Rozpočet na dobrou hudbu
Moderátoři: Bohuš, Kane13, Dacan
Rozpočet na dobrou hudbu
chtěl bych se zeptat za kolik by se dala sehnat nějaká dobrá hudba do auta ?
- LiberaleMiguel
Re: hudba
pocitej v rozmezi 6000Kc (pokud za dobrou hudbu povazujes velky woofer v kufru) az 1 000 000kc (pokud za dobrou hudbu povazujes profesionalne udelanou kompletni zastavbu na miru s kompletnim vytlumenim auta atd) 
Musis svuj dotaz trochu upresnit....

Musis svuj dotaz trochu upresnit....
- Motor
- Kontaktovat uživatele:
to je otazka jak pojd na mě z boku.čara píše:chtěl bych se zeptat za kolik by se dala sehnat nějaká dobrá hudba do auta ?
Prvně rekni kolik na to mas a pak se můžeme bavit o hudbě. jen radio muze stat 1500 nebo taky 20 000, a to obvykle hned po kabelech je na cele hudbě to nejlevnějsí
Audi A6 Avant 1.9TDi
Felicia BlueSky 1.9D
BMW e30 Coupe
MB W201 190e
VW Golf I GTI
Škoda Rapid
Felicia BlueSky 1.9D
BMW e30 Coupe
MB W201 190e
VW Golf I GTI
Škoda Rapid
kouknul bych na inzerci na autohificlub.cz
- phaeton_esc
http://www.ahifi.cz/" onclick="window.open(this.href);return false;
ať máš aspoň nějakou představu kolik co stojí..
ať máš aspoň nějakou představu kolik co stojí..
Fiat Stilo MW 1.6 16v LPG & Mazda MX-5 NBfl 1.8
čara píše:tak jestly by se dala sehnat tak do 20000 nemusí to bejt uplně něco nobl ale aby to dobře hrálo
Jak píší klucí výše je to jenom o požadavcích. Někomu stačí sub v kufru - hlavně že se klepou plasty a někdo by se s tim nespokojil.
Obecně:
Repráky kupovat pode kvality a né podle výkonu ( příkonu ). Kvalita je daná rozsahem a dB reproduktoru.
Dost dobrý výsledků se dá dosáhnout kvalitním rádiem v kombinaci s komponentními reproduktory těch lepších značek i v těch základních řadách: http://www.ahifi.cz/reproduktory-focal- ... 30-a1.html" onclick="window.open(this.href);return false;
Reproduktory s velkým příkonem stejně nedokáže rádio vybudit, takže nezahrají to co umí.
Velké pravidlo je to, že hudbu ti zprzní zpracování auta a plastů, takže nemá smysl kupovat hudbu za majlant, pokud nechceš přizpůsobit auto.
Jezdíš Volkswagenem a neznáš VWshop.cz? Chyba chyba chychaa..
Re: Rozpočet na dobrou hudbu
já nevim u těch fokálů bych se koukl na komentáře co píšou přímo z AHIFI...údajně totálka propadák, já nemůžu soudit, mám v autě vše od Alpine skoro 10 let starý a jsem spokojenej, bylo to dělaný v německu na zakázku, ale kam až to dotáhli jsem zatím nestudoval..
Já bych koupil kvalitní rádio, 16.5ky kompa do předních dveřích, sub, kvalitní kabeláž, monoblok, dvoukanál a tlumení. Akorát se obávám že na to dvacet nestačí. Já v tom skončil za 50 a to jsem kupoval všechno po akcích nebo z druhý ruky... Na druhou stranu to co jedomu příjde jako shit si druhej vychvaluje do nebes. Možná bych měl doma sub na prodej, je starší ale prakticky nehranej. Kupovanej s téměř plnou zárukou a od tý doby ležel doma, protože jsem nekoupil auto do kterého měl přijít a místo toho jsem odjel z čr...
Je to JL AUDIO 12w6v2 v zakázkový bedně. Akorát není potažená. Ale levnej zrovna nebude...
Je to JL AUDIO 12w6v2 v zakázkový bedně. Akorát není potažená. Ale levnej zrovna nebude...
Build shit car, call everyone haters....
Function > Form
Function > Form
Vždycky je potřeba na něčem ustoupit.Ritchma píše:Akorát se obávám že na to dvacet nestačí.
Já bych třeba nepořizoval sub, protože 4 x 16,5 komponentní repro zahraje moc pěkně a sub akorát rozklepe vše co dosud drželo.
Jezdíš Volkswagenem a neznáš VWshop.cz? Chyba chyba chychaa..
Já bych se třeba vydal cestou předek vytlumený kompa (ve dveřích), zadek jen sub. Mám to ve svým autě, nic nedrnčí a celkově působí zvuk kompaktně (laickým poslechem).
BTW měl bych na prodej subwoofer RE Audio, ještě stará US výroba, RMS cca 300W. Bez bedny bych ho za 1300,- nechal.
BTW měl bych na prodej subwoofer RE Audio, ještě stará US výroba, RMS cca 300W. Bez bedny bych ho za 1300,- nechal.
Bad things happen when good people pretend nothing is wrong. - Corey Mother Fuckin´Taylor
- phaeton_esc
nějak mi asi uniká smysl další investice, pokud jsi se současným stavem spokojen...fereros2 píše:já nemůžu soudit, mám v autě vše od Alpine skoro 10 let starý a jsem spokojenej
Měl jsem, všechno na zesíku , vytlumený a nestačilo to. Všichni říkali ať koupím sub, že mi to stačit nebude. Měl jsem svojí hlavu a netrvalo dlouho a přišel jsem na to taky. Pokud chce někdo opravdu dobrou hudbu, tak se nikde ustupovat nedá a levný to nebude...VWshop.cz píše:Vždycky je potřeba na něčem ustoupit.Ritchma píše:Akorát se obávám že na to dvacet nestačí.
Já bych třeba nepořizoval sub, protože 4 x 16,5 komponentní repro zahraje moc pěkně a sub akorát rozklepe vše co dosud drželo.
Function > Form
Function > Form
- LiberaleMiguel
mam vepredu 16,5cm basaky a 2cm vysky, vzadu sirokopasmove ovaly 6x9", vsechno prizivene pres zesak 4x75W a staci to. Bez subace se v pohode obejdu 

