protože mi v poslední době přišlo pár sz s otázkou na nitrous a odkazem na toto téma a nemám čas každému odpovídat zvlášť,tak to shrnu do několika bodů. 1. Věř Taboo

i když příspěvky smazal,zkráceně řečeno měl pravdu. 2. Pokud si někdo něco patentuje neznamená,že to musí fungovat. 3. Výsledek je velice rozporuplný. K pokusu byl použitý 2.0 motor 3sge důsledně upravený jako pro klasické přeplňovani,do hlavy umístěné vstřiky GDI od z motoru 2az-fse. Řízení motoru jednotkou Master 8.2,řízení vstřiku n2o taktéž. 4. Po počátečních problémech s odděleným řízením dosažen výkon přes 800hp + opravdu instantní turbo v lahvi. 5. Motor umístěný na brzdě a ačkoli probíhal veškerý monitoring včetně snímání tlaku ve válci se po několika hodinách odporoučel. Ložiska,po rozebrání zkroucene i H ojnice. 6. Není možné provozovat přímé vstřiky bez chlazení,stejně jako benzínové. Po několika minutách v zátěži bez n2o je po nich. Množství n2o je samozřejmě omezené. Použití tak na 400m. 7. Pokud by někdo chtěl pokračovat,rád předám veškeré podklady. 8. Taboo měl pravdu

9. Zkušenost je nesdělitelna,každý na to ale musí přijít sám. 10. Na n2o jsem nezanevřel,na základě poznatků jsem si postavil vlastní systém s plynulou regulaci klasicky do sani.