Co dělat, pokud jsem účastníkem nehody?

Pokec nejen o autech...

Moderátoři: Eiffel, Fáboš, Bohuš, Berry, habitat3, Tommy1978, Kane13, Ritchma

Odpovědět
m.artty
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

Co dělat, pokud jsem účastníkem nehody?

Příspěvek od m.artty »

Dneska jsem byl svědkem malého ťukance na světlech. Potom jsem o tom tak přemýšlel a došel jsem k závěru, že vůbec nevim, co bych měl dělat, pokud se něco takového přihodí mně. Nikdy jsem se o to nějak zajímal, ale dneska člověk nikdy neví. Proto se obracím na zkušenější, co dělat ať už někdo nabourá do mého auta nebo když nabourám já někoho. Co mi má on ukázat (techničák? pojistku? občasnku?), co si mám ofotit/opsat, co mám podepsat atd.

Prosím místní kurviče témam, ať nepíšou... pouze k tématu.
Současnost: Kadett E 2,0 GSi cabrio & Calibra 2,5 V6 & Omega B 2,5 TD
Minulost: Astra F 1,7 TD, Astra F 1,4 16V sedan, Kadett E 1,6 cabrio, Kadett E 1,6i cabrio, Golf II 1,6D, a pár Kadet na díly

TomasUL

Re: Co dělat, pokud jsem účastníkem nehody?

Příspěvek od TomasUL »

Když nabourá on tebe.
Tak první by tě mělo zajímat, jestli má auto pojištěný. Jeho řidičák tě zajímat nemusí. Ale OP se ti hodí, abys věděl, kdo to vůbec je. Vyplníte formuláře o nehodě a hlavně zavolejte oba na svojí pojišťovnu. A ještě je dobrý vše nafotit. I přímo jeho. Aspoň máš nějakej důkaz.
Když tě nabourá dement, kterej nic nechce přiznat, tak volej policii. Ono ho to přejde. Nejdřív dostane pokutu, a pak se bude chovat jako beránek :D

A ještě je důležitý, aby v protokolu přiznal, že tě on naboural. To je třeba si taky zkontrolovat.
Autoservis
Autodíly
STK + EM

AlesiBoss

Příspěvek od AlesiBoss »

Rozhodně vše nafotit a idealne i sepsat na papir (protokol o nehode nemusi byt dostacujici), je dulezite mit vse dobre zaodumentovano a to pro svou vlastni ochranu, v pripade ze by druha strana zacala pozdeji tvrdit neco jineho... Pokud je skoda odhadem vetsi nez 100k tak rovnou zavolat policii, protoze pojistovny ti jinak narok neuznaj.
už nemám hnujdaj...

awaj12

Příspěvek od awaj12 »

On ti snad nic ukazovat nemusí, když nechce... Když mě nabourali, nafotili jsme to (i když auta byli už odtlačená mimo, takže celkem zbytečně), a zavolali pojišťovákom, toho řešení na místě jsem se chytl já - jako poškozený a stačilo jenom poslouchat co mi řekl pojišťovák a to nejdůležitější je sepsat ten protokol o nehodě co by každý u sebe měl mít a jak už tu psali, nevím kde ta kolonka přesně byla, možná to byli jenom nějaké poznámky či tak ale pojišťovák mi řekl ať tam napíšu něco ve smyslu ,,jsem jediným vynníkem nehody´´ a zdůrazňoval to, takže na to bych si dal vážně bacha, jen tak mi to neříkal...

No jasně, že je ten proces možný jenom za předpokladu že se nabourají normální lidi a ne nějaký fagot, při sebemenších pochybnostech bych volal švestky...

Dacan
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Dacan »

v sheinu o nehodě je i kolonka na čísla řidičáku a kdo je vydal takže i to bych napsal pokud ho nemám, potom jméno,bydliště,spz,číslo pojistky atp. samozřejmě bych chtěl aby se viník prokázal aspoň řp nebo i občankou (když řekne že nemáš nárok mu čumět na doklady tak švestky), přinejlepším nafotit, do teho papíru samozřejmě kdo je vinikem a podpis jak už tu padlo. Taky bys mohl připsat i ostatní učastníky/svědky nehody.

Takeshi
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Takeshi »

mě naboural nějakej bablb v tom nejhustějšim dešti,vystoupil a řekl že ma bejt v práci a to auto je služební že nebudem volat policajty že mi to zaplatí :lol:
no takže pro jistotu přijeli policajti, chtěli všechno Op řidičák techničák no a sepsali to , zajímavý je že mi vytiskli nějakej protokol kde ale neni prakticky nic o nehodě, protože to mají v počítači,tak jsem to chtěl vidět načež oni arogantně že jsem nějakej zvědavej,tak jsem to okoukl že tam je napsano že on nedodržel bezpečnou vzdálenost a naboural mě bla bla, hlavně první co je když přijede policie tak rozdá pokuty,to je hlavní téma :roll:

Rudi
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Rudi »

Když je v tom alkohol, zranění nebo škoda nad 100tis., tak volej fízli. Kdyby dělali problémy, že nechtěj přijet, že maj moc práce, tak řekni, že ti druhej účastník přijde pod vlivem, to už musej přijet a stejně vám daj fouknout oboum(pokud tvoje auto nestálo na místě-třeba parkoviště).

