Likvidace vozidla a pojištění

Pokec nejen o autech...

Moderátoři: Eiffel, Fáboš, Bohuš, Berry, habitat3, Tommy1978, Kane13, Ritchma

Iviiik
Kontaktovat uživatele:

Likvidace vozidla a pojištění

Příspěvek od Iviiik »

Zdravím, mám takový problém, mám od vozidla velký techničák, RZ, vozidlo jsem neměla na sebe přihlášený, pouze jsem byla pojistitelem, majitele vozidla už nevídám, ani nemám kontakt. Nyní chci ukončit pojištění auta a odhlásit ho z evidence, jelikož jsem s autem měla nehodu, která byla pro auto totálka, auto je někde fuč údajně prodáno na ND, kde odtah a likvidaci zajišťoval známý, od tohoto nemám žádné papíry co s autem bylo a je. Na evidenci vozidel po mě chtějí doklad o ekologické likvidaci, ale nevím kde to vzít, protože nevím kde auto skončilo a známý mě v tom nechal. Potřebovala bych poradit zdali je možné sehnat "na černo" nějaký papír na tu likvidaci, nebo jestli je možnost auto fiktivně prodat na smlouvu s někým známým a tím předejít pojištění a odhlášení. A zdali by nebyl v případě fiktivní smlouvy problém v tom, že auto bude ofiko ještě pořád v provozu, ale nebude mít platné pojištění, když já u něj zruším pojištění které je psané momentálně na mě.
Ženská co miluje auta

Joyride

Re: Likvidace vozidla a pojištění

Příspěvek od Joyride »

A auto bylo na tebe odhlášené nebo jsi vůbec nebyla v techničáku?

Iviiik
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Iviiik »

Joyride píše:A auto bylo na tebe odhlášené nebo jsi vůbec nebyla v techničáku?
auto nebylo vedeno na mě pouze a jen pojištění
Ženská co miluje auta

SubTera

Příspěvek od SubTera »

ani na tebe nebylo odhlaseny?

Iviiik
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Iviiik »

SubTera píše:ani na tebe nebylo odhlaseny?
ne ani to
Ženská co miluje auta

Rudi
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Rudi »

Když najdeš osobu, která to od tebe na smlouvu koupí, tak seš z toho venku. Možná do budoucna se ozve ČKP, ale tak těm ukážeš smlouvu a seš z toho venku...
VW - Very Wonderful
ALUSADY.CZ - originální alu kola na Váš vůz
Dovoz vozidel, odtahy z celé EU, STK

biohazard
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od biohazard »

nebo ukášeš ceciky a si z toho taky venku

Iviiik
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Iviiik »

Rudi píše:Když najdeš osobu, která to od tebe na smlouvu koupí, tak seš z toho venku. Možná do budoucna se ozve ČKP, ale tak těm ukážeš smlouvu a seš z toho venku...
No mě jde o to, že když udělam smlouvu na někoho z blízkých, tak aby ta osoba z toho pak v budoucnu neměla průser.
biohazard píše:nebo ukášeš ceciky a si z toho taky venku
Tak se budu modlit, aby pani v pojišťovně byla na ženský :kladivo:
Ženská co miluje auta

Rudi
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Rudi »

evolva píše:
Rudi píše:Když najdeš osobu, která to od tebe na smlouvu koupí, tak seš z toho venku. Možná do budoucna se ozve ČKP, ale tak těm ukážeš smlouvu a seš z toho venku...
No mě jde o to, že když udělam smlouvu na někoho z blízkých, tak aby ta osoba z toho pak v budoucnu neměla průser.
Tak jasně, že tím problém posuneš jenom dál. Ideálně v Kladně to prodej nějakýmu cigánovi, opiš si jeho veškerý údaje a dej mu za to třeba litr nebo mu něco ukaž :lol:
VW - Very Wonderful

Iviiik
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Iviiik »

Rudi píše:
evolva píše:
Tak jasně, že tím problém posuneš jenom dál. Ideálně v Kladně to prodej nějakýmu cigánovi, opiš si jeho veškerý údaje a dej mu za to třeba litr nebo mu něco ukaž :lol:

Ty voe, to fakt nevyřeším nikdy :cry:
Ženská co miluje auta

Joyride

Příspěvek od Joyride »

Tohle celý ale stejně neni moc řešení.
Jedině by to zachránilo najít toho, od koho jsi to koupila, aby to na tebe odhlásil... Ale chápu, že někdy to prostě nejde...

