Kvéry, zbraně, sebeobrana, zbroják a vše okolo
Moderátoři: Eiffel, Fáboš, Bohuš, Berry, habitat3, Tommy1978, Kane13, Ritchma
Re: Kvéry, zbraně, sebeobrana, zbroják a vše okolo
No hlavně ta nepřustřelná cesta je pro paranoiky 

BMW - uměle zvýšený ego, přírodně snížená inteligence
Někdo zřejmě nechápe psaný text, jak jsem říkal, dělám momentálně dročkaře, bavil jsem s pár klukama který přepadli, většinou to byl zezadu nůž na krk, v takový situaci člověk těžko tahá kvér, nebo cokoli vymejšlí.(zastřelit ho potom nejde a potom už taky bejt nemusí) Proto mě napadlnul ten krunýř na krk, protože to člověku dá možnost, ale jak jsem psal, nenosím to, přijde mi to jako opruz, nicméně člověk přijde do styku s takovejma individuama, že o tom pořád přemejšlím.
Zkraje jsem si myslel, že si zmrdi cíleně vybíraj slabší kusy aby měli navrch, pak mi to dvoumetrovaj kolega vyvrátil (osobní zkušenot) špínám co nemaj co ztratit je to asi jedno a vzhledem k tomu že nemají čím přemejšlet....
Osobně jsem pro to, aby zmrd kterej začne páchat úmyslnej násilnej TČ tímto ztratil veškerý svoje práva a obrana mohla probíhat bez jakýhokoli ohledu na přiměřenost.
Zkraje jsem si myslel, že si zmrdi cíleně vybíraj slabší kusy aby měli navrch, pak mi to dvoumetrovaj kolega vyvrátil (osobní zkušenot) špínám co nemaj co ztratit je to asi jedno a vzhledem k tomu že nemají čím přemejšlet....
Osobně jsem pro to, aby zmrd kterej začne páchat úmyslnej násilnej TČ tímto ztratil veškerý svoje práva a obrana mohla probíhat bez jakýhokoli ohledu na přiměřenost.
milonovo píše:

-
milonovo píše:Někdo zřejmě nechápe psaný text, jak jsem říkal, dělám momentálně dročkaře, bavil jsem s pár klukama který přepadli, většinou to byl zezadu nůž na krk, v takový situaci člověk těžko tahá kvér, nebo cokoli vymejšlí.(zastřelit ho potom nejde a potom už taky bejt nemusí) Proto mě napadlnul ten krunýř na krk, protože to člověku dá možnost, ale jak jsem psal, nenosím to, přijde mi to jako opruz, nicméně člověk přijde do styku s takovejma individuama, že o tom pořád přemejšlím.
přesne ten samej problém jsme řešili taky v bývalé práci, nakonec to vyřešili paralyzery. Kver se v aute blbe tahá navíc pokud má být použitelný nemuže být v pouzdře za opaskem/pod kvadrem ale na dostupném míste, na druhou stranu ne viditelně.. u nekterých aut to proste nejde, proto jedno z kriterii při mém výberu auta jsou schránky, jejich dostupnost z posedu řidiče a jejich velikost

RB/1+2JZ/13B/KLZE - Dovoz JDM motoru na zakázku, přestavby, swapy, renovace - info po mailu
Swapy 1/2/3UZFE takřka do čehokoliv
Transport podvalem po celé EU za příznivé ceny.

hmm paralizer je super vec.. ale funguje to na kazdeho jinak... vim, ze me skolil i blbej 5000 voltovej, ze sem si sednul na prdel... ale zase vim, ze znamej policajt si tim policejnim paralizerem se jen tak lechtal...
tzn nejakyho blbecka tim muzes akorat treba nasrat...

