problémy s prodaným autem
Moderátoři: Eiffel, Fáboš, Bohuš, Berry, habitat3, Tommy1978, Kane13, Ritchma
-
- Kontaktovat uživatele:
problémy s prodaným autem
Ahoj lidi asi cca před rokem jsem pro známýho sehnal feldu na zimu nebyla moje ale jednoho známýho kterej jí prodával měl jí jenom krátce že jí pošle dál od nějaký ženský a asi cca po týdnu si jí kamarád koupil od něj a nastal takový problém ženská auto ani na toho prvního známýho neodhlásila auto a poslala jenom velký techničák ted nastal problém kdy tu feldu chce kamarád zlikvidovat ale nemá nic jiného než kupní smlouvu a velký techničák a nechtěji mu to udělat že nefiguruje ani v odhlášce ve velkém techničáku nevíte co s tím adresa co je uvedená v techničáku na tu ženskou tak není aktuální a dopisi se vrací zpět že tam nebydlí a ted už jsme došli do takovéhpo stádia že je kamarád pěkně nasraný protoženechce platit pojistku a chce podat trestní oznámení za podvod na všechny nemá s tímto podobným případem někdo zkušenosti
Animalize-Team
BMW E36
Kymco Maxxer
BMW E36
Kymco Maxxer
Re: problémy s prodaným autem
Ať si napíše kupní smlouvu mezi ním a majitelem v techničáku a pak samozřejmě plnou moc, že majitele v techničáku může zastupovat v jakýchkoliv úkonech spojených s autem. Nikdo to řešit nebude, ani podpisy.
-
- Kontaktovat uživatele:
to mě napadlo ale napadlo mě že by mohli v systému vidět že ta adresa už nesedí a taky nejspíš by to chtělo číslo OP nebo spíš na většině plnech mocí tam právě byla tak nevím já si vždy auta přepisoval sám tak s tímhle problémem zas takový zkušenosti nemám
Animalize-Team
BMW E36
Kymco Maxxer
BMW E36
Kymco Maxxer
Já nikdy čísla OP nepotřeboval při přehlašování aut nepotřeboval. Jim jde pouze a jen o papír, kde velkým písmem je napsáno PLNÁ MOC, jeho jméno, tvý jméno a nějaký dva podpisy. Nic jinýho.
Rodný čísla máš v TP, číslo OP fakt nepotřebuješ. Takhle to nejrychleji odhlásí. Ale podle mě by to měl odhlásit jménem posledního majitele, protože jinak by to musel přihlásit na sebe, pak to odhlašovat. Když to auto zruší jménem posledního majitele, tak by neměl nic platit.
Rodný čísla máš v TP, číslo OP fakt nepotřebuješ. Takhle to nejrychleji odhlásí. Ale podle mě by to měl odhlásit jménem posledního majitele, protože jinak by to musel přihlásit na sebe, pak to odhlašovat. Když to auto zruší jménem posledního majitele, tak by neměl nic platit.
Já mam trochu opačnej problém:
Koupeno auto, na místě sepsána kupní smlouva. Prodejce napsal do smlouvy svoje rodný číslo, ale auto je psaný na jeho firmu (přiznávám, tady vznikla chyba, prostě přehlídnuto...). Prodejce mi dal do ruky oba techničáky a plnou moc, ať si to na sebe odhlásim nebo přepíšu.
(teď pominem, že už ho evidentně vživotě neuvidim a na uvedený adrese neni)
Firma, na kterou je auto psaný, je v likvidaci. Jenže jednatelem firmy nebyl tenhle člověk (jak jsme aspoň doufali), ale jeho bývalá žena. Tenhle člověk je psanej jako společník.
Takže mám auto s oběma techničáky, který je vlastně úplně někoho jinýho. Nejsem nikde psanej a se smlouvu si můžu utřít *****...
Rozumim, že mam auto, který de facto patří někomu jinýmu a nejde přihlásit/odhlásit.
Nějaký návrhy?
Koupeno auto, na místě sepsána kupní smlouva. Prodejce napsal do smlouvy svoje rodný číslo, ale auto je psaný na jeho firmu (přiznávám, tady vznikla chyba, prostě přehlídnuto...). Prodejce mi dal do ruky oba techničáky a plnou moc, ať si to na sebe odhlásim nebo přepíšu.
(teď pominem, že už ho evidentně vživotě neuvidim a na uvedený adrese neni)
Firma, na kterou je auto psaný, je v likvidaci. Jenže jednatelem firmy nebyl tenhle člověk (jak jsme aspoň doufali), ale jeho bývalá žena. Tenhle člověk je psanej jako společník.
Takže mám auto s oběma techničáky, který je vlastně úplně někoho jinýho. Nejsem nikde psanej a se smlouvu si můžu utřít *****...
Rozumim, že mam auto, který de facto patří někomu jinýmu a nejde přihlásit/odhlásit.
Nějaký návrhy?

