Rodiná nízkorozpočtová dodávečka

Pokud sháníte auto nebo chcete poradit co vše je potřeba při dovozu ze zahraničí či při koupi nového auta, pak jste zde správně.

Moderátoři: Berry, Tommy1978, Rudi

Odpovědět
Chamelion
Kontaktovat uživatele:

Rodiná nízkorozpočtová dodávečka

Příspěvek od Chamelion »

Dlouho jsem neměl nějaký větší auto, tak uvažuju o koupi něčeho 7-místnýho. I přesto, že rozpočet mám velmi skromný - do 50tis Kč, tak se radši poradim, abych nešlápl zas do nějakýho bahna jako v případě Mk3 Mondea :D

Hlavními favority jsou u mě především VW Sharan 1.gen, ideálně 1,9tdi...potažmo Alhambra, resp. Ford Galaxy. Tam asi není o čem, jen se zatím neobjevil nikde žádný slušný kus za slušný peníze. Neznáte někdo tu benzínovou 2,3 u Galaxyho?

Druhý dotaz - co byste navrhli ještě jako alternativu? Koukal jsem po Espace v 2.2 naftě (ten kulatej model klasickej) nebo teoreticky zafiru, ale ta mi přijde malá. Poslední na co jsem koukal byl ještě Chrysler Voyager, ale tyhle auta neznám vůbec teda.

Zajímá mě každej názor do pranice 8)

SubTera

Re: Rodiná nízkorozpočtová dodávečka

Příspěvek od SubTera »

Na H. Trajeta jsi koukal? Asi se tam celkem tesne nevejdes do rozpoctu, ale za uvahu by podle me stal, bude podstatne mladsi a vybavenejsi a netrpi nicim specifickym a kdyz vis, kde dily brat, tak i levnej na udrzbu. Volil bych 2.0 benzin (je ve vsech modelech - Lantra, Elantra, Coupe, Tucson atp.) nebo 2.7 v plynu.

Pripadne diesel: http://auto.bazos.cz/inzerat/30259810/H ... Trajet.php
Kdyby te tenhle model zajimal, tak ho mel bolo1.

Kuno

Příspěvek od Kuno »

2.2 Renault v naftě v žádném případě a Renaulta jiného modelu raději tké ne.
Renault je jedinné auto v kterém po 5 letech shnijí,zoxidují a rozpadnou se vodiče i v jejich původních neporušených izolacích!

Sharan za peníze co chceš investovat bude hyena "po sezone",Galaxy nebo Alhambra by se snad dala nějaká sehnat.
Chrysler voyager je držák a je ok pokud není shnilý a bude vše v něm funkční jak má a pokud majitel není "automechanicky negramotný"-málokdo je chce opravovat a když-tak si nechá zaplatit.
Chysler PT Cruiser,Mitsubishi 3000GT,VW Transporter,Renault Kangoo.
Bylo:R.Megane II 1.9DCI,VW Passat,R.Scenic,R.5,Š.Octavia 1.9tdi,Honda CRX VTEC,VW Vento,Lancia Delta 2000 HF Turbo.....a x dalších aut různých značek. :)))

HondaMan

Příspěvek od HondaMan »

A co Nissan Serena? 5/6/7 míst, nezničitelný benzinový dvoulitr, manuál, zadní pohon, docela dost místa uvnitř, kompaktní rozměry...
Je to sice strašně ošklivé, ale jezdí to fajn :-)
Velmi podobně na tom bude Toyota Previa.

Nebo třeba Honda Stream, ale s tím už není tolik legrace. Na druhou stranu je to novější, bezpečnějí a jako dělané na rychlé přesuny z A do B se spoustou lidí a harampádí.

Skury
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Skury »

Když espace (1997-2003), tak ještě plasťáka. Tam může zreznout jenom přední kapota. ;) V 7 lidech no problém, ale na kufr by to už chtělo spíš granda. S dvoulitrem je jedno jestli jsi prázdnej nebo plnej s platem, furt to jezdí kolem 9litrů. Jen je to poznat na akceleraci.
Zafira A (1999-2005) není špatná, s 2,2 benzínem jsme do Alp v 6ti lidech, se dvěma boxy na střeše a narvaným autem odjeli při průměrce pod 9 litrů a to jsme se s tím nestyděli. ;) Ale je pravda, že by to možná sneslo trošku větší kufr.