ex:opel tigra 1.4 16v,opel tigra 1.6 16v,peugeot 106 1.4 sport,seat leon 1.8T 200PS+,ibiza 1.9TDI 6L 170PS, octavia RS combi 1.8T
NOW: family car skoda octavia 2 RS combi 2.0TSI 200 teplejch poniku...
facebook.com/jiriprokopfotograf
-
Záleží na kvalite masinky, ono muže být sebesilnejší ale pokud má výboj týden po nabíjení sílu 50% jako vetsina šemjdu co s eprodává tak je to k ničemu.. Na druhou stranu i když neochromí získá čas, človek bude zaskočen byt jen malým zabrnením a ty máš šanci jednat.. je to jako se vším, kamarádovi sem řekl, pokud potřebuješ na sebeobranu více jak tři rány, tak jsi bud mrtvej nebo v težkým pruseru ( vybíral si zbran na sebeobranu a mel podmínku minimálně 12nábojůcrocjirka píše:hmm paralizer je super vec.. ale funguje to na kazdeho jinak... vim, ze me skolil i blbej 5000 voltovej, ze sem si sednul na prdel... ale zase vim, ze znamej policajt si tim policejnim paralizerem se jen tak lechtal...tzn nejakyho blbecka tim muzes akorat treba nasrat...

RB/1+2JZ/13B/KLZE - Dovoz JDM motoru na zakázku, přestavby, swapy, renovace - info po mailu

crocjirka píše:hmm paralizer je super vec.. ale funguje to na kazdeho jinak... vim, ze me skolil i blbej 5000 voltovej, ze sem si sednul na prdel... ale zase vim, ze znamej policajt si tim policejnim paralizerem se jen tak lechtal...tzn nejakyho blbecka tim muzes akorat treba nasrat...
což je trochu kravina /pokud myslíš tazer/ protože ten je dělanej tak že Ti do svalu vysílá střídavý signály, v podstatě stejný jako jdou z mozku a vlastně Ti vyresetuje ovládání těla.
do auta bych si chtěl pořídit tohle

-
u nás absolutnenepoužitelné, kr v případe tága, neslučuje se to se skrytým nošením.. na druhou stranu velice nepraktické , jelikož je videt že rpo neco saháš od první chvíle, lepší je kolmo šikmé pouzdro ve dveřní schránce - zakryté telem a nikdo ani nepozná že saháš pro zbran. Tohle je šaškárna pro lidi co chtej ukazovat že maj kvérGlobus píše:crocjirka píše:hmm paralizer je super vec.. ale funguje to na kazdeho jinak... vim, ze me skolil i blbej 5000 voltovej, ze sem si sednul na prdel... ale zase vim, ze znamej policajt si tim policejnim paralizerem se jen tak lechtal...tzn nejakyho blbecka tim muzes akorat treba nasrat...
což je trochu kravina /pokud myslíš tazer/ protože ten je dělanej tak že Ti do svalu vysílá střídavý signály, v podstatě stejný jako jdou z mozku a vlastně Ti vyresetuje ovládání těla.
do auta bych si chtěl pořídit tohle

Na dverich je to na hovno. Otevres a je venku. Nevim co mas Ty za auto, ja mam Superba II a tam by to nebylo videt pod volantem.
A v aute nemusis skryte nosit

- LiberaleMiguel2
Šlo by to aji mezi středový tunel a sedačku, imo ideální místo 

JSEM ZPÁTKY NA SVÉM PŮVODNÍM PROFILU, TAKŽE COKOLIV PIŠTE NA LiberaleMiguel (bez dvojky)
rozhodne neni.. uz z duvodu toho, ze z jakekoli pozice tam muze utocnik jedoduse sahnout, pokud je ve voze.. 

