CO2 - "na doma"

Pokec nejen o autech...

Moderátoři: Eiffel, Fáboš, Bohuš, Berry, habitat3, Tommy1978, Kane13, Ritchma

AR166
Kontaktovat uživatele:

Re: CO2 - "na doma"

Příspěvek od AR166 »

tuten "hasicak" 6kg/8,3l za 200,-. jak pise juraj, moc to neubejva.
www.ar166.galerie.cz..........................................................................................................................................Mattig SSF (Sokolov-Svatava-Felgen) :D

Svobda
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Svobda »

Habita ,aby si na ementálek pořídil nějakou profi mašínu :-D
stavitelné podvozky www.DGR-PODVOZKY.cz
DOVOZ-ODTAH-OPRAVY aut

kony5

Příspěvek od kony5 »

Nevim jak s hasicakem...ale jja plnim co2
ve vitkovicich do vlastni flasky...a musi byt platna tlakova zkouska na to bacha....

habitat3
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od habitat3 »

Svobda:

Zas taková hrůza to není.. :). Sice jsou místa, kde je vidět skrz, ale jde.. Začnu si ho vařit sám.. :lol:

Láhev si asi koupim novou. Tyhle věci si raději koupím nové, abych měl klid na duši. 8)

Svobda
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Svobda »

Kluci ti to naplní u nás bez problému i do Hasičáku i když mu nerad dělám reklamu pač mě nasral ,ale je to starej kamarád.

Jinak jo co si uděláš sám máš klid akorád to budou nervy ze začátku jako u mě :D

Tu máš bomby za docela dobré ceny asi nej i naplněné . http://www.gamasvar.cz/52989--tlakove-l ... -s-naplni/" onclick="window.open(this.href);return false;
DOVOZ-ODTAH-OPRAVY aut

habitat3
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od habitat3 »

Svobda:

Super. Díky cena je celkem dobrá. Udělám si kurz, abych se naučil základy. Sice nervy to budou, ale udělám si to sám.

BIGPAPA
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od BIGPAPA »

ty základy až tak těžký nejsou 8) nejduležitější je jak si nastavíš mašinu a pak udržet ruku rovně 8) a jako všechno je to jen o praxi AR166 ti určo udělá rychlourz jak to držet :lol:
Svět by byl o mnoho bezpečnejší, když by každý před vstupem do letadla musel sníst kousek slaniny....

habitat3
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od habitat3 »

BIGPAPA:
jak držet a nebo jak podržet.. :))

Něco si ještě pamatuju ze školy, ale ten kurz bude zadarmiko, takže na něj půjdu. ;)

BIGPAPA
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od BIGPAPA »

tak to už se pak musíš domluvit s ním 8) :D

pokud ten kurz bude za tuhle cenu jak píšeš a dostaneš papír tak je to fajn 8) 8)
Svět by byl o mnoho bezpečnejší, když by každý před vstupem do letadla musel sníst kousek slaniny....

habitat3
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od habitat3 »

Právě proto neváhám.. 8)

Svobda
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Svobda »

heeej to chci taky :-D
DOVOZ-ODTAH-OPRAVY aut

bóďa
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od bóďa »

ok, dejme tomu, že teda tig ne, ale cočko. co je ale potřeba k tomu, abych zavařil vejfuk tak, aby se za půl roku nerozpad? soused klempíř na dílně mi už asi tak 5x vařil vejfuk, ale vždycky je to kolem toho dváru za chvíli totál KO. teď jsem koupil novej, ale ptořebuju na něm upravit konec na koncovku (má dvě trubičky ohnutý dolu a já potřebuju jednu rovně), ale fakt se mi nechce mu to zase dát, aby byl novej vejfuk za chvíli v <>. špatnej plyn?
navíc sám si chci v budoucnu vyvařit kastli, svařit si nerez vejfuk (pokud jsem pochopil, tak se jen použije nerez drát?) atd. udělám tohle s cočkem tak, aby to vydrželo?
3x Renault Safrane Hartge Biturbo

