Ahoj
mám dotaz ohledně olejové náplně motoru... zbláznil jsem se a koupil si terrano 1 s V6 motorem 3.0 benzím. Hned po příjezdu domů jsem vyměnil olej... a vytekla z toho pomalu vazelína. Olej je vyměněn ale když sundám víko hlavy je všechno zakydaný od té sračky.. "je to hotovej mazut.." pár krát jsem to viděl u starejch škodovek.... takový množství humusu v hlavě motoru.
chtěl bych to nějak vyčistit, ale nevím jestli bych tomu motoru ještě víc neuškodil.... co vy na to? Nějaké rady zkušenějších? dělat výplach něbo něco jiného? nebo na to srát?
je to rok 89 takže už bude mít něco za sebou.... při zahřívání se ozýva v intervalech nějaké hydro, ale pro lehkém ohřátí, beží tak že pomalu ani nevím že je nastartován...
zakydanej motor olejová náplň
Moderátoři: Fáboš, Bohuš, Kane13, Ritchma, Libor12, Tom_
Re: zakydanej motor olejová náplň
pokud to nechces cele rozebrat a vyprat tak tam dej nejake aditivum na rozpousteni sracky a zase ten olej vymen... bud to prezije a pomuze nebo se to posere... nic jineho se stat nemuze 

Jediná správná poloha ženy a pístů je "V" nehledě na to že "Víc hlav, víc ví..."
hm to je buď a nebo.... to moc podstupovat nechci.....co tam muže nastat? tyhle sračky jsou i v mazných kanálech? Nebo je to jen zdrclej olej co váze na sebe vzdušnou vlhkost? takže to vzniká jen na stěnách motoru?
degradovany olej udelal usazeniny vside. ne v takove mire ale ano.
Jediná správná poloha ženy a pístů je "V" nehledě na to že "Víc hlav, víc ví..."