Berlingo relé ventilátoru topení

Máš nebo jsi měl problém s autem? Zde ti ho pomůžeme vyřešit :)

Moderátor: Idaho

Odpovědět
OndraS13
Kontaktovat uživatele:

Berlingo relé ventilátoru topení

Příspěvek od OndraS13 »

Zkusim to i tady - třeba někdo bude vědět kde relé najdu :

Včera mě přestal fungovat ventilátor topení u Berlinga r.v.2011 a po dnešním vyndání a proměření ventilátoru jsem zjistil že ventilátor v pořádku a po připojení na baterku fungoval …
Ale stále nejde zapnout ovladačem ( mám manuální ovládání topení a klimatizace )
Dočetl jsem se že se to často stávalo a tak jsem začal v návodu hledat ale nikde nepíšou . A v citroenu odkud berlingo je mě asi 10minut přepojovaly a nakonec jsem skončil ve skladu kde pán nevěděl co chci :-/

Jde mi o to kde relé najdu - až ho najdu jestli ho mám možnost nějak zkontrolovat abych věděl co shánět - nebo jestli je špatnej přepínač ?

Když zapnu klíček s vypnutým motorem tak jsou slyšet při zapnutí na "čtyřku" zvuky vedle ventilátoru ( asi naklápění nějaký klapky ) takže vypínač by to neměl být :-/

Setkal se s tím někdo , nebo je tu někdo kdo by mě řekl kde to relátko je ? Děkuji
240SX S13 "91 & Fazer FZS600 "01

onsad
Kontaktovat uživatele:

Re: Berlingo relé ventilátoru topení

Příspěvek od onsad »

Aby to nebylo jako u starších citroenů, kde se vypálily kontatky v zapalování. Žádné relé tam právě nebylo. Zkus zahýbat klíčkem, jestli se nerozběhne.

OndraS13
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od OndraS13 »

Tak jsem to zkusil a bohužel :-/ Hýbání klíčkem nepomáhá …

Nechci jezdit až do Budějek do Citronu kvuli tomu - prostě ovladač dle mě funguje ( ovládá tu klapku která je slyšet ) , ventilátor funguje , pojistka na klimatizaci a na střední panel taky v pořádku ( zapalovač , osvětlení palubky - všechno funguje )

Takže tam muís bejt nějaký relé , nebo nějaký odpory :-(

OndraS13
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od OndraS13 »

Odpor na nastavení "levelu" proudění vzduchu proměřeno , tentokrát proměřeny pojistky , elektrika do ventilátoru ani do odporu nejde - takže zítra se zkusím prokuchat do středovýho panelu a proměřit přívod a vývod na vypínači …
Něbo němá náhodou někdo elektrický schema ventilátoru ? Od jaký pojistky začíná a přez co jde až k ventilátoru ? Berlingo 2011 ...

LiberaleMiguel2

Příspěvek od LiberaleMiguel2 »

To už není v záruce ?
JSEM ZPÁTKY NA SVÉM PŮVODNÍM PROFILU, TAKŽE COKOLIV PIŠTE NA LiberaleMiguel (bez dvojky)

OndraS13
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od OndraS13 »

Odvezl bych to do autorizáku ale chci to zkusit takhle sám , pojede to na garančku . ale vzhledem k tomu že se s tim fakt nedá jezdit a mám to do servisu hodinu cesty ( v palčákách se mi blbě řídí :-D )
Sundat šroubek zvládnu a neni to zásah že by mě neuznaly reklamaci takže jen zkoušim :-)

Svobda
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Svobda »

Tam nebude relé ,ale odporovej dělič a ten schořel si myslím . Nebo řízenej tyristorem ,ale jestli je mechanický ovládání a ne přeš nějaké pc tak spíš ten dělič. U Nissanu ho stačilo propájet a frčel
stavitelné podvozky www.DGR-PODVOZKY.cz
DOVOZ-ODTAH-OPRAVY aut

OndraS13
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od OndraS13 »

Tak odpor jsem našel ( poradil mě člověk na CitronForu co se mu to stalo už několikrát ) a i ten mlj je vypálenej .

Takže zítra jedu pro novej + jeden záložní

Odpovědět

Zpět na „Poruchy, závady, rady, tipy“