BIGPAPA
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od BIGPAPA »

nerez se dá svařovat "CO"čkem 8) avšak je třeba ten nerezovej drát a pak i ochrannou atmosféru na "čistý" Argon 8)

každopádně na celej výfuk bude určitě lepší metoda TIG 8)

v případě rychlé koroze materiálu po svaření se jedná o opakovanou degradaci teplem a tam je to pak znát 8) trošku se to prodlouží použitím zinkového spreje a nějakým tím nátěrem 8)

Juraj

Příspěvek od Juraj »

nerez nabodovat a odvezt na TIG, urcte kvuli par vyfukum TIG nekupuj, kdyz uz tak usmernenej kterej bude stat randal v otazce nad 50tis.
Jediná správná poloha ženy a pístů je "V" nehledě na to že "Víc hlav, víc ví..."

mari

Příspěvek od mari »

nerez na svareni ceocke (mag ) potrebujes smes 97,5 ar 2,5co2 ne cistej argon ten je pro tig nebo si koupis trubickovej drat bohlern eas 2fd to je trubicka na nerez a pouzijes ktomu ciste co2

tigem to je dnes cool vse chtit varit tigem ale uvedom te si ze cca 1cm svaru stoji cca 5kc material musi bejt absolutne cistej bez jake koliv rezi mastnoty dale je potreba jehlu mit cca 2mm nad materialem a takto ji vect pridavat drat rucne nedetknout se jehly a nevytahovat drat s ochrane atmosfery + neprepalovat kov jinak svar je na prd nejlepsi je se naucit poradne varit ceockem nejrychlejsi nejlevnejsi

navic u tigu by se mel foukat plyn na koren svaru u nerezu a oceli takze foukat do vnitr profilu nebo mit pomocneho svarece co fouka na koren svaru plyn jinak je svar o kvalite zadne

to jest velka spotreba plynu 4l plynu mate cca 45min svareni ale vtom je predfuk a dofuk plynu na dochlazeni elektrody

cocko bych minimalne koupil omicron 160 lepe tu alfu jak je tu psana proste ty penize se oplati pridat navic ta alfa co tu je dana je v synergii to jest nastavite jen prumer matrose a ono samo to nastavi volty ampery a posuv dale ma elektronickou tlumivku kde nastavite tvrdost oblouku (roztrik kovu )
ty levne svarecky maj meka trafa a to je pri pouziti plynu co2 na prd proste maj vysoke napeti naprazdno vuci svarecimu a to je problem nejlepsi je tvrde trafa kde napeti skorem nespadne proto ty levne svarecky svarej o tolik lepe na smesy nez na co2

stare einhel vyrabel telwin mimo jine telwin je docela dobra znacka dela jak hoby levne svarecky tak profi do prumyslu pak si einhel nasel jineho vyrobce a od te doby to stoji za prd .....

LJay
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od LJay »

mari píše:nerez na svareni ceocke (mag ) potrebujes smes 97,5 ar 2,5co2 ne cistej argon ten je pro tig nebo si koupis trubickovej drat bohlern eas 2fd to je trubicka na nerez a pouzijes ktomu ciste co2
Doma mám starý AlfaIn abc 155 a trubičkový drát o Bohlera v něm používám. Drát je sice trochu dražší,ale nerez se s ním vaří fakt pěkně 8)

Neměl by si prosím nějaký tip jak co nejlevněji doma vařit hliník (trubky a plechy, šířka stěny do 5mm)? Chtěl sem si udělat čas, že prolítnu svarforum a zjistím to tam, ale když už se tady rozjela debata :)
www.jfperformance.cz

kony5

Příspěvek od kony5 »

