dík 8)

starter

Příspěvek od starter »

tak mě třeba dnes havarijku k výročí vypověděli, měl jsem nezaviněnou nehodu a jsem pro ně nevýhodný, je toto normální? :kladivo: spek
odtah od 7kč/km 731810210

LiberaleMiguel2

Příspěvek od LiberaleMiguel2 »

Mamce ho vypověděli bez údání důvodu, takže asi je :lol:
JSEM ZPÁTKY NA SVÉM PŮVODNÍM PROFILU, TAKŽE COKOLIV PIŠTE NA LiberaleMiguel (bez dvojky)

Odpovědět

Zpět na „Pokec“