Registr vozidel v ČR aneb Příhody, kterým neuvěříš

Pokec nejen o autech...

Moderátoři: Eiffel, Fáboš, Bohuš, Berry, habitat3, Tommy1978, Kane13, Ritchma

Odpovědět
m.artty
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

Registr vozidel v ČR aneb Příhody, kterým neuvěříš

Příspěvek od m.artty »

Musím se s vámi podělit o včerejší příhodu z registru vozidel.

Posílal jsem bráchu, aby mi vyzvedl značky z depozitu. Samozřejmě plná moc a všechny náležitosti dostal. Povinné ručení jsem měl sjednané po internetu, tím pádem jsem neměl originálně vytisknutou zelenou kartu. Následně se vytisklo to co mi poslali mailem a brácha se vydal na příslušné registr. Povystání froty vše OK, ale zelená karta nebyla zelená a to byl takový problém, že mu značky nedali.

To víte, do mě vjel vztek, když mi volal a oznamoval jak pochodil. Hned jsem si našel telefon na vedoucí onoho registru s tím, že prostě ty značky chci. Možná štěstí, že na první pokus nikdo nevzal telefon. Dovolal jsem se asi po 15 minutách, kdy už můj prvotní vztek opadl. Tak jí říkám co mám za problém a jak to mám asi udělat, když mi originální zelenou kartou pošlou do 30 dnů po zaplacení. Naštěstí paní vedoucí je asi rozumná a dá se s ní mluvit, takže mi to vysvětlila - registry vozidel mají nařízení z ministerstva, že musí uznávat pouze originál zelené karty a musí být zelený. Sama paní vedoucí řekla, že je to postavené na hlavu, ale že to musí respektovat (chápu, nadřízené se nevybíráme a nikdo nechce mít problémy). Konečné řešení co s tím, protože opravdu nebudu čekat až se někomu v pojišťovně zachce a pošlou mi originální kartu - "Vytiskněte to na zelený papír nebo na barevné tiskárně a přijďte. Běžte za úřadníkem X, protože úřední Y by vám s tím zase nejspíš dělal problémy."

Samozřejmě na druhý pokus značky vydali bez jakékoliv připomínky.

Poučení do budoucna: Čísla pojistných smluv a údaje o pojistníkovi a automobilu jsou k ničemu, musí to hlavně být ZELENÉ.

Mimo jiné, není to tak dávno (možná necelý rok) neměli ti samí úředníci na tom stejném úřadě problém se zelenou kartou vytištěnou černobíle.
Současnost: Kadett E 2,0 GSi cabrio & Calibra 2,5 V6 & Omega B 2,5 TD
Minulost: Astra F 1,7 TD, Astra F 1,4 16V sedan, Kadett E 1,6 cabrio, Kadett E 1,6i cabrio, Golf II 1,6D, a pár Kadet na díly

Bufik

Re: Registr vozidel v ČR aneb Příhody, kterým neuvěříš

Příspěvek od Bufik »

Co úřad resp. úředník to unikát :mad:
The Ultimate Driving Machine. (OO=[][]=OO)

Rudi
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Rudi »

Já to můžu jenom potvrdit. Známej tu byl před 2 lety přihlašovat auto a taky to vytisknul jenom černobíle a byl to strašnej problém. Nakonec se dohádal, že tam přece všechny údaje maj, tak nevidí důvod, proč by to neměli uznat a značky mu dali.
VW - Very Wonderful
ALUSADY.CZ - originální alu kola na Váš vůz
Dovoz vozidel, odtahy z celé EU, STK

leon4x4
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od leon4x4 »

Tak u nás neustále řeší, že jednou je plná moc příliš obecná a jindy zase příliš přesná.......... Vždycky si vzpomenu na Petty a Selmu ze Simpsnových, ty sice vydávali řidičáky, ale přijde mi to stejný........
Tvorba elektroinstalací závodních vozů
Instalace programovatelných ECU
Ladění sériových ECU Mistubishi Lancer EVO a Subaru Imprezza WRX a STi
http://www.advracing.cz" onclick="window.open(this.href);return false;
http://shop.ecumaster.cz" onclick="window.open(this.href);return false;

habitat3
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od habitat3 »