ex:opel tigra 1.4 16v,opel tigra 1.6 16v,peugeot 106 1.4 sport,seat leon 1.8T 200PS+,ibiza 1.9TDI 6L 170PS, octavia RS combi 1.8T
-
Globus píše:Na dverich je to na hovno. Otevres a je venku. Nevim co mas Ty za auto, ja mam Superba II a tam by to nebylo videt pod volantem.
nemluvím na dveřích ( a už vubec ne v pouzdře )ale v kastlíku dveří, jezdím jen japonci ale co si pamatuji tak i hjundaje, BMW maj podélnej kastlík ve dveřích do kterého Když se udelá vycpávka pro držení zbraně šikmo aby sla dobře táhnout tak je to OK.
V aute musíš skryte nosit pokud jsi tágo - vztahoval jsem to na tágo.
Jinak počkej až te párkrát zastaví hlídka a budeš sedet za volantem v košili a přes ní hozené podpaždní pouzdor a v ní kvér.. moc přívetiví k tomu nejsou a je z toho více problému než snad kdybych jel vožralej - opakovane se mi snažili vnutit přestupek za nekryté nošení, neskutečná buzerace ohledne kontorly zbraně atd..
Zbran ennosím kvuli tomu abych ji nekomu ukazoval ani s ní nekomu hrozil ( četl jsem nejakou studii že vedomí o tom že případná obět má zbran kolikrát naopak zvyšuje riziko napadnení a vetšinou mnohem brutálnějším zpusobem, obet s emuže stát cílem také jen kvuli té zbrani ), ale abych ji v případe nutné obrany vytáhla použil. Takže je to problém utočníka že zautočí a neví že ji mám.
Sam sjem si prosel nekolikaletým soudním martiriem kvuli použití zbrane a od té doby sleduji vse co se kolem našeho "práva" k držení a nošení zbraní děje a divili byste se jaké existují případy o kterých se z novin a dalších medií nedočtete, ale advokáti o nich rádi nad sklenkou vyprávějí..

Já mám mondeo mk4, je tam taková šikovná malá schránka nalevo zhruba v úrovni kolene, tam to mám, ale beru to spíš jako pár procent k dobru v případě nouze, než že bych si na základě toho připadal nesmrtelnej.
Globus: toho že to zní jako utopie jsem si vědom, ale lidí je na světě dost a poměr mezi normálníma a zmrdama se neustálou podporou a zvýhodňováním těch druhejch obrací v náš neprospěch.
Globus: toho že to zní jako utopie jsem si vědom, ale lidí je na světě dost a poměr mezi normálníma a zmrdama se neustálou podporou a zvýhodňováním těch druhejch obrací v náš neprospěch.
No kamkoliv to das na dvere, tak Ty, nebo nekdo jinej dvere otevre a zbran mas mimo dosah - todle jsem myslel.
Jako drzitel zbrane jsi povinej skryte nosit pouze tam kde ma verejnost volny pristup, coz Tvoje auto neni.
Z vlastni zkusenosti vim, kdyz jsem driv vozil Gastona mezi tunelem a sedackou, ze kdykoliv me staveli tak jen chteli videt papiry a byl klid, aniz by se dal cokoliv delo.
Jako drzitel zbrane jsi povinej skryte nosit pouze tam kde ma verejnost volny pristup, coz Tvoje auto neni.
Z vlastni zkusenosti vim, kdyz jsem driv vozil Gastona mezi tunelem a sedackou, ze kdykoliv me staveli tak jen chteli videt papiry a byl klid, aniz by se dal cokoliv delo.
-
Pokud je zbran viditelná z pozice mimo auto je to již jiné, ale to zase na situaci, jak sjme psal výše řešil jsme to halvne ze strany tága - tam už má veřejnost volný přístup.Globus píše: Jako drzitel zbrane jsi povinej skryte nosit pouze tam kde ma verejnost volny pristup, coz Tvoje auto neni.
Zřejmě mám jen stěstí na ču*áky v uniforme, navíc je pro mne nepřijmé už jen to že musím dát zbran z ruky ke kontrole nekomu cizímu koho neznám, takže to mne asi vytáčelo nejvíce, kor když ty pitomce potkávám na střelnici a vím jak umí "bezpečne" manipulovat se zbraněmi..Globus píše:Z vlastni zkusenosti vim, kdyz jsem driv vozil Gastona mezi tunelem a sedackou, ze kdykoliv me staveli tak jen chteli videt papiry a byl klid, aniz by se dal cokoliv delo.