A pak už to tady popisoval zbytek - sepsat formulář, opsat č.pojistek a doplnit přiznání viníka, ať ty nebo on, je to pak rychlejší. Když už v tom budeš, tak to můžeš rovnout na místě nahlásit telefonicky na pojišťovnu, ať to běží rychlejc...snad sem na nic nezapomněl
VW - Very Wonderful
ALUSADY.CZ - originální alu kola na Váš vůz
Dovoz vozidel, odtahy z celé EU, STK

jajiN

Příspěvek od jajiN »

No máš vozit v autě takový ten protokol o nehodě. Tam všechno napíšeš. Je to propisovaci a jsou to celkem tři vyhotovení. každy si vezmete potom jedno (jsou tam všechny údaje, co se jak stalo, jména, čísla OP, RZ auta, číslo pojistky atd). Ideální je si na něj vzít i tel. číslo pro domluvu. Ten kdo nehodu spáchal, by to měl nahlásit na pojištovnu, té jeho pojišťovně se pak ozveš i Ty a dodáš potřebné informace. Potom už dáš auto do servisu - když je to smluvní servis s pojištovnou, tak nemusíš nic řešít (žádného likvidátora a podobně) a vše za Tebe vyřeší servis. Máš i nárok na náhradní vůz v době opravy vozu.

Tento rok je pozměněnej občanský zákoník, takže již není amortizace. Ale v minulých letech u některých pojištoven (třeba když vás naboura čurák s ČSOB) tak z každého nového dílu který je vyměněn se platila amortizace. Ale díky změnám už se neplatí 8)

LiberaleMiguel2

Příspěvek od LiberaleMiguel2 »

Mě když nabrala ženská na parkovičšti, tak jsme sepsali ten protokolo o nehodě(je to součást povinné výbavy, takže ho určitě máš v autě) a kamoš mi po telefonu říkal, že tam má hlavně někam dopsat větu, "Ze zaviněním nehody souhlasím" a podepsat to. Pak šlo všechno naprosto v pohodě :-)
JSEM ZPÁTKY NA SVÉM PŮVODNÍM PROFILU, TAKŽE COKOLIV PIŠTE NA LiberaleMiguel (bez dvojky)

honza 2.0 16v
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od honza 2.0 16v »

v dnešní době už při karambolu, i menším volám policii (pokud to není na soukromým pozemku... tj typická parkovací kolize u fabriky, když ti někdo nabere dveře apod...)... dostávat pak z někoho pracně peníze na opravu je někdy na silnej žaludek...

jenom jedinkrát se mi stalo že to šlo i bez PČR... kamioňák uznal že ten šutr v zatáčce na mě vysypal, když jel jak dobytek...tak šel celolak a nový okna z pojistky bez potíží (do 14 dnů vyřešeno..)

m.artty
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od m.artty »

Děkuji za odpovědi :D

Ještě by mě zajímala jedna věc, jak se řeší to, když mi poškodí věci v kufru? Taky někam zapsat?
Současnost: Kadett E 2,0 GSi cabrio & Calibra 2,5 V6 & Omega B 2,5 TD
Minulost: Astra F 1,7 TD, Astra F 1,4 16V sedan, Kadett E 1,6 cabrio, Kadett E 1,6i cabrio, Golf II 1,6D, a pár Kadet na díly

jajiN

Příspěvek od jajiN »

Zapsal bych to do toho dokumentu + aby to extra podepsal k tomu. Potom to vyřešit s likvidátorem. A nebo hned volat pojištovnu

Tead

Příspěvek od Tead »

S tím kufrem - o tom jsem taky přemýšlel - pokud bych mu neprojel až dovnitř a třeba rozbil něco tím, že to tam při nárazu lítalo.. tak bych měl asi osobně problém se podepsat pod to..náklad má bejt upevněn pevně :? :? mluvím teď samozřejmě o situaci klasickýho šťouchance z nedobrždění ...
Micra K11 CG10DE
EX: Elantra XD G4ED-G
Pluriel TUJ3P

Kein

Příspěvek od Kein »

awaj12 píše:On ti snad nic ukazovat nemusí, když nechce... Když mě nabourali, nafotili jsme to (i když auta byli už odtlačená mimo, takže celkem zbytečně), a zavolali pojišťovákom, toho řešení na místě jsem se chytl já - jako poškozený a stačilo jenom poslouchat co mi řekl pojišťovák a to nejdůležitější je sepsat ten protokol o nehodě co by každý u sebe měl mít a jak už tu psali, nevím kde ta kolonka přesně byla, možná to byli jenom nějaké poznámky či tak ale pojišťovák mi řekl ať tam napíšu něco ve smyslu ,,jsem jediným vynníkem nehody´´ a zdůrazňoval to, takže na to bych si dal vážně bacha, jen tak mi to neříkal...

No jasně, že je ten proces možný jenom za předpokladu že se nabourají normální lidi a ne nějaký fagot, při sebemenších pochybnostech bych volal švestky...
Ze zákona mají povinnost účastnící nehody se vzájemně zlustrovat.
LiberaleMiguel2 píše:Mě když nabrala ženská na parkovičšti, tak jsme sepsali ten protokolo o nehodě(je to součást povinné výbavy, takže ho určitě máš v autě) a kamoš mi po telefonu říkal, že tam má hlavně někam dopsat větu, "Ze zaviněním nehody souhlasím" a podepsat to. Pak šlo všechno naprosto v pohodě :-)
Že je protokol součást povinné výbavy slyším prvně.
http://www.tuzingforum.cz" onclick="window.open(this.href);return false;
http://www.infobaden.cz/" onclick="window.open(this.href);return false;

AlesiBoss

Příspěvek od AlesiBoss »

Kein píše:Že je protokol součást povinné výbavy slyším prvně.
Povinne to neni, ale uprimne jen blazen ho v aute nema :) Bez nej zapomenes na spousty udaju ktere potrebujes :)
už nemám hnujdaj...

Odpovědět

Zpět na „Pokec“