Mám dotaz, mám aktuálně Mondeo 1,8 TDCI, máte s tím motorem někdo zkušenost?
Není to žádná raketa, ale víceméně to stačí, proti dvoulitru to nemá DPF což je+ a je to takovej starej osmiventilovej osvědčenej motor.
Problém je, že je věčně podchlazenej, dal jsem 92 termostat místo 88, kartony mezi chladiče (divočina, vím, ale částečně to pomohlo) ale stejně teď v zimě dost trvá než se to ohřeje a stačí jet chvíli z kopce a teplota jde dolů.
Vím že moderní CR motory mají málo odpadního tepla, tady ve spojení s litinou se dá i chápat, že to chvíli trvá, ale tomu motoru to určitě neprospívá, navíc myslím že je zbytečně nakrmenej.
Takže k věci, v e39 jsem měl webasto, ne plnohodnotný, jen příhřev, když byl okruh ohřátej, vypnulo se, do W210 se to dávalo taky, samotnej ten element se dá koupit kolem 5000, otázka zní, dá se to zapojit v režimu ON/OFF přes nějaký relátko v závislosti na teplotě z čidla, nebo to potřebuje to složitý (a samozřejmě drahý) řízení.
Díky za všechny postřehy i k motoru, zkoušel jsem fordfans, ale tam ten motor v Mondeu zřejmě nikdo nemá.
Webasto
Moderátor: Idaho
- petanek192
Re: Webasto
Vsecko jde sam to tak mam puvodne to bylo jak prihrivac dnes jsme na dalku a sme spokojeni zhavicky na motoru dlouho nebudu potrebovat ....
Hlavne motor ktery se v mestskem provozu neohral a klepal sem se jak debil na kazde cervene tak to uz nikdy dnes uz ani okna neskrabu v aute teplo pohoda
Je to jen o tom rozlustit tu eletriku nic vic .
Hlavne motor ktery se v mestskem provozu neohral a klepal sem se jak debil na kazde cervene tak to uz nikdy dnes uz ani okna neskrabu v aute teplo pohoda
Je to jen o tom rozlustit tu eletriku nic vic .
Švédská kvalita...to není turek u mašiny v Německu co si myslí, že DAS auto se spokojí se svým jménem z dob co to dělal Herr Němec
Saab 2,3Turbo AERO , POWERFLEX , EBC , WEBASTO , NIVOMAT
Ok, nejde mi o to, přijít do zahřátýho auta, s elektrikou moc nekamarádím, ale moje naivní představa je, přitáhnout tam - a spínaný +, nebo obráceně a vyřešit, aby to seplo prakticky kdykoli když bude voda pod 70 a vypnulo třeba při 85, takže k tomu samotnýmu topidlu by vlastně šly 2 dráty.Žádný spojení s topením a podobný vymoženosti.
- petanek192
Ok rozumim napojit na okruh to budes muset tak jako tak pak vyresit vyfuk aby ti to nepalilo do cehokoliv . Vyresit odkud nafta skousel sem ruzne extra nadobky to je k nicemu , nejlepší je natahnout hadicku z nadrze a mas klid . Je to sra.i a vymysleni ta eletrika je to nejmenší samo zalezi co koupis .
Hod mi telefon do sz ja az dorazim do cz tak ti zavolam .
Hod mi telefon do sz ja az dorazim do cz tak ti zavolam .
Švédská kvalita...to není turek u mašiny v Německu co si myslí, že DAS auto se spokojí se svým jménem z dob co to dělal Herr Němec