Tady fakt může vzniknout plamenná diskuze kvůli čemukoliv...
Ale z jiného soudku.
Vybírám si první kvér, a padla mi do oka buď Alfa Combat nebo Grand Power K-100. Nemáte někdo tip na nějakou starší v pěkném stavu? Dík
Ale z jiného soudku.
Vybírám si první kvér, a padla mi do oka buď Alfa Combat nebo Grand Power K-100. Nemáte někdo tip na nějakou starší v pěkném stavu? Dík
Nosce te ipsum - know thyself
"Be the change you want to see in the world"
Kadett GSi 16v - "redtop" fan
Gallery: kubi-gsi.rajce.idnes.cz
NABÍZÍM ODBORNÉ PŘEKLADY Z ANGLIČTINY DO ČEŠTINY - VÍCE SZ
napadla me celkem zajimava otazka.. vy co chodite ozbrojeni i v lete.. jak to resite se skritym nosenim? si date popruhy pro pochvu pod tricko primo na telo?
-
měl jsem možnost vyzkoušet GP - Excalibur . slo mi jen o projev té zbrane vzhledem k tomu jak vsude básnej o jejich unikátním řešení sotočnou hlavní ( = okopírovanej patent, kterému prosla doba "hájení"
) .. chová se to dobře, zpracování se mi nelíbí.
první zbran vyber podle toho na co ji chceš. sportovní střelba ( jaký druh střelby ? ) nebo sebeobrana?
většina lidí delá chybu že si první zbran koupí "tak trosku na oboje" a v lepším případe si koupí zbran skutečne dobrou jen na jednu věc a druhou zbrandobrou na to druhé ( finálně nejlepší řešení pokud se chce nejak venovat obému ) v tom horším si koupí zbran co je spatná na obe..
nikdy nemužeš sedet jednou pr*eli na dvou hajzlech, takže se smiř třeba s tím, že bude na sebeobranu a "sportovní" střelbu s rozumným výsledkem ( z pozice amatera ) budes mít max na terčovku 15-20metru.

první zbran vyber podle toho na co ji chceš. sportovní střelba ( jaký druh střelby ? ) nebo sebeobrana?
většina lidí delá chybu že si první zbran koupí "tak trosku na oboje" a v lepším případe si koupí zbran skutečne dobrou jen na jednu věc a druhou zbrandobrou na to druhé ( finálně nejlepší řešení pokud se chce nejak venovat obému ) v tom horším si koupí zbran co je spatná na obe..
nikdy nemužeš sedet jednou pr*eli na dvou hajzlech, takže se smiř třeba s tím, že bude na sebeobranu a "sportovní" střelbu s rozumným výsledkem ( z pozice amatera ) budes mít max na terčovku 15-20metru.

-
Používám klipsové pouzdro na vnitřní stanu kalhot/šortek. jsou na takové nosení uzpusobené.crocjirka píše:napadla me celkem zajimava otazka.. vy co chodite ozbrojeni i v lete.. jak to resite se skritym nosenim? si date popruhy pro pochvu pod tricko primo na telo?
Pokud očekávám krizi/je vetší riziko a beru si "příruční dělo" tak mam lehkou vetrovku a kver v podpaždním nebo na opasku.
výhoda te klipsovky je žo ho uchytíš takžka na vse ( podmínkou pevnej pás ) zbran se zatlačí do mekké tkáne před pánví a v podstate o ní nevíš ( Walter PP, samozřejmě s Phantomem, CZ75/97 nebo G21 sem to radeji ani nezkoušel ty nosím bud ve "velkém" pouzdře nebo na opapsku či v kufru

edit: na G17/19 sem míval kdysi ledvinku ale ta byla spíš nápadná než nenápadná

V tom je jasno. Sport. Sebeobranu řeším rychlýma nohama a pepřákem... zatím není víc potřebaIdaho von Věšín píše:měl jsem možnost vyzkoušet GP - Excalibur . slo mi jen o projev té zbrane vzhledem k tomu jak vsude básnej o jejich unikátním řešení sotočnou hlavní ( = okopírovanej patent, kterému prosla doba "hájení") .. chová se to dobře, zpracování se mi nelíbí.

