Díra a guma v p...
Moderátoři: Eiffel, Fáboš, Bohuš, Berry, habitat3, Tommy1978, Kane13, Ritchma
Díra a guma v p...
nemá někdo zkušenost jak se staví vlastník silnice k tomu, když si člověk rozjebe pneu, potažmo disk o díru? jde mi hlavně o to, jestli se to řeší s policajty, (větší) kola nemám v TP. bavím se o náhradě škody, loni kupovaný pneu mi je docela líto a to doufám že mě nebude čekat překvápko na disku, až to zuju...
díík
díík
3x Renault Safrane Hartge Biturbo
Re: Díra a guma v p...
donest gumu a disk s polečně s fotkou díry na městský uřad 

Svět by byl o mnoho bezpečnejší, když by každý před vstupem do letadla musel sníst kousek slaniny....
no myslím si, že to mi leda tak pochválej hezkou fotku... myslel jsem že bych zajel znova na to samý místo a řešil to jako kdyby se mi to zrovna stalo (bylo to na sjezdu z dálnice), ale jde mi o to, jeslti to má vůbec cenu vzhledem k tomu nezapsanému rozměru pneu
obuj ty kola na auto ktere je ma schvalene a zajed tam s tim
.... jinak ta dira musi byt neoznacena 

Jediná správná poloha ženy a pístů je "V" nehledě na to že "Víc hlav, víc ví..."
- LiberaleMiguel
jestli neni dira oznacena, tak mas praov na nahradu skody. Nevim jak v tvem pripade, ale kamos pri defektu na dire volal rovnou na miste policajty, prijeli aji dopravaci a diru oznacili, dostal zaplaceno vsechno do posledni koruny 

- Flinta
- Kontaktovat uživatele:
kamos jen vyfotil diru, disk s prorazenou gumou, donesl na urad a proplatili to
1. pokud nezavolas ihned PCR na misto, tak to uz tezko vyhadas..
2. pokud kola nemas zapsana, tak to rovnou vzdej
3. pokud to vse udelas, dira je neoznacena a je plna vody (pokud by nebyla, tak mas jet tak, aby se to nestalo - viz zakon) a urednik se dobre vyspinka, tak dostanes zaplacenou pomernou cast. To ze ze zakona mas mit pneu dve stejny nikoho nezajima
Takze hodne stesti, ja ten boj nevyhral.. 
2. pokud kola nemas zapsana, tak to rovnou vzdej
3. pokud to vse udelas, dira je neoznacena a je plna vody (pokud by nebyla, tak mas jet tak, aby se to nestalo - viz zakon) a urednik se dobre vyspinka, tak dostanes zaplacenou pomernou cast. To ze ze zakona mas mit pneu dve stejny nikoho nezajima

přesně todle se mi stalo před dvěma týdny,musel jsem toho udělat za ten den mnoho,přemejšlel jsem co dřív a vjel jsem do ulice kde jsem to neznal,jel jsem tak 30kmh uplně pohodu a bum díra jak kreten a hned jsem říznul pneu,ale neměl jsem čas tam čekat na policajty,akorat zase řešit kde sehnat pneu a nazout no nahovno,no a minulý týden tu díru zalepili,takže jsem byl pravděpodobně poslední kreten co jí vybral

Buhuzel pravda je, ze jezdit na NORMALNICH kolech s NORMALNIM pneu, tak se nam to asi tak casto nestava
Ja jezdim 225/40/18 ... jet na spalkach original 15 - 16tkach, tak clovek nema starosti.

toť otázka gizmi, když to bude díra jak hovado, tak si stejně zkurvíš disk nebo ti naskočí minimálně boule...
VW - Very Wonderful
ALUSADY.CZ - originální alu kola na Váš vůz
Dovoz vozidel, odtahy z celé EU, STK
no vzhledem k tomu že 225/40/18 dávaj dneska na každý druhý clio nebo fabii, tak když to mam na safranu, tak mi to tak obrovský nepřijde....gizmi píše:Buhuzel pravda je, ze jezdit na NORMALNICH kolech s NORMALNIM pneu, tak se nam to asi tak casto nestavaJa jezdim 225/40/18 ... jet na spalkach original 15 - 16tkach, tak clovek nema starosti.

díra označená samozřejmě nebyla, ani tam nebylo nějaký označení že je rozjebaná silnice (no ono je to diskutabilní, protože D1 je celá rozjebaná). byla krátká, takže jsem si ji vůbec nevšiml, za to ale byla pořádně hluboká. no a hlavně to byl zákon schválnosti, protože den předtim jsem říkal že už ty pneu chci sjet a koupit jiný, protože jsou nahovno. ale teda zrovna teď se mi to nehodí no

- LiberaleMiguel
Mě se podařilo na půjčené Octě dojebat aji 15" disk s balonem gumougizmi píše:Buhuzel pravda je, ze jezdit na NORMALNICH kolech s NORMALNIM pneu, tak se nam to asi tak casto nestavaJa jezdim 225/40/18 ... jet na spalkach original 15 - 16tkach, tak clovek nema starosti.

