Jaký pivo pijete?
Moderátoři: Eiffel, Fáboš, Bohuš, Berry, habitat3, Tommy1978, Kane13, Ritchma
- LiberaleMiguel
Re: Jaký pivo pijete?
Berry: V sobotu jsem byl na exkurzi v Nosovicich, ten chmelovy granulat tam maji hned u vstupu vystaveny vedle jecmene 

- Berry
- Moderátor
- Kontaktovat uživatele:
V Nosovicich v jako jedinych jsem jeste nebyl, ale je mozny (urcite se pozeptam a dam vedet), ze do Radegstu ho davaji, ale co mi bylo receno, tak by tam nemel byt v celem koncernu. Vis, spis bych se nedivil, ze by to davaly do tech "lowcost" piv jako Primus, Klasik atd. Ten "mainstream" jako Radegast, Kozel, Gambrinus, by to asi neproslo, o "premiovych" napr. Pilsner Urquell to ani nemluvim
Kdyz reknu pravdu a bude to i vypadat jako reklama, tak ja vim, jak je na tom hlavne Pilsner Urquell, to jsem hned u zdroje, da se rict, spolecne s Gambrinus (ale vari se oddelene). Kozlik a Radegast jsou trosku z ruky a v Plzni se akorat "stáčí a balí" (třeba Kozlik)

Kdyz reknu pravdu a bude to i vypadat jako reklama, tak ja vim, jak je na tom hlavne Pilsner Urquell, to jsem hned u zdroje, da se rict, spolecne s Gambrinus (ale vari se oddelene). Kozlik a Radegast jsou trosku z ruky a v Plzni se akorat "stáčí a balí" (třeba Kozlik)

Seat Ibiza 6L1 1.4 16V Reference
Skoda Octavia II FL 1.2 TSI Elegance
Skoda Rapid 1.2 TSI StylePlus
Skoda Octavia RS III 2.0 TDI RS Challange
- LiberaleMiguel
Kdyz jdu na exkurzi do Radegastova pivovaru a ten granulat je tam vsude(proc aspon do uvodniho videa, kdyz chteli neco sypat z ruky nemohli dat chmel, ale museli grnaule
), tak by byl nesmysl, kdyby z neho pivo nevarili 
A podle toho co rikal pruvodce, tak se Radegast vari aji v Plzni(pry se chemicky nejak upravuje voda, aby mela stejne slozeni jako ta beskydska - lidi se na tudle informaci moc pozitivne netvarili - osobne si uz Radka v plechu nekoupim) a plni se do plechovek. V Nosovicich se plni jenom lahvace a sudy a tamni pivovar zasobuje prakticky jenom Ostravsko

A podle toho co rikal pruvodce, tak se Radegast vari aji v Plzni(pry se chemicky nejak upravuje voda, aby mela stejne slozeni jako ta beskydska - lidi se na tudle informaci moc pozitivne netvarili - osobne si uz Radka v plechu nekoupim) a plni se do plechovek. V Nosovicich se plni jenom lahvace a sudy a tamni pivovar zasobuje prakticky jenom Ostravsko

- Berry
- Moderátor
- Kontaktovat uživatele:
Tak new info, vareni, baleni je v Nosovicich. Jinak jsem se koukal do vyrobniho kusovniku a zadny umely granulat tam neni
pokud muzu neco vypichnout tak standartně křemelina (různé varianty), chmelové pelety, coz jsou granule, to vam urcite ukazoval, ale jsou to lisovane chmelove prirodni granule, ktere se pouzivaji pro lepsi skladovani a prepravu
Jinak to vis, ze to nebue vyrobni proces a suroviny treba jako pro Pilsner Urquell, to jsme pak uplne nekde jinde a taky to pak vidis na cene, proste original je original

Jinak to vis, ze to nebue vyrobni proces a suroviny treba jako pro Pilsner Urquell, to jsme pak uplne nekde jinde a taky to pak vidis na cene, proste original je original

- Brutus
- Moderátor
- Kontaktovat uživatele:
Jojo...jedna bába z pivovaru povídala...Berry píše:Z granuli?![]()
Jinak Budvar, asi nema cenu komentovat. Jinak treba vsechny piva z koncernu Plzenskyho Prazdroje a slovenskeho Topvaru NEvari piva z zadnych bobuli
. To asi zas povida nekdo, kdo vi o tom velky kulovy a zije z toho, co mu postrci TV ZhovNova nebo jedna baba povidala
http://www.pivovary.info/prehled/prazdr ... fuze_h.htmPrazdroj v roce 2001 používal při výrobě piva Pilsner Urquell granulovaný poloraný červeňák. "Proč používáme granule a ne hlávky? Granule umožňují přesnější dávkování, lépe se oddělují ve vířivé kádi a v neposlední řadě se lépe skladují," řekl mluvčí Jaroslav Pomp.
E30 kundokábrolap
www.mrdna.cz
www.mrdna.cz
- Brutus
- Moderátor
- Kontaktovat uživatele:
A nebo třeba tady. A ano, máš pravdu, Budvar nemá cenu komentovat - je to u nás poslední poctivý pivo z velkýho pivovaru.
http://www.plzenskenovinky.cz/zpravy/z- ... ho-chmele/