-
kubi píše:V tom je jasno. Sport. Sebeobranu řeším rychlýma nohama a pepřákem... zatím není víc potřebaIdaho von Věšín píše:měl jsem možnost vyzkoušet GP - Excalibur . slo mi jen o projev té zbrane vzhledem k tomu jak vsude básnej o jejich unikátním řešení sotočnou hlavní ( = okopírovanej patent, kterému prosla doba "hájení") .. chová se to dobře, zpracování se mi nelíbí.
nikdy nemužeš sedet jednou pr*eli na dvou hajzlech, takže se smiř třeba s tím, že bude na sebeobranu a "sportovní" střelbu s rozumným výsledkem ( z pozice amatera ) budes mít max na terčovku 15-20metru.Chci určo něco v 9L. Nejlépe asi Fullsize, předpoklad je, že to bude méně kopat než compact... jen nevím či plast nebo ocel... Já bych klidně šel i do CZ75 ale drobet mě mrzí jak na ně bývají rozporuplné reference co se týče kvality... Moc toho odstříleného nemám a na střelnici u nás mají jen CZ75 v kompaktu a Duty, takže z ani jedné z těchto dvou zbraní co jsem vypsal (K100 a Alfa Combat) jsem si neměl možnost bouchnout. Kdyby ale někdo byl v MS kraji ochoten tak...
![]()
CZ75 jsem zdedil po tátovi a mám ji už 18let, vystříleny desetitisíce ran. nebyla z "běžných" zdrojů ( určeno kdysi Husajnovi do KUvajtu ale stopnuto a celá zásilk avracena do CR ), z uprav mam jen odlehčenou spoušt, lestené telo ( vymena za prasklé od pádu na zem ) a titan uderník ( vymena na doporučení před rokem ) a dodnes jsme nemel v ruce spolehlivejší zbran. G17/19/21 mají odstříleno stěží 1/5toho co ta CZ a záseků mam nepočítane více než u te CZ kam co dám to funguje. osoben si mylsím že CZ75 není špatná, naopak je výborná ale dnes ji koupit v dobrém stavu je sakra práce. pokud chceš na sport neuvažuj o kompaktu, ne kvuli kopání ale celkově kvuli přesnosti - ono to kopání je jeden z projevu co ovlivní přesnost, skoro stejen jako délka hlavne a délka kluzu hlavně.
pokud chceš sportovní střelbu terčovou, jdi po revolveru, pokud chceš střílet combat/IPSC a ruzne parkury atd - proste bojovou střelbu, koukej po delších vodících kolejnicích závěru, ideálne co nejužší střenky - čím menší máš ruku tím více se unavíš střelbou ze zbraní s dvouřadými zásobníky, hledej at je pokud možno dvouřadý ( nekteré disciplíny kapcitu potřebují ) ale zároven co nejužší střenky.
90% uspechu ve sportovní střelba je dobře sednoucí zbran, nekomu sedne jericho, jinému spíše jednořadé zbrane na principu M1911. proste hledej, ja třeba dodnes nejoblíbenejší zbraní kterou jsem kdy mel a ze které se mi střílelo nejlépe bylo zatracované čínské Norinco M1911, s investicí cca 12-15tis do jeho uprav máš ideální "custom" sportovní zbran, která strčí do kapsy mnohé zbrnae za xdesítek tisíc ( hlavne ve verzi 9mm, kdy kvuli malé ráži než na jakou je určena kosntrukce zbrane takřka nekope, o materiálu se kterým nelze srovnávat ani "originální Colt/Para Ordnance skutečne nejde mluvit. je to sice polotovar al eje to kvalitní polotovat do kterého trosku investuješ a zbran namíru.
Sorry nechal jsem se trosku unest, težko si začátečník bude hrát s ezbrnaí na míru

