Ebay - problém se špatnou adresou

Pokec nejen o autech...

Moderátoři: Eiffel, Fáboš, Bohuš, Berry, habitat3, Tommy1978, Kane13, Ritchma

Odpovědět
Gooder

Ebay - problém se špatnou adresou

Příspěvek od Gooder »

Mám menší problém. Cca v půlce února jsem si objednal přes ebay 2 věci z Anglie. Prodejce to hned ten den odeslal, po cca 3 týdnech jsem se mu ozval, že nic nedorazilo, jestli pošle číslo balíčku. To jsem si vyhledal a balíček byl v Německu. Dneska jsem koukal a 12. března ho vrátily zpět prodejci.

Prodejci jsem psal a napsal mi, že to přišlo se vzkazem, že mají problém s doručovací adresou :shock:

V tomhle formátu je:
Jmeno Prijmeni
Ulice Cislo
Mesto Czech republic PSČ
CZ

Mám ji záměrně uvedenou bez diakritiky, aby s tím neměly problém kvůli kódování. Teoreticky by v tom neměl být problém, ne? Na balíku je Czech republic, tudíž by to mělo jít do ČR a o zbytek se postará naše pošta, která podle PSČ i bez diakritiky moje město dohledá.

Nedokážete mi někdo poradit, co mám dělat, nebo v jakém formátu mám poslat adresu? Myslím, že když to prodejce pošle znovu, tak se mu to asi opět vrátí.

habitat3
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

Re: Ebay - problém se špatnou adresou

Příspěvek od habitat3 »

Mám to stejně.. jen PSC mám pod městem. Obrátil bych se na reklamaci u pošty v Anglii, podle mě to posrali.

Gooder

Příspěvek od Gooder »

Ještě mu napíšu, jestli nepošle naskenovaný podací lístek. Jinak v tomhle formátu to vyplivne ebay, když se podívám na moji adresu. Blbé je, že samotná pošta stojí skoro to, co zboží :(

peteRR9
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od peteRR9 »

posílal jsem si balík z ebay.de sem do ČR, taky dlouho nepřicházel, prodejce mi poslal tracking number a nestačil jsem se divit, 4 týdny balík jel z německa do rakouska, na slovensko, do rakouska, na slovensko pak zpátky do německa, nepochopitelné, samozřejmě nedoručeno, vyzvednul jsem si ho pak v Berlíně osobně

Gooder

Příspěvek od Gooder »

Tak podací lístek neposlal. Napsal, že to pošle znovu, ale pokud se to vrátí, bude chtít zaplatit poštu.

Napadlo mě mu napsat, jestli adresu nenapíše v tomhle formátu:

Jmeno Prijmeni
Ulice Cislo
Mesto
PSČ
Stát

To by teoreticky mělo dojít ne?

Tead

Příspěvek od Tead »

Ono teda mělo dojít i to prvotní.. nevím proč s tím v německu měli problém...až do čr se dostanou mnohem větší adresní zvěrstva než tohle.....jinak to česká republika ať je uplně dole, tak je to správně, ale i podprůměrně inteligentnímu třídiči by mělo dojít že to má dojít do čr...asi se kluci v německu blbě vyspali 8)
Micra K11 CG10DE
EX: Elantra XD G4ED-G
Pluriel TUJ3P

Gooder

Příspěvek od Gooder »

Tak dneska to odeslal, ale se stejnou adresou. Nechápu proč, když jsem mu psal, ať ji upraví. A prý, když se to vrátí, bude chtít pak zaplatit poštovné :kladivo:

m.artty
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od m.artty »

peteRR9 píše:posílal jsem si balík z ebay.de sem do ČR, taky dlouho nepřicházel, prodejce mi poslal tracking number a nestačil jsem se divit, 4 týdny balík jel z německa do rakouska, na slovensko, do rakouska, na slovensko pak zpátky do německa, nepochopitelné, samozřejmě nedoručeno, vyzvednul jsem si ho pak v Berlíně osobně
Mě šel balík z Německa přes Švédsko do ČR... v celku by mě zajímalo, jak funguje mezinárodní pošta :lol:
Současnost: Kadett E 2,0 GSi cabrio & Calibra 2,5 V6 & Omega B 2,5 TD
Minulost: Astra F 1,7 TD, Astra F 1,4 16V sedan, Kadett E 1,6 cabrio, Kadett E 1,6i cabrio, Golf II 1,6D, a pár Kadet na díly

peteRR9
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od peteRR9 »

m.artty: no ale jestli došel, tak to máš dobré :wink:

Zemi
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Zemi »

Za 5 let jsem u UK dostal do CR stovky baliku. Nikdy tenhle problem. Prodejce je faggot.
(nejen) UK (United Kingdom - Anglie) DOVOZ VOZIDEL - DÍLŮ

> DOVOZ - ODTAH - PROVĚŘENÍ vozidel v celé EU <

tel. 608 372 848

Gooder

Příspěvek od Gooder »

Tak balík z Anglie už mám. V pondělí odeslaný, včera ho doručovalo GLS. Prd špatná adresa, na balíku bylo zaškrtnuto adresát nezastižen. Tam nikde nebylo moje číslo... Jen teda ani ve schránce nic nebylo. Takže nevím, kde vzal špatnou adresu.

Zemi
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Zemi »

Logicky si myslel ze je spatna adresa... Blbec je v tomhle pripade dorucovatel... Me to samy udelalo UPS... Papir ve schrance nic... Cim dyl fungujou tim vic mi prijdou ty firmy zdegenerovany...

tel. 608 372 848

Gooder

Příspěvek od Gooder »

No on je ale na tom balíku papír, kde je zaškrtnutý důvod vrácení, ten papír je na tom balíku dokonce 3x :lol: I když je možné, že se k nám kurýr nedostal, protože barák bývá kolikrát zamčený. Pokud na mě neměl číslo, tak neměl na výběr. Kdyby na balíku byl můj telefon, tak by se to asi vyřešilo. Alespoň jsem rád, že nechce, abych platil poštovné(byly to 2 věci, ale poštovné jsem neplatil jako kombinované, ale za každý předmět). Už jsem chytřejší a vím, že příště musím říct prodejci, ať na balík dát i telefon.

Ale i tak nechápu, že minule balík ležel měsíc v Německu, než se začlo něco dít. Teď jsem ho měl čtvrtý den od odeslání doma :D

Zemi
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Zemi »

No comment. :D

tel. 608 372 848

Odpovědět

Zpět na „Pokec“