Když jsem přepisoval TP na starou motorku - byla to padesátka které měla ještě TP jako knížku- Tak jsem šel na úřad s původním majitelem a chtěli jsme je přepsat klasickým způsobem. Nejdřív uložit do depozitu, pak na čestné prohlášení přepsat tzn. bez evidenčky. Pán na okénku po nás hned vystartoval, že se jedná o podvod (tímto způsobem přepisuji vše) a že se máme udělat klasicky ev. kontrolu. Zaskřípal jsem zubama, a šel jsem na STK.

Bohužel, tam mi řekli, že mi ev. kontrolu neudělají, jelikož to nejde napsat do staré knížky a že si mám nechat udělat nový TP a pak mi to udělají. Ok, šel jsem tedy znovu na přepis, že chci nový čistopis. Bylo mi řečeno, že mi ho dají až bude ev. kontrola. Tím jsem se dostal do zasranýho kruhu, ze kterýho není cesty ven. Po xx telefonech s úřadem, majitelem STK jsem se dostal po cca roce k přepisu. Majitel STK obvolal úřad a pak mi na vyjímku udělali nový čistý TP a pak se vše přepsalo.

Tzn. doklady, co jsem měl zadara na mustanga, jsem přepisoval cca rok. :lol: :lol: :lol:

Michelin
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Michelin »

Jinak to, ze zelena karta ma byt zelena a jinak neni platna je nekde napsane. Vim, ze jsem to resil, kdyz jsem mel online pojistku a potreboval odjet.

EDIT:
UPOZORNĚNÍ: Zelená karta musí být vytisknuta na zelený papír nebo na bílý papír se zeleným pozadím. V případě, že zelená karta má jinou barvu než zelenou (např. černobílý tisk na bílý papír), je neplatná. Vystavujete se tím hrozbě pokuty od Policie ČR.

Takze s nejvetsi pravdepodobnosti si se vztekal spatne...
babyCupra

wesly.TDI
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od wesly.TDI »

tak ono se jí neříká zelená karta jen tak :lol: :lol: :lol: , přeci jen ti policajt neřekně předložte černobílou kartu :D

m.artty
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od m.artty »

Ale vysvětlete mi důvod? Jde snad o to co je tam napsané a v jaké formě ne? Jestli to bude zelený nebo černobílý nic nevyřeší. Když se vyplňují doklady pro FÚ na počítači, tak se taky netisknou růžově a nevadí to.
Minulost: Astra F 1,7 TD, Astra F 1,4 16V sedan, Kadett E 1,6 cabrio, Kadett E 1,6i cabrio, Golf II 1,6D, a pár Kadet na díly

kubi
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od kubi »

To se prostě musíš na té židli tam šprajcnout a říct mu, že dokud ti nedá co po něm po právu žádáš, tak se odtama nehneš.... ta fronta lidí, co by tam nevrle musela čekat páč je někdo kkt by mu to už vysvětlila.... chvíli jsem na úřadě dělal a stojím si za tím, že každý úředník by si měl prve vyzkoušet co to je dělat v soukromé sféře... to by je ty móresy přešly...
Nosce te ipsum - know thyself
"Be the change you want to see in the world"
Kadett GSi 16v - "redtop" fan

Gallery: kubi-gsi.rajce.idnes.cz
NABÍZÍM ODBORNÉ PŘEKLADY Z ANGLIČTINY DO ČEŠTINY - VÍCE SZ

gizmi

Příspěvek od gizmi »

Marty: protoze car papiru z tiskarny VS uredne dany list = velky rozdil.. 8)

rallik
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od rallik »