Obě auta můžu doporučit. Jezdil jsem s oběma.
Be in, be pirate. Pirates.cz + Škoda Felicia Fun + VW Golf III Variant

jajiN

Příspěvek od jajiN »

Nevím jak moc velkou dodávku chceš, ale co tohle?

http://www.sauto.cz/uzitkova/detail/fia ... oFrom=list" onclick="window.open(this.href);return false;

Rudi
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Rudi »

zatim tu byli relativně pohodlný auto, Ducato bude ten správnej kostřitřas :lol:
VW - Very Wonderful
ALUSADY.CZ - originální alu kola na Váš vůz
Dovoz vozidel, odtahy z celé EU, STK

jajiN

Příspěvek od jajiN »

no co no :D :D Jsem na to narazil na netu :lol:

edit: a ma to 9míst a ne7, tak může vzít o dvě milenky navíc pro místní členy na sraz :D :lol:

SubTera

Příspěvek od SubTera »

me treba este napadlo Vito, ale to chce fakt moc odvahy :lol:

milonovo

Příspěvek od milonovo »

Čau, 2,3 je relativně pohodovej motor, jen by to mohlo jet o něco líp a žrát o něco míň :D Měl jsem jich několik, všechny ve scorpiu s automatem, poslední velmi pěknej kousek mám pořád. U scorpia je jeden z problémů plastový sání na kterým je termostat a ty kovový mr.ky (jsou 3 ráno, nějak mě nenapadá správnej název) na který jdou hadice se často v tom plastu povolej a výsledek může bejt i uvařenej motor, u galaxy je to ale napříč a tenhle problém by tam bejt nemusel, to sání je jinak, další je chatrná izolace elektriky motoru, takže to pak může zlobit, ale mechanicky myslím ten motor nemá problém
U scorpia žere část výkonu automat, tady to bude váha, on teda jede pěkně, ale je potřeba kickdown a otáčky a to mi už dneska úplně nesedí, po pohodovým ježdění s V8.

SubTera: koukám že Tvoje nadšení pro hyunday nepolevuje, aneb kam čert nemůže, tam nastrčí hyunday :D To byl vtip, musím uznat, že ty kluci šikmooký na sobě makaj a třeba I40 mě nejen neuráží, ale vyloženě se mi líbí. Ale jako konzervativní zabedněnec mám Mondeo+scorpio

Chamelion
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Chamelion »

Zatím díky za tipy. Ten Hyundai mi přijde takovej lacinej,...ostatně asi jako všechny asijský auta z tý doby. Ale nemám s ním zkušenost, je možný, že to byly dobrý auta. Ducato pobavilo, špatný to není, ale to už je zbytečně velký. Potřebuju aby s tim dokázala dojet někam i přítelkyně a nejlíp i zaparkovat :D.

Vito mě napadlo taky, ale jelikož jsem ho měl asi dva roky jako služebáka, tak asi radši ne. Měl jsem sice jednu z těch nej výbav, ale byl to španěl a to auto stálo víc v servisu než před barákem, hrůza. Když to jelo, tak to ale bylo auto k nezaplacení, to je fakt :D.

Je pravda, že za tyhle peníze třeba těch sharanů moc k dispozici není a je větší pravděpodobnost, že ty levnější budou fakt hujdy. Stejně tak ale z vlastní zkušenosti vim, že se dá koupit i levně dobrej kus a stejně tak za hodně peněz jebka :D

Rudi
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Rudi »

mi neříkejte, že se nedá koupit za pade slušný TDI v SAGu, vždyť ty první mrdky už jsou pomalu 25-30 :nono:
VW - Very Wonderful

m.artty
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od m.artty »

Napadl mě Opel Sintra, ale nic o něm nevim... Jen jsem tomu jednou mazal chybu airbagu.
Současnost: Kadett E 2,0 GSi cabrio & Calibra 2,5 V6 & Omega B 2,5 TD
Minulost: Astra F 1,7 TD, Astra F 1,4 16V sedan, Kadett E 1,6 cabrio, Kadett E 1,6i cabrio, Golf II 1,6D, a pár Kadet na díly

Chamelion
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Chamelion »

Na Sintru jsem dřív koukal, ta mě teď nenapadla, dík za tip 8)

Rudi - já si právě taky myslim, že kolem pade by mohl bejt už slušnej kus teoreticky. Co jsem prošel český inzerce, tak kolem dvaceti začínají benzíny, u třiceti nafty,...uvidíme. Teď mi volal nějakej týpek a nabízel mi r.v.2000 sharana s tim silnějším tdičkem, slušnou výbavou a prý velmi dobrý stav a cena lehce lízala těch 30tis Kč, tak jsem zvědavej na reálnou prohlídku.

