zavíračka v hospodě

Pokec nejen o autech...

Moderátoři: Eiffel, Fáboš, Bohuš, Berry, habitat3, Tommy1978, Kane13, Ritchma

Odpovědět
dinkin

zavíračka v hospodě

Příspěvek od dinkin »

Kdysi jsme seděli v hospodě a barmanka nás chtěla vyhodit, ale někdo začal něco o tom, jako že nás nemůže vyhodit. Dokuď tam sedíme, že nás nemůže vykázat ven ......
neví o tom někdo něco, nebo je to jen babská povídačka? pokud je na tom něco pravda může mě někdo poslat správným směrem - nějaký článek, vyhláška, zákon, cokoliv?

Děkuji

Bobek

Re: zavíračka v hospodě

Příspěvek od Bobek »

Dneska je apríl?

Je to hloupost, je to jen na benevolentnosti majitele hospody nebo na obsluze, která dostává příkazy od majitele.
Pokud chlastáte ve velkým, tak je to její mínus, že vás vyhodila, ale pokud srkáte jedno pivo/h, tak bych vás taky vyhodil.

Takže v otvírací době by mělo být normálně otevřeno a po zavíračce už si to každý řeší individuálně. :-)
Renault Laguna III phase 3, Initiale Paris, 110kw
Renault Mégane Grandtour GT, 151kw
Renault Mégane Grandtour GT220 162kw
Opel Vectra B Caravan 92kw

dinkin

Příspěvek od dinkin »

mně ani nejde o to, jestli jsem pili / nepili, z jejího hlediska jí samozřejmě chápu 8)

mě jde spíš o to, jestli něco takového existuje, ale asi to bude jen babská povídačka :pifko:

Bobek

Příspěvek od Bobek »

Nic takového zákonem dané není, ale zkus to navrhnout, v této republice projde každá taková kravina :lol:
Renault Laguna III phase 3, Initiale Paris, 110kw
Renault Mégane Grandtour GT, 151kw
Renault Mégane Grandtour GT220 162kw
Opel Vectra B Caravan 92kw

OndraS13
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od OndraS13 »

A vůbec tady - když s tim pujdeš za prezidentem rovnou tak to projde :-)
240SX S13 "91 & Fazer FZS600 "01

wesly.TDI
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od wesly.TDI »

Jelikož jsem 8 let provozoval hospodu tak k tomu napíšu jen to, že hospoda zavíračku nemá :lol: , protože se vždy najde nějaký blbec který domů prostě nepůjde a nepůjde :wink: . Stát nic takového neupravuje, max. obce teď hodně omezují venkovní zahrádky v centrech do 22hod. kvůli hluku atd. Myslím že se i něco chystá na non-stopy. Každopádně záležní na majiteli, protože platit sílu,energii apod. kvůli pár lidí co jsou na sračku a pijou půl piva 2hod a druhou půlku vylijí na ubrusy nemá smysl, proto to většinou zůstává na obsluze, jestli Vás vyhodí nebo ne. Pokud se opravdu pije ve větší skupině, nechává se otevřeno. Už se mi i stalo, že dorazili nějací problémoví přespolní a nechtěli jít domů ani hodinu po tom co už neměli na stole nic, tak jsem to řešil přes měšťáky, dojeli 2 auta, vyskakali borci s obuškama a "hosté" se rozutekli :lol: :lol: :lol:

AlesiBoss

Příspěvek od AlesiBoss »

wesly.TDI píše:Stát nic takového neupravuje, max. obce teď hodně omezují venkovní zahrádky v centrech do 22hod. kvůli hluku atd. Myslím že se i něco chystá na non-stopy.
nechysta, nekde uz to bezne funguje, Tyn nad Vltavou (Jižní Čechy) už dávno vyhlášku má, která nařizuje zavíračku o pulnoci ve všední den a nekdy ais ve 3 rano patek/sobota. to same plati pokud vim i v Beroune... podle me je to kravina, dela se to kvuli hluku takhle pozde, ale tohle melo za nasledek jne to, ze ti sami lide co yb sedeli v tom nonstopu ted chodi po sidlisti s flaskou v ruce a dleja bordel jeste vetsi...
už nemám hnujdaj...