s timhle neuděláš už nic, pokud je firma v likvidaci a auto byla na ni napsany tak to auto tam mělo byt zapsany jako majetek k vyrovnání, na tvym místě se pro jistotu sám radši ozvu na registru s tim co se ti stalo a pokud ti to zazrakem nepřepišou tak uvažuj na trestnim oznamením
Škoda RAPID 1.2 TSI 77kw
Škoda Fabia I. - Hromada Technických Problémů
- bejvávalo :/
Škoda Fabia I. - Hromada Technických Problémů

Tohle nepřepíšou ani náhodou... Když to řeknu blběm vypadá to, jak kdybych si to smlouvul napsal celou sám.
S tim vyrovánim jseš si jistej? Já už jednou kupoval auto a ta firma už taky neexistovala a normálně se přepsalo...
S tim vyrovánim jseš si jistej? Já už jednou kupoval auto a ta firma už taky neexistovala a normálně se přepsalo...
Pokud je auto na s.r.o., muze ho prodat jen ten, kdo ma opravneni za firmu jednat, to je uvedeno na justice.cz a tusim i v Aresu.
Kazdopadne needoporucuju smlouvu zfalsovat ve smyslu, ze jako prodejce napises ji, ona se pravdepodobne bude chtit v brzky dobe o auto prohlasit a ty bys mel jeste mnohem vetsi pruser nez zes prisel o penize, pokud tedy skutecne nedoslo k vyrovnani, pak ale nechapu, proc tato zmena neni v registru a kazdopadne by to znamenalo urednicky kolecko na jejich strane (tzn. alespon odhlasak na nej).
Obavam se vsak, ze on tim jen resil jejich penezni neshody,
Je videt, ze i ostrilenyho kseftmana lze napalit, ja kdyz na jare kupoval dodavku, tak 8mi z deseti lidem, se kteryma jsem se setkal, to auto uredne nerikalo pane, nakonec jsem to to ale risknul, protoze jsem to auto chtel, sice se mnou prvni mesic nikdo nekomunikoval, ale dotahl jsem to do konce a "technicakovy" majitel na me auto odhlasil.
Kazdopadne needoporucuju smlouvu zfalsovat ve smyslu, ze jako prodejce napises ji, ona se pravdepodobne bude chtit v brzky dobe o auto prohlasit a ty bys mel jeste mnohem vetsi pruser nez zes prisel o penize, pokud tedy skutecne nedoslo k vyrovnani, pak ale nechapu, proc tato zmena neni v registru a kazdopadne by to znamenalo urednicky kolecko na jejich strane (tzn. alespon odhlasak na nej).
Obavam se vsak, ze on tim jen resil jejich penezni neshody,
Je videt, ze i ostrilenyho kseftmana lze napalit, ja kdyz na jare kupoval dodavku, tak 8mi z deseti lidem, se kteryma jsem se setkal, to auto uredne nerikalo pane, nakonec jsem to to ale risknul, protoze jsem to auto chtel, sice se mnou prvni mesic nikdo nekomunikoval, ale dotahl jsem to do konce a "technicakovy" majitel na me auto odhlasil.
Jo, souhlasim, prodat by mi ho měl jen majitel/jednatel.
Díky za názory. Falšovat smlouvu jsem určitě neměl v plánu, je nutný razítko a výpis z obch. rejstříku.
To teda gratuluju k přepsání, to je taky výživnej případ
Díky za názory. Falšovat smlouvu jsem určitě neměl v plánu, je nutný razítko a výpis z obch. rejstříku.
To teda gratuluju k přepsání, to je taky výživnej případ