8) 8) 8) presne jak pise mari....napsal vlastne vsechno co se ostatnim napsat nechtelo ..... Ja doporucim jit do prodejny svarecek... Tam ti pripoji svarecku jakou chces a uvidis ze az si je vyzkousis rad priplatis...... Moje pritelkyne co vzivote nevarila vzala toho pegasa nastavila si ho sama .. Manualni.. Stacilo jen ji to vysvetlit...a napoprve my svarila nadherny svar....ten synergie je podle mne zbytecny ale.... Clovek by si mel svarecku umet nsstavit...i tu syn si clovk stejne doladit musi..... Je to proste jako bys koupil uz vcelku dobrou svarecku nebo kus srotu co si na svarecku hraje.... Nehlede na to ze ty ciny nemaji ani kvalitni horak .... Po case ti zacne v manualnim ventilu rukojeti horaku utikat plyn je tam jen takova plastova kostka...ten pegas ma standartni koncovku na pripoje i jakehokoliv horaku vcetne delky ...a elektroventil pro pusteni plNu pred zapalem a pro dochlazeni...a cina s metrem s puk dlouhym horake. To se ani pod to auto na ten vyfuk nedostanes....kup si aspo 3 metry.....taky potrebujes kvalitni conejhrubsiidrat na kleste ciny ho maji jak dratek a tak se hreje....a jako posledni vec kvalitni jistice elektriny...a hlavne dobrou prodlozovaci snuru...to dela pri vareni docela dost. . je to proste jedno s druhym.... Sry za preklep. Pisu na mobilu..

mari

Příspěvek od mari »

levne svareni hliniku to je problem idealni je tig ale tam potrebujes AC proud

ceockem to jde taky svarel jsem hlinik ceockem 2 roky ale meli sme na to froniuse v pulzu (tobe asi netreba vysvetlovat ) ale pro ostatni je to kdy proud klolisa mezi dvouma hodnotama napriklad mezi 100 az 150A tak jako mas sinusojdu u stridaveho proudu tak tady to je podobne akorad je ostrohrana :D kde se dociluje ze to je neco jako sprchovej proces prenos kovu malinkejma kapickama ne jak u zkratu kde to jde velkejma kapkama a drat se zkratuje

a hlavne to melo 4takt pro hlinik to je ze zmacknes nabehne proud treba 200A (kvuili prohrati ) zmacknes zas a proud spadne na svareci co mas nastaven a zmacknes zas o ono to ubralo (kdyz si se zacal propadat ) tim to slo paradne

zkousel jsem to varit aj normal odbockovou svareckou a to proste nebylo onco nazacatku to pohltilo teplo takze svar prevysenej potom normal a pak se propadal ..... samorejme aj to jde predehrej si to malinko a budes to varit cca po 4cm a udelas to taky jen to ce cvik hlinik ma dobrou vodivost tepla ze

na tohle je dobrej synergi a up a down ovladani v horaku kde si na zacatek das vic a pak behem svareni si ubiras

kony samorejme ze synergi nejni potreba jen je to rychlejsi pac si dam ovladani UP a down do horaku a nemusim nikam chodit :D ale to nastavovani tlousky matrose sem nikdy nepouzival nastavoval jsem to podle amper pac na stoupacku koutak nebo na tupo mas jinej proud ......

osobne kdyz neco na 240V tak jedine invertorovej zdroj kdyz klasiku trafo tak jedine na 380 V tu alfu mig syn nebo man si dost chvalej .... setrit na naradi se neoplati nez nakou cinskou jebku tak radsi starsi bazarovou treba ja bych premyslel o tomto tech 6600kc dat navic se ti oplati za tohle http://www.svarecky-elektrody.cz/esab-o ... xl/d-1853/" onclick="window.open(this.href);return false;

kony5

Příspěvek od kony5 »

Ja uz valim skoro vsechno tim pegasem...kdysi sem mel migatronik dbh 400 ale pro mne zbytecnost.....a na velke tlousky mam tridonku klasickou otacivou armadni ulozenku...takze nova a 50 m dluhy silny kable.... :lol: ...za cenu srotu defakto....svareni hliniku jsem vzdal na to fakt musi byt dobra masina jinak to nema smysl....

mari

Příspěvek od mari »

triodyna ma neprekonatelnej oblouk ani invertory nemaj tak dobrej oblouk ta si jen popiskuje :D

nad tou alfou premyslim taky ale ja cu tu 250ku nebo 320 jeste premyslim o EWM picomig 180 kvuli pulzu :wink:

JRD McLAREN
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od JRD McLAREN »

Člen Klubu Šlapacích Moskvičov
IMF Master Ignition Forum - http://imfsoft-forum.eu/