Skoda ze tu nejde davat "LIKE"
To by mel Tholis láááájkůůůů 

tholis píše:Migueli tobe to i verim.

VW - Very Wonderful
Tady to resi tak, ze kdyz PCR zavolas, dostanes dvojku flastr, zes neprizpusobil jizdu stavu vozovky a ahoj. Letos v zime jsem udelal bouli na funglovce WinterSport 4D (origo rozmer z TP 205/55 R16), nasere to, ale nastesti jsou eshopy, kde jde koupit i jedna guma a nebudu se muset nervovat se svestkama a uradem resp. asi krajem, protoze to byla silnice prvni tridy a ty tusim spravuje kraj.
Jinak s bouli jsem zimu dojezdil (vlastne ze jde koupit jedna guma me napadlo az diky tomuhle tematu), nehazelo to a holt jsem jezdil opatrnejs.
Jinak s bouli jsem zimu dojezdil (vlastne ze jde koupit jedna guma me napadlo az diky tomuhle tematu), nehazelo to a holt jsem jezdil opatrnejs.
kolega udělal gumu na žižkově, přijela pčr, nafotila a po sepsání s tsk mu byla celá škoda uhrazená včetně geometrie, bohužel bez pčr to neuznají
odtah od 7kč/km 731810210
Pokud se jedná o jednu neoznačenou díru, na jinak dobré cestě, tak to orgáni na "nepřízpusobení se" neuhrajou. A to, jaký má člověk rozměr pneu je bezpředmětné, to nemá orgána co zajímat, pokud to jsou rozměry povoleny na autě - čili zapsány v TP.SubTera píše:Tady to resi tak, ze kdyz PCR zavolas, dostanes dvojku flastr, zes neprizpusobil jizdu stavu vozovky a ahoj. Letos v zime jsem udelal bouli na funglovce WinterSport 4D (origo rozmer z TP 205/55 R16), nasere to, ale nastesti jsou eshopy, kde jde koupit i jedna guma a nebudu se muset nervovat se svestkama a uradem resp. asi krajem, protoze to byla silnice prvni tridy a ty tusim spravuje kraj.
http://www.tuzingforum.cz" onclick="window.open(this.href);return false;
http://www.infobaden.cz/" onclick="window.open(this.href);return false;
- hattori_hanzo
- Moderátor
- Kontaktovat uživatele:
Dřív sem chodil Mikael a ten má na tohle téma taky moc pěknou story. Nepamatuju si to přesně, ale myslím že závěr po třech letech dohadování se byl ten, že tam vlastně žádná díra nebyla a to i přes to, že existovala průkazná fotodokumentace.
✠Luftwaffle✠
toto sem řešil s policií ČR a bylo mi řečeno:
pokud je místo kde je díra označeno značkou , nemáš nárok na nic
pokud je díra do hloubky 7cm tak taky nemáš nárok na nic
tak si vyber,ale pokud nemáš přímo zápis s policií z místa asi budeš mít smůlu ikdyby to byla doura po godzile a bez značky.
já rozbil minulý rok několik gum včetně nových
pokud je místo kde je díra označeno značkou , nemáš nárok na nic
tak si vyber,ale pokud nemáš přímo zápis s policií z místa asi budeš mít smůlu ikdyby to byla doura po godzile a bez značky.
já rozbil minulý rok několik gum včetně nových
- hattori_hanzo
- Moderátor
- Kontaktovat uživatele:
To ti řekli přímo policajti nebo příslušný úřad? Tohle si totiž někdo vycucal nejspíše z prstu. Nadhodím to jako téma kámošovi právníkovi, jsem zvědav co mi k tomu řekne.blázen píše:toto sem řešil s policií ČR a bylo mi řečeno:
http://www.tuzingforum.cz" onclick="window.open(this.href);return false;
přímo policajt ,volal sem nasraný 158 a tohle mi tam řekli..mezitím mě 3x přepojovali. A přímo ten policajt říkal,že 14dní předemnou ho potkalo totéž.. co je na tom pravdy nevím. Zkus to zjistit a napiš to sem. Taky mě to zajímá mám nízkoprofilové gumy,tak věřím,že mě to zas někde potká dřív či později