http://www.plzenskenovinky.cz/zpravy/z- ... ho-chmele/
E30 kundokábrolap
www.mrdna.cz
www.mrdna.cz
- Berry
- Moderátor
- Kontaktovat uživatele:
Kdyz by sis precetl posledni muj prispevek, tak je tam i to, co jsi poslal v tomhle postu, ten granulat, je pouze mechanicky rozdrzcena prirodni prvek. Tak zrovna Budvar nema opravdu komentovat, to je spis, tak uz jenom pro smich, at se podiva i na svoje prodeje. A navic taky musi se porovnava porovnatelny, nemuzes srovnavat mainstreamova piva, lowcost a nebo premiova, vzdy porovnavat porovnatelne.
Jestli ten patok od Budvaru, klidne jejich premiovy model, by jsi chtel srovnavat treba s Pislner Urquell, tak to je fakt k smichu
Ale tak je to o tom, ze kazdy bude stat za svym, i kdyz cisla prodejova a statistiky kvality mluvi sami za sebe, a jen pro nasel sis na tom Budvaru treba znamku "Ceske pivo" ?

Jestli ten patok od Budvaru, klidne jejich premiovy model, by jsi chtel srovnavat treba s Pislner Urquell, tak to je fakt k smichu

Ale tak je to o tom, ze kazdy bude stat za svym, i kdyz cisla prodejova a statistiky kvality mluvi sami za sebe, a jen pro nasel sis na tom Budvaru treba znamku "Ceske pivo" ?

- Berry
- Moderátor
- Kontaktovat uživatele:
Jsou i takove vyjimky, ze kdyz neco stoji za ho.no, tak se toho proda taky dost, ale myslim, ze zrovna tenhle pripad to nebude, ale fakt nemam cenu se nejak hadat, ze kazdy se bude stat za svym a pan Burutus asi jihocech, si bude za stat za jejich lokalnim vyrobkem a chapu ho. Ale je videt, co ma i svete velky ohlas a podle ceho i neznaly cizinec geografie pozna, kde je ČR nebo co produkuje.
- LiberaleMiguel
Jaky konkretne mate problem s tema granulema ? Dyt to je granulat z zateckeho cervenaku, je to stejne jako by to delali z chmele, akorat pri zpracovani, rozvozu a skladovani je s tim mene starosti....
- Berry
- Moderátor
- Kontaktovat uživatele:
Liberale, to proste nekterym lidem nevysvetlis 

Svijany
Brankář ( Braník ) -> Studentská Plzeň
Brankář ( Braník ) -> Studentská Plzeň

Jezdíš Volkswagenem a neznáš VWshop.cz? Chyba chyba chychaa..
- Brutus
- Moderátor
- Kontaktovat uživatele:
Já reagoval konkrétně na tuhle část tvého sdělení.Berry píše:Kdyz by sis precetl posledni muj prispevek, tak je tam i to, co jsi poslal v tomhle postu, ten granulat, je pouze mechanicky rozdrzcena prirodni prvek. Tak zrovna Budvar nema opravdu komentovat, to je spis, tak uz jenom pro smich, at se podiva i na svoje prodeje. A navic taky musi se porovnava porovnatelny, nemuzes srovnavat mainstreamova piva, lowcost a nebo premiova, vzdy porovnavat porovnatelne.
Jestli ten patok od Budvaru, klidne jejich premiovy model, by jsi chtel srovnavat treba s Pislner Urquell, tak to je fakt k smichu![]()
Ale tak je to o tom, ze kazdy bude stat za svym, i kdyz cisla prodejova a statistiky kvality mluvi sami za sebe, a jen pro nasel sis na tom Budvaru treba znamku "Ceske pivo" ?![]()
Je jedno, jak tomu kdo říká, ale nejsou to chmelové hlávky.Berry píše:Z granuli?![]()

Ani toho, jestli má nějakou známku "České pivo" jsem si opravdu nevšiml. Možná to ale není tolik podstatná informace vzhledem k tomu, že snad jako jediný pivovar u nás má vlastní chráněné zeměpisné označení, a to "Českobudějovické pivo".
Na ty ostatní nepodložený bláboly nemá cenu reagovat.

