Oprava závitu - olejová vana

Máš nebo jsi měl problém s autem? Zde ti ho pomůžeme vyřešit :)

Moderátor: Idaho

Odpovědět
m.artty
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

Oprava závitu - olejová vana

Příspěvek od m.artty »

Dneska jsem měnil olej a zjistil, že mám "potrhanej" závit na vypouštěcím šroubu. Nějak jsem to dotáhl a doufám, že to nepoteče, ale příští výměnu už určitě nezvládne. Kdysi se tam už vrtala větší díra a řezal nový závit... tenhle postup by možná ještě šel zopakovat - materiálu je tam v celku dost. Původně M14, teď je tam větší (možná M16, ale nevim, protože šroub je vyráběný namíru). Nějakej další nápad co s tím (kromě výměny vany)?
Současnost: Kadett E 2,0 GSi cabrio & Calibra 2,5 V6 & Omega B 2,5 TD
Minulost: Astra F 1,7 TD, Astra F 1,4 16V sedan, Kadett E 1,6 cabrio, Kadett E 1,6i cabrio, Golf II 1,6D, a pár Kadet na díly

JOE_Cik
Kontaktovat uživatele:

Re: Oprava závitu - olejová vana

Příspěvek od JOE_Cik »

vymenit auto :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

vim ze se delaj enjaky vložky ktery si prořiznou novy zavit a pak tam das mensi šroubeček ale i tak musis vanu sundat a vycistit ji od špon... ;) ..... asi :lol: :lol: :lol:
Renault Clio 1,2 rv 97-plonkovka...SOLD
Renault Clio 1,8 16V-letadlo..SOLD
Renault Clio Sport 172 Ph2 rv02 - hají v garáži
Renault Megane Grandtour 1,5dCi rv18 - family wagen
Fiat Doblo Maxi 1,6 MTJ 120SX rv18 - služební

BIGPAPA
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od BIGPAPA »

sežeň závitovou vložku a tu tam zalep Loctitem na závity 8)
Obrázek
Svět by byl o mnoho bezpečnejší, když by každý před vstupem do letadla musel sníst kousek slaniny....

m.artty
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od m.artty »

BIGPAPA: Díky, to by bylo asi řešení :D
Minulost: Astra F 1,7 TD, Astra F 1,4 16V sedan, Kadett E 1,6 cabrio, Kadett E 1,6i cabrio, Golf II 1,6D, a pár Kadet na díly

BIGPAPA
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od BIGPAPA »

8) NZ, jednoduche, rychle 8) takhle jsme v práci řešili i špatně vyřízlé závity do hydraulickejch kostek na mašiny z TOS Varnsdorf a nebyl nikdy problem 8) 8) 8)
Svět by byl o mnoho bezpečnejší, když by každý před vstupem do letadla musel sníst kousek slaniny....

pavelini
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od pavelini »

Bigpapa kdyz uz radis takovou profiradu, tak alespon dopln jakou barvou, to ma zaleoit Loctitem, aniz by jsi to musel hledat na netu.
Nejezdím rychleji než létá můj anděl strážný.
Vše zustalo, jen se doma zabydlelo něco rodinného pro kočárek a konečně něco RS a M

pavelini
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od pavelini »

Jako za sebe musim rict, ze nektere otazky zdejsi profiku a natoz odpovedi dalsich profiku zde, za posledni rok ci dva,vazne stoji za to.
A to vazne nejsem rejpal, jen obcasnej konzument....
Vše zustalo, jen se doma zabydlelo něco rodinného pro kočárek a konečně něco RS a M

BIGPAPA
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od BIGPAPA »

pavelini píše:Bigpapa kdyz uz radis takovou profiradu, tak alespon dopln jakou barvou, to ma zaleoit Loctitem, aniz by jsi to musel hledat na netu.
používal se modrý.... 8) 243

pavelini
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od pavelini »

At je to pravda nebo ne, alespon jsi dal kompletni odpoved a ne pulku.
8) 8) 8)

pufko

Příspěvek od pufko »

Aj keby tam bola zrovna hliníková vana, tak kdejaký moula ti tam vie navariť kus AL gulatiny do ktorej si urobíš nový závit, pri plechovej olejovej vani považujem tuto otázku za doslova blbý vtip (tých áut máš v popise ako maku)
Hliník vieš zavariť aj bežným CO2 (MIG/MAG) ak má aspon 200A (s tými BAUBAU to nepôjde), cievka s drôtom, flaša s čistým argonom a ideš

Tá závitová vložka je taká cigánska robota, na to aby to bolo ako tak poriadne urobené, je vhodné aby tá vložka bola nalepená do nového neztrhaného závitu. To znamená rezať väčší závit kvôli tomu aby som mohol použiť vložku, k tomu vyrobiť novú skrutku, ktorá nemá poškodený závit. To už môžem rovno vyrezať len nový väčší závit a vyrobiť novú skrutku a ušetrím za závitovú vložku a drahé lepidlo

m.artty
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od m.artty »

Je to hliníková z Omegy. Kdyby se dala koupit nová za rozum, tak to asi nebudu řešit, jenže novou jsem nenašel... tím pádem jedině Opel a to bude za polovinu ceny auta :lol: Když koupím starší, tak kdoví jaká bude (zkroucená a bude to téct kolem). Já nevim, že se mi vždycky dějou takové debilní závady...

m.artty
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od m.artty »

Přemýšlel jsem o tom a vyměním vanu, snad se podaří sehnat nějakou dobrou.

xciba

Příspěvek od xciba »

ja co jsem poprve menil na omeze olej, tak jsem mel presne opacnej problem:D a to byl strzenej zavit na sroubu :lol:
Vauxhall omega 2.5V6 ->VXR edition -> crazy omega https://www.youtube.com/watch?v=cd65a5H3yHI -> MV6
Ford Fiesta ST150
Golf VI GTI

Odpovědět

Zpět na „Poruchy, závady, rady, tipy“