Joyride

Příspěvek od Joyride »

Kdybys nesehnal, budu prodávat Seata Alhambru 1.9TDi (81kW, "AFN"), 1999, absolutně plná výbava (kůže, otočný sedadla se stolečkama a loketkama, dvouzonová digi klima,...).
Případně SZ.

qpc
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od qpc »

http://www.sauto.cz/osobni/detail/opel/ ... oFrom=list" onclick="window.open(this.href);return false; 8)

a nebo verzi s benzinem 1,8 a kodem motoru x18xe
Vectra i500(bejvalka)
Astra OPC (206kw,390Nm)

JUICE

Příspěvek od JUICE »

zafiru mel a ma kolega uz druhou a co jsem slysel tak celkem bezporuchove a podle toho jak se k tomu chova i blbuvzdorne auto, deti ma ted nvm jestli 4 nebo 5 a sam ma lehce pres 2m a cestuje s tim po cele cr a vlezou se.

bóďa
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od bóďa »

Kuno píše:2.2 Renault v naftě v žádném případě a Renaulta jiného modelu raději tké ne.
Renault je jedinné auto v kterém po 5 letech shnijí,zoxidují a rozpadnou se vodiče i v jejich původních neporušených izolacích!
co to meleš za hovínka s těma kabelama? :smich2:

jediný, co k tématu můžu říct je, že jsem si kvůli práci a občasnejch vejletech s kámošema nedávno pořídil Grand Espace III s "mym" motorem V6 24v a to auto si celkově nemůžu vynachválit. Jediná věc, která je tam fakt na prd je automat ZF 4HP20. Prostě skopčáci to francouzům chtěli asi pohnojit, takže když se podíváš na inzeráty tyhle motorizace, tak je jich většina s getriebeschaden.
je to neuvěřitelně praktický, když vyházíš sedačky, tak je tam místa jak v dodávce a rovná podlaha. kastle je obalená asi tak milimetrovou vrstvou zinku, takže to snad ani nemůže shnít a zvenku je to plastový, takže není po celym autě tisíc důlků, jak to u takhle starejch aut bejvá.
kvůli účelu auta jsem přemejšlel i o naftě, kterou nemám rád, ale nakonec jsem se rozhodl, že dám radši tohle do plynu, než servisovat naftu. 2,2 dci si nejsem jistej spolehlivostí a 2,2 dt si mylsím, že na to bude slabá, přecejenom je to docela těžký auto.
3x Renault Safrane Hartge Biturbo

Rudi
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Rudi »

qpc píše:http://www.sauto.cz/osobni/detail/opel/ ... oFrom=list 8)

a nebo verzi s benzinem 1,8 a kodem motoru x18xe
panečku, tendle 2,0T bude stát za to, to bude jezdit tak tejden, ale za 50 to myslim ani nepojede. Jinak se mi to OPCčko líbí 8)
VW - Very Wonderful

SubTera

Příspěvek od SubTera »

milonovo píše: SubTera: koukám že Tvoje nadšení pro hyunday nepolevuje, aneb kam čert nemůže, tam nastrčí hyunday :D To byl vtip, musím uznat, že ty kluci šikmooký na sobě makaj a třeba I40 mě nejen neuráží, ale vyloženě se mi líbí. Ale jako konzervativní zabedněnec mám Mondeo+scorpio
Polevilo vyrazne diky chovani znacky, nikoliv kvalite, proto jsem prerod v Japonce napred zapocal u zeny Mysakem a sam cekam na nejakou skladovku Kizashi. Nicmene nevim, proc bych nemohl doporucit neco, co funguje a Trajet IMHO funguje. S i40 (2.0 GDI) jsem po 12tkm spokojen, kdyby jezdila denne 300km jako i30, treba by se nazor zmenil.

Odpovědět

Zpět na „Ojetá auta / Nová auta“