Já měl HERTZ HSK 165 a HERTZ HCX 690 na 4x150w rms zesíku. Nehrálo to vůbec špatně, ale prostě to nebylo dost, tak jsem přikoupil JL AUDIO 12w6v2, bohužel jsem měl v plánu to dát až do dalšího auta a místo toho jsem odjel ze země. Pojem DOBRÁ HUDBA znamená pro každého úplně něco jiného. Těžko radit... Ale kvalitní rádio, vytlumený přední dveře a 16,5ky kompa v předních dveřích na zesíku mi zní jako dobrej základ...
Function > Form
Function > Form
phaeton_esc píše:nějak mi asi uniká smysl další investice, pokud jsi se současným stavem spokojen...fereros2 píše:já nemůžu soudit, mám v autě vše od Alpine skoro 10 let starý a jsem spokojenej
Já neříkal, že bych měnil, já sem jen chtěl napsat co mám v autě

- phaeton_esc
hehe, ajo...tak v tom případě sorry a mlčím

v pohodě nic se neděje
...jinak trochu OT ale jaký dělá Alpine repro dnes? Je to dobrý nebo jen nějaký průměr??

- phaeton_esc
dělá, ale kvalitou asi nic moc, viz http://www.ahifi.cz/reproduktory-alpine ... #komentare" onclick="window.open(this.href);return false;
- LiberaleMiguel
a za litr bys jako čekal, že to bude nějaká TOP kvalita nebo co ?phaeton_esc píše:dělá, ale kvalitou asi nic moc, viz http://www.ahifi.cz/reproduktory-alpine ... #komentare" onclick="window.open(this.href);return false;
Alpine samozřejmě dělá aji TOP repra, ale cenově je to krapet výš

- endru.ondra
- Kontaktovat uživatele:
Za 20 k se to dá postavit, spíš bych tě radil si pročíst autohificlub.cz a tam tě spíše poradí. Taky záleží jaky auto máš u sedana musíš mít větší subwofer a aby si dostal basy do předu narozdíl od malýho auta.
Audi S4 2.7 Bi Turbo lpg
To přece není pravda. Z uvedeného důvodu, "abys dostal basy dopředu..." na velikosti nezáleží. Otázka ale vlastně je čemu říkáš větší subwoofer.
- endru.ondra
- Kontaktovat uživatele:
Mělo to bejt podáno do kabiny, tak pokud si koupí nějakou 8 palec tak na tom bude hůř. Do sedana bych si dal 12 palec a zesík s dobrou kontrolouAll píše:To přece není pravda. Z uvedeného důvodu, "abys dostal basy dopředu..." na velikosti nezáleží. Otázka ale vlastně je čemu říkáš větší subwoofer.

Audi S4 2.7 Bi Turbo lpg