Dacan
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Dacan »

to muze udelat rovnou tohle

kony5

Příspěvek od kony5 »

Jo triodina s dobrou elektrodou je paradni...jen trochu vic zere hold to roztaci dynamo a rve to :-D ..... Ja muzu ten pegas doporucit...delal sem snim cely nakladni vlek a jednu nastavbu na plny vykon od rana do vecera varil a jen menil drat bomby a spicky... A to bylo 30 stupnu horko....limitovalo mne jen vetrani dilny kvuli co2 ktere se uvnitr drzelo i pry otevrenyc vratech....takze mne osobne pegas prekvapil a sem snim plne spokojeny jediny problem je obcS ocistit kontakty horaku spinani v te rychlospojce jinak porad frci a to sni varim defakto vsechno v dilne.... Je proste mala a lehka takze se nejvic pouziva

habitat3
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od habitat3 »

Jinak pokud se vrátím k tomu modelu od GUDE, tak se nechají kabely s pistolí normálně vyměnit za delší/jiné?

Díky

mari

Příspěvek od mari »

da se pripojit vetsi ale podavac to neda pokud pouzijes 0,6 drat a 2 kladku podavac tak pri 3m to bude jen tak tak na vic to ce uz 4 kladku na 0,8 to bude makat na 4m ale nejni to onco
ale na rovinu je to vyhozeno 10 tacu je u toho binzel horak takze but to je kopie cinska nebo origo ale ten stoji 3taci flaska redukcni ventil to kdyz si poscitas tak to je tak 6 az 7 tisic tim padem na tu krabici ti zbylo 3 taci co myslis ze tam za ty penize vymysleli ?

otom uz hovori napeti na prazdo 40V.....pri 160A budes mit cca 22V to je 18V dolu docela dost
pri pripojeni na 220V pri 115A to ma zatezovatelnost 15% takze ti bude svaret 1,5 minuty a konecna a na 400v pri 160A jednu min to je sakra malo

habitat3
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od habitat3 »

mari:

tjn to chápu, ale nebudu to mít jako práci a nechci kupovat COčko za 20 tis. A je dost pravděpodobné, že ho budu mít za nižší cenu.. řekněme za nákupku. 8)

Fifi

Příspěvek od Fifi »

Na gude se vys.r, když už prskavku, tak aspoň telwin, řada telmig...
Když někomu řekneš že je blbec, chytrého to z tebe neudělá!

habitat3
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od habitat3 »

Fifi:

mohu se zeptat na důvod - výhody nevýhody?

mari

Příspěvek od mari »

pac telwin je jeden z dobrejch vyrobcu dela jak hoby tak masiny do prumyslu maj dobre ceocka

Fifi

Příspěvek od Fifi »

Chtěl jsem se rozepsat, ale napíšu to jednoduše, kamarád měl půjčený einhel nebo jak se to píše, určitě už tady někde je v odkazech a je to dobré tak na bodování, delší hezkou housenku s tím neuděláš, protože kolísá posuv (je blbě řešeno řízení/napájení a nemá sílu), gude je na tom prý ještě hůř (čerpám z svarfora). Telmiga mám já i když dost upraveného, ale vařit se s tím dalo i bez úprav (kupoval jsem na inzerát)... Výhody nevýhody je třeba porovnávat mezi konkrétními modely, takže na to ti neodpovím... Jak píše mara, telwin není šlápnutí vedle, pokud zrovna nekupuješ řadu bimax... Jednu dobu na svarforu tuším chválili i iskavar, já osobně bych do nové za 10t nešel, za ty prachy je šance sehnat něco rozumného jetého, v novém je to bída i když pár prsavek za tu cenu funguje...

Edit: http://www.svarecky-co2.cz/svarecka-mig ... ravar.html" onclick="window.open(this.href);return false; je ale dražší, případně nějakou slabší, protože jestli to bereš primárně na toho miniho s tím, že pak už bude zbytek života spíše odpočívat...
Když někomu řekneš že je blbec, chytrého to z tebe neudělá!

Odpovědět

Zpět na „Pokec“