kubi píše:Třeba až někdo přijde, řekne, že má ARL a jestli tuten motor jede líp/hůř, jak moc víc/méně to žere, co to má navíc, co to nemá.... Takoví lidi bez vztahu k oboru jsou pak katastrofa. Jak jsem onehdá přišel do Opela pro převodový olej do XE a borec na mě čučel co to je ten Kadett a že VW autorizák je vedle...
nesuď všechy dle jednoho případu kolik lidí ví označení motoru co maj pod kapotou??? když se ptaj tak řeknou, že maj buď naftu nebo benzín.....
Svět by byl o mnoho bezpečnejší, když by každý před vstupem do letadla musel sníst kousek slaniny....
kolem mě většina ví nejen to ale i spoustu dalšího... i když máš pravdu. Dneska to tak bývá, pak člověk chce učit v jazykovce a místo aby vzali někoho, kdo na to má vzdělání, tak tam sedí po známosti někdo s maturitou, kdo půl roku v UK sbíral jahody že tomu nerozumí je jedno, prostě tam.... je
Nosce te ipsum - know thyself
"Be the change you want to see in the world"
Kadett GSi 16v - "redtop" fan Gallery:kubi-gsi.rajce.idnes.cz NABÍZÍM ODBORNÉ PŘEKLADY Z ANGLIČTINY DO ČEŠTINY - VÍCE SZ
Dobře, ale takový člověk ti tam přijít může. A pak co?
Nosce te ipsum - know thyself
"Be the change you want to see in the world"
Kadett GSi 16v - "redtop" fan Gallery:kubi-gsi.rajce.idnes.cz NABÍZÍM ODBORNÉ PŘEKLADY Z ANGLIČTINY DO ČEŠTINY - VÍCE SZ
jj prodejce by ty auta znat mel ale taky nemusi kdyz to umi okecat...... v byvale praci jsme meli prodejce ktery kdyz videl vyndanou převodovku z dodávky tak o ní řekl že to je buď topení nebo turbo....
Renault Clio 1,2 rv 97-plonkovka...SOLD Renault Clio1,816V-letadlo..SOLD Renault Clio Sport 172 Ph2 rv02 - hají v garáži
Renault Megane Grandtour 1,5dCi rv18 - family wagen
Fiat Doblo Maxi 1,6 MTJ 120SX rv18 - služební
Realita je bohužel taková (a přicházím s ní do styku denně), že prodejci (alespoň "mé" značky) kódy motorů a podobný záležitosti vůbec neznají. Pokud jo, jsou to opravdoví fajnšmekři. Na druhou stranu je pravda to, co píše táta o zákaznících - málokdy přijde zákazník a vytasí se s nějakým ARL. Většina řekne 1.9, maximálně dodá výkon. Důležitější myslím je, aby prodejce znal dobře výbavy, marketingový akce, kombinovatelnost výbavových prvků a příplatky za ně. Pokud ovládá kódy motorů, může jenom příjemně překvapit.
Rozdíl samozřejmě je, pokud to nezná prodejce dílů nebo přijímací technik, to je ostuda.
Bad things happen when good people pretend nothing is wrong. - Corey Mother Fuckin´Taylor
BIGPAPA píše:jenže ne každej kdo si jde koupit nový auto tak má doma 10x rozmontovanýho a složenýho předchudce dnešního modelu
"Dobrý den, chci si koupit novýho golfa, doma mám ARL, jsem sním spokojenej, ale chtěl bych něco novýho, můžete mi prosím říct, jaký je v projevu motoru rozdíl a jestli máte něco podobného?"
- mě se to nezdá, jako tak debilní otázka, co nemůže nastat. A už vůbec nevím, jestli by sis tohle mohl najít.
Renault Clio 1,2 rv 97-plonkovka...SOLD Renault Clio1,816V-letadlo..SOLD Renault Clio Sport 172 Ph2 rv02 - hají v garáži
Renault Megane Grandtour 1,5dCi rv18 - family wagen
Fiat Doblo Maxi 1,6 MTJ 120SX rv18 - služební