Ještě takovej nápad - předpokládám, že smlouvu s tamtím prodávajícím máš. Jeho údaje máš taky (jsou i v TP). Co si udělat plnou moc, že souhlasí s odhláškou na tebe? :?: Prostě ho podepsat... :?: A udělat si odhlášku sama na sebe. A pak s tim můžeš i dál operovat...
Netvrdim, že to je "mravně vhodný", jen nápad... :oops: :D

Iviiik
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Iviiik »

Joyride píše:Tohle celý ale stejně neni moc řešení.
Jedině by to zachránilo najít toho, od koho jsi to koupila, aby to na tebe odhlásil... Ale chápu, že někdy to prostě nejde...

Ještě takovej nápad - předpokládám, že smlouvu s tamtím prodávajícím máš. Jeho údaje máš taky (jsou i v TP). Co si udělat plnou moc, že souhlasí s odhláškou na tebe? :?: Prostě ho podepsat... :?: A udělat si odhlášku sama na sebe. A pak s tim můžeš i dál operovat...
Netvrdim, že to je "mravně vhodný", jen nápad... :oops: :D
Tak já jakoby mám plnou moc od člověka, na kterého je to odhlášené, jsem chtěla auto nechat vymazat z toho registru, ale mě na to řekli to, že potřebuju auto přehlásit na sebe to za prvé, za druhé potřebuju protokol o te likvidaci a až tehdá můžu nechat auto vymazat z registru vozidel. Do té doby já nemůžu s autem nic, akorát platim pojistku za auto které v podstatě už ani neexistuje :kladivo: které ani nemám... Takže buď nějakým způsobem seženu ten protokol o likvidaci, na auto které už prostě nemám, s tím že pak zajdu auto přihlásit na sebe a pak ho rovnou vymažu... nebo nevim už proste :cry:
Ženská co miluje auta

Rudi
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Rudi »

tak prozatimní řešení by byl aspoň depozit, čili přehlásit to na sebe a dát to do depozitu, ať ušetříš aspoŇ ty prachy za pojistku
VW - Very Wonderful

Joyride

Příspěvek od Joyride »

Takže celej problém je v tom, že sis ho nepřihlásila, když bylo ještě pojízdný :wink: .

Iviiik
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Iviiik »

Rudi píše:tak prozatimní řešení by byl aspoň depozit, čili přehlásit to na sebe a dát to do depozitu, ať ušetříš aspoŇ ty prachy za pojistku
No ale to nemůžu dělat do nekonečna... hlavně mizím z čr
Ženská co miluje auta

Iviiik
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Iviiik »

btw, a co udělat čestné prohlášení? takže přihlásit na sebe? a přes čestné prohlášení třeba že v tom bude spát pes na zahradě to nechat zrušit? to by šlo taky?
Ženská co miluje auta

Jarbi

Příspěvek od Jarbi »

Pro přihlášení budeš potřebovat evidenčku ne?

Iviiik
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Iviiik »

Jarbi píše:Pro přihlášení budeš potřebovat evidenčku ne?
nj vlastně, na to bych zapoměla :evil:
Ženská co miluje auta

Květoslávek

Příspěvek od Květoslávek »

Kdyz nefigurujes v tp,tak vymysli nejakou fiktivni smlouvu,aby ti zrusili pojistku a zdarec:-)
Volvo V40 2.0 T4 yellow Faketaxi :)
Go HARD or Go Home!!!

Iviiik
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Iviiik »

Květoslávek píše:Kdyz nefigurujes v tp,tak vymysli nejakou fiktivni smlouvu,aby ti zrusili pojistku a zdarec:-)
Nefiguruju vůbec, ale ted mi řekni jak asi někoho vymyslim :D
Ženská co miluje auta

Michelin
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Michelin »

Tebe vubec nemusi zajimat zadna operace s dopravnim inspektoratem. Jediny urad co potrebujes resit je pojistovna - zruseni pojistky.
Osobne bych to zkusil na cestne prohlaseni v pojistovne. Vozidlo mi bylo zapujceno, pricemz jsem si mela platit pojistku. Majitel ho chce vratit, ja nechci platit pojistku. Tecka. Pripadne doplnit "nejakou" smlouvou o zapujcce s terminem, pokud se jim to nebude libit.
babyCupra

Iviiik
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Iviiik »

Michelin píše:Tebe vubec nemusi zajimat zadna operace s dopravnim inspektoratem. Jediny urad co potrebujes resit je pojistovna - zruseni pojistky.
Osobne bych to zkusil na cestne prohlaseni v pojistovne. Vozidlo mi bylo zapujceno, pricemz jsem si mela platit pojistku. Majitel ho chce vratit, ja nechci platit pojistku. Tecka. Pripadne doplnit "nejakou" smlouvou o zapujcce s terminem, pokud se jim to nebude libit.
No to je taky dobrý nápad :potlesk: ale jak to sepsat tedy?
Ženská co miluje auta

Rudi
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Rudi »

tak u pojistky by stačilo počkat i na konec pojistnýho období a dál neprodlužovat....
VW - Very Wonderful

Michelin
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Michelin »

To kazdopadne, ale to zas zalezi jak to bude dlouho.
babyCupra

Květoslávek

Příspěvek od Květoslávek »

Smysleny jmeno,skutecna adresa,i na ckp to plati...
Volvo V40 2.0 T4 yellow Faketaxi :)
Go HARD or Go Home!!!