"Vytiskněte to na zelený papír nebo na barevné tiskárně a přijďte."
"UPOZORNĚNÍ: Zelená karta musí být vytisknuta na zelený papír nebo na bílý papír se zeleným pozadím."
Aha, takže když něco vytisknu na zelenej papír, tak už to neni cár papíru, ale úředně daný list. To asi ne...
KEHO rennsport

m.artty
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od m.artty »

No právě, já nevim rozdíl ve věrohodnosti vytištěného papíru v černobílé podobě a v barevné (zelené) podobě. Jako co je na tom jiného? Když na to přijde, tak si v grafickém programu splácám zelenou kartu s údajema jaké mě jen napadnou.

Fifi

Příspěvek od Fifi »

Brácha měl z kapsy vytáhnout zelenou pastelku a hezky to před paní za pultem vybarvit, by mě zajímalo jak by se tvářila... :lol:
Když někomu řekneš že je blbec, chytrého to z tebe neudělá!

Michelin
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Michelin »

Respekt :lol:
martty: Nevim, proste je to nejak dane. Tohle jsem mel napsane od pojistovny k te el. verzi karty. Radsi jsem si dosel do papirnictvi pro zel. papir a byl klid :D
babyCupra

Rudi
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Rudi »

s tou pastelkou by to byl dobrej EPIC 8) :lol:
VW - Very Wonderful
ALUSADY.CZ - originální alu kola na Váš vůz
Dovoz vozidel, odtahy z celé EU, STK

jajiN

Příspěvek od jajiN »

To máte jak s cigánama, taky jiná barva a už to má své výhody a své pravidla :lol:

tjjack
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od tjjack »

Fifi píše:Brácha měl z kapsy vytáhnout zelenou pastelku a hezky to před paní za pultem vybarvit, by mě zajímalo jak by se tvářila... :lol:
Taky jsem si řikal, jestli neskočím do papírnictví pro zelenej zvýrazňovač, aby to bylo echt zelený :lol:

Mickael

Příspěvek od Mickael »

Taky jsem se minule pobavil. Jdu si na magistrat pozadat o novy ridicak,doklady ztraceny,misto OP jsem mel ten ,,opet zelenej,, papir (kus papiru,ricne vypsanej).No u prepazky si pani Pica vsimla ze je dva dny prosla,a ikdyz jsem mel s sebou pas,nahradni ridicak mi vydat nemuze,protoze na pasu neni bydliste. ,,Ale bydliste mate napsany na ty nahradni obcance.,, - ,,Ale to uz je neplatny bydliste.,, Beze slova jem pred ni prepsal na ty obcance datum platnosti.,,A ted?,,-,,Ted to je falsovani uredniho dokladu,,.No a jako perlicku jsem ji poprosil,jestli by po me nemohla vzit takovyho dedu,kterej tam uz sedel pul dne,promeskal asi pet poradovych cisel,protoze poradne nevidel na tu tabuli ,,Pane ja nikoho bez poradovyho cisla vzit nemuzu!!!!!,, pak uz tam probehly nejaky pici,kundy,snad se ti to vrati na detech,vzal jsem si jiny poradovy cislo,a na jiny prepazce jsem dostal ridicak za dve minuty.
R33 GTST Mspec2 '97

leon4x4
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od leon4x4 »

K "zelené kartě"

Mám takový dojem, že nikde není psáno o zelené kartě, ale "doklad o pojištění motorového vozidla" . Tedy jako doklad vám poslouží i smlouva s pojišťovnou. A ano, na úřadě byste měli předkládat originály a kopie si připravit jen pro urychlení aby to nemusela za přepážkou kopírovat sama.
Tvorba elektroinstalací závodních vozů
Instalace programovatelných ECU
Ladění sériových ECU Mistubishi Lancer EVO a Subaru Imprezza WRX a STi
http://www.advracing.cz" onclick="window.open(this.href);return false;
http://shop.ecumaster.cz" onclick="window.open(this.href);return false;

Odpovědět

Zpět na „Pokec“