Oprava závitu - olejová vana
Moderátor: Idaho
- m.artty
- Moderátor
- Kontaktovat uživatele:
Oprava závitu - olejová vana
Dneska jsem měnil olej a zjistil, že mám "potrhanej" závit na vypouštěcím šroubu. Nějak jsem to dotáhl a doufám, že to nepoteče, ale příští výměnu už určitě nezvládne. Kdysi se tam už vrtala větší díra a řezal nový závit... tenhle postup by možná ještě šel zopakovat - materiálu je tam v celku dost. Původně M14, teď je tam větší (možná M16, ale nevim, protože šroub je vyráběný namíru). Nějakej další nápad co s tím (kromě výměny vany)?
Současnost: Kadett E 2,0 GSi cabrio & Calibra 2,5 V6 & Omega B 2,5 TD
Minulost: Astra F 1,7 TD, Astra F 1,4 16V sedan, Kadett E 1,6 cabrio, Kadett E 1,6i cabrio, Golf II 1,6D, a pár Kadettů na díly
Minulost: Astra F 1,7 TD, Astra F 1,4 16V sedan, Kadett E 1,6 cabrio, Kadett E 1,6i cabrio, Golf II 1,6D, a pár Kadettů na díly
- JOE_Cik
- Kontaktovat uživatele:
Re: Oprava závitu - olejová vana
vymenit auto
vim ze se delaj enjaky vložky ktery si prořiznou novy zavit a pak tam das mensi šroubeček ale i tak musis vanu sundat a vycistit ji od špon...
..... asi

vim ze se delaj enjaky vložky ktery si prořiznou novy zavit a pak tam das mensi šroubeček ale i tak musis vanu sundat a vycistit ji od špon...

Renault Clio 1,2 rv 97-plonkovka...SOLD
Renault Clio 1,8 16V-letadlo..SOLD
Renault Clio Sport 172 Ph2 rv02 - hají v garáži
Renault Megane Grandtour 1,5dCi rv18 - family wagen
Fiat Doblo Maxi 1,6 MTJ 120SX rv18 - služební
Renault Clio 1,8 16V-letadlo..SOLD
Renault Clio Sport 172 Ph2 rv02 - hají v garáži
Renault Megane Grandtour 1,5dCi rv18 - family wagen
Fiat Doblo Maxi 1,6 MTJ 120SX rv18 - služební
sežeň závitovou vložku a tu tam zalep Loctitem na závity

Svět by byl o mnoho bezpečnejší, když by každý před vstupem do letadla musel sníst kousek slaniny....
- m.artty
- Moderátor
- Kontaktovat uživatele:
BIGPAPA: Díky, to by bylo asi řešení 

Svět by byl o mnoho bezpečnejší, když by každý před vstupem do letadla musel sníst kousek slaniny....
- pavelini
- Kontaktovat uživatele:
Bigpapa kdyz uz radis takovou profiradu, tak alespon dopln jakou barvou, to ma zaleoit Loctitem, aniz by jsi to musel hledat na netu.
Nejezdím rychleji než létá můj anděl strážný.
Vše zustalo, jen se doma zabydlelo něco rodinného pro kočárek a konečně něco RS a M
Vše zustalo, jen se doma zabydlelo něco rodinného pro kočárek a konečně něco RS a M
- pavelini
- Kontaktovat uživatele:
Jako za sebe musim rict, ze nektere otazky zdejsi profiku a natoz odpovedi dalsich profiku zde, za posledni rok ci dva,vazne stoji za to.
A to vazne nejsem rejpal, jen obcasnej konzument....
A to vazne nejsem rejpal, jen obcasnej konzument....
používal se modrý....pavelini píše:Bigpapa kdyz uz radis takovou profiradu, tak alespon dopln jakou barvou, to ma zaleoit Loctitem, aniz by jsi to musel hledat na netu.

- pavelini
- Kontaktovat uživatele:
At je to pravda nebo ne, alespon jsi dal kompletni odpoved a ne pulku.

Aj keby tam bola zrovna hliníková vana, tak kdejaký moula ti tam vie navariť kus AL gulatiny do ktorej si urobíš nový závit, pri plechovej olejovej vani považujem tuto otázku za doslova blbý vtip (tých áut máš v popise ako maku)
Hliník vieš zavariť aj bežným CO2 (MIG/MAG) ak má aspon 200A (s tými BAUBAU to nepôjde), cievka s drôtom, flaša s čistým argonom a ideš
Tá závitová vložka je taká cigánska robota, na to aby to bolo ako tak poriadne urobené, je vhodné aby tá vložka bola nalepená do nového neztrhaného závitu. To znamená rezať väčší závit kvôli tomu aby som mohol použiť vložku, k tomu vyrobiť novú skrutku, ktorá nemá poškodený závit. To už môžem rovno vyrezať len nový väčší závit a vyrobiť novú skrutku a ušetrím za závitovú vložku a drahé lepidlo
Hliník vieš zavariť aj bežným CO2 (MIG/MAG) ak má aspon 200A (s tými BAUBAU to nepôjde), cievka s drôtom, flaša s čistým argonom a ideš
Tá závitová vložka je taká cigánska robota, na to aby to bolo ako tak poriadne urobené, je vhodné aby tá vložka bola nalepená do nového neztrhaného závitu. To znamená rezať väčší závit kvôli tomu aby som mohol použiť vložku, k tomu vyrobiť novú skrutku, ktorá nemá poškodený závit. To už môžem rovno vyrezať len nový väčší závit a vyrobiť novú skrutku a ušetrím za závitovú vložku a drahé lepidlo
- m.artty
- Moderátor
- Kontaktovat uživatele:
Je to hliníková z Omegy. Kdyby se dala koupit nová za rozum, tak to asi nebudu řešit, jenže novou jsem nenašel... tím pádem jedině Opel a to bude za polovinu ceny auta
Když koupím starší, tak kdoví jaká bude (zkroucená a bude to téct kolem). Já nevim, že se mi vždycky dějou takové debilní závady...

- m.artty
- Moderátor
- Kontaktovat uživatele:
Přemýšlel jsem o tom a vyměním vanu, snad se podaří sehnat nějakou dobrou.
ja co jsem poprve menil na omeze olej, tak jsem mel presne opacnej problem:D a to byl strzenej zavit na sroubu 

Vauxhall omega 2.5V6 ->VXR edition -> crazy omega https://www.youtube.com/watch?v=cd65a5H3yHI -> MV6
Ford Fiesta ST150
Golf VI GTI
Ford Fiesta ST150
Golf VI GTI