Aktuální fota vašich aut

Pokec nejen o autech...

Moderátoři: Eiffel, Fáboš, Bohuš, Berry, habitat3, Tommy1978, Kane13, Ritchma

Odpovědět
feličita

Re: Aktuální fota vašich aut

Příspěvek od feličita »

sice s tebou vačšinou nesuhlasim, ale vidim to tak podobne.. spek

Chamelion
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Chamelion »

Brandon - s tim tvym zážitkem na dešti. A představ si, že do mě to minulej tejden napálil týpek za deště v zatáčce, jel cca 80 a nechtěl brzdit, tak to rval pod plynem (s předokolkou samozřejmě) a auto akorát hrnul rovně a do mě přímo z boku...já bych jako řešení viděl spíš jezdit do zatáčky jen tak, aby se dala projet bezpečně.

Jord
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Jord »

Chame kdyz tady je kazdej toreto a musi to rvat pod plynem, co by jinak delal na TF kdyby jel jako normalni clovek? :D

To me dostava ty vole, jedu 80 ale radsi nebrdzim protoze bych se jinak vyboural, tak jsem cur*k a radeji pridam plyn protoze me to urcite vytahne :lol: to je logika panecku :shock:
...

Brandon

Příspěvek od Brandon »

/Budu ignorovat lehce arogantní podtón a dělat že to nevidím.../

Nesouhlasím.

Když jedeš do levotočivé zatáčky moc rychle a šlápneš na brzdu, tak se ti auto stočí okamžitě špičkou do protisměru a než zajedeš do toho příkopu, tak sestřelíš protijedoucí vozidlo.

Naopak, když se necháš sunout, máš možnost volantem a plynem KORIGOVAT - tady nemluvím o žádných namachrovaných manévrech á la Toretto - tak zásadně zvýšíš pravděpodobnost, že 1. nestane se nic, 2. smyk zkoriguješ dostatečně brzy 3. pokud smyk skutečně nastane, bude pomalejší a čitelný pro protijedoucí vozidlo, které stačí zareagovat.

Do zatáčky občas rychle jede každej, to se prostě stane a jestli mi tu někdo na tuning-foru tvrdí, že jezdí 100% svého času naprosto bezpečně, že si na to ani jednou nešlápne, tak sprostě lže :kladivo: Já nejsem žádnej magor, co kosí jednu zatáčku za druhou, podcenil jsem přilnavost a stane se mi to v životě ještě 100x. Tady některým borcům pravděpodobně ne, jak tak koukám...

Toho čur*aka jsi Jorde, doufám, nemyslel na mě. Nenapsal jsi k tomu vůbec nic smysluplnýho, a vyjadřuješ se jak největší machr. Nejdřív dokaž, že jsi takovej řidič.
Naposledy upravil(a) Brandon dne 30 říj 2013 08:15, celkem upraveno 1 x.

F.l.a.n.e.l.

Příspěvek od F.l.a.n.e.l. »

Jord píše:Chame kdyz tady je kazdej toreto a musi to rvat pod plynem, co by jinak delal na TF kdyby jel jako normalni clovek? :D
:smich: :smich2:
Autoservis, diagnostika, geometrie, zprostředkování STK, přihlášení, evidenční kontroly,...

Škoda Rapid 130 (2,0i 16v) Budíž ti země lehká. Děkuju ti za vše :poklona:

Vavris.cz

Příspěvek od Vavris.cz »

No já ti nějak nevim, při nedotáčivém smyku toho u předokolky plynem moc nezachráníš... :rock:
IF everything seems Under Ccontrol, you should Know, you're just not going fast EnoUgh.

Brandon

Příspěvek od Brandon »

A kde se vzala ta pověra, že předokolka = nedotáčivý smyk??
Samozřejmě tu mluvím a celou dobu popisuji přetáčivý. Neboť při brždění v zatáčce nastane vždy přetáčivý. Vžďyť jsem to i jasně popsal, levotočivá zatáčka a auto míří špičkou do protisměru, při nedotáčivém bych vyjel ven a pohoda.

Smyk způsobený plynem je korigovatelný snadno - u předokolky nedotáčivý, u zadokolky přetáčivý, ale o tom tu není řeč.

Vavris.cz

Příspěvek od Vavris.cz »

No tys psal, že lepší než brzdit, je nechat auto sunout - sunutí = v mé řeči nedotáčivý smyk, ale OK asi jsem špatně pochopil...

A přetáčivý smyk je korigovatelný vždy, nedotáčivý dost zle (u zadokolky nebo 4x4) nebo téměř vůbec (předokolka)

Ale jsem OT, tak už mlčím :mrgreen:
IF everything seems Under Ccontrol, you should Know, you're just not going fast EnoUgh.

Brandon

Příspěvek od Brandon »

Teď už to není OT. Teda možná pro tebe, protože máš Miatu 8) (závidím:)) )
Není pravda, že nedotáčivý smyk není u předokolky korigovatelný vždy, naopak, k nedotáčivému dojde pod plynem, při jeho obrání se přenese váha zpět dopředu a obvykle auto získá opět trakci. Při prudším obrání ještě lehce uskočí zadek správným směrem a taky se zkoriguje. Nebo lze srovna kola a mířit mimo silnici, ťuknou na brzdu, tím přenést váhu dopředu a opět zamířit do směru jízdy 8)

S tím sunutím je to dost o situaci a autě. Např. moje auto má bez plynu v zatáčce taky přetáčivé chování.

Jord
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Jord »

Brandon píše:/Budu ignorovat lehce arogantní podtón a dělat že to nevidím.../

Toho čur*aka jsi Jorde, doufám, nemyslel na mě. Nenapsal jsi k tomu vůbec nic smysluplnýho, a vyjadřuješ se jak největší machr. Nejdřív dokaž, že jsi takovej řidič.
:lol: napsal jsem něco ohledně toho, že já umím řídit? Sám jsi napsal, že to "neumíš" a dupnul jsi na brzdu a teď už raději jezdíš rychleji, aby se to nestalo. Speciálně tobě nic dokazovat nemusim a ani nechci, jezdim jako normální člověk, nejsem žádnej závodník a už vůbec ne machr, co by to tady prezentoval :pifko: Takže opravdu netušim, kde jsi ten můj výrok, že jsem takovej skvělej řidič, vzal.
...

Brandon

Příspěvek od Brandon »

Jako machr ovšem vyjadřuješ, tak jsem čekal, že napíšeš přesnej opak. Dál to komentovat nebudu, rád si pokecám s kýmkoliv, kdo k tomu má co napsat.

Jord
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Jord »

bože :lol: :lol: tak jo, jsem machr protože jsem podtrhnul tvojí blbost, kterou tu píšeš
...

Rudi
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Rudi »

Brandon píše:Ryjete do Miguela, přitom jste nikdo neměl koule ani na to, abyste k němu přišli a pozdravili... nechápu :x

K fotce Tholise:

Docela se bavim teda spek Já myslim, že je fajn napsat, proč se tak stalo, sice máš špatnej zážitek a nechceš na to moc myslet, ale zas od toho je forum, protože tim i pomůžeš ostatním, co ještě nebouraly :D Snad tady na foru nemaj pojišťovny špionáž, ale tak ok.
Přidávám svůj zážitek, aby to nevydalo, že někoho poučuju.
Já jsem takovou chybu udělal, jel jsem dlouhou táhlou levotočivou zatáčku v dešti 80kmh a lehce jsem jen tak polechtal brzdu. V tu ránu byl bok 90° a už jsem letěl do přímo příkopu :D Auto v prdeli :(
Dnes si pokaždý, když jedu do zatáčky moc rychle, pořád v duchu opakuju, abych za žádnou cenu nebrzdil. Nikdy. Většinou to auto ještě beztak udrží, a i kdyby ne, lepší je nechat se čitelně sunout do strany a vytáhnout ven plynem, než si to celý posrat brzdou:) Tolik k mé story, já jsem snad poučen navždy :rock:
Nejvíc mě pobaví, když tady začne obrovský rady rozdávat někdo, kdo se kvůli vlastní blbosti rozštípal, má jednu tezy a musí jí nutně sdělit ostatním jako čistou pravdu, ikdyž realita je mnohdy jiná. To, že má taky Hyundaie mě už ani nepřekvapuje, to už je asi nemoc :lol:

Chápu, že u vás Hyundajářů je to asi jiný, ale pokud já naletim do zatáčky moc rychle, tak to znamená opravdu rychle a bez brzd je to jasná cesta ven... :P
VW - Very Wonderful
ALUSADY.CZ - originální alu kola na Váš vůz
Dovoz vozidel, odtahy z celé EU, STK

gizmi

Příspěvek od gizmi »

Rudi: holt to Miguéle neunesl a s brekotem sel za sousedem na raminko. Ten ted tady za nej bojuje. Nechme to byt 8) Maximalne jim muzeme doporucit kvalitni mazani a at uz si kucíííí hraji spolu dal :lol: :lol: Navic neco jineho je svizna jizda ve strizlivem stavu a ve stavu tri speku v krvi spek PS: ono obecne v Plzni treba hjundééé kupééé má jeden cikán, jeden mladík a jeden divnej duchodce - to vypovida dostatecne :lol:

Brandon

Příspěvek od Brandon »

Tak takhle to na místním tuning foru chodí? Že místní chyby nedělají. Že se lidi z chyb nepoučují? Že se tu lidi dávají do skupin podle značky vozu?

Tezi? Když pominu fakt, že jsi napsal tezy s tvdým y a poněkud se ztrapnil, napiš mi místo úsměvných keců, co je v té mé "tezi" nepravdivého. Mimochodem tohle je zde normální chování "moderátora" fóra? Hmmm

Kdokoliv tu mohl slušně pokračovat a napsat, proč si myslí, že nemám pravdu a já bych se to tom rád pobavil. Ale takovýto styl diskuze se zde na tuning foru zřejmě nenosí.

Já za nikoho nebojuju. Nikdy jsem tu neobjahoval Miguela ani nikoho jinýho, když psal nepravdu. Nevím, co se zde v minulosti stalo a je mi to, pánové, jedno.
Narozdíl do Vás ho ale znám osobně a pokud mě za to chcete soudit, tak bych vás musel označit sprostým slovem. Jenže to není můj styl :zadek: Raději si vás zařadím do skupiny "ignoranti", se kterými nemá smysl se bavit.
Naposledy upravil(a) Brandon dne 30 říj 2013 10:25, celkem upraveno 1 x.

Chamelion
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Chamelion »

Jord - já tu právě nechtěl výřit vody s tím, že je tu každej závodník, ale dík, žes to řekl za mě :D

S tou bezpečnou jízdou - je jasný, že asi nikdo z nás nejezdí sto procent času podle předpisů, ale jsou situace (třeba zrovna když prší, sněží nebo padají hovna z nebe) kdy třeba zrovna já budu jezdit vždycky pomaleji a bezpečně. Nemusím pak v zatáčce řešit takový blbosti jako jestli mě ten předek u FWD vytáhne pod plynem nebo ne...O to víc mě pak sere, když to do mě takovejhle racer našije, protože si blbě spočítal rovnici a dvanácti neznámých, ze který mu měla vyjít ideální stopa průjezdu zatáčkou pod řádnou dávkou plynu a ohromit tím jedenáctiletou školačku stojící opodál na zastávce mhd...

maRkus
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od maRkus »

ono promin... ale ty ses napises mega sracku a cekas ze ostatni se zachovaj jak ???? vole nemate vy s tema kupatkama nejakou specialni nemoc ke ktery se tohle auto dava jako upozorneni pro ostatni ???
AUTOSERVIS, PNEUSERVIS, AUTOSKLO, RYCHLOSERVIS, mechanické práce, klempířina, lakovaní, odtah vozidel. (Praha 5) - SZ nebo 603 909 767, http://www.freshlak.cz" onclick="window.open(this.href);return false;

https://www.flickr.com/photos/130435261@N04/" onclick="window.open(this.href);return false;

Brandon

Příspěvek od Brandon »

Chamelion, souhlas samozřejmě. Konečně někdo napsal příspěvek k věci:)
Já nejel jak magor, ani jsem o tom nepsal. V chvíli mi 80ka přišla bezpečná a v pohodě, špatně jsem to odhadl, pneu mě taky zrovna nepodržely, bylo to prakticky před výměnou. Žádná krizová situace, žádnej rejsink nebo co si tu okamžitě každej myslí.
Naposledy upravil(a) Brandon dne 30 říj 2013 10:32, celkem upraveno 1 x.

Brandon

Příspěvek od Brandon »

maRkus píše:ono promin... ale ty ses napises mega sracku a cekas ze ostatni se zachovaj jak ???? vole nemate vy s tema kupatkama nejakou specialni nemoc ke ktery se tohle auto dava jako upozorneni pro ostatni ???
Podle mě pravda, podle tebe megasračka. V obvyklém připadě následují z obou stran věcné argumenty, případné vysvětlení a obě strany se slušně dohodnou nebo jedna uzná pravdu té druhé. Pokud na to někdo reaguje jak arogantní blb, co k tomu napsat?
Rád znovu popíšu situaci, ve které jsem byl, a jsem přesvědčený, že bych příště reagoval správněji.

A opět, proč se chováš jako pako a soudíš podle toho, že mám kupé? No a co? Před tím jsem měl Ford Focus, to bych prosím pěkně patřil do jaké kategorie, jen abych věděl?
Naposledy upravil(a) Brandon dne 30 říj 2013 10:49, celkem upraveno 1 x.

Chamelion
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Chamelion »

A teď si vezmi, že jen kvůli tomu, žes něco špatně odhadl, můžeš zabít někomu mámu, ségru, dítě nebo všechny dohromady. Nemluvím teď přímo o tobě, ale přijde mi, že NIKDO z těch šulínů tunerskejch co lítají všude kilo, protože nejsou ovce a je to kůl a supr důpr a proč nejet rychle, když mám odhad a přeci se hovno stane, když to tam pošlu, tak nepřemejšlí o tom, že v každym autě míjí někoho rodinu nebo někoho kamarády. Škoda...

Brandon

Příspěvek od Brandon »

Ano, máš pravdu. Ale ty jsi v životě neudělal řidičskou chybu? Já ji udělal a poučil jsem se. Za deště v tomhle úseku pojedu ještě pomaleji a nebudu šlapat na brzdu. Já jel tenkrát o 10km pomaleji, než je byla povolená rychlost. Obvykle na mě v takové situaci blikají kokoti zezadu, abych přidal. Chyba byla přibrzdit. Kdybych nepřibrzdil, nic by se nestalo. Tohle bylo ponaučení pro mě, že v té KONKRÉTNÍ situaci bylo lepší zachovat se jinak. Vemte si z toho, co chcete, spousta lidí tu má takové ego, že si z toho pochopitelně nic vzít nepotřebuje, takovým přeju hodně km bez nehod.

Nevím, kdo je zde tunerskej šulín, co lítá všude kilo, já to věru nejsem, ale už jsem poznal, že pánové "maRkus, gizmi, Rudi, Jord" jsou šulíni, co nesmyslně odsuzujou lidi a ohánějí se místo argumenty urážkami. Tleskám. I kdyby tu měl stejný auto ten největší cikán z Plzně, co to má společnýho se mnou, nic. Naštěstí je tu i pár slušných lidí, co mají zdravý úsudek, škoda, že nejde blokovat ty ostatní.
Naposledy upravil(a) Brandon dne 30 říj 2013 10:47, celkem upraveno 1 x.

Phob.
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Phob. »

Chame bohužel je tomu tak jako píšeš, řidiči se mnohdy neuvědomují, že auto může být nevhodným zacházením i zbraň. Takoví lidé na cestách vždy byli a vždy budou... Jen bych to nepřisuzoval jen tunerům, takových hovad je na cestách plno i se sériovkama. Je ale dobré, pokud se někomu bohužel něco takového jako autonehoda stane a odnesou to v lepším připadě jen plechy, když se z toho poučí. Znám pár případů, kteří se nepoučili a doplatili na to životem (akorát ne jen svým...)
aktual: ŠKODA OCTAVIA II
ex: VW GOLF MKV

Brandon

Příspěvek od Brandon »

Phobe, to byl přesně důvod, proč jsem se rozepsal, namísto toho, abych se Tholisově smůle smál jako někdo... Napsal jsem to proto, jak zrádné brzdy můžou být a jsem si jistý tím, že spousta lidí - i těch, co se tady považují ze experty - nad tím vůbec nepřemýšlí.

Škoda, že někdo musí nutně dobrý úmysl okamžitě sprostě napadat atd atd...

hattori_hanzo
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od hattori_hanzo »

Sestim smiř
✠Luftwaffle✠

AlesiBoss

Příspěvek od AlesiBoss »

to dobre ukazuje jak tady to forum funguje, kdyz sam moderator (je jedno ze ne tyhle sekce) co by mel takovou diskusi kde se vsichni navzajem urazi (brandon navic jen v sebeobrane) davno zastavit, rekne "sestim smir" :)
už nemám hnujdaj...

tholis
Moderátor

Příspěvek od tholis »

Líbí se mi jak to tu každej uzavřel a předpokládá že ví co se přesně stalo. Opravdu mě tím hodně lidí dojímá. Dokud vše neuzavře policie a pojišťovna nic tu psát nebudu, jsem blbej, že jsem to fotkou vyprovokoval. Na svou obranu musím ale říct, že jsem nekravil a nejel jsem nějak zvlášť rychle, rozhodně jsem šíleně nebrzdil apod. 8) Na rovinu si sám nejsem úplně jist tím co se stalo. Každopádně se necítím jako "frajer" jako pár zdejších "nehodářů" a otevřelo mi to dost oči...
Naposledy upravil(a) tholis dne 30 říj 2013 11:09, celkem upraveno 1 x.
" www.autowerks.cz "

Brandon

Příspěvek od Brandon »

Nechme to raději být:) Každá věta se dá obrátit a použít jako útok proti někomu. Škoda, že si člověk prostě nemůže slušně pokecat, aniž by ho někdo nenapadl:)

Brandon

Příspěvek od Brandon »

tholis píše:Líbí se mi jak to tu každej uzavřel a předpokládá že ví co se přesně stalo. Opravdu mě tím hodně lidí dojímá. Dokud vše neuzavře policie a pojišťovna nic tu psát nebudu, jsem blbej, že jsem to fotkou vyprovokoval. Na svou obranu musím ale říct, že jsem nekravil a nejel jsem nějak zvlášť rychle, rozhodně jsem šíleně nebrzdil apod. 8) Na rovinu si sám nejsem úplně jist tím co se stalo. Každopádně se necítím jako "frajer" jako pár zdejších "nehodářů" a otevřelo mi to dost oči...

Já chápu tvoje důvody, proč to nechceš říct a svou zkušenost nijak nespojuju s tou tvou. Jen jsem chtěl říct, že je dobré (až přijde tedy čas) popsat to ostatním, třeba si z toho někdo něco vezme (i když teď po těch pár příspěvcích dost pochybuju).

hattori_hanzo
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od hattori_hanzo »

AlesiBoss píše:to dobre ukazuje jak tady to forum funguje, kdyz sam moderator (je jedno ze ne tyhle sekce) co by mel takovou diskusi kde se vsichni navzajem urazi (brandon navic jen v sebeobrane) davno zastavit, rekne "sestim smir" :)
Přestaň fňukat vole, zaprvý já už sakra dlouho nejsem moderátor vůbec nikde, jen mi to tam nevím proč zůstalo a zadruhý si za to může sám. Vznikla tady, ať chceme nebo ne, po těch letech co určitá komunita. Pokud sem někdo příjde a začne do ní píčovat a rozdávat rozumy o který nikdo nežádal je jasný, že se komunita začne bránit.
✠Luftwaffle✠

AlesiBoss

Příspěvek od AlesiBoss »

Vsak proto se taky komunity neucastnim, jenom ctu, jen cas od casu me to neda nekde nereagovat, jako treba ted :) Komunita lidi kteri misto slusny diskuse hned vsechny posilaj do prdele a navzajem se urazi me nejak moc nelaka, nicmene ctu to tu, protoze i pres tohle vse se tu clovek dozvi zajimavy veci, ktery stoji az to znat, ale probirat se tema srackama je nekdy boj :)
už nemám hnujdaj...

Odpovědět

Zpět na „Pokec“