Já jsem vděčný za info. Jako s tím Norincem nevím, já nevím, jestli těm číňanům věřit ale faktem je, že 1911 je zbraň, kterou do budoucna chci stůj co stůj. Těch 80+ let služby nebylo jen tak.... S čízou je to tak jak píšeš... natrefit na dobrej kus není lehké.... Vybíral jsem tu K-100 a Defendera právě skrze cenu která je už za nový kus celkem nízko... kolem dvanácti nová, takže jetá bych řek by mohla být klidně za sedm osm tis.... Jako prvotně se potřebuju oťukat trošku takže nějaké sportovní disciplíny přijdou časem, ale tak myslím, že fullsize nebude špatná volba...
Ten Combat od Alfy jsi nedržel? Líbí se mi jak cenou tak faktem, že to je jen převlečená číza takže bude asi taky celko spolehlivý a co si budem povídat, i když je to na italském rámu, tak je to "naše"
ještě jsem teda váhal jestli plast nebo kov ale tak si říkám, že možná ten plast nebude úplně od věci v tom, že když člověk bude chtít jít na střelnici a vybouchat víc než pár ran tak se ten plast asi tak "nepronese" resp. "neprodrží" nebo jak to říct 
Ten Combat od Alfy jsi nedržel? Líbí se mi jak cenou tak faktem, že to je jen převlečená číza takže bude asi taky celko spolehlivý a co si budem povídat, i když je to na italském rámu, tak je to "naše"

-
Absolunte neuzáleží jak by se držel mě .)kubi píše:Já jsem vděčný za info. Jako s tím Norincem nevím, já nevím, jestli těm číňanům věřit ale faktem je, že 1911 je zbraň, kterou do budoucna chci stůj co stůj. Těch 80+ let služby nebylo jen tak.... S čízou je to tak jak píšeš... natrefit na dobrej kus není lehké.... Vybíral jsem tu K-100 a Defendera právě skrze cenu která je už za nový kus celkem nízko... kolem dvanácti nová, takže jetá bych řek by mohla být klidně za sedm osm tis.... Jako prvotně se potřebuju oťukat trošku takže nějaké sportovní disciplíny přijdou časem, ale tak myslím, že fullsize nebude špatná volba...
Ten Combat od Alfy jsi nedržel? Líbí se mi jak cenou tak faktem, že to je jen převlečená číza takže bude asi taky celko spolehlivý a co si budem povídat, i když je to na italském rámu, tak je to "naše"ještě jsem teda váhal jestli plast nebo kov ale tak si říkám, že možná ten plast nebude úplně od věci v tom, že když člověk bude chtít jít na střelnici a vybouchat víc než pár ran tak se ten plast asi tak "nepronese" resp. "neprodrží" nebo jak to říct
Ad 1911 - nejvíce jsou ceneneé "originální válečné" - bohužel pro človeka co není sberatel je to ta nejhorší volba - levnej sunt ze spatného materiálu kterej mel vystřelit pár ran a být zahozen, jeli je velkoseriovou výrobou a podel toho to vypadá. Současn už kvalitní jsou " nekteré edice velice kvalitní ale jak jsem psal platíš v řádech desítek tisíc za "holátko" bez výbavy, uprav .
jenda z mála bvecí kde čína exceluje je zbrojní ocel, takže materiálu se u norinca bát nemusíš. Co se týče uprav, je třeba už vedet co od nej čekáš a co pro to udelat, deset lidí deset chutí a podle toho finální zbran vybadá - opet to musíš podřídit sobe, znám nekolik Nonrinc ve kterých jsou upravy za další desetitisíce a přesto se mě lépe ( alepších výsledku dosahuji ) střílelo z mé. proste každý má jiné potřeby.. neptej se jak s enekomu drží ta či ta zbran jdi a vem ji do ruky, vystřel si 50ran a podle toho ji zařad nebo ne do dalšího výberu.
Já když vybírám zbran obvolám střelnice kde pujcují zbrane ( třeba v plzni mé oblíbené LEKO - drahé ale dobrý výber ) a zbran si tam pujcim, vyzkousím rozhodnu a potom nekde pořídím.
pokud chce sportovní střelbu, možná bych se i vykaslal na 9mm a vzal nejakou 7,65 s pevnou hlavní bez zákluzu, jsou to jedny z nejpřesnejších krátkých poloautomatu co byly vyrobeny a jsou lehké, minimální zpetný ráz a co duležité extra levná munice. Na krytých střelnicích stejne budes střílet do
ti metru ( vetšinou maj max 25 ) a v tu chvíli nepoznáš v přesnosti rozdíl mezi 7,65 a 9mm - skor bych řekl že ve stejné cenové kategorii vždy najdu 7,65 přesnejší.