LiberaleMiguel2

Příspěvek od LiberaleMiguel2 »

Aleši to je ale městská vyhláška, zákonem by něco takového imo nikdy neprošlo. Spousta non-stopů má svoje opodstatnění. V Havířově jsou třeba omezené zahrádky do 22h(a dost to kontrolují), ale když máš klub/hospodu, tak můžeš mít otevřeno jak chceš, ale musíš mít dobře odhlučněno, bo se měří hluk venku. Což je podle mě ideální řešení 8)
JSEM ZPÁTKY NA SVÉM PŮVODNÍM PROFILU, TAKŽE COKOLIV PIŠTE NA LiberaleMiguel (bez dvojky)

honza 2.0 16v
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od honza 2.0 16v »

jako wesly...

držet hospodu otevřenou kvůli pár somrákům nemá cenu...

ofiko zavíračka místních hospod je od 23:00 (ty slušnější s jídlem) do 2:00 (sport bary/kluby)..reálně končej po půlnoci vždy když jsou lidi, některý podniky to držej i do 9:00 ..musí se ale chlastat a nesmí bejt problém.. jinak to ukončuje obsluha prodáním posledního drinku v době zavíračky (ostatně je to ěvc obsluhy, kdy to ukončí..) a nebo to rozhání PČR... spek

U nás už taky máme vyhlášky, který stanovujou provoz open air zahrádek atd..kvůli nočnímu klidu, a chlastání na veřejnosti a taky povinnosti pro pořadatele akcí tyto akce ukončit nejdéle ve 2:00 o víkendu a v 23:00 v týdnu.. vše předem hlášeno se jmény pořadatelskýho sboru pro případ průseru... :hlazeni protože si zábavy začal pořádat kde kdo a kdekoliv...

Je to dobrý, protože jsem cca10 let pořadatel několika akcí (hasičskej ples a 2 zábavy+ 2 soutěže) za rok tak ukončení ve 2:00 se mi hodí, protože když se to táhlo do 5:00 řešily se vždy alespoň 2 bitky, a výdělek za ty 3 hodiny to nevytrhnul protože ti slušní už většinou jsou doma a ten co přilez po půnoci dělá čatso bordel a utratí max kilčo na pívo.. pak s emu na ty max 2:00 ani nevyplatí chodit :pifko:

takže teď už to praktikujem tak, že ve 2:00 dotáčím poslední pivo současně kapela dává max přídavek do 2:30 a pak balíme... je to lepší, finančně rozhodně netratíme. :pifko: a jako bonus díky brzkýmu konci nemusíme řešit zdemolovaný okolí a vyvrácený značky, rozházený popelnice po akci..což byl stav když jsme končily kolem 5:00 ráno...a pro nás to znamenalo podání vysvětlení na městu a pčr...

AlesiBoss

Příspěvek od AlesiBoss »

LiberaleMiguel2 píše:Aleši to je ale městská vyhláška, zákonem by něco takového imo nikdy neprošlo. Spousta non-stopů má svoje opodstatnění. V Havířově jsou třeba omezené zahrádky do 22h(a dost to kontrolují), ale když máš klub/hospodu, tak můžeš mít otevřeno jak chceš, ale musíš mít dobře odhlučněno, bo se měří hluk venku. Což je podle mě ideální řešení 8)
tak to je jasne ze primo do zakonu se tohle nikdy nedostane, jen rikam, ze narizeny zaviracky uz fungujou mistne :) verim ze tyn ani beroun neni jedinej, kdo to tak uz ma. Podle me nema smysl ani jedno, vsechny hospody maji vicemene ze zakona narizeny dodrzovani klidu od 22h do 6h (takze musi byt bud odhlucnene, zavrene nebo mit malo hlucne hosty - coz vetsinou neni problem, staci ztlumit jukebox a je to), ty vyhlasky jsou proto, ze pak rano z tech hospod chodi lidi co sou namlety a delaj bordel, jenze podle em tohle vubec nevyresily, protoze ted ty lidi misto toho aby se jen odvalili z nonstopu rano domu, chodi po sidlisti s flaskou celou noc a delaj ten bordel celou noc :) coz je jeste horsi
už nemám hnujdaj...

Odpovědět

Zpět na „Pokec“