//edit: Na tohle se dá prokliknout z toho mnou odkazovaného článku. Dá se tam nalézt pár odpovědí.
http://www.plzenskenovinky.cz/zpravy/z- ... ovy-chmel/
E30 kundokábrolap
www.mrdna.cz
www.mrdna.cz
LiberaleMiguel píše:Jaky konkretne mate problem s tema granulema ? Dyt to je granulat z zateckeho cervenaku, je to stejne jako by to delali z chmele, akorat pri zpracovani, rozvozu a skladovani je s tim mene starosti....
U Plzně v Nebílovech se pořádá každoročně pivní slavnost a tam se dají ochutnat piva od minipivovarů, kteří to vaří jako zastara.
Chutná to jinak, ale to každé pivo

Jezdíš Volkswagenem a neznáš VWshop.cz? Chyba chyba chychaa..
Jednoznačne Plzeň!!
piju co je dobrý a je po ruce
svijanský máz 11°, braník 11, třeba dneska večer razíme na mušketýra od krušovic
taky lahoda
mám 100m od baráku hospodu kde točej tankovou plzeň. takovou lahodu jsem ještě nepil... ale ty nekřesťanský prachy co za to chtěj
né děkuji

moooc velký černý letadlo 

hmm ja se po vcerejsku presvedcil, ze moje telo neni kompatibilni s krusovicema... vzdy kdyz sem je mel, tak jsem dostal takovou bolest hlavy jako nikdy.. a vcera jsem si dal blbe 3 pivka pred spanim a dnesek rano byl ocistec...
ex:opel tigra 1.4 16v,opel tigra 1.6 16v,peugeot 106 1.4 sport,seat leon 1.8T 200PS+,ibiza 1.9TDI 6L 170PS, octavia RS combi 1.8T
NOW: family car skoda octavia 2 RS combi 2.0TSI 200 teplejch poniku...
facebook.com/jiriprokopfotograf
- Flinta
- Kontaktovat uživatele:
chodite nekdo do hospod kde maj cestu pivnich znalcu? ted jsem dva dny pil zachariase a fakt vyborny pivo
http://pivnirecenze.cz/1471-recenze-telcsky-zacharias" onclick="window.open(this.href);return false;
a treba kvasara z cerny hory tam toci porad a taky vyborny pivo
http://pivnirecenze.cz/1471-recenze-telcsky-zacharias" onclick="window.open(this.href);return false;
a treba kvasara z cerny hory tam toci porad a taky vyborny pivo
Černá hora je dobrá.... jinak co se týče Plzně, tak tam mi přijde prémiová spíš cena.... a to teď někde psali, že ji chtějí zdražit (lahvovou) aby nahnali lidi do knajp.... to jako bude lahváč stát 25+? To dík, to si raději otevřu dvoje Svijany nebo Kozle 
Jinak náš místní Zlatovar byl vždycky takový nic moc a teď se vaří v Uherském Brodě (páč místo pivovaru nám postavili nákupní centrum
) a jak 11 tak 12 opravdu výborná 

Jinak náš místní Zlatovar byl vždycky takový nic moc a teď se vaří v Uherském Brodě (páč místo pivovaru nám postavili nákupní centrum

Nosce te ipsum - know thyself
"Be the change you want to see in the world"
Kadett GSi 16v - "redtop" fan
Gallery: kubi-gsi.rajce.idnes.cz
NABÍZÍM ODBORNÉ PŘEKLADY Z ANGLIČTINY DO ČEŠTINY - VÍCE SZ
"Be the change you want to see in the world"
Kadett GSi 16v - "redtop" fan
Gallery: kubi-gsi.rajce.idnes.cz
NABÍZÍM ODBORNÉ PŘEKLADY Z ANGLIČTINY DO ČEŠTINY - VÍCE SZ
jj cerna hora je moc dobry pivovarek... i kdyz uz to taky neni co to byvalo.. ale modra luna mi moc chutnala...
)) a telcsky zacharias je taky mnamka...

ex:opel tigra 1.4 16v,opel tigra 1.6 16v,peugeot 106 1.4 sport,seat leon 1.8T 200PS+,ibiza 1.9TDI 6L 170PS, octavia RS combi 1.8T
-
- Kontaktovat uživatele:
Jo cesta pivního znalce je u nás v hospodě kždý rok ty piva snd na to jedno uchucený jsou vcelku dobrý
Animalize-Team
BMW E36
Kymco Maxxer
BMW E36
Kymco Maxxer
Pěkné téma
Když v hospě tak jako brňák mě Starobrno moc nebere. Pro mě je skvost Staropramen 11 a Stella
a samozřejmě Plzeň s Budvarem
A pokud jedu někam na akci, chata, tuning, hory, tak kupuju pouze 2L kubaturu, takže Braník a nebo Primus mi chutná. Navíc na těchhle akcích kde není možnost si pivko pořádně vychladit, tak je jedno jestli si dám teplou Plzeň nebo Brno

Když v hospě tak jako brňák mě Starobrno moc nebere. Pro mě je skvost Staropramen 11 a Stella

A pokud jedu někam na akci, chata, tuning, hory, tak kupuju pouze 2L kubaturu, takže Braník a nebo Primus mi chutná. Navíc na těchhle akcích kde není možnost si pivko pořádně vychladit, tak je jedno jestli si dám teplou Plzeň nebo Brno

Renault Megane Break 1.9DTi 100koní v naftě, jsem spokojený =)
Já sem divnej, chutnaj mi piva který jsou pro většinu odpad a naopak "prémiový" ne