jak říkám, problém je, že tu mají jen čezety..... zkusím se ještě porozhlídnout v Ově. Jinak ten 9mm vyjde přecijen o něco levněji než ta 7,65.... já mám v plánu střílet opravdu co možná nejvíce, ať se otrkám takže 9L bude asi lepší volba... 
Zkusím se ale zajít podívat do prodejen zbraní a poprosit, jestli by mi ty zmíněné zbraně nemohli půjčit na potěžkání.... třeba se i nakonec nechám zlomit na novou

Zkusím se ale zajít podívat do prodejen zbraní a poprosit, jestli by mi ty zmíněné zbraně nemohli půjčit na potěžkání.... třeba se i nakonec nechám zlomit na novou

-
kubi píše:jak říkám, problém je, že tu mají jen čezety..... zkusím se ještě porozhlídnout v Ově. Jinak ten 9mm vyjde přecijen o něco levněji než ta 7,65.... já mám v plánu střílet opravdu co možná nejvíce, ať se otrkám takže 9L bude asi lepší volba...
No nevím jak kupoval v lete 7,65 po 2,15kč/kus ( Sellier bellot cca 2,5tis kusu ) a mam jich jeste par stovek.. zatímco 9mm ted kupuji citelne dráž..

tak to byla ale nějaká jo náhoda ne? Já se koukal tady u nás a 9L se dal kolem 3.30-3.90 za kus kdežto 7,65 nešel pod 5
-
3,30 budou přebíjenky, ty beru skutenčen jen v nouzi, Géčka s nima moc nehoví a ani ruger muj ruger je nema rad.kubi píše:tak to byla ale nějaká jo náhoda ne? Já se koukal tady u nás a 9L se dal kolem 3.30-3.90 za kus kdežto 7,65 nešel pod 5
nahoda to není, čím více bereš tím je to levnejší, navíc tohle byly v plzni evidentne stare vojenske zásoby ( byly značené zelenou značkou ). jak říkám nakupoval jsem 7.65 naposledy v lete a budu potřebovat zas nekdy v unoru...
vetsina komečních střelnic ma lis a matrici na 9mm proto je pro ne lepší ti nabízet 9mm prebíjenky spíš než 7,65, takže je zamerne zdražej:)

tak kupovat něco do ráže 7,65 tak ani neváhám a beru CZ 83...
ty ceny za které jsou jsou fakt směšný
ale asi půjdu fakt pro začátek do 9L a časem dlouhá, samozřejmě tactical 

-
s tou jsme začínal, asi pul roku, ve 14tikubi píše:tak kupovat něco do ráže 7,65 tak ani neváhám a beru CZ 83...ty ceny za které jsou jsou fakt směšný
ale asi půjdu fakt pro začátek do 9L a časem dlouhá, samozřejmě tactical

no osoben mi více sedl Walther PP než 83tka.. a "PéPéčko" mam dodnes, jako osobní zbran a sem tam sport mezi "malorážkama"

crocjirka píše:napadla me celkem zajimava otazka.. vy co chodite ozbrojeni i v lete.. jak to resite se skritym nosenim? si date popruhy pro pochvu pod tricko primo na telo?
IWB pouzdra

https://www.google.cz/search?q=inside+w ... 20&bih=569