Chamelion
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Chamelion »

Nechce se mi tu číst všechny komentáře, ale jestli chápu správně, tak tys vlastně neměla s tím autem nic společnýho krom toho, že bylo pojištěný na tebe? Pokud na tebe nebylo napsaný, ani odhlášený, ani nebyla smlouva na auto na tvoje jméno, pak vyřazení z evidence není tvůj byznys, ale byznys majitele (toho, kdo auto poslední koupil dle kupních smluv). Ty jen musíš ukončit pojistku a to lze jen podle podmínek, který má ta určitá pojišťovna - většinou chtějí důvod, tzn. prodej auta (musel by být mezi faktickým majitelem a někým vymyšleným), nebo likvidace, atp. Pokud ale nemáš čerstvě zaplacenou pojistku, tak bych nechal normálně pojištění doběhnout a tím i skončí smlouva...

Iviiik
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Iviiik »

Chamelion píše:Nechce se mi tu číst všechny komentáře, ale jestli chápu správně, tak tys vlastně neměla s tím autem nic společnýho krom toho, že bylo pojištěný na tebe? Pokud na tebe nebylo napsaný, ani odhlášený, ani nebyla smlouva na auto na tvoje jméno, pak vyřazení z evidence není tvůj byznys, ale byznys majitele (toho, kdo auto poslední koupil dle kupních smluv). Ty jen musíš ukončit pojistku a to lze jen podle podmínek, který má ta určitá pojišťovna - většinou chtějí důvod, tzn. prodej auta (musel by být mezi faktickým majitelem a někým vymyšleným), nebo likvidace, atp. Pokud ale nemáš čerstvě zaplacenou pojistku, tak bych nechal normálně pojištění doběhnout a tím i skončí smlouva...
Přesně tak, jde mi čistě jen o zrušení pojistky.
Ženská co miluje auta

Tead

Příspěvek od Tead »

Jen jí radši vypověz v dostatečně lhutě před koncem výročního data (víc než 6týdnů) - tím, že pojistka "doběhne" nekončí.. myslel jsem si to samý bohužel pojišťovna měla jinej názor..takže ti jí sice po půlroce od nezaplacení vypoví, ale zároveň ti pošle dopis kde po tobě bude chtít pojistný za toho půlroku k tomu administrativní poplatky a urok z prodlení...smlouvy na povinný ručení, stejně jako třeba pojistky na blbost atd mají snad všechny pojišťovny na dobu neurčitou
Micra K11 CG10DE
EX: Elantra XD G4ED-G
Pluriel TUJ3P

Iviiik
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Iviiik »

Tead píše:Jen jí radši vypověz v dostatečně lhutě před koncem výročního data (víc než 6týdnů) - tím, že pojistka "doběhne" nekončí.. myslel jsem si to samý bohužel pojišťovna měla jinej názor..takže ti jí sice po půlroce od nezaplacení vypoví, ale zároveň ti pošle dopis kde po tobě bude chtít pojistný za toho půlroku k tomu administrativní poplatky a urok z prodlení...smlouvy na povinný ručení, stejně jako třeba pojistky na blbost atd mají snad všechny pojišťovny na dobu neurčitou
No, tak já tam zajdu a nějak to vyzjistim.... ale potřebuju to všechno udělat tak nějak na rychlo, protože jedu z čr na dlouho ... takže nerada bych se pak vrátila aby na mě vykoukla nějaka obálka že dlužím tolik a tolik :evil:
Ženská co miluje auta

m.artty
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od m.artty »

Když necháš doběhnout pojistku do konce a dál se to nepojistí, skočí po tom hned zase ČKP a půjdou za tebou, jako za posledním pojistitelem... Takže stejně potřebuješ něco, čím se prokážeš, že už auto není tvoje.
Současnost: Kadett E 2,0 GSi cabrio & Calibra 2,5 V6 & Omega B 2,5 TD
Minulost: Astra F 1,7 TD, Astra F 1,4 16V sedan, Kadett E 1,6 cabrio, Kadett E 1,6i cabrio, Golf II 1,6D, a pár Kadet na díly

Odpovědět

Zpět na „Pokec“