Tohle bude obecne problem u aut cenovy kategorie, jakou jsem poptaval, tam se prepisy moc nehrotej a pak vis prd, s kym vlastne jednas. Ofiko majitel normalne potvrdil, ze auto skutecne prodal a nemel s odhlasenim problem, jen dohnat kamionaka je fakt voser. Doufam, ze ti to dobre dopadne a ze v tom nemas statisice.
V tomhle mym martyriu se nezměnilo nic
.
Ale mám další dotaz, řeší kamarád. Pokusim se situaci nastínit nějak polopatě.
Koupil auto v šílenym bazaru, kde stálo v komisi. Podepsal s bazarem smlouvu, jako bonus dostal kopii plný moci mezi původnim majitelem a bazarem. V tý je napsáno, že původní majitel v případě prodeje zplnomocňuje bazar, aby odhlásil doklady na kupujícího. Jenže bazar tvrdil, že neni třeba, že mu to přihlásí i bez tý odhlášky.
Samozřejmě přihlásit mu to nechtěj. Tvrdí, že buď to na něj bazar musí odhlásit nebo ať si sežene plnou moc od minulýho majitele, že souhlasí s přihlášenim na něj.
Bazar už nic dělat nechce a domluva s nima neni (maj IQ plyšový hračky). Jak maj prachy, nechtěj se skoro bavit a je jim to jedno. Takže kamarád našel předchozí majitelku. Jenže ta se s ním nechce bavit, protože už prý má peníze a vše ať si řeší s bazarem, těmhle věcem prej nerozumí. Tečka. A to jsou paradoxně skoro sousedi.
Co byste poradili? Podškrábnout předchozí pani majitelku na nějakou plnou moc, že souhlasí s přihlášenim a zplnomocňuje kamaráda?
Děkujem
.

Ale mám další dotaz, řeší kamarád. Pokusim se situaci nastínit nějak polopatě.
Koupil auto v šílenym bazaru, kde stálo v komisi. Podepsal s bazarem smlouvu, jako bonus dostal kopii plný moci mezi původnim majitelem a bazarem. V tý je napsáno, že původní majitel v případě prodeje zplnomocňuje bazar, aby odhlásil doklady na kupujícího. Jenže bazar tvrdil, že neni třeba, že mu to přihlásí i bez tý odhlášky.
Samozřejmě přihlásit mu to nechtěj. Tvrdí, že buď to na něj bazar musí odhlásit nebo ať si sežene plnou moc od minulýho majitele, že souhlasí s přihlášenim na něj.
Bazar už nic dělat nechce a domluva s nima neni (maj IQ plyšový hračky). Jak maj prachy, nechtěj se skoro bavit a je jim to jedno. Takže kamarád našel předchozí majitelku. Jenže ta se s ním nechce bavit, protože už prý má peníze a vše ať si řeší s bazarem, těmhle věcem prej nerozumí. Tečka. A to jsou paradoxně skoro sousedi.
Co byste poradili? Podškrábnout předchozí pani majitelku na nějakou plnou moc, že souhlasí s přihlášenim a zplnomocňuje kamaráda?
Děkujem

- Květoslávek
Jasny,podepsat. Nasedano:-)
Volvo V40 2.0 T4 yellow Faketaxi 
Go HARD or Go Home!!!

Go HARD or Go Home!!!
Nechtěj mít třeba ověřenou tu plnou moc?
Ne, alespon zpravidla ne, ale jednou tady nekdo psal, ze v nejaky prdeli sveta (tusim ze Sumperk) to chteli.
plnou moc nechtěj nikdy ověřenou, stejně si to všechno zkopírujou a opíšou č.občanky toho, kdo tam ta za ně vyřizoval...
VW - Very Wonderful
ALUSADY.CZ - originální alu kola na Váš vůz
Dovoz vozidel, odtahy z celé EU, STK
ALUSADY.CZ - originální alu kola na Váš vůz
Dovoz vozidel, odtahy z celé EU, STK