Potreboval bych poradit jak velky kola (k tomu i rozmer pneu) muzu dat na favorita aniz bych musel vytahovat lemy a nedrelo to Napsal jsem do Skodovky a odpovedeli mi, ze alternativne (nechat zapsat do TP) muzu pouzit kola 14x5,5 s pneu 175/60. Ale premyslel jsem o nejakych 15kach. Fakt nevim
Takze kolesa 15x6,5 by tam mely jit bez problemu? A jaky obuti? Ja se v tomhle jaksi taksi vubec nevyznam Jeste by me zajimalo jakej prumer musi mit ta stredova dira nebo jak to mam zmerit
PaJaS píše:Takze kolesa 15x6,5 by tam mely jit bez problemu? A jaky obuti? Ja se v tomhle jaksi taksi vubec nevyznam Jeste by me zajimalo jakej prumer musi mit ta stredova dira nebo jak to mam zmerit
Rozteč a tu díru si někde zjisti na netu,určitě to najdeš
Ja mel na facku 7J15 et12 takze ty uz lezly ven z blatniku a drely o lemy,ale pokud bys dal 7J15 a et tak 35 nebo 38 tak to tam vejde uplne v pohode.a gumy dej na to 195 45 nebo 50.
Mazda xedos 9 2,5v6
bmw e39 523i
mercedes vito 116 cdi work car
Diky. Kola na ktery sem koukal maj rozmer 15x6,5 a ET 33. Tak by to tam snad mohlo vlizt Kdyby jeste nekdo vedel ten prumer ty stredovy diry tak bych mu byl moooc vdecnej Zkusim to najit, ale ted me ceka hodne prace tak nevim, kdy se k tomu dostanu
No já ty údaje opisoval z jedný stránky takže nemusej bejt 100% ale bejt tebou tak je aspon zkusim nasadit a uvidíš, ten rozdíl v tý středový díře neni tak velkej, to by možná šlo silou
No to bych je nejdriv musel koupit Chtel sem si prave zjistit co si muzu dovolit tam dat a co uz tam nepujde. Asi se zkusim zeptat v servisu. Nerad bych je koupil a pak zjistil, ze tam nepasujou. To by me trefil slak
no ta středová díra není rozhodující,do ní leze jenom trochu střed náboje a myslim že by se to určitě dalo trochu převrtat,ale jenom zevnitř,že by to nebylo vydět
PaJaS píše:No to bych je nejdriv musel koupit Chtel sem si prave zjistit co si muzu dovolit tam dat a co uz tam nepujde. Asi se zkusim zeptat v servisu. Nerad bych je koupil a pak zjistil, ze tam nepasujou. To by me trefil slak
Soustruznik ti ten pulmilimetr kdyztak bez problemu odsoustruzi.
Komár 1981 píše:Soustruznik ti ten pulmilimetr kdyztak bez problemu odsoustruzi.
To by nebylo treba. Origos plechace maj stredovou diru 58 mm jako ty lity kola takze by v tom nemel byt problem. Mno, uvidim jak se to vsechno jeste vyvine Akorat ty plechace maj ET 45 tak nevim aby to tam nedelalo bordel a nekde to nedrelo
Už si to přesně nepamatuju, ale myslím, že do 92 má fávo tu středící dítu 58,6 a po 92 má 57,1. Každopádně já dával na fávo kola z Fiata a ty měly tu díru 58,1. Vzal jsem půlkulatý pilník a lehce po obvodu obrousil. Pak to šlo úplně v pohodě, kola neházely a byl jsem spokojený. Jinak u zadních lemů jsem to musel trochu přibrousit, stačí se podívat na Felici, jak ta ty lemy má upravený a podle toho to uděláš na fávu.
Každopádně jestli nemáš upravený motor, tak počítej s tím, že na těch 195 Ti to nebude moc jezdit a navíc pro poldy je to lehký výdělek. Já měl 185/55R14 a Hp tlumiče s